mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 23.11.2024 : 10:33:30

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Strani: 1 ... 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33 ... 198   Dol
Natisni
Avtor Tema: kraški ovčar - čvek  (Prebrano 275785 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Suzana
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 393

« Odgovor #405 : torek, 15.11.2005 : 20:26:09 »

Juhu, danes sem dobila odgovor od Gee, da so zdaj slike v redu in, da bo objavljeno enkrat spomladi. Zgleda, da imajo kar veliko materiala za objavit. EBranka poslala sem ti še nekaj sličic Kraševcev pri svojem prvotnem opravilu, čuvanju ovc. Za te so mi pri Gei rekli, da so premajhne, za naš albumček pa bojo super.
Logiran
do-khyi
rad pišem
Sporočil: 376

« Odgovor #406 : torek, 15.11.2005 : 21:11:12 »

Do-khyi, sem ravno opazila, da si ravno dosegla magično stotko kar se tiče sporočil Cheesy Wink Cheesy Cheesy Cheesy Wink ;)l (malo pa tudi na račun tvoje prve pasje ljubezni, kaj Wink)

Lahko rečem, da kar veliko na račun moje prve pasje ljubezni!
   Zdaj pa res že nekaj malega vem Smiley.
Logiran
učka
novinec
*
Sporočil: 30

« Odgovor #407 : sreda, 16.11.2005 : 18:08:24 »

EBranka poslala sem ti še nekaj sličic Kraševcev pri svojem prvotnem opravilu, čuvanju ovc. Za te so mi pri Gei rekli, da so premajhne, za naš albumček pa bojo super.

uau, slikice ko Kraševci čuvajo ovce  Cheesy to bi tudi jaz rada videla  Roll Eyes saj mislimo tudi mi kupit ovce, da bi jih moj bodoči pes čuval  Smiley kje jih pa lahko vidim  Roll Eyes ja drugače sem pa iskala tega Luksa v galeriji pa ga nisem našla  Sad mi lahko kdo pomaga?
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #408 : sreda, 16.11.2005 : 19:51:57 »

Luks je že objavljen na našem albumu. Te z ovcami pa sem poslala EBRANKI včeraj in verjetno jih še ni utegnila objavit. Za album pač vsi pošiljamo slike EBRANKI pa potem ona to porihta. Jaz sem sicer včeraj našla kako se to naredi, ampak njej gre vseeno bolje. Link, da prideš na albumček je tudi pod enim od njenih "čvekov", ki jih piše na forum. Če ni linka na tej strani je na strani 22. Kako se še pa drugače pride na album pa jaz tudi ne vem, jaz sem bolj štor za računalnik.
Kaj pa se ovc tiče imam kolegico, lastnico dveh Kraških ovčark in ima tudi ovce. Lahko ti da kaki nasvet, če želiš.

Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #409 : sreda, 16.11.2005 : 19:53:24 »

Aja Učka to še, Luks je na prvih petih iali šestih slikah. Na enih je z dvema punčkama, na drugih pa stoji oz. sedi.
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Sporočil: 304

« Odgovor #410 : sreda, 16.11.2005 : 21:22:28 »

Tako, pa mi je uspelo na album spraviti še dve lepotički v njunem naravnem okolju... mene je to čisto prepričalo, tako da me bo treba na srečanju kraških ovčarjev v Gornji Radgoni kar precej čuvati, da si ne bom kupila kake tri avtohtone jagenčke  Wink (razen, če malo obogatim in si nakupim še par sosednjih travnikov, da jih bo imela Čajka kje čuvati (pa še naseliti bo treba v okoliški gozd kakega volka, da bo vse skupaj še bolj avtentično)

Učka, da boš lažje našla album, ponavljam link do teh kraševskih lepot:

http://www.moj-album.com/album/1129723/

Pa če bo tvoj kraševec v prihodnje živel z ovcami, ti priporočam, da se malo pozanimaš, če bo kakšno leglo kjer imajo doma tudi ovce, da jih bo že od malih nog poznal. Čajkina sestrica je šla po dveh mesecih tudi čuvat ovce, ampak sem slišala,  da ni čisto dojela, da je treba ovce čuvati, ne se pa z njimi loviti  Grin Grin Cheesy

Šibainmika tole za Geo je pa  Cheesy Cheesy Grin Grin Smiley Smiley Smiley Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Cheesy Cheesy Cheesy  komaj čakam na pomlad

Aja, a je psička Zana ali Žana? Sta kaj v sorodu... Are se spomnim iz naslovnice kinologa. pa že večkrat sem videla njeno slikco ... mi je prav padla v oči, ker je taka lepotička Cheesy če se ne motim je to ista psička, ki te tako lepo objema ko kak medvedek?

Joj DMN, ko bo topleje se moramo nujno dobit, da bo Dina naučila še našo Čajko plavat, ker je letos ni prepričalo ne morje v tolmunih in potočkih gre pa sicer z veseljem v vodo, ampak na tako ziher varjanto, do kolenčkov ali pa največ do trebuha Roll Eyes

Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #411 : sreda, 16.11.2005 : 22:31:26 »

Ja psički z ovcami sta Zana in Ara, po domače Arka. Ara je ta, ki me objema. Za Geo so mi obljubili, da bo objavljeno spomladi. Danes sem dobila še pozitiven odgovor od Moj planet. Če ima kdo kakšno kvalitetno fotko Kraševca z otroki ali zmed drugimi živalmi, mi lahko pošlje za objavo v Moj planet. Menim, da moramo čim več objavljat take fotke, da vsaj malo ovržemo mnenje, da je Kraševec agresiven pes.
Za Vrtojbo je baje prijavljenih osem Kraševcev, kar lepo, glede na to, da so po navadi dva ali trije.
EBRANKA  že imaš kake informacije glede koledarja, jaz jih še nimam.
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #412 : sreda, 16.11.2005 : 22:44:41 »

Ne Ara in Zana nista nič v sorodu. Kaj pa se ovc tiče, jaz bi jih tudi imela. Joj ko pridem h kolegici in vidim te male jagenjčke se mi kar meša. Včasih je kateri tako cartljiv kot pes. Enkrat me je ena ovca prav krampala po nogi, sem mislila, da je Ara, potem pa vidim ovco. Nisem mogla verjet.
EBRANKA ti imaš idealen travnik poleg vaše hiše, samo jaz bi tudi volka imela za cartanje, nebi mi bilo ravno všeč, če bi se z Mojim Kraševcem tepla, volkovi so mi namreč ena najlepših živali.
Logiran
EBRANKA
rad pišem

« Odgovor #413 : sreda, 16.11.2005 : 23:22:49 »

Šibainmika, se čisto strinjam glede tega z volkom... saj konec koncov se men tud naši kraševci zdijo kot eni taki prijazni volkci Smiley Grin
Logiran
učka
novinec
*
Sporočil: 30

« Odgovor #414 : sreda, 16.11.2005 : 23:30:40 »

Pa če bo tvoj kraševec v prihodnje živel z ovcami, ti priporočam, da se malo pozanimaš, če bo kakšno leglo kjer imajo doma tudi ovce, da jih bo že od malih nog poznal.

ja hvala za link. sem si ogledala slikce  Cheesy  Cheesy  Cheesy odlične so  Cheesy

samo bi pa potrebovala še malo pomoči. ali mogoče kdo pozna vzreditelja kraševcev pa da bi imeli ovce doma - tako kot ste mi svetovali.  Imam par imen in naslovov vzrediteljev pa najbolše da kar pokličem- a ne? upam da me nebojo debelo gledali oz. poslušala, ko jih bom spraševala za spomladanske mladičke...      Huh    Huh   Huh
Logiran
EBRANKA
rad pišem

« Odgovor #415 : sreda, 16.11.2005 : 23:41:14 »

Učka, mislim, da ti bo znala Šibainmika najbolj pomagati.... sem pa videla na straneh društva, da je tudi lastnica Are vzrediteljica... Šibainmika, ali kaj veš, če bodo imeli pomladi kakšno leglo?
Logiran
Talija
midi
Sporočil: 223

« Odgovor #416 : sreda, 16.11.2005 : 23:56:45 »

Feld ima pa za ovce kar r+ta male psice in mačka Wink. Zanimivo je, da se je zelo spremenil, odkar ima psice. Prej je bil zelo prijazen do vseh, zdaj pa ne bi niti slučajno nobenega spustil k nam, razen, če vidi, da smo gosta mi sprejeli, potem ga tudi on in se takoj nastavi za božanje.
Plavati pa noče-gre v vodo samo tako daleč, da čuti tla pod nogami pa niti centimetra dlje.
Logiran
EBRANKA
rad pišem

« Odgovor #417 : četrtek, 17.11.2005 : 11:09:58 »

Talija, si razbijam glavo in skušam uganiti, kaj je R+ pa sem obupala, me pa prav firbec matra kakšne vrste "ovčka" je to. Naša Čajka pa ne vem če je že čisto sprejela, da sta naši mački del našega krdela ... kolikor sem do sedaj opazila, sodijo po njenem v naše krdelo vsi domači, pa vsi prijatelji, pa tisti, ki pridejo na obisk (ki normalno pozvonijo oz. gredo naravnost do vrat, tisti, ki gredo pa na daleč kar mimo naše parcele, so ji pa takoj sumljivi Roll Eyes), pa potem sodijo v njeno krdelo tudi vsi psi, brez izjeme, pa vsi njihovi lastniki, ki so pripeti na njej prečudovite štirinožce.

Ali sta šli še kaj vadit kazanje zobkov neznancem? Že komaj čakam, da vidim Felda v živo v Vrtojbi ... ali boš Cairnki tudi razstavljala?

Šibainmika, pri koledarju še nič novega sram   ... so pa te tvoje zadnje slikce tako čudovite, da se mi zdijo že prav super za koledar. Cheesy Cheesy
Logiran
Talija
midi
Sporočil: 223

« Odgovor #418 : četrtek, 17.11.2005 : 11:24:59 »

r+ je napaka, sem šele zdaj videla Shocked
Psici in maček so del njegovega tropa, katerega je on glavni šef. Moram ti še poslati slikico, ko je bil mali in sta se igrala z mačkom, ki je samo 2 meseca starejši od Felda. Zdaj se ne igrata več, ampak maček točno ve, da je zdaj Feld glavni, razen zadnjič, ko se je malo spozabil: pripravljala sem hrano, Feld je smatral, da se Zeus(maček) malo preveč muza okoli mene in da je nevaren njegovi hrani in ga je narenčal. Zeus pa hitro pod stol, kjer se je počutil varnega in hop, s taco proti Feldu. Sem se morala na glas zasmejati.
Cairnko Pumo bomo razstavljali pa še dva od njenih mladičev prideta zraven. Tako, da nas bo kar dosti pesjanov in lastnikov.
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #419 : četrtek, 17.11.2005 : 17:26:40 »

Učka, prijateljica, ki je lastnica Are in Zane ima doma ovce, tako, da sta ti dve psici od malega z ovcami. Zana je enkrat imela mladiče, Are pa nikakor na more sparit. Decembra ali januarja bi se naj zopet gonila in jo bo poskušala zopet sparit, tako, da bi bili mladički spomladi. Upam, da bo uspelo.

EBRANKA poskušam že zdaj nabrati čim več dobrih fotografij. V nedeljo ko gremo v Vrtojbo se bom probala s kom dogovorit, da bi lahko prišla slikat psa v pristnem kraškem okolju.

Tripikice kako  ste  porihtali Dukino prenočevanje, ste našli primeren proostor?
Logiran
Strani: 1 ... 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33 ... 198   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.