mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 22.11.2024 : 23:46:31

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 198   Dol
Natisni
Avtor Tema: kraški ovčar - čvek  (Prebrano 275700 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
garfield
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 72

« Odgovor #225 : torek, 13.09.2005 : 08:48:32 »

hvala za nasvete glede hrane,....vem da so hill's briketi zelo dobri, tako da bomo kar z tistimi poskusili,....

glede grizenja,.... zjutraj je čisto zmešana Cheesy, tako da moraš pazit da ti ne sleče hlač, pazit roke, noge,....sploh ne izbira ciljev njej je glavno da grize,....se že učima "fuj" samo to zjutraj ne koristi kaj dosti  Grin, čez dan se sicer "malo" umiri, vendar ima svoje napade, pa ji hitro potisnem njen vozelj da nisem cela popraskana in pogrizena,...

gelde aporta,.... ima eno gumijasto piskajočo klobaso in (ko se ji da) ji mečem tisto in moram priznati da sem kar uspešna (zaenkrat) in mi jo prinese nazaj  Grin ..... zna pa seveda biti trmasta in potem mečem in hodim po klobaso sama, poskrbi da se tudi jaz dovolj gibljem  Grin Grin Grin Grin ona pa potem teče zraven mene in mi raje grize hlače,..... Grin

Logiran
Suzana
rad pišem
Sporočil: 393

« Odgovor #226 : torek, 13.09.2005 : 08:57:32 »

Ne saj ne poznam ravno veliko vzrediteljev, samo ti so slučajno vsi iz okolice Maribora tako, da se poznamo. Jaz pa sem seveda takoj za to, ko so kaki mladički jih moram iti pogledat. Tudi Šiba ,koliko se spomnim, ko se je prvič gonila ni bilo tako hudo. Pa zdaj ko je starejša tudi psi več ne norijo tako. Ne vem , verjetno ima zdaj bolj "švoh" gonitve. Saj če ima kraševec željo po teku tudi ni nič narobe, če teče ob kolesu. Jaz se m z mojim prejšnjim psom tudi večkrat uporabila kolo za sprehode. Šiba pa je že tako po videzu težje konstitucije in je prava lenoba. Včasih jo moram prav prisilit, da se gre malo razgibat. Ko pa vidi kako mačko pa je čisto drug pes. Tudi ko je bila mlajša se ni rada ravno veliko premikala, razen če ni kaj mamljivega videla ali pa zavohala.
Branka, kako pa gre šolanje s klikerjem. Jaz sem bila enkrat na KD Krim ko so imeli dan odprtih vrat. Tam mi je šolanje s klikerjem postalo malo bolj jasno, še vedno pa ne vem kako bi ga praktično uporabljala. Se mi pa zdi zanimivo.
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Sporočil: 304

« Odgovor #227 : torek, 13.09.2005 : 09:26:44 »

... zna pa seveda biti trmasta in potem mečem in hodim po klobaso sama, poskrbi da se tudi jaz dovolj gibljem  Grin Grin Grin Grin ona pa potem teče zraven mene in mi raje grize hlače,..... Grin
  Grin Grin Grin jap, čisto prava kraševka, ko smo mi imeli to obdobje grizenja, sem obupana klicala na društvo in me je gospa Cirila napotila na KD Krim h Karmen Zahariaš  ... smo šli potem na pogovor, pa smo dobili nekaj koristnih nasvetov, kako se igrati, da se ji preusmeri pozornost, pa tudi sama od sebe se je umirila.
Nekaj strani nazaj sem že pisala kako smo na začetku uporabljali kliker, potem se je pa kar malo ustavilo, ker nisem bila čisto ziher, če ga pravilno uporabljam.  No, odkar je Čajka na bolniški, smo imeli dosti krajše sprehode, pa smo začeli doma spet malo uporabljati kliker in smo se spet čisto navdušili. Ko sem ga potegnila iz predala je na njem zacingljala rinka in Čajka se je čisto predramila iz polsna in kar trepetala od navdušenja. Tako da smo se v zadnjem tednu naučili še dotikanja tarče (malo je sicer začela pretiravati, pa palico kar prime z zobmi sram moram vprašati Karmen, kako jo potem odvadiš, da bi se samo dotikala s smrčkom) pa sestra jo je naučila, da hodi med nogami. Nad to vajo je čisto navdušena, sestra ji da dol krožniček, pa krožita, jaz imam pa malo težav, ker imam neke probleme s kolenom in se hoče potem še meni motati med nogami. Kakorkoli, s klikerjem čajka res dela stvari zelo entuziastično in jo je prav veselje gledati. Uporabljamo pa to trenutno bolj za trike ne toliko za poslušnost... morda bi se morali navaditi nositi kliker vedno s seboj. Odkar ima ta satelitski krožnik smo jo glede poslušnosti kar precej razvadili...  tako da sem uugotovila, da je postal prav problem malo daljši prostor preden dobi hrano, pa je bilo to včasih že nekaj čisto normalnega.
Logiran
Tripikice
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #228 : torek, 13.09.2005 : 10:47:34 »

glede grizenja,.... zjutraj je čisto zmešana Cheesy, tako da moraš pazit da ti ne sleče hlač, pazit roke, noge,....sploh ne izbira ciljev njej je glavno da grize,....se že učima "fuj" samo to zjutraj ne koristi kaj dosti  Grin, čez dan se sicer "malo" umiri, vendar ima svoje napade, pa ji hitro potisnem njen vozelj da nisem cela popraskana in pogrizena,...

gelde aporta,.... ima eno gumijasto piskajočo klobaso in (ko se ji da) ji mečem tisto in moram priznati da sem kar uspešna (zaenkrat) in mi jo prinese nazaj  Grin ..... zna pa seveda biti trmasta in potem mečem in hodim po klobaso sama, poskrbi da se tudi jaz dovolj gibljem  Grin Grin Grin Grin ona pa potem teče zraven mene in mi raje grize hlače,..... Grin

Grin Grin Popolnoma enako sem pisala sama pred tremi, mogoče štirimi
meseci... Grin Moji gležnji so trpeli in si zaslužili penzijo. Wink Vmes me je spravljalo že v obup, kako mi jih je "obdelovala". Angry Grin Grin Pa je minilo pravzaprav samo od sebe. Se pa Duka rada še zdaj opiči v moje gležnje in me na takšen način vabi, da se grem z njo igrat. Vendar to ni več boleče, samo narahlo stisne. Mi je pa tistega časa "prerešetala" kakšne 3 trenirke, kup nogavic in vse predpražnike. Grin Grin Grin

Glede aporta: včasih res prinese palico, žogico ali karkoli že nazaj in si pri tem najbrž misli: "Naj ji bo, da bo malo srečna!", vendar je maksimum 3x. Potem se pa z igračo, tako kot je napisala Ebranka, umakne na varno in jo v miru grizlja.

Kar se pa njene gonitve tiče, je še povsem "nenevarna". Sosedov pes se še nič kaj bolj ne zanima zanjo, bili smo pa včeraj tudi v pasji šoli, pa je tudi bilo vse vredu. Krvavi pa takotako, ne močno. Se ji pa pozna, da se "nekaj dogaja", ker je na trenutke precej vznemirjena. In še vedno se ne umiva, jo moram jaz 2x dnevno umiti, ker drugače oddaja "vonjave". Je to normalno?

ŠIBAINMIKA, verjetno si spregledala moje vprašanje: zanima me, kako si pri samčku rešila, da ti ni v stanovanju markiral?

Zanima me pa tudi, kje in na kakšnem ležišču spijo vaši kraševci čez dan in ponoči?
Mene muči namreč to, da naša Duka vztrajno spi na tleh in se bojim, da bo nekoč imela artritis ali kaj podobnega. In ne vem kakšno ležišče bi ji ustrezalo, ker tega, ki ga ima sedaj uporablja samo za igro, ne mara pa tudi ne odejice in podobnih zadev. Vse to ji služi samo za igro, predvsem pa vse potrga.
LP! Smiley

Logiran
Lanabela
živim tukaj
Sporočil: 4.474

« Odgovor #229 : torek, 13.09.2005 : 11:50:02 »

EBranka: da bi prijemala tarčo z zobmi jo odvadiš čisto enostavno, klikneš samo, kadar se dotakne z nosom, in to zelo hitro, še preden ji pride na misel, da bi zadevo prijela. Če prime z zobmi, ni klika. bo že pogruntala.
Fino je, da takrat, ko se klikanja šele učimo, delamo trikce. tam ne moremo narediti nobene škode, če zamočimo en trikec prava figa, naučimo pač nekaj drugega. Ko si pridobimo izkušnje in samozavest, pa gremo delat tudi kaj bolj resnega.
Sploh ni nujno, da vlačiš kliker vse povsod s seboj, psa lahko naučiš na neko posebno besedo, ki je sicer ne uporabljaš (jaz imam npr jes) ki jo preprosto uporabljaš namesto klikerja, kadar ga nimaš pri roki. Timing ni tako dober, ampak pri stvareh ki jih že zna je prav tako v redu. (če to besedo uporabljaš skupaj z klikom zelo hitro poveže)
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #230 : torek, 13.09.2005 : 15:26:26 »

Tripikice, kaj se tiče markiranja jaz nisem imela težav. Fago ni nikoli markiral v stanovanju, tako, da ga tega nisem rabila odvajat. Kaj pa se tiče ležišča, Šiba spi na peni oblečeni z blagom.
Logiran
kal
novinec
*
Sporočil: 3

« Odgovor #231 : torek, 13.09.2005 : 16:32:48 »

EBRANKA, LANABELA …..odgovarjam:
Kal na odpoklic praviloma uboga. Popolne izjeme so mačke, otroci, ki tečejo (slaba izkušnja z otroki v mladosti) in ljudje v rdečih oblačilih. Če se mu kdaj ubogati le ne da, sledi večkratno ponavljanje ukazov, kar mu seveda ni všeč. Sicer pa malo komande ne škodi! Da se ve, kdo je šef.
O prehrani z govedino je bistveno povedala že LANABELA. Dodajam po izkušnjah: govedina ne sme biti mastna (driska!). Sicer pa: res je, da nikjer ne piše, da se psi hranijo z govedino, res pa je tudi, da povsod piše, da se psi hranijo z mesom. Wink
Sem si zapomnil, namreč tole o mačkah; velja tudi za druge primerke živega sveta. Grin
Logiran
EBRANKA
rad pišem

« Odgovor #232 : sreda, 14.09.2005 : 09:45:28 »

He, he  Kal a tudi ljudje v rdečih oblačilih? Enkrat sem srečala eno lastnico kraševca, ki je imel pa piko na ljudi v oblekah Wink  ... nobenega problema ni bilo, če so prišli npr. na obisk ljudje v delovnih oblačilih, ali kakšnih uniformah, ampak kakšne nobel obleke pa ni prenašal ...
Pri nas odpoklic najbolj funkcionira kadar sva na kakšnem travniku brez večjih motenj, pa tako po šolsko vadiva, da sedi in potem pride, ko jo pokličem, ali pa na sprehodu, na dolgi vrvici. Kadar je bila naša Čajka prosta, tudi skoraj ni bilo načina, da bi jo zaustavila, če je zagledala kaj živega. Če sem bila dovolj blizu, je sicer včasih ubogala ukaz stoj in čakaj, ker se ponavadi že naravno postavi v to pozo, če vidi kaj zanimivega, če pa že zalaufa pa je skoraj škoda zgubljati glas .. kadar je tako že prepozno, jo potem enkrat pokličem, potem se pa kar nekam skrijem, ker imam občutek, da če me vidi ali sliši, razmišlja, da lahko še komot naredi kakšne tri kroge okoli nesrečne mačke, če pa ne, se pa dokaj hitro zasekira in pridirja kot torpedo. Če je potrebno, potem tudi malo povoha po moji sledi, da vidi, za katerim grmom tičim.
Lanabela, ali tisto prijemanje palice z gobcem čisto ignoriram? Ji nič ne namignem s kakšnim "ne"? Ali ji vseeno dam pohvalo za trud (samo ustno... čeprav potem jo verjetno napačno usmerjam? Ravno z natančnostjo imava namreč probleme tudi pri drugih vajah, ker je ona zelo hitro zadovoljna s kakšno šlampasto izvedo, potem pa kar užaljena, če za tisto ne dobi nagrade in jo kar mine veselje do učenja - še ni v tisti fazi, da bi imela občutek, da jo prav veseli delanje vaj, ampak je to bolj nujno zlo, da dobi priboljšek. No, tudi v četrtek imamo v KD Krim zopet predavanje s klikerjem, pa lahko tudi tam še vprašam.

Tripikice, naša Čajka je tudi do enega leta vse pod seboj scefrala, sedaj pa ni nobenega problema in pusti dekce pod sabo relativno cele. Tudi na balkonu ima eno veliko deko kamor se uleže, da ni na hladnih ploščicah, pa sploh ne pomisli več, da bi jo kaj grizla. V njeni ogromni postelji pa trenutno spi mačkon Dim (ki ima itak izrazit večvrednosti kompleks), ker je za Čajko zaradi satelita neudobna, Čajka pa sedaj ponoči spi kar na laminatu, ki pa se meni zdi dovolj topel, dosti bolj kot ploščice. Naši Čajki sedaj ležanje na ploščicah preprečujemo tako, da je zaprta v zgornjem stanovanju, lahko pa gre ko smo doma še na balkon in se uleže na dekco. Ali nimate tudi vi po tleh lamniata? 
Garfield, kako pa je kaj s slikcami Shaye? Komaj čakam, da jo vidim. Seveda bi bilo super, če bi lahko videla tudi slikce Šibe, Kala in sedemmesečne Duke? Pliz....
Logiran
Lanabela
živim tukaj

« Odgovor #233 : sreda, 14.09.2005 : 14:27:56 »

Jaz bi kliknila samo dotik z gobčkom, če bi ugriznila pa nič, naj kar sama poiskuša in ugotovi kaj je prav. Pa raje vprašaj še Karmen, jaz sem pri klikanju tudi še bolj na začetku. Daisy sem učila, da bi se s smrčkom dotaknila tarče-pokrovčka na tleh, pa ga je hotela prinesti. Če sem kliknila dovolj hitro, se ga je samo dotaknila, ker se ji je preveč mudilo po nagrado da bi ga še pobirala s tal. je hitro pokapirala. Ko sem potem delala s palico za tarčo je zadevo že obvladala in sploh ni poskušala gristi.
Logiran
Tripikice
rad pišem

« Odgovor #234 : sreda, 14.09.2005 : 14:59:09 »

Tripikice, naša Čajka je tudi do enega leta vse pod seboj scefrala, sedaj pa ni nobenega problema in pusti dekce pod sabo relativno cele. Tudi na balkonu ima eno veliko deko kamor se uleže, da ni na hladnih ploščicah, pa sploh ne pomisli več, da bi jo kaj grizla. V njeni ogromni postelji pa trenutno spi mačkon Dim (ki ima itak izrazit večvrednosti kompleks), ker je za Čajko zaradi satelita neudobna, Čajka pa sedaj ponoči spi kar na laminatu, ki pa se meni zdi dovolj topel, dosti bolj kot ploščice. Naši Čajki sedaj ležanje na ploščicah preprečujemo tako, da je zaprta v zgornjem stanovanju, lahko pa gre ko smo doma še na balkon in se uleže na dekco. Ali nimate tudi vi po tleh lamniata? 
Garfield, kako pa je kaj s slikcami Shaye? Komaj čakam, da jo vidim. Seveda bi bilo super, če bi lahko videla tudi slikce Šibe, Kala in sedemmesečne Duke? Pliz....

V stanovanju imamo res laminat. Skrbi me bolj čez dan, ko je zunaj, takrat pa spi na terasi na tleh, na ploščicah. Pa ima na terasi en star ležalnik, pa majhen mehki predpražnik in pa še eden velik, debel predpražnik. Tako, da ostane nepokritih 2 kvadrata ploščic Grin Grin in Duka se seveda uleže na ploščice. Bojim se, da bo tako ostalo, potem bo pa reva na stara leta revmatična.

Kal na odpoklic praviloma uboga. Popolne izjeme so mačke, otroci, ki tečejo (slaba izkušnja z otroki v mladosti) in ljudje v rdečih oblačilih.

Rdeča oblačila? Da nista hodila kje po "bikoborski" Španiji?

Sem si zapomnil, namreč tole o mačkah; velja tudi za druge primerke živega sveta. Grin

Kal, razloži to, če si upaš?! Roll Eyes Wink Grin Grin

Tripikice, kaj se tiče markiranja jaz nisem imela težav. Fago ni nikoli markiral v stanovanju, tako, da ga tega nisem rabila odvajat. Kaj pa se tiče ležišča, Šiba spi na peni oblečeni z blagom.

Šibainmika, s tem markiranjem si pa verjetno imela srečo, a ne? Ker ena moja znanka ima s svojim pinčem glede tega velike neprijetnosti. Ni ga vogala in ne omare v stanovanju, ki ji ga ne bi zmarkiral.
Zdaj mi pa še razloži prosim, kako si Šibo prepričala, da je začela spati na svojem ležišču, ker jaz sem tudi nekaj takega kupila Duki, pa ni šans, se takoj premesti na tla.

LP! Smiley
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #235 : sreda, 14.09.2005 : 15:45:54 »

Ja glede markiranja sem imala res srečo. Se spomnim, da so večrat prišli k nam na obisk prijatelji s pudlom. Vedno smo našli kako lužico v stanovanju ko so odšli domov.
Šiba ima tudi zunaj eno peno oblečeno z blagom, tako, da ima na vse variante na razpolago; hišico, ploščica, travo, peno in izbira kje ji odgovarja. Drugače pa tudi spi v stanovanju. Ponoči bi ji vsi ježi in mačke...pošteno žrli živce in bi se drla kot nora, sosedi pa verjetno na nas. In tudi znami spi (s svojim kardelom), tako, da ni izolirana.
O slikicah sem že razmišljala in ne vem kako se to spravi na forum. V kratkem mi pride kolega pogledat računalnik in ga bom še vprašala kako se to naredi.
Logiran
EBRANKA
rad pišem

« Odgovor #236 : sreda, 14.09.2005 : 16:31:05 »

Šibainmika, na forumu je pod tehnika opisano, kako vstavljati slikce oz. povezave do slik v odgovore. Najlažje bo, če jih naložiš npr. na mojalbum.com potem pa spelješ link v odgovor. Jaz sem tako par dni nazaj pod zdravje spravila dve slikci Čajkinih šivov in bule (sicer slabe kvalitete, ker so bile posnete z mobilcem) ampak ratalo je pa vseeno. No, za slike z digitalcem bi pa morala še naštudirati, kako se jih zmanjša, ker so bili očitno prevelike in se mi niso naložile.

Tripikice, verjetno se Duka tako hladi... tudi naša Čajka je poleti iskala najbolj hladne dele v hiši... mogoče bi bilo pa smiselno pod zdravje postaviti novo vprašanje, če hladne ploščice lahko škodijo ali pa vprašati veterinarja? Bi tudi mene zanimalo. Če je res problem, bo verjetno najlažje, če še tista 2 kvadrata pokriješ s pretpražniki? Ali pa se naučita klikati in ji klikneš vsakič, ko leži na kakšni podlagi. Morda bi jo tako tudi naučila ležati v svoji posteljci? Na straneh mojpes.neta je kar nekaj strani o klikanju:
prve lekcije: http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=363
pa še za mladičke:
http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=362
pa tudi čvek je na forumu ... z argumenti za in proti

Logiran
Tripikice
rad pišem

« Odgovor #237 : četrtek, 15.09.2005 : 09:23:42 »

Tripikice, verjetno se Duka tako hladi... tudi naša Čajka je poleti iskala najbolj hladne dele v hiši... mogoče bi bilo pa smiselno pod zdravje postaviti novo vprašanje, če hladne ploščice lahko škodijo ali pa vprašati veterinarja? Bi tudi mene zanimalo. Če je res problem, bo verjetno najlažje, če še tista 2 kvadrata pokriješ s pretpražniki? Ali pa se naučita klikati in ji klikneš vsakič, ko leži na kakšni podlagi. Morda bi jo tako tudi naučila ležati v svoji posteljci? Na straneh mojpes.neta je kar nekaj strani o klikanju:
prve lekcije: http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=363
pa še za mladičke:
http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=362
pa tudi čvek je na forumu ... z argumenti za in proti

Hvala, Ebranka, bom malo "poštudirala" tole s klikerjem, mogoče bi pa res poskusila. Roll Eyes Tudi sama mislim, da se z ležanjem na mrzlih površinah hladi, a se bojim, da pa za sklepe to mogoče ni dobro. Bom res povprašala pod temo Zdravje, ker se moram prepričati o tem, da bom mirna Wink Grin Grin. Kako sta pa vedve s Čajko? Se je rana zacelila?

Logiran
Lanabela
živim tukaj

« Odgovor #238 : četrtek, 15.09.2005 : 11:17:28 »

Mislim da je s temi mrzlimi površinami največji problem pozimi oz takrat ko je hladno. Poleti itak vsak pameten pes rine tja, kjer je najhladneje.
Logiran
Tripikice
rad pišem

« Odgovor #239 : četrtek, 15.09.2005 : 14:58:22 »

Mislim da je s temi mrzlimi površinami največji problem pozimi oz takrat ko je hladno. Poleti itak vsak pameten pes rine tja, kjer je najhladneje.

Razumem, da se je poleti pač tako hladila. Ampak zdaj je pa ponoči res ne more biti več vroče, psička pa še vedno spi vso noč na tleh. Pa ima na terasi blazino, ležalnik, predpražnik..., malo naprej na dvorišču pa še svojo uto. Ne vem, če se naj zaradi tega sekiram ali ne? Roll Eyes Smiley

Logiran
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 198   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.