mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 22.11.2024 : 16:54:43

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 198   Dol
Natisni
Avtor Tema: kraški ovčar - čvek  (Prebrano 275663 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Tripikice
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 316

« Odgovor #195 : petek, 09.09.2005 : 10:26:59 »

To je res lepo doživetje, samo ko morajo od hiše je hudo. Pač odvisno kakšen človek si, jaz bi že tulila za vsakim posebej.

Saj jaz bi tudi tulila za kepicami in to je tudi eden izmed razlogov za "proti leglu". Se tako navežem na žival. Duko imamo šele 5 mesecev, pa že več nočem nikamor brez nje, ker jo takoj pogrešam. Cheesy Cheesy Grin Me pa mika, da bi videla Duko kot mamo, pa kakšne mladičke bi imela, pa eden bi seveda ostal doma, pa Dukin inštruktor nas nagovarja... Še dobro, da imamo še kar nekaj časa za tehten razmislek. Roll Eyes Huh Smiley Smiley Če ne, pa bomo vzeli Čajkinega mladička. Wink Grin Saj res, Branka, kako napreduješ z vzrejnim dovoljenjem?

Sem si pa oddahnila - SAMO DA NI TUMOR! Potem že bo. Smiley Smiley Smiley Bom šla prebrat pod temo Tumorček...

Zdaj smo pasmo pač promovirali bolj v tej smeri, da ne bi več razmišljali, da je to agresiven in neobvladljiv pes.

To! Pri nas v Prekmurju velja kraševec za agresivnega, trmastega in neugogljivega psa. Zato je kraševcev zelo malo in še ti so zaprti na domača dvorišča. Angry Sad (Ni čudno, da so potem taki!) Na cesti me ljudje ogovarjajo, tudi popolni neznanci: "Je to kraški ovčar? Joj, s tem psom boste imeli še probleme!" ipd. To me blaaazno jezi. Nekaj časa sem ljudem razlagala, da to ni res itd., pa mi nekako ne verjamejo, tako je usidrano to mnenje. Zdaj si samo mislim: "Dajte mi že enkrat mir!" Zato sem zelo upala, da se bo Lendave udeležilo več kraševcev, da se pokažejo ljudem kot ljubeznivi, izredni psi. Pa sem žal izvedela, da sta prijavljena samo 2 (dva) Shocked Shocked kraševca, naša Duka in še eden. Sad sram

Suzana, mislim, da bi morali narediti predstavitev kraševca tudi v Murski Soboti. Cool

Tudi naša Duka je "strašna" čuvajka. Ko se znoči, oblaja vsak list na drevesu, če se premakne. Cheesy Cheesy Grin Včasih je pa to lajanje moteče. Namreč, zvečer leži pri nas v dnevni sobi. Nenadoma zasliši zunaj kakšne glasove. Pa se ji včasih ne ljubi vstat in iti ven pogledat kaj je, zato laja kar znotraj CoolImata kakšno idejo, kako jo naj odvadimo lajanja v hiši? Čez dan redko zalaja in ljubeznivo pozdravlja sosede z mahanjem repa. Se je pa zgodilo, da nas ni bilo doma. Ker je Duka bila zaradi tega žalostna, je šla moja mama k njej, da jo potolaži. V tistem je prišel k nam hišni prijatelj. Duka ga je napadla pri ograji silovito kot Rambo Shocked in branila mojo mamo, da se prijatelj ograje sploh ni smel dotakniti.

Včeraj zvečer sva se z možem pogovarjala, da bi bilo res zanimivo srečati Dukino "družino". Zanimivo je to, kako reagirata vajini psički in naju prav zanima kako bi reagirala Duka. Če bo še kakšno "srečanje" kraševcev, bova prišla.

Logiran
Suzana
rad pišem
Sporočil: 393

« Odgovor #196 : petek, 09.09.2005 : 19:34:18 »

Ja to lajanje je res malo moteče, vendar menim, da je to pač ena od lastnosti. Kraševec je pač čuvaj in opozarja na vse kar se dogaja v neposredni bližini. Se pa z vstrajnostjo in pravilnim pristopom tudi to da omejit.  Jaz ravno nisem vešča tega, tudi Šiba namreč veliko laja.
Danes sem govorila z lastnikom od Done, Dukine sestre, kmalu se bo javil na forum.
In Branka, tudi jaz sem vesela, da pri Čajki ni kaj resnega.
Logiran
garfield
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72

« Odgovor #197 : sobota, 10.09.2005 : 12:12:15 »

pozdravljeni!
upam da ne zamerite da sem se vam pridružila,....
doma imamo psičko Shayo, ki ni čistokrvna kraševka je pa bila njena mama,.... ko sem brala vaše poste sem ugotovila da ima enake lastnosti kot prava kraševka,....
zato brez zamere,....
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #198 : sobota, 10.09.2005 : 12:24:19 »

Dobrodošla garfield, povej kaj o svoji Shayi, nič hudega , če ni čisto prava Kraševka.
Logiran
garfield
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72

« Odgovor #199 : sobota, 10.09.2005 : 12:36:03 »

našli so jo nekje v gozdu,.....
mama je pobegnila z neke kmetije in je kar v gozdu skotila,..... po 2 mesecih so našli mamo z mladički in malim začeli iskati nove domove, to je zvedel moj brat in ker si je že skozi ful želel psa jo je prinesel domov,..... uspešna rešitev  Grin  Grin  Grin
zdaj je že kake 3 tedne naša,....
ima sicer zdravstvene težave,....uhaja ji urin,.... po napačnem veterinarju, napačni diagnozi in zdravilih smo končno našli pravega veterinarja, diagnozo in zdravila,.... je inkontinentna in jo že zdravimo in upamo na najboljše,...... Smiley Smiley Smiley
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Sporočil: 304

« Odgovor #200 : sobota, 10.09.2005 : 13:49:02 »

Končno imamo tudi mi dobre novice! Danes smo bili na kontroli in veterinar pravi, da se rana celi Smiley Smiley Smiley
Tripikice, v Lendavo na žalost ne bomo mogli priti Sad, Čajka trenutno še vedno jemlje antibiotike, tako da je še nismo mogli niti cepiti (na razstavi veterinarji pogledajo knjižice) in veterinar je priporočil le kratke sprehode na vrvici (tudi v šolo še ne bova šli .. oz. bom morala 14 dni hoditi sama). Ampak takoj, ko bo pa popolnoma zdrava, pa lahko morda zorganiziramo kako mini srečanje kraševskih forumašov, če ne bo vmes še kakšna zanimiva razstava. Bom navijala, da dobi Duka BOB in pokal najlepši kraševec na razstavi  Smiley in če bodo občutki ok, bo mislim da novebra še ena CAC razstava v LJ (vsaj lani je bila), januarja pa tudi verjetno 2 v LJ? Mogoče se pa vidimo na kakšni od teh razstav. Naša Čajka sicer na eni strani zgleda kot slovenski goli pes, tako da ne vem, kdaj bo zopet v "razstavni kondiciji.

Logiran
EBRANKA
rad pišem

« Odgovor #201 : sobota, 10.09.2005 : 13:58:26 »

Dobrodošla Garfield, joj, kako bo tudi Tripikice vesela, da si se nam pridružila pri klepetu o kraševcih. Tale vaša zgodba je pa čisto filmska (oz. kot iz kakšnega romana... ) ... nima vsak psičke, ki bi prišla naravnost iz gozda Cheesy. Me tudi veseli, da ste že dali čez zdravstvene težave... ne vem če si opazila, a nekaj strani nazaj se je z nami pogovarjal tudi Bernuldek, ki je imel s svojo psičko Rino podobne težave (oz. mislim da je govoril o specifični teži urina). Tudi na forumu pod zdravje je pisal o tem in dobil veliko koristnih nasvetov.

Kako pa zgleda vaša psička... ali ste kaj ugibali, katere pasme bi lahko bil očka? Kako pa se kaj navaja na ljudi, glede na to, da je bila tako dolgo v gozdu? No, kakšnega strahu pred gozdom gotovo ne bo imela Wink
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #202 : sobota, 10.09.2005 : 14:13:01 »

... bo mislim da novebra še ena CAC razstava v LJ (vsaj lani je bila), januarja pa tudi verjetno 2 v LJ? Mogoče se pa vidimo na kakšni od teh razstav.
Ljubljanska državna razstava je letos prestavljena v Vrtojbo, kjer bo 20.11. Tema je o tej razstavi že odprta tudi na forumu (in tudi prijavnice so že znane).

Lp Jana
Logiran
EBRANKA
rad pišem

« Odgovor #203 : sobota, 10.09.2005 : 14:17:00 »

Jana, hvala za popravek glede razstave, sem res le ugibala, pa pozabila, da bi morala preveriti informacije, ki jih dajem na forum sram
Logiran
Lanabela
živim tukaj
Sporočil: 4.474

« Odgovor #204 : sobota, 10.09.2005 : 14:47:41 »

Moja prijateljica bi rada kupila kraško ovčarko. Zanima me, če veste za kakšnega dobrega vzreditelja, ki ma ali bo v kratkem imel leglo. OK lahko opogledam v kinologa, ampak včasih se takole iz prve roke da izvedeti kaj prav koristnega.
Logiran
EBRANKA
rad pišem

« Odgovor #205 : sobota, 10.09.2005 : 15:35:48 »

Lanabela, ko sem jaz kupovala kraševko, sem na straneh društva našla stran o mladičih in poklicala vzreditelje Melinkove  iz Grosuplja. Na žalost so imeli leglo le enkrat, čeprav so bili zelo dobri vzreditelji. Za tvojo prijateljico bi bilo najbolje, da gre na stran društva (link.. http://www.drustvo-kraskih-ovcarjev.si/ in pogleda pod mladiče. Mislim, da so vsi pravi vzreditelji tudi v društvu, tako da so to verjetno vsa trenutna rodovniška legla. Danes sem na straneh videla dve legli, to pa so podatki:
Bračič Anton
Rošnja 37
2205 Starše
Tel.: 02 6883851
Mobil: 041 589 81    9 mladičev: 5 samicev, 4 samčke

in Krajnc-Sluga Branka
Psarna: VRŠNIŠKA
Vršnik 17
2201 Zgornja Kungota
Tel. 02 656 0088
Email: branka.sluga@email.si    1 samička

Slednja je tudi predsednica vzrejne komisije.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
Sporočil: 4.474

« Odgovor #206 : sobota, 10.09.2005 : 19:01:13 »

Bom sporočila. Hvala
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #207 : sobota, 10.09.2005 : 19:05:18 »

Garfield, morda bi bilo res bolje za mnenje vprašat še kakšnega veterinarja. Mislim, da tudi na spletni strani revije Moj pes dajejo nasvete in odgovarjajo na vprašanja (o vseh težavah s psi).
Vesela sem, da se Čajki rana lepo celi in, da bo čimprej v formi, da se vidimo na kaki razstavi. Tudi ideja o pikniku se mi zdi super. Najbolje se je kar dogovorit in določit datum.
Nisem vedela, da je razstava prestavljena v Vrtojbo, jaz bom verjetno šla malo poslikat, upam da bo kaj Kraševcev.
Logiran
EBRANKA
rad pišem

« Odgovor #208 : sobota, 10.09.2005 : 19:30:31 »

Šibainmika, ali sta ve s Šibo kaj hodili po razstavah? Meni se zdi to taka super priložnost videti kaj kraševcev (Čajka ima sicer bolj "damsko" konstitucijo in malce dolg gobček, tako da na kakšne cace ali cacibe ne cikamo), samo sem malo gledala udeležbo za nazaj, pa jih je bilo povsod bolj malo. Ali veš, če bo letos tudi kakšna specialna razstava za kraševce? Mi smo bili lansko leto na winter winnerju v Ljubljani, kjer je bila tudi specialna razstava. Ali so takšne specialne razstave vsako leto?

Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #209 : sobota, 10.09.2005 : 22:57:48 »

Ja s Šibo sva bile nekajkrat na razstavi. Ja je res fajn dogodek, če nisi obremenjen s CAC-i in CACIB-i. Kraševcev je žal bolj malo na razstavah, bomo morali malo motivirat naše člane. Specialka je bila letos maja na društvenem poligonu v MB.  Prijavljenih je bilo okrog 30, kar lepo število. Vsako leto je vsaj ena specialka ali na našem društvu ali v okviru kake razstave.
Enkrat v LJ je bilo res fajn. Po dolgem času se je zbralo več kot 10 kraševcev in vsi smo navijali drug za drugega, nobene favšije ni bilo. V defileju so bili celo na stopničkah vzrejni pari in BOB-ji. Malo bi se morali potrudit, da bi bilo tega več. Cirila je objavila na naši spletni strani obvestilo za ta forum, upam da se jih bo več začelo dopisovati in se bodo morda navdušili za pasje razstave.
Logiran
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 198   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.