mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 24.11.2024 : 07:07:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Strani: 1 ... 61 62 63 64 65 [66] 67 68 69 70 71 ... 198   Dol
Natisni
Avtor Tema: kraški ovčar - čvek  (Prebrano 276112 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
Tripikice
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 316

« Odgovor #975 : sreda, 26.04.2006 : 09:20:18 »

Tripikice: A Kala še tako grdo gleda? Grin

Grin Ne, Kala je tako kot tvoj Kato pravi cukrček, več ali manj se je "brigala" za svoje zadeve Wink Grin, vmes jo je pri tem zmotila kaka odrasla mrcina, pa si je ob tem najbrž mislila: "No pa daj, povohaj me, da boš srečen!" Cheesy in nato zavzeto naprej ovohavala okolico. Cheesy Smiley

Prav rada bi se vam počasi pridružila z kakimi veselimi novicami.
Samo trenutno se ukvarjam s to Šibino operacijo. Jutri bo namreč operirana zaradi tumorja na seskih. Cry Undecided Cry
Zdaj sem se še pogovarjala z enim veterinarjem, ki me je malo pomiril. Pravi da v kolikor je še psička normalno živahna, normalno je , nima vročine ipd. še ni suma, da bi bile metastaze in se dajo tumorji zelo lepo odstranit. Upam, da bo tako.

Tripikice, kljub utrujenosti upam, da ste z Duko preživeli lep dan in da se vidimo tudi v Stični, datum bo objavljen v Kraševcu, ki izide poleg Kinologa in Mojega psa prvega maja. Cheesy Wink Smiley

Uh, brez skrbi, preživeli smo lep dan, bila je dragocena izkušnja, ob vsem me pa najbolj veseli, da sem (končno) spoznala vaju z Branko. Cheesy Cheesy Cheesy

Šibainmika - si predstavljam, da je danes zate zelo težek dan, sem pa prepričana, da bo operacija glede na ugotovljeno, lepo uspela in bo še vse vredu. Veliko si naredila že s tem, da si sprejela za vaju s Šibo pravilno odločitev. Kasneje, ko smo se peljali domov, mi je bilo žal, da sem ti povedala zgodbo o naši mački. Namreč, razlike so že od pacienta do pacienta, pa tudi pri določeni bolezni je verjetno veliko nians. Zato me sedaj toliko bolj veseli, da so prognoze dobre in si se odločila za operacijo. Tudi v Prekmurju bomo jutri držali tačke in pesti! Smiley Smiley Smiley Smiley

Ebranka - datumi so na koledarju obkroženi! Cheesy Cheesy Cheesy Kar se pa MB tiče - saj je vse OK. Bilo je lepo in na pikniku bosta s Šiboinmiko verjetno manj zasedeni, pa bomo tam več poklepetale. Smiley Smiley Sama pa kar pozabljam, da Duka tudi odrašča in se iz igrivega malčka spreminja v odraslo damo, ki vmes tudi zarenči, ko ji kaj ni všeč. Roll Eyes Smiley Tudi jaz verjamem, da bosta s Čajko še prijateljici. Cheesy Imava pač zelo "vroči" punci, ki imata glede mačotov še povrh enak okus! Wink Grin In glede na to, za katerega samca sta se skregali, me prav jezi Wink kako nista prav nič zbirčni! Angry Grin Grin Grin Nama z Duko se na sprehodu rad "prišpiči" nek grdi (drugače ne uporabljam tega izraza, ker so vse živali po svoje lepe,  samo tokrat za boljše razumevanje!) potepuški mešanec, ki mu je Duka očitno všeč, ona je pa takooo Shocked Cheesy Kiss navdušena nad njim, da se kar vkopa na mestu, jaz jo pa potem vlačim ko mulo za sabo! Angry Angry  Grin Še dobro, da si je nekdo izmislil temna sončna očala, da te potem nihče ne spozna. Wink Grin

A lahko tudi jaz pridem na srečanje kraševcev v Stično, čeprav nisem lastnica te pasme ? Smiley

Kakšno vprašanje, Do-khyi, pa ti si ja naša! Cheesy Cheesy Cheesy Pa še katero svojo "mrcino" pripelji, da bom še jaz degustirala. Cheesy Grin Cheesy

Zelo me veseli, da se nam v naslednjih dnevih obeta veliko čtiva, JUHU! Cheesy

Logiran
Suzana
rad pišem
Sporočil: 393

« Odgovor #976 : sreda, 26.04.2006 : 12:31:25 »

Smo prestavili operacijo za cca 14 dni do tri tedne zaradi navidezne brejosti.
Ima močno nabrekle seske in ko bo konec tega, bo verjetno tudi tumor malo manjši. Prognoze pa niso slabe.

Do-khyi kako res sprašuješ kaj takega, če lahko prideš. Vsi bomo zelo veseli, če boš prišla, pa tudi kakega tibetančka lahko pripelješ zraven. Sploh ste vabljeni vsi ljubitelji kraševcev, če ste lastniki kraševca ali ne. Cheesy Smiley Wink

Logiran
Tripikice
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #977 : sreda, 26.04.2006 : 14:27:32 »

Smo prestavili operacijo za cca 14 dni do tri tedne zaradi navidezne brejosti.
Ima močno nabrekle seske in ko bo konec tega, bo verjetno tudi tumor malo manjši. Prognoze pa niso slabe.

Zdaj pa še navidezna brejost?! Undecided  Še dobro, da je pri vsaki zadevi poleg slabe tudi dobra stran.Roll Eyes Najbrž pa to pomeni tudi, da ima Šiba potem še večje možnosti, da bo operacija res uspela in se bosta potem lahko še dolgo veselile skupnih sprehodov!? Smiley Smiley Smiley Smiley
Do takrat pa vama želim čimmanj težav in čimveč mirnih in prijetnih dni! Smiley

Ker bom v naslednjih dneh naredila totalni "izklop", vam želim prijetne praznike Cheesy in - ubogajte svoje kosmate mrcine! Grin LP! Smiley

Logiran
do-khyi
rad pišem
Sporočil: 376

« Odgovor #978 : četrtek, 27.04.2006 : 20:16:33 »

a ste vsi na odklopu? Smiley

Kot vidim moram res priti na srečanje kraševcev Smiley. Ebranka mislim, da me ne bi bilo težko prepričat, da začnem še z vzrejo kraških ovčarjev Grin, ampak raje ni treba reči še enkrat, ker žabo ni težko v vodo naterat, he-he. Doma me bodo pa iz bajte vrgli, če si umislim še enega psa Roll Eyes Smiley
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #979 : petek, 28.04.2006 : 22:42:02 »

Danes je izšla revija Moj pes in na sredini je kot priloga naša revija Kraševec.
Sicer v malo skrajšani obliki-14 strani, vendar kljub temu odlična. Lahko si preberete zanimive članke o šolanju kraševca, značaju, super članek o analizi DNK, zdravljenju dvojnih trepalnic, intervju s predsednico Mojco Emeršič, o zavarovanju psov, debelosti ter zelo lep članek o zgodovini in predstavitvi pasme. In veliko prekrasnih fotografij. Smiley Wink Cheesy Grin Tongue

Revija Kraševec, ki bo priložena reviji Kinolog bo malo daljša, na 24 straneh. V njej bodo poleg omenjenih prispevkov še zgodbice iz življenja z našimi kraševci, uspehi naših psov, društvene novičke, vzrejno leto ter zakaj je tako pomembno pripeljati kraševca na vzrejni pregled, dokaz, da lahko tudi prababica izšola kraševca, zakaj pripeljati kraševca na razstavo, pogovor z Ivanom Božičem in tudi naš forumski prijatelj bo predstavil sobivanje njegovih kraševk in sanjskih koz na njegovem ranču. Smiley Cheesy Grin Cool

Ker pa smo bili z revijo stroškovno in prostorsko omejeni, smo morali kar nekaj prispevkov umaknit. To so bili prispevki, ki se nanašajo bolj na društvo in so vseeno pomembni za člane in lastnike kraševcev. Zaradi tega smo izdali tudi dodatek k reviji, ki pa bo zaenkrat poslan samo članom društva. Glede na kalkulacijo stroškov, pa morda tudi vsem lastnikom kraških ovčarjev.
Skratka obeta se nam še veliko zanimivega branja. Smiley Wink Cheesy Grin

Čisto blizu je že tudi prenovljena spletna stran, ki bo nudila še veliko več prispevkov, podatkov, fotografij....., skratka bo čudovita. Smiley Wink Cheesy
Logiran
čara
nekaj malega že vem
Sporočil: 224

« Odgovor #980 : sobota, 29.04.2006 : 14:32:11 »

Živjo!

Super priloga k reviji Mojpes. Lepo predstavljene značilnosti, zgodovina in šolanje ter bolezni. Ter lepo fotke Smiley. Moj foter je itak nor na kraševce, ker je avtohtona pasma, mogoče bo pa s to prilogo ugotovil, da to ni le dvoriščni pes, čuvaj, ampak, da je super družinski pes, ki je za v hišo. Mogoče ga celo na CAC v MB spravim.

Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #981 : sobota, 29.04.2006 : 14:53:36 »

Šiba leži ob mojih nogah medtem ko pišem post in delam na računalniku.
Kraševec je dober čuvaj, ki zvesto brani svo teritorij. Je rad na dvorišču, kjer opazuje okolico in vse pod kontrolo. Prav tako pa kot vsak drug pes, je družabno bitje, ki najbolj uživa v naši družbi, tudi z nami v hiši. Cheesy
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #982 : nedelja, 30.04.2006 : 13:26:53 »

Vsi člani DLVKOS bodo prejeli revijo Kinolog v kateri bo priloga Kraševec zastonj po pošti. Smiley Wink Cheesy
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #983 : ponedeljek, 01.05.2006 : 21:37:57 »

V oddaji Sožitja, ki je na sporedu ob sobotah popoldan na TV Slovenija, je bila reportaža iz vzrejnega pregleda KO v Mariboru. V torek-jutri je ob 10.25 ponovitev v kolikor kdi ni mogel gledat v soboto. Cheesy Wink Smiley
Logiran
bolha2
odvisnež
Sporočil: 871

« Odgovor #984 : torek, 02.05.2006 : 11:00:02 »

Glih ujela par minutk Grin. Kako je fajn tako veliko kraševcev na kupu videti. Članke v reviji Moj pes smo tudi prebrali in so bili odlično napisani, zdaj pa čakamo Kinologa za nadaljno branje.

Lp
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #985 : torek, 02.05.2006 : 21:46:27 »

Vsem ljubiteljem kraševcem sporočamo, da že deluje naša nova-prenovljena spletna stran. Nudi še več vsebin, informacij, fotografij...kot prejšnja. Je res dobra in vredna ogleda. Smiley Wink Cheesy Grin Cool
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #986 : torek, 02.05.2006 : 22:04:53 »

Povezava za spletno stran: www.dlvkos.si
Logiran
Barbka
midi
*
Sporočil: 1.360

Seta del Oro: pametna lepota

« Odgovor #987 : torek, 02.05.2006 : 22:11:11 »

Vsem kraševcem (če ste slučajno spregledali).
CAC Razstava na Hrušici 28.5.2006 je za vse kraške ovčarje brezplačna (ni prijavnine). Vljudno vabljeni.
Logiran

La vita e bella. Včasih si pes, včasih si kandelaber...
Suzana
rad pišem

« Odgovor #988 : torek, 02.05.2006 : 22:21:15 »

Hvala Barbka. Na spletni strani je tudi vabilo za Hrušico, kjer je omenjeno, da je prijavnina za kraševce brezplačna. Se bomo potrudili in se razstave udeležili v čim večjem številu. Cheesy
Logiran
bolha2
odvisnež
Sporočil: 871

« Odgovor #989 : sreda, 03.05.2006 : 13:50:07 »

Uf, šibainmika še dobro, da si dala povezavo do strani, ker sem jaz skoz ta staro gledala, kdaj bo kaj novega. Zelo mi je všeč in veliko informacij dobiš na njej. Le tako naprej.

A ste videli sliko meseca? Grin

Lp
Logiran
Strani: 1 ... 61 62 63 64 65 [66] 67 68 69 70 71 ... 198   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.