o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
nedelja, 24.11.2024 : 01:43:58
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 2
| Tema:
kraški ovčar - čvek
Strani:
1
...
54
55
56
57
58
[
59
]
60
61
62
63
64
...
198
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: kraški ovčar - čvek (Prebrano 276008 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
evrosad
rad pišem
Sporočil: 283
Re: kraški ovčar - čvek
«
Odgovor #870 :
ponedeljek, 27.02.2006 : 23:03:51 »
Blumina, tale tvoja avstralska ovčarka je pa s Kraševci skrižana. Le dobro si jo poglej, boš našla tudi železno sivo dlako... Pol se pa ne čudim, če se skoraj vsako noč in dan po hrbtu valja.
Logiran
Blumina
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 186
«
Odgovor #871 :
torek, 28.02.2006 : 09:45:48 »
Citat: evrosad , ponedeljek, 27.02.2006 : 23:03:51
Le dobro si jo poglej, boš našla tudi železno sivo dlako... Pol se pa ne čudim, če se skoraj vsako noč in dan po hrbtu valja.
Uzivajte se naprej in radi jih imejte
Blumina
Logiran
otalež36
nekaj malega že vem
Sporočil: 120
«
Odgovor #872 :
torek, 28.02.2006 : 15:41:21 »
Rad bi samo spomnil,da se približuje zadnji rok prijave za CACIB VRTOJBA 2006. Upam, da bo veliko prijavljenih naših Kraševcev ,kar bi bila dobra promocija pasme.Sam se s psičkama razstave ne morem udeležiti, saj bosta obe samički na porodniški.Bom pa z veseljem pogledal ocenjevanje in se veselil ob uspehih naših Kraševcev.
Na forumu vidim kar nekaj novih piscev, zelo sem vesel tega saj vidim, da imajo naši Kraševci veliko pristašev.
Logiran
Tripikice
rad pišem
Spol:
Sporočil: 316
«
Odgovor #873 :
sreda, 01.03.2006 : 10:05:30 »
Kdaj pa bo CACIB Vrtojba?
Kje pa je sploh Vrtojba?
Logiran
spuppisf
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 237
«
Odgovor #874 :
sreda, 01.03.2006 : 11:12:16 »
Citat: Tripikice , sreda, 01.03.2006 : 10:05:30
Kdaj pa bo CACIB Vrtojba?
Kje pa je sploh Vrtojba?
Vrtojba je malo mestece na meji z Italijo (Nova Gorica). Datum je pa v začetku aprila.
Logiran
bolha2
odvisnež
Sporočil: 871
«
Odgovor #875 :
sreda, 01.03.2006 : 11:27:54 »
Razstava bo 8. in 9. 4. 2006 in zadnji rok prijave je 14.3.2006. Moraš it pa skoraj do mejnega prehoda in zaviti na eno parkirišče tovornjakov in je tam cesta, ki te pripelje do dvorane. Midve s kolegico sve šle lansko leto in sve zgrešile, zato sve mogle prekršek delat pred mejnim prehodom in avto obračat čez dva pasa, da sve potem zavile na bencinsko in vprašale za pot
Lp
Logiran
Uma
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.309
«
Odgovor #876 :
sreda, 01.03.2006 : 11:37:38 »
Ja, samo letos ni vec v tisti dvorani Hit, ampak v dvorani osnovne sole, ce dobro pogledate prijavnico, kje pa je Osnovna sola pa zal nobeden ne ve tocno.
Logiran
evrosad
rad pišem
Sporočil: 283
«
Odgovor #877 :
sreda, 01.03.2006 : 22:06:18 »
Zdaj pa še to...
Logiran
otalež36
nekaj malega že vem
«
Odgovor #878 :
sreda, 01.03.2006 : 22:30:33 »
Dvorana je v vasi Vrtojba, blizu cerkve. Do nje pa lahko pridete mimo dvorane HIT in nato desno v Vrtojbo, to je če greste iz avtoceste.Sicer pa bo kot vedno označeno, samo, da pridete v vas.
Logiran
Tripikice
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #879 :
četrtek, 02.03.2006 : 11:33:59 »
Hvala za poduk iz geografije
, je pa to vsekakor predaleč za naju z Duko, ker se nobena od naju ne mara voziti.
Bova počakali kar na specialko v MB.
Povejte mi, na koliko časa se gonijo vaše kraševke? Naša Duka je pravkar v tem obdobju, s tem da se je predhodno gonila v septembru. Je to "normalno"?
Logiran
otalež36
nekaj malega že vem
«
Odgovor #880 :
četrtek, 02.03.2006 : 17:42:58 »
Ponavadi se psičke gonijo na vsakih šest mesecev in kot vidim je tvoja Duka pri gonitvi kar točna.So pa možna tudi odstopanja in nekatere samičke se gonijo na štiri mesece, ali pa gonitev celo izpustijo. Pri netočnih gonitvah pa je treba biti pozoren, saj so lahko vzrok hormonske motnje ali obolenje rodil.
Da pa se psička ne bi nekontrolirano sparila ,je potrebno nanjo paziti tri tedne.
Logiran
Tripikice
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #881 :
petek, 03.03.2006 : 10:12:46 »
Citat: otalež36 , četrtek, 02.03.2006 : 17:42:58
Ponavadi se psičke gonijo na vsakih šest mesecev in kot vidim je tvoja Duka pri gonitvi kar točna.So pa možna tudi odstopanja in nekatere samičke se gonijo na štiri mesece, ali pa gonitev celo izpustijo. Pri netočnih gonitvah pa je treba biti pozoren, saj so lahko vzrok hormonske motnje ali obolenje rodil.
Da pa se psička ne bi nekontrolirano sparila ,je potrebno nanjo paziti tri tedne.
Hvala Otalež.
Kako pa ugotoviš hormonske motnje? Kakšni so znaki? No, mislim, da jih naša Duka nima, bi se pa rada prepričala.
Bi še pa to vprašala, če lahko: opažam, da je Duka (saj verjetno vse psičke) sedaj zelo občutljiva, nežna, drugače se pogosto zaradi razigranosti ne da niti pobožati, sedaj bi božanje "poslušala" dve uri skupaj..., pa me zanima, če ima mogoče v tem času tudi kakšne bolečine?
Jo pa pazimo, še kako
! Pri prejšnji gonitvi sem bila celo en teden z njo doma
, ko pa imamo v soseščini tako vztrajnega (prekrasnega
) zlatega prinašalca, ki dežura pri ograji in kopa luknje, Duka je bila seveda nad njim navdušena (že od malega je "mahnjena" na zlate prinašalce
), v hišo je nočem zapirati, tako da mi drugo ni preostalo, da sem z njo ostala doma in "sva" pomivali okna.
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Spol:
Sporočil: 304
«
Odgovor #882 :
petek, 03.03.2006 : 11:35:14 »
Huu Tripikice, ti nič ne zavidam, mi smo namreč ravno pred kratkim zaključili s Čajkino veselico...
no, v bistvu je veselica čisto preblaga beseda za Čajkino gonitev. Že itak je nora na pse (obeh spolov), sedaj ko je imela svoje dneve, je bila pa prav obsedena
.. no, pa še tu so bile nianse, ker je ob enem jazbečarju Jasperju vsakič ko ga je videla, ponorela, kot kakšna najstica, ki bi na ulici zagledala kakšnega super zvezdnika. Enkrat smo se zapletli v klobčič, ker sem mislila, da je morda najbolje, če pesjančka dvignem v naročje, pa ni bilo nič od tega, samo en tak klovnovski padec sem uprizorila, ravno prav da se je Čajka malo zmedla in sva hitro odbrzeli v hišo. Pa prav zabavno je bilo opazovati, kako se približujejo najbolj "nevarni" dnevi... v vasi je namreč tradicija, da gledajo na majhne pse kot na mačke, tako da veselo vandrajo naokoli. No, na začetku gonitve so se prikazovali kot kakšne vrane le ob robu parcele in so naju spremljali na varni razdalji, potem so bili pa vsak dan bližje, do valentinovega, ko so bili vsi ravno najbolj zmešani. Če sem hotela takrat peljati Čajko ven, sem morala pesjane dobesedno odnesti domov, preden sem šla na sprehod, pa so se revčki prav tresli od zaljubljenosti. Za enega majhnega peska so mi rekli, da ga imajo spuščenega, ker jim ponoči lovi lisice okoli kmetije
Logiran
Tripikice
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #883 :
petek, 03.03.2006 : 15:14:25 »
Citat: EBRANKA , petek, 03.03.2006 : 11:35:14
Huu Tripikice, ti nič ne zavidam, mi smo namreč ravno pred kratkim zaključili s Čajkino veselico...
no, v bistvu je veselica čisto preblaga beseda za Čajkino gonitev. Že itak je nora na pse (obeh spolov), sedaj ko je imela svoje dneve, je bila pa prav obsedena
.. no, pa še tu so bile nianse, ker je ob enem jazbečarju Jasperju vsakič ko ga je videla, ponorela, kot kakšna najstica, ki bi na ulici zagledala kakšnega super zvezdnika. Enkrat smo se zapletli v klobčič, ker sem mislila, da je morda najbolje, če pesjančka dvignem v naročje, pa ni bilo nič od tega, samo en tak klovnovski padec sem uprizorila, ravno prav da se je Čajka malo zmedla in sva hitro odbrzeli v hišo. Pa prav zabavno je bilo opazovati, kako se približujejo najbolj "nevarni" dnevi... v vasi je namreč tradicija, da gledajo na majhne pse kot na mačke, tako da veselo vandrajo naokoli. No, na začetku gonitve so se prikazovali kot kakšne vrane le ob robu parcele in so naju spremljali na varni razdalji, potem so bili pa vsak dan bližje, do valentinovega, ko so bili vsi ravno najbolj zmešani. Če sem hotela takrat peljati Čajko ven, sem morala pesjane dobesedno odnesti domov, preden sem šla na sprehod, pa so se revčki prav tresli od zaljubljenosti. Za enega majhnega peska so mi rekli, da ga imajo spuščenega, ker jim ponoči lovi lisice okoli kmetije
Oj! A je to isti jazbečar, ki si ga že pri prejšnji gonitvi nosila njegovi lastnici domov?
Še dobro, da so vaju oblegali majhni psi, naj bi postopalo naokrog kaki pasji mačoti, si ga še pregnati ne upaš kar samo tako.
Srečnica, da sta se že rešili!
Ampak, nič pa nisi napisala, če je šlo tokrat za res, če bodo mladički?
A niso zanimive te naše kraševke v tej svoji "vročekrvnosti"? Naša Duka rine rit pod nos vsakega psa, prava vulgarnica je
, tako da se bolj kot osvajalcev bojim nje, da mi pobegne k sosedovemu berncu. On jo sicer lepo gleda
, nima pa glih neke "sile", naša pesa pa je vsa "nora" ko ga vidi!
Grize ograjo, išče luknjo kje bi se izmuznila, skače, cvili, tuli... prava obsedenka je, vendar to počne vedno, ne samo zdaj ob gonitvi, tako da mislim, da je to bolj povezano z željo po družbi in igri.
Citat: EBRANKA , petek, 03.03.2006 : 11:35:14
Za enega majhnega peska so mi rekli, da ga imajo spuščenega, ker jim ponoči lovi lisice okoli kmetije
Hja, pa krade kuram jajca...
Samo pogled, če nima slučajno lepe sveleče dlake?
Logiran
otalež36
nekaj malega že vem
«
Odgovor #884 :
petek, 03.03.2006 : 17:00:22 »
Se oproščam, ker bom malo prekinil temo o ginekoloških problemih naših kraševk.
Spomnil sem se na zelo lepo nadaljevanko ,mislim,da Hrvaške televizije v kateri nastopa naš Kraški ovčar. Nadaljevanka se je imenovala"JELENKO". To je bilo še v bivši YUGI in spominjamo se je le nekoliko starejši ljubitelji Kraševcev.Utrnila se mi je misel, da bi bilo dobro, če bi naša televizija to nadaljevanko ponovno predvajala in omogočila ogled tudi mlajši generaciji.Z veseljem bi nadaljevanko ponovno pogledal tudi sam,da ne govorim o odlični promociji pasme
Kaj menite o tem predlogu ?
Logiran
Strani:
1
...
54
55
56
57
58
[
59