mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 23.11.2024 : 20:01:33

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Strani: 1 ... 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 ... 198   Dol
Natisni
Avtor Tema: kraški ovčar - čvek  (Prebrano 275897 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
Tripikice
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 316

« Odgovor #690 : petek, 20.01.2006 : 09:25:17 »

Hojla!

Najprej vse pohvale za album Cheesy Smiley Smiley Smiley, slike so lepe, in ker potekajo kronološko ter s hudomušnim komentarjem, si je lahko predstavljati, kako je bilo na razstavi. Smiley Cheesy Cheesy Smiley Res ste bili kot ena družina Cheesy, vidno je, da ste se imeli lepo in brez nepotrebne hladne tekmovalnosti, kot je opazna pri nekaterih drugih pasmah. Smiley Smiley Smiley Imam pa seveda spet eno vprašanje Grin: v kateri kategoriji je tekmoval Aron in kako se je on odrezal?

Ebranka, glede na to, da že iščeš Čajki izbranca, me zanima, kdaj boš jo pa začela pravzaprav pariti?

Hvala vam za informacije glede odpadanja dlake. Sedaj sem pomirjena in sesalcam z nasmehom na obrazu. Wink Grin Po vaših slikah z razstave sodeč, je Duka še vedno povsem dovolj odlakana, krtača pa ji že gre presneto na živce, in če le more, jo ukrade in odnese nekam v kot Grin Grin Grin Grin.

Reks - je to tisti prekrasen Reks, Ebranka, ki ga imaš ti nekje na sliki? Ali je pa Pižmohtov? Se ne spomnim. To je tako lep pes....  Kiss Kiss Kiss Uf, ko bi tudi jaz lahko imela takega....  Roll Eyes Huh Smiley Smiley Smiley
Od kod oz. od koga je pa kandidat za Čajkinega izbranca - Zan? Je tudi bil na razstavi?

Sem spet radovedna, a ne? Grozno! Angry Angry sram Ok, ok, že grem dol! Wink Grin Grin

Logiran
Suzana
rad pišem
Sporočil: 393

« Odgovor #691 : petek, 20.01.2006 : 10:37:30 »

Reks je vitezov. Res dober pes, sedaj je že star, mislim da 11 let. Imam eno lepo njegovo slikco, bom dala na album. Cheesy

Aron je tekmoval v razredu trelih in dobil CAC v svojem razredu. Vik je tekmoval v razredu prvakov in tudi dobil CAC. Kasneje sta se za CACIB pomerila z Vikom- to je bil izbor za najlepšega samca med zrelimi psi-Vik je zmagal in dobil CACIB. Drugače pa je Vik tudi oče od Arona. Cheesy

Ja res je bilo tekmovanje brez zavisti, mi smo samo uživali in se veselili.
EBranka gremo tudi na naslednjo razstavo?...tako bosta imeli s Čajko že dovolj kilometrine za Finsko, šalim se. Smiley Wink Cheesy
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #692 : petek, 20.01.2006 : 13:33:27 »

Zdaj pa še nič obetavna novica. Cry Undecided sram
Klicala me je ga. Zalar. V nedeljo je bila dogovorjena s tem novim lastnikom za ogled psičke, vendar ni bilo nič, ker ga ni bilo. Drugi dan je šla z enim sosedom pogledat na Ig kje bi lahko to bilo, vendar nista nič našla (Ig je kar velik), naslov pa ima samo tisti v Kranju, ta je baje pravi.
Kadarkoli zdaj pokliče tega tipa, odloži slušalko, tako da sploh več ne more prit v stik z njim. Sad Angry Angry Angry Angry Angry

Ima kdo idejo kaj še lahko naredimo, da vidimo kje živi psička. Kraški veš morda ti?
Logiran
otalež36
nekaj malega že vem
Sporočil: 120

« Odgovor #693 : petek, 20.01.2006 : 15:39:45 »

Reks je vitezov. Res dober pes, sedaj je že star, mislim da 11 let. Imam eno lepo njegovo slikco, bom dala na album. Cheesy

Aron je tekmoval v razredu trelih in dobil CAC v svojem razredu. Vik je tekmoval v razredu prvakov in tudi dobil CAC. Kasneje sta se za CACIB pomerila z Vikom- to je bil izbor za najlepšega samca med zrelimi psi-Vik je zmagal in dobil CACIB. Drugače pa je Vik tudi oče od Arona. Cheesy

Ja res je bilo tekmovanje brez zavisti, mi smo samo uživali in se veselili.
EBranka gremo tudi na naslednjo razstavo?...tako bosta imeli s Čajko že dovolj kilometrine za Finsko, šalim se. Smiley Wink Cheesy

Logiran
otalež36
nekaj malega že vem

« Odgovor #694 : petek, 20.01.2006 : 16:01:41 »

Podal bom nekaj pojasnil !

Lastnik REKSA je bil najprej neki gospod doma blizu Ormoža. Nato je psa zaradi nasprotovanja tašče moral oddati in vzel ga je g.Tone Hočevar .Od g. Toneta pa je psa dobil g.Damjan,..Tone hočevar je z Reksom dosegel naslov svetovnega prvaka, nato pa Damjan vitez še enkrat. Reksa pa je vzredil g. Vaupotič nekje iz okolice Ptuja.

Svetovni prvak VIK pa je privekal na svet v psarni Pižmohtovi, kakor tudi svetovna prvakinja UTA lastnik Všeničnik Borut.Vikova mamica je bila Tajga Pižmohtova oče pa Runo bolj znan iz filma o Kraškem ovčarju.
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #695 : petek, 20.01.2006 : 22:00:14 »

Otalež 36 dobrodošel na forumu in hvala za podatke. Cheesy Wink Smiley
Kako je fino, da nas je malo več, da vsak dan kaj novega prebereš in podebatiraš. Kar tako naprej. Cheesy Wink Smiley
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #696 : petek, 20.01.2006 : 23:02:45 »

http://www.moj-album.com/uredi/sm131171/1781172/?os=1967578

To je link slikce od Reksa. Upam, da bo šlo pogledat, ker poskušam nekako prilepit slikco sem in ne gre in ne gre. Undecided Kiss

Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #697 : petek, 20.01.2006 : 23:04:23 »

http://www.moj-album.com/uredi/sm131171/1781172/

Tisti link ni v redu, upam, da bo to bolje.
Logiran
otalež36
nekaj malega že vem

« Odgovor #698 : sobota, 21.01.2006 : 18:19:45 »

Zakaj biser?Kraški ovčar je doslej edina slovenska  pasma psov priznana s strani FCI.Nekateri slovenci se ob omembi Kraškega ovčarja samo namrdnejo češ to je kmečki pes , ki sodi le na verigo.To pa lahko govorijo le tisti, ki Kraševca nikoli niso imeli in nimajo pojma koliko prijaznosti in vdanosti je sposoben dajati ta pes.Sam sem v štiridesetih letih kolikor imam pse , ne samo kraševce spoznal njihove značaje in uporabnost. Kraševec resnično ni vodljiv kot recimo Nemški ovčar, saj mu to niti ni potrebno.Kraševec je služil predvsem za branilca črede drobnice pred volkovi in medvedi ter za čuvaja domačije.Za to pa je še kako primeren in v maričem prekaša celo Nemškega ovčarja.To z lahkoto povemo tisti, ki te pse še danes uporbljamo za delo in čuvanje  drobnice.Zelo bi me veselilo, če bi tudi drugi rejci drobnice posegali po Kraševcu in ne po tujih pasmah. Ne pravim, da tuje pasme psov niso dobre za dalo z drobnico, trdim le,da niso nič boljše kot naš Kraševec.V to smer bi mnogo lahko naredilo kmetijsko minisrstvo. kako?Namesto, da plačuje odškodnino za pomorjeno drobnico s strani zveri, bi nabavili določeno število Kraševcev in jih brezplačno razdelili kmetom. Prepričan sem , da bi tako  obvarovali drobnico.Ne morem pa se znebiti pomislekov, da nekateri kmetje zavestno nočejo za čuvaja ovčarskega psa, saj jim država v primeru pomora drobnice plača kar primerno odškodnino.Za večjo promocijo našega Kraševca pa smo odgovorni tudi vsi lastniki in vzreditelji . Posebno mesto pa bi morala pri promociji  Kraševca imeti klub dlvkos in kinološka zveza Slovenije . Menim, da sledja ne naredita dovolj za promocijo Kraševca.Če imam prav pa presodite ljubitelji našega bisera med psmi KRAŠKEGA OVČARJA.V upanju, da vas nisem preveč zamoril s tem člankom vas lepo pozdravljam.
Logiran
Kraški
novinec
*
Sporočil: 40

« Odgovor #699 : nedelja, 22.01.2006 : 09:13:25 »

Otalež36 se pa ne strinjam, da društvo DLVKOS naredi premalo za promocijo kraševca.Celo leto so aktivni in se trudijo Smiley Shocked Smiley,veliko bolj, kot v marsikaterem rugem društvu-vendar le če hočeš to videti. Tongue Tongue
Kar se tiče rejcev drobnice-mslim da je bil že nabavljen in podarjen kraševec enemu rejcu drobnice s strani društva-ne vem pa kako daleč je sedaj ta zadeva (več bo povedala šibainmika).
Na začetku svojih postov,sem se tudi jaz ozr čez plot k Hrvatom, in njihovemu načinu propagiranja tornjaka-so veliko pred nami, ker jih pri vsej stvari podpira država.
Žal vzreditelji in ljubitelji kraševca nimamo v DZ tako močnega lobija kot pa kmetje-rejci drobnice. Cry Sad Cry
Logiran
otalež36
nekaj malega že vem

« Odgovor #700 : nedelja, 22.01.2006 : 09:52:59 »

Veš Kraški napisal sem, da DLVKOS naredi premalo za promocijo KRAŠEVCA. To ni bilo napisano kot zlonamerno ampak kot dejstvo, da promocije ni nikoli dovolj. Ne rečem spletna stran društva je lepo urejena, pogrešam pa prevod tem na spletu v tuje jezike. S tem bi zelo razširili področje kjer bi lahko spoznali našega Kraševca in marsikateri mladiček bi lažje našel pot v tujino.Slovenija je premajhna, za samo populacijo Kraševca.Zagotoviti moramo večjo številčnost psov in s tem še boljšo kvaliteto. Sami vemo kaj se dogaja, če ni na razpolago dovolj psov, kateri si niso preblizu v sorodu.Vem, da večja številčnost psov še ne pomeni kvalitete, pomeni pa lažji izbor pri paritvenih kombinacijah.
Hrvati pa so resnično preko svoje KZH in kmetijskega ministerstva dosegli, da kmetom podarijo pse Tornjake za čuvanje drobnice. IN mislim, da je to prava pot, lahko bi se učili od njih.Menim, da je vsako dobro namerno mnenje dobrodošlo in v prid našemu KRAŠEVCU.

KRAŠKI. LEP DAN TI ŽELI OTALEŽ36
Logiran
bramky
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 64

« Odgovor #701 : nedelja, 22.01.2006 : 19:25:51 »

pameten toda trmast
Logiran
bramky
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #702 : nedelja, 22.01.2006 : 19:29:14 »

Zakaj biser?Kraški ovčar je doslej edina slovenska pasma psov priznana s strani FCI.Nekateri slovenci se ob omembi Kraškega ovčarja samo namrdnejo češ to je kmečki pes , ki sodi le na verigo.To pa lahko govorijo le tisti, ki Kraševca nikoli niso imeli in nimajo pojma koliko prijaznosti in vdanosti je sposoben dajati ta pes.Sam sem v štiridesetih letih kolikor imam pse , ne samo kraševce spoznal njihove značaje in uporabnost. Kraševec resnično ni vodljiv kot recimo Nemški ovčar, saj mu to niti ni potrebno.Kraševec je služil predvsem za branilca črede drobnice pred volkovi in medvedi ter za čuvaja domačije.Za to pa je še kako primeren in v maričem prekaša celo Nemškega ovčarja.To z lahkoto povemo tisti, ki te pse še danes uporbljamo za delo in čuvanje drobnice.Zelo bi me veselilo, če bi tudi drugi rejci drobnice posegali po Kraševcu in ne po tujih pasmah. Ne pravim, da tuje pasme psov niso dobre za dalo z drobnico, trdim le,da niso nič boljše kot naš Kraševec.V to smer bi mnogo lahko naredilo kmetijsko minisrstvo. kako?Namesto, da plačuje odškodnino za pomorjeno drobnico s strani zveri, bi nabavili določeno število Kraševcev in jih brezplačno razdelili kmetom. Prepričan sem , da bi tako obvarovali drobnico.Ne morem pa se znebiti pomislekov, da nekateri kmetje zavestno nočejo za čuvaja ovčarskega psa, saj jim država v primeru pomora drobnice plača kar primerno odškodnino.Za večjo promocijo našega Kraševca pa smo odgovorni tudi vsi lastniki in vzreditelji . Posebno mesto pa bi morala pri promociji Kraševca imeti klub dlvkos in kinološka zveza Slovenije . Menim, da sledja ne naredita dovolj za promocijo Kraševca.Če imam prav pa presodite ljubitelji našega bisera med psmi KRAŠKEGA OVČARJA.V upanju, da vas nisem preveč zamoril s tem člankom vas lepo pozdravljam.
Logiran
bramky
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #703 : nedelja, 22.01.2006 : 19:37:49 »

Zdravo!
Tale tehnika mene kar dobro zjeza.
Na prejsnji citat bi rada dodala samo tole/ zanima me kdo bi dal kmetom  psa, vsa  cast tistim ki so v redu  sploh ce ga dobi senkanega je vreden se manj ko pes.
Logiran
otalež36
nekaj malega že vem

« Odgovor #704 : nedelja, 22.01.2006 : 21:22:46 »

To ne bi bilo tako preprosto kot razberem iz vašega vprašanja.Psa bi dobili vzreditelji drobnice pod določenimi pogoji s tem, da bi država seveda prej takega psa odkupila od preverjenega vzreditelja. Kot vemo vsi psi v leglu niso enako korajžni ,pri delu in čuvanju drobnice pa rabimo le hrabre pse. Pravi vzreditelj po osmih, devetih tednih ukvarjanja z mladči take pse prav gotovo prepozna. Zelo pa je pomembno tudi nadaljne delo s psom, saj z nepravilnim pristopom kaj lahko pokvarimo njegov značaj.Zato bi moral razvoj takega psa spremljati vzreditelj vsaj do enega leta strosti.
ostali pogoji pri dodelitvi psa pa bi bili po mojem mnenju naslednji:
Celotna družina prevzemnika psa se mora strinjati s tem, da psa vzamejo in z njim ravnajo lepo.Da ga ob eventualni poškodbi ali bolezni zdravijo pri veterinarju.Da bodo psa uporabljali za čuvanje drobnice in ne kot hišnega ljubljenčka. Vem, nekateri boste rekli zakaj pa ne hišni ljubljenček?Zato, ker mora biti pastirski pes navezan bolj na drobnico kot na ljudi.Samo tak pes brani drobnico z uspehom.S tem pa ne kratim nikomur pravico, da ima kraševeca za hišnega ljubljenčka. Tudi sam imam več psov in ena od kraševk je postala naš hišni kuža.Lahko bi še razglabljal otej temi, pa za danes dovolj.

Lepo pozdravljam vse razpravljalce na forumu v upanju na nove replike in predloge.

Bramky prav rad bi prebral vaš predlog na to temo.
Logiran
Strani: 1 ... 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 ... 198   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.