o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sobota, 23.11.2024 : 20:01:18
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 2
| Tema:
kraški ovčar - čvek
Strani:
1
...
40
41
42
43
44
[
45
]
46
47
48
49
50
...
198
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: kraški ovčar - čvek (Prebrano 275896 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.418
Sijejo zvezdice na nebu ...
Re: kraški ovčar - čvek
«
Odgovor #660 :
nedelja, 15.01.2006 : 23:52:30 »
http://www.mojpes.net/galerija/displayimage.php?album=681&pos=25
http://www.mojpes.net/galerija/displayimage.php?album=681&pos=24
http://www.mojpes.net/galerija/displayimage.php?album=681&pos=23
Cestitke vsem krasevcem, ki so se prisli danes pokazat v Ljubljano
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
DMN
še malo sramežljiv
Sporočil: 59
«
Odgovor #661 :
ponedeljek, 16.01.2006 : 09:18:47 »
Bravo, bravo in še enkrat bravo!!!!
Čestitke vsem!
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Spol:
Sporočil: 304
«
Odgovor #662 :
ponedeljek, 16.01.2006 : 09:35:35 »
Draga krasevska druscina včeraj je bil res super, rahlo naporen a zelo prijeten dan. S Čajko smo, kot je Šibainmika že povedala, malo popestrili običajno ring dresuro in smo izvedli še malo preskakovanja ovir
. Najprej sem jo v ring popeljala jaz in začelo se je kar dobro, ker je Čajka brez problemov pokazala svoje čekančke gospodu sodniku. Potem so se pa začele teževe, ker sva morali s Čajko narediti nekaj krogov v teku. Ker se mi zopet malo bolj nagaja koleno (stara poškodba meniskusa) je bil najin tek le v prvi prestavi, kar očitno ni bilo dovolj za sodnika. Po dveh krogih sem se kar ustavila, ker je bilo že tisti "kao tek" preveč zame, pa je sodnik rekel "ni dobro"
pa sva šli na enak način še en krog. No, ko je bil sodnik že ves nesrečen, sem hitro v ring poklicala sestro, ki je s Čajko takoj preskočila v drugo in tretjo prestavo
. Čajka pa seveda vesela, da je stvar postala bolj živahna, preklopi kar sama v peto, se izmuzne iz ovratnico in v zanosu preskoči v sosednji ring
, ki je bil na srečo čisto prazen. Sestra seveda steče za njo, jo ponovno pripne in skupaj priotečeta nazaj v ring, vmes naredita še en agilitaški skok čez ograjico, malo potečeta v krogu, tako da sodnik vidi še njen kas in se gresta pokazat sodniku še iz profila. No, ker sem bila že čisto prepiračana, da smo lahko srečni, če ne bo sledila kakšna diskvalifikacija, smo bili kar presenečni, ko smo videli, da sodnik celo štemplja kartonček c Cacom, potem pa je morala Čajka še enkrat nazaj v krog in je celo dobila Cacib.
Še dobro da slovaški sodnik Čajki ni štel v zlo, da " ;)zna misliti s svojo glavo
", si je verjetno mislil, da to pač paše k pasmi.
Vsem hvala za čestitke (pa Jani za slikce vzrejne skupine), seveda pa tudi jaz čestitam vsem kraševcem na razstavi. Naj povem še to, da je bila to zbirka najprijaznejših psov na razstavi, skoraj vseh devet kraševcev je bilo stlačenih na slabih dveh kvadratih, pa nisem slišala nobene slabe volje. Čajka in Dač sta pa itak postala super prijatelja ... ko je Čajka ob ograjci malo zadremala, jo je Dač pokril s svojo tačko in jo tako čuval, da je lahko sladko sanjala o svojih vragolijah v ringu.
Logiran
Kraški
novinec
Sporočil: 40
«
Odgovor #663 :
ponedeljek, 16.01.2006 : 10:48:50 »
EBRANKA,Čajka je lepa psica,ampak njen karakter
-da ga iščeš pod soncem.Tudi Dač bo ta pravi pes-zdaj še kuži.
Sem slišal na razstavi,iz krogov raztavljalcev kodrov,da je kraševec čisto navaden pes??? ???Halo- kaj ni to tudi koder,hrt ...itd.
Tarzan je bil pa svetski pes,njegova je bila vsa vas.Večino časa je preležal na dvorišču,zjutraj ob pol osmih in popoldne ob 4 pa je odhajal na vaške obhode.Hranila ga je vsa vas.Če je ponoči začutil,da je kaj narobe na drugem koncu vasi,jo je hitro odkuril tja,ter zadeve uredil po svoje.Bil je izredno potrpežljiv-najprej je bil moja hodulja,kasneje pa konj,nasprotnik in prijatelj v igri-kaj vse je ta pes pretrpel,ko sem se mu vesil okrog vratu,pa me niti z gobcem ni nikoli odrinil.O njegovi vodljivosti pa nimam pojma-kadar ga je oče peljal k veterinarju ni nikoli vlekel na povodcu-to pa so bili edini primeri, ko je ta pes moral na štrik.Kadar sem zacmeril,je vedno pritekel -kot na žvižg.
Kam po mladiča,saj vem da imate.....Bo že eden, kjer so Kamengorski polek.
Fajn se imejte in jih lepo crklajte???-svoje pse.
Logiran
andi
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.633
«
Odgovor #664 :
ponedeljek, 16.01.2006 : 11:42:44 »
Čestitke Čajka!
Moram povedati, da sem tudi sama ljubiteljica kraševcev, ko sem bila majhna nam je delal družbo kraški ovčar Andi, ki je bil pravzaprav od mojega očeta. Zdaj pa občudujem prijateljevega kraševca, nažalost skupni sprehodi niso več mogoči, ker se z mojim pobalinom ne marata več
Prilagam slikico lepotca, ki sta sicer malo slabša, imam pa obljubljene nove fotografije.
http://www.moj-album.com/slike/148223/bInyiLQDMv5Wt3W7.jpg
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #665 :
ponedeljek, 16.01.2006 : 13:02:00 »
Kraski, povej mi prosim kaj o kamnogorskih psih? Na razstavi sva s sestro malo povprašali o kakšnih potencialnih primernih snubcih (se prej moramo narediti vzrejni pregled) za našo Čajko, pa so nama svetovali, da bi bil dobra kombinacija en kuza iz te psarne. S sestro ga bi sle pogledat ,pa se malo predstavit Čajki, da vidiva, ce so kaksne simpatije, no, ce sem te prav razumela, imas o teh psih kar dobro mnenje? Ali zaradi karakterja, lepote, zdravja? Me vse zanima. Samo, pri sedanjih vzrediteljih pa ne vidim vec imena te psarne, tako da verjetno ne obstajajo več?
Andi, kako lepo da si se nam oglasila! Kaksen ljubek kraševček je tam v travici
, pa vidim, da ga imaš še vedno močno zasidranega v svojem srcu, če na forumu še vedno nosiš njegovo ime
.
Logiran
andi
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.633
«
Odgovor #666 :
ponedeljek, 16.01.2006 : 13:14:51 »
A a, tole ni Andi (takrat še ni bilo digitalcev
), je pa Kami
- od prijatelja. Moje pseto zdraven je bilo takrat še v plenicah.
Logiran
dacha
novinec
Spol:
Sporočil: 15
«
Odgovor #667 :
ponedeljek, 16.01.2006 : 13:29:34 »
Citat: EBRANKA , ponedeljek, 16.01.2006 : 09:35:35
No, ko je bil sodnik že ves nesrečen, sem hitro v ring poklicala sestro, ki je s Čajko takoj preskočila v drugo in tretjo prestavo
. Čajka pa seveda vesela, da je stvar postala bolj živahna, preklopi kar sama v peto, se izmuzne iz ovratnico in v zanosu preskoči v sosednji ring
, ki je bil na srečo čisto prazen. Sestra seveda steče za njo, jo ponovno pripne in skupaj priotečeta nazaj v ring, vmes naredita še en agilitaški skok čez ograjico, malo potečeta v krogu, tako da sodnik vidi še njen kas in se gresta pokazat sodniku še iz profila.
Ebranka, nista nič povedali, kaj sva si zamudila..Si vaju že predstavljam, ampak vaša Čajka je pa res od sile.Vidiš, drugič jo kar lahko prijaviš za agilty.
. Pa res sta postala z Dačem prava prijatelja, zvečer je bil pol čisto hin in priden v avtu do doma. Res je bilo prijetno, komaj pa čakam tisti pomladanski piknik, ko si bodo lahko naše mrcine dale duška.. Pridemo sigurno, upam, z malo manj kodravim Dačem.
. Pa sploh se z njegovo kodravo dlako nismo nič obremenjevali, ker smo mislili, da je pri vseh tako, pa je Dač izjema. Bomo pa kupili uni likalnik za lase, pa Daču zdravnali dlako pred razstavo
. Mamo pač kodrastega simpatičnega kraševca..
Tudi z moje strani vse čestitke vsem kraševcem, ki so bili itak najlepši in najbolj prijazni. Drugič si bomo izborili malo večji prostor, prinesli vsak svoje kufre z opremo za lišpanje in dali popra unim italijanom...
.
Logiran
Suzana
rad pišem
Spol:
Sporočil: 393
«
Odgovor #668 :
ponedeljek, 16.01.2006 : 13:33:09 »
Jana hvala za lepe fotke
, jaz sem poskušala in mi ne gre.
EBranka psarna Kamengorska so Reks,Čupka, Bajka s katerimi smo se spoznali po zaključku razstave v Vrtojbi. Kraški, če se motim me prosim popravi.
Če boste šli "spoznavat" kake nove kužke, me prosim obvestite, ker bi zelo rada šla z vami.
Logiran
Suzana
rad pišem
Spol:
Sporočil: 393
«
Odgovor #669 :
ponedeljek, 16.01.2006 : 13:40:59 »
Ja Dača tudi Dač je zelo simpatičen kuža in nič zato, če ima malo bolj skodrano dlako. Glavno, da smo mi uživali z našimi kužki ne glede na to kateri je zmagal na koncu.
In tako kot je rekla EBranka 9 kraševcev na dveh kvadratnih metrih, brez najmanjše agresivnosti in koliko otrok jih je cartljalo, upam, da smo s tem končno ovrgli mišljenje, da je to agresivna pasma.
Uf, jaz že tudi komaj čakam na ta piknik!
Logiran
Kraški
novinec
Sporočil: 40
«
Odgovor #670 :
ponedeljek, 16.01.2006 : 14:13:10 »
EBRANKA ne me narobe razumet,vendar boš s predlaganim psom popravila ravno tisto kar Čajki manjka.Le pojdi si ga ogledat lepotca,pa ne ustraši se ga prehitro.
Hej Dač je star šele 6 mesecev.Res ne bo imel tako ravne dlake kot Čajka,bo pa vseeno pravi lepotec.
Šibainmika psički sta iz te psarne,Reks pa je plemenjak v tej psarni,verjetno tudi oče omenjenih psičk.Reks ni neposredno iz te psatne.
Čestitke vsem skupaj.
Logiran
Tripikice
rad pišem
Spol:
Sporočil: 316
«
Odgovor #671 :
ponedeljek, 16.01.2006 : 16:03:28 »
Kaj naj povem - hja, ČESTIIIIIITAAAAAAAAM prav vsem!
Vsi ste se odrezali točno tako, kot sem od vas pričakovala!
Sladka Čajka je pokazala celo več
kot se je zahtevalo od nje, kot bi hotela prirediteljem in sodnikom povedati: "Dajte no, vaša merila so že 100 let za nami! Kraševci pa imamo res pokazati še kaj več kot le lepoto in tisti nesrečni korak! Poglejte me, kako sem elegantna v preskoku!"
Pri snubcu pa bodi Ebranka
Kako je pa bilo kodravemu Daču všeč prvič na razstavi? Sodnik je že vedel, da je Dač moderen fant, zato pa mu je nemudoma dal oceno zelo perspektivnega. Boste še šli na razstave, Dacha?
Hja, Dukino sorodstvo je bilo tudi tako uspešno, da sem takoj dobila asociacijo na družino Kennedy!
No, Kraški je tudi "vrgel oko", kje bo iskal svojega mladička, tako da je zgleda potem zadovoljstvo vsestransko. Jaz pa bom imela enkrat veeeliiko izbiro ko bom iskala Duki in sebi še enega kraševskega prijateljčka.
Takšnega kot je bil Tarzan.
Logiran
scythe
rad pišem
Spol:
Sporočil: 430
«
Odgovor #672 :
ponedeljek, 16.01.2006 : 23:00:40 »
Citat: EBRANKA , ponedeljek, 16.01.2006 : 09:35:35
Čajka pa seveda vesela, da je stvar postala bolj živahna, preklopi kar sama v peto, se izmuzne iz ovratnico in v zanosu preskoči v sosednji ring
, ki je bil na srečo čisto prazen. Sestra seveda steče za njo, jo ponovno pripne in skupaj priotečeta nazaj v ring, vmes naredita še en agilitaški skok čez ograjico
Tole prigodico sem pa tudi sama videla
Kraševci so mi namreč kar precej všeč, tako da se mi je uspelo v nedeljo na razstavi prigužvati v prvo vrsto in jih občudovati
In Čajka je bila prav simpatična s svojim "pobegom"
Sicer vas - lastnike kraševcev - ne poznam, ampak kar sem govorila z lastniki med njihovim čakanjem na ring, so bili zelo prijazni in kužki neizmerno luštni!
Ena psička pa se je na vsak način vedno morala vsesti meni ali pa mojemu fantu na nogo. Nama je prav prijetno grela prste
Pa še čestitke za uspehe!
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #673 :
torek, 17.01.2006 : 13:08:04 »
Dača, kako bo šele Dač utrujen po pikniku, ko bodo noreli po travnikih skupaj s Čajko, Duko, Dino (+ ostalimi sestricami), pa Alsimirino Dado, mislim da se še celo malo starejši kraševci, kot npr. Feld, Bera in celo Šiba ne bodo mogli upreti temu divjanju, medtem ko se bomo mi mastili s kakšnimi domačimi dolenjskimi dobrotami in cvičkom
Andi, se že prav veselim še kakšnih slikc ... koliko je pa star Kami? Lahko poveš kaj tudi o njem? Boš povedala proijateljici, da imamo v začetku junija prvi piknik kraševcev? (Obe sta vabljeni s svojimi kužki), samo datum moramo še doreči, se bomo pa zbrali na Gradišču pri Stični.
Šibainimka tele ekspedicije k kraševcem so nujno odprtega tipa, morda nam na kakšno uspe zvabiti tudi Tripikice
pa še kakšnega forumaša.
Kraški, sem se kar nasmejala, ko si napisal "ne me narobe razumet" ... glede "standardne lepote" se osebno res ne sekiram (mi smo prav po otročje zbirali Čajko v leglu tudi zaradi njenih posebnosti
), če bi pa razmišljala kot vzreditelj, pa bi bilo verjetno smisleno postaviti tudi to na vrstni red.. ampak še bolj se mi zdita pri vzreji pomembna zdravje in karakter.
No pri obiskih kraševcev si pa tudi ti toplio vabljen, pa nam lahko še kaj poveš o standardu.. ne me narobe razumet, standard me drugače zelo zanima (itak vse o kraševcih), samo Čajkina odstopanja ne jemljem tako zelo osebno, me pa zelo zanima tvoje mnenje, ki mi ga boš enkrat povedal naskrivaj
Veliko nam je o standardu na razstavi razložila že Bramky, tako da sem si prvič v življenju predstavljala kaj bi sploh lahko bila okotenost. Škoda, ker se zadnje čase ne more logirati na naš forum, bi bilo prav zanimivo slišati še kakšno njeno mnenje, ker je velik strokovnjak za kraševce.
Tripikice, tudi jaz sanjam še o enem Tarzanu, no če sem iskrena sanjam o celi farmi teh čudovitih kosmatih bitij, ampak če sem malo realistična, pa bi enega samčka še lahko imeli. Čajka bi bila definitivno navdušena, pa še malo bi jo čustveno razbremenila, ker mora sedaj prenašati kar veliko dozo vsakodnevnega čohanja in objemnja (so nam v šoli rekli da psa ne smemo objemat, pa se ne morem premagat, da je ne bi kdaj pa kdaj malo stisnila
)
Uf Scythe, se dobro, da si tako dobronamerno gledala na Čajkine vragolije in nerodnost mene in sestre. Glede na to, da si ljubiteljica kraševcev (kar me iskreno veseli) te pa tudi toplo vabim na naš piknik... ljubitelji pasme so namreč tudi zelo zaželjeni
da ne omenjam da bo kaj videti
Logiran
Tripikice
rad pišem
Spol:
Sporočil: 316
«
Odgovor #674 :
torek, 17.01.2006 : 15:07:26 »
O, Ebranka, si si končno opomogla od vsega, kar se ti je dogajalo zadnje dni!
Upam, da sta si s Čajko privoščili kakšne dunajske šnicle!
Tudi Duka lepo pozdravlja svojo vzornico Čajko
in ji sporoča, da bo ona tudi drugič prišla, če bosta potem obe preskakovali ovire
.
Citat: EBRANKA , torek, 17.01.2006 : 13:08:04
... samo Čajkina odstopanja ne jemljem tako zelo osebno ...
Tripikice, tudi jaz sanjam še o enem Tarzanu, no če sem iskrena sanjam o celi farmi teh čudovitih kosmatih bitij, ampak če sem malo realistična, pa bi enega samčka še lahko imeli. Čajka bi bila definitivno navdušena, pa še malo bi jo čustveno razbremenila, ker mora sedaj prenašati kar veliko dozo vsakodnevnega čohanja in objemnja (so nam v šoli rekli da psa ne smemo objemat, pa se ne morem premagat, da je ne bi kdaj pa kdaj malo stisnila
)
Kaj pomeni zgornji odstavek?
Kar se tega čohanja in objemanja tiče - naša Duka tudi trpi zaradi te "travme"
. Včasih mora potrpeti in držati smrček, da dobi nanj poljubček. Skratka, njeno trplenje je veliko, zato tudi smatram, da bi jo bilo treba psihično razbremeniti
. Ampak, zakaj pa ne bi smel objemati psa, mi prosim povej?
Tega še seveda nisem slišala. Zaradi avtoritete? Jaz sem kljub temu pridna in jo vse ubogam.
Torej - piknik bo in to junija?
A
Kdaj pa bo kraševska specialka v MB? A ni to tudi junija?
Logiran
Strani:
1
...
40
41
42
43
44
[
45
]