mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 17.02.2025 : 07:20:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Strani: 1 ... 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 ... 198   Dol
Natisni
Avtor Tema: kraški ovčar - čvek  (Prebrano 286122 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
Talija
midi
Spol: Ženska
Sporočil: 223

« Odgovor #435 : nedelja, 20.11.2005 : 23:06:04 »

Ali pa elegantno popolnjen Wink! Imaš čisto prav, Puppa, mora imeti malo več podlage za zimo. Sicer je pa komaj dočakal, da je prišel domov in se najedel ter se spravil spat, aja, prej je pa moral še objavit, da je čuvaj zopet doma.
Logiran
spuppisf
nekaj malega že vem
Sporočil: 237

« Odgovor #436 : nedelja, 20.11.2005 : 23:10:56 »

Ali pa elegantno popolnjen Wink! Imaš čisto prav, Puppa, mora imeti malo več podlage za zimo. Sicer je pa komaj dočakal, da je prišel domov in se najedel ter se spravil spat, aja, prej je pa moral še objavit, da je čuvaj zopet doma.

Upam, da imate kakšne slike iz razstave...
Logiran
Suzana
rad pišem
Sporočil: 393

« Odgovor #437 : nedelja, 20.11.2005 : 23:11:19 »

Talija tudi od mene čestitke za Felda, res je lep kuža, za moj okus ni niti malo predebel. Čestitke tudi do-khyi za najlepšo vzrejno skupino, res vas je bilo lepo gledat, skupina tako impozantnih kužkov. Seveda so bili tudi ostali Kraševci super: Aron, Kaja, Bajka, Bera in Uta upam, da se še vidimo na kaki razstavi.
Kot je že EBRANKA povedala smo ta res čudoviti dan zaključili ob kozarčku rebule in kraškem pršutu.
Škoda, da nas je dobila tema, da nismo mogli poslikat  Bajke, Reksa in Čupe v svojem avtentičnem oklju, tako, da smo morali slikanje preložit na pomlad. Pa saj so izleti na Kras vedno pravo doživetje tako, da ne bo problem.
Logiran
Talija
midi

« Odgovor #438 : nedelja, 20.11.2005 : 23:15:03 »

Pa spomladi moramo tudi uresničiti piknik kraških ovčarjev, o katerem smo se pogovarjale.
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Sporočil: 304

« Odgovor #439 : nedelja, 20.11.2005 : 23:45:17 »

PIKNIK  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Grin Grin Grin Grin Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Definitivno! Predlagam, da ga zacinimo se s kaksnim prsutkom in kraskim teranom, ker to itak pase k krasevcem.  Wink Cheesy Cheesy Wink
Logiran
spuppisf
nekaj malega že vem

« Odgovor #440 : nedelja, 20.11.2005 : 23:46:06 »

PIKNIK Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Grin Grin Grin Grin Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Definitivno! Predlagam, da ga zacinimo se s kaksnim prsutkom in kraskim teranom, ker to itak pase k krasevcem. Wink Cheesy Cheesy Wink

Lahko pridem?

Všeč so mi kraševci, pršut in pa rdeče vino...
Logiran
EBRANKA
rad pišem

« Odgovor #441 : nedelja, 20.11.2005 : 23:50:28 »

Definitivno, pa se koga pripelji  Cheesy Cheesy Cheesy Grin ; Bo najbolje, da se organiziramo spomladi, ko bo sonce, pa da nas ne bo zeblo, ko bomo posedali po trati z nasimi krasevci.
Logiran
spuppisf
nekaj malega že vem

« Odgovor #442 : nedelja, 20.11.2005 : 23:51:38 »

Definitivno, pa se koga pripelji Cheesy Cheesy Cheesy Grin ; Bo najbolje, da se organiziramo spomladi, ko bo sonce, pa da nas ne bo zeblo, ko bomo posedali po trati z nasimi krasevci.

Ja, načeloma kraševcev ne bi smelo zebsti niti pozimi... No, nas pa tako vedno zebe.
Logiran
EBRANKA
rad pišem

« Odgovor #443 : nedelja, 20.11.2005 : 23:53:10 »

he, he... sem res mislila bolj na nase ritke Wink
Logiran
spuppisf
nekaj malega že vem

« Odgovor #444 : nedelja, 20.11.2005 : 23:55:43 »

he, he... sem res mislila bolj na nase ritke Wink

Se mi je kar zdelo. Tudi jaz sem namreč med bolj zmržljivimi...
Logiran
Suzana
rad pišem
Sporočil: 393

« Odgovor #445 : ponedeljek, 21.11.2005 : 00:07:23 »

Piknik moramo obvezno organizirat. Lahko se že kar začnemo pogovarjat za lokacijo, če ima kdo kakšno idejo naj kar pove, da bomo lahko vabilo objavili v reviji Kraševec, ki izide februarja.
To bo super, komaj čakam, da bo te zime konec, pa še začela se ni.
Nekaj slikic imamo iz razstave, samo sva žal z EBRANKO zamudili ocenjevanje (kraševci so bili po dolgem času prvi na vrsti), tako, da žal nimamo slik iz ocenjevalnega kroga.
Logiran
Tripikice
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #446 : ponedeljek, 21.11.2005 : 11:41:16 »

UAOOO, kraševci pa morajo biti res super psi, ko se na tem forumu tooooliko dogaja! Wink Roll Eyes Kiss Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

Evo me po dolgem času, sem bila nenamerno odsotna. Smiley Ebranka, prav si imela - kar ne morem verjeti kako je tu živahno! JUHU! Shocked Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

Najprej naj čestitam Feldu in Taliji! Plosk, plosk, plosk! Grin Grin Grin Grin Punce, upam, da ste nagrajenca - mistra lepote in ponosno lastnico poslikale! Roll Eyes Smiley (Talija, ali ima Feld že svojo "ženičko"? Wink Škoda, daje naša Duka še premlada Grin Grin Grin) Sedaj pa lepo prosim za obširno poročilo kako so se odrezali kraševci v Vrtojbi. Smiley Smiley Smiley Smiley Ker do sedaj sem zvedela le to kako ste se "basali" s pršutom. Angry Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Potem moram pozdraviti novince na forumu Smiley Cheesy, s tem, da se je pa Dacha sedaj pa že nekam izgubila Roll Eyes. Pa bi ji tako rada zaupala, da sem ji malo nevoščljiva Wink ko ima zveze z lepotcem Luksom. Kako je pravzaprav njenemu kraševskemu pobalinu ime: Dac ali Dach? Vsekakor bo postal pravi pasji Primorski osvajalec! Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Hočemo slike....

Šibainmika, kar se piknika Cheesy tiče - glede na to, da sovražim potovanja predlagam lokacijo okrog Maribora. Zanima me, zakaj ne kar nekje na ali poleg poligona društva? Po slikah sodeč imate tam tudi ogrado, tako da bi lahko pasjo kraševsko mularijo, potem ko bi jo nahranili, zaprli v ogrado, pa naj "besnijo" po njej, da se bomo potem mi lahko v miru mastili s klobasicami. Cheesy Grin Grin Grin Grin Grin Kar se pa ambienta tiče, je pa našim žlezam itak vseeno kje se dozirata kraški pršut in rdeče vino, a ne? Grin Grin Grin Grin Grin No, to je pač moj predlog, ne mi zameriti, če je neprimeren. Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley
Aha, dolžna sem ti še odgovor: Dukino prenočišče še "rihtamo". Ker je imela prejšnji teden ob polni luni "svojo noč" Angry in je potem sosed cel dan bentil čez njeno nočno lajanje, jo imamo sedaj iz varnostnih razlogov čez noč v stanovanju (kar je Duki seveda blazno všeč Cheesy). Bomo pa v kratkem na stranska in notranja garažna vrata zmontirali pasja vratca (smo jih morali naročiti), tako da se bo gospodična lahko sprehajala ven, notri, ven, notri, kar počne sedaj ves popoldan in razmišljam že, da bi vzela preko študentskega servisa kako študentko, da bo naši gospodični "špilala" vratarja Wink Grin, s tem, da jo bomo poskušali navaditi na nočno spanje v garaži. Sicer se bojim, da bo slednje bolj v stilu "moje sanje, lepo stanovanje", a upati ni greh, a ne? : Grin Je pa to tudi pika na i kar se tiče razvajanja psa, tako da predlagam, da v bodoče uvedemo še tekmovanje za najbolj razvajenega psa, ker mislim, da ima tu Duka presneto dobre šanse. Cheesy Grin Grin Grin Grin Kdo je pa kriv za to, pa je to seveda predmet neumestne debate Wink.

Sem zasledila tudi debato o pasji hrani Arden... in še nekaj. Je res tako dobra? Duka mi zadnje čase sabotira brikete, čeprav ji obvezno dodam še priboljšek. Je raje cel dan lačna. Jedla bi kuhano hrano, karkoli, pa če zelje, brikete pa, a a, to pa ne. In ker med delovnim tednom ne kuham, mi to predstavlja problem. Jih prodajajo mogoče tudi v Tukanu?

Ebranka, kar se šolanja tiče: Duka v pasji šoli naredi vsako vajo zgolj na pohvalo "pridna", in brez priboljškov. Te si znaprosi od drugih pasjeljubcev vmes za zabavo. Wink Ampak, da te ne bo sedaj panika, doma, ha-ha, doma je pa pesem povsem drugačna. Ko nekaj zagreši, se mi hoče prikupiti tako, da se sama od sebe vsede, zalaja, mi poda tačko, če ji rečem "prostor" se vrže Shocked na tla, ampak - samo kadar se hoče prikupiti Cheesy Grin Grin Grin. Ko pa hočem z njo to vaditi, pa bi že skoraj moral biti za nagrado dunajski šnicl. Grin Grin Grin Grin Grin 

Saj bi imela še kaj povedati, pa se mi že smilite! Wink Grin Grin Grin Grin

Logiran
Talija
midi

« Odgovor #447 : ponedeljek, 21.11.2005 : 12:09:04 »

Sem napisala sporočilo, pa ne vem, kam je zginilo Shocked.
Hvala, Tripikice, za čestitke! Meni je kar žal, da nisem bila prej bolj aktivna na tem forumu, ko ste take prijetne  punce, ampak, kot sem že enkrat napisala, sem obupala, ko pred časom ni bilo nobenega odziva na moje pisanje.
Piknik v Mariboru bi bil tudi za mene sprejemljiv, ker tiste dobre pol ure bi se že peljala, dobrote s Krasa si pa lahko prinesemo. Ne vem pa, kako bi drugim pasala ta lokacija. No, do spomladi se bomo že zmenili, a ne?
Za AG hrano ti kar piši Puppi, da ti pošlje vzorce! Res je to kvalitetna hrana in še nekaj, Feld je prej že dobival malo rdečkasto barvo, zdaj pa spet postaja lepo črn, odkar je na teh briketih. Tudi izbirčna kraševka Bora si je nabavila lososove brikete, sicer zaenkrat le kot priboljške pri šolanju in je navdušena.
Logiran
Tripikice
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #448 : ponedeljek, 21.11.2005 : 12:37:26 »

Sem napisala sporočilo, pa ne vem, kam je zginilo Shocked.
Meni je kar žal, da nisem bila prej bolj aktivna na tem forumu, ko ste take prijetne punce, ampak, kot sem že enkrat napisala, sem obupala, ko pred časom ni bilo nobenega odziva na moje pisanje.

Talija, me veseli, da smo se našle na tem forumu! Cheesy Cheesy Cheesy
Tudi tebi je izginilo sporočilo? Shocked Meni se je tudi pred kratkim to zgodilo in to potem, ko sem napisala cel roman. Angry
Hvala ti za nasvet. Smiley Sem takoj pisala Puppi. Katero hrano pa si dajala Feldu prej, da se mu je obarvala dlaka? Roll Eyes Jaz pri Duki do sedaj še nisem imela na srečo nobenih "kožnih" problemov, edino to je, da noče jesti ne Hill's, ne Proplan, ne Propac... Angry Undecided
Logiran
EBRANKA
rad pišem

« Odgovor #449 : ponedeljek, 21.11.2005 : 12:47:29 »

Oho, Tripikice, kako lepo je zopet videti tvoje smejčke, smo te prav pogrešali  Smiley Smiley Smiley Smiley

Torej želiš obsežno poročilo z razstave? Priznam, da se je meni najbolj vtisnilo v spomin čohanje kraševcev in tisti pršutek na koncu, nisem pa nič zavidala sodnikom, da morajo vsem tem kraševskim lepotam dajati ocene, tako da niti ne vem, kako so jih potem ocenili. Mislim, da bi znala Šibainmika povedati več. So bile pa zelo zanimive debate med dolgoletnimi vzreditelji o idealnih kraševcih s stališča vzreje kar je bilo zelo, zelo zanimivo pa prav zabavna debata se je razvila, ali so imeli že prvotni kraševci kakšne maroge ali je to pridobljeno, celo znani kinolg gospod Hojan je potem nekaj pokomentiral, da baje se je ze tudi prej kaksen nasel, ampak baje je pa vezano to na vkrižana novofulanca. Veliko smo se pa pogovarjali tudi o značaju kraševca, pa o tem kaj je idealen karakter. S Šiboinmiko sva pa tudi malo obiskali Do-khyi, pa smo malo poklepetale o razliki in podobnostih med kraševci in tibetančki. Joj, pa kako so bili lepi, ko so pri vzrejnih skupinah v ravni črti tekli štirje tibetanci, tako elegantno, da te čisto šokira, ko so pa taki lepi medvedki. Ingsel je pa sploh prav kraljevski, tako da sploh nisem razumela odločitve češkega sodnika, ko Ingsla in Felda ni dal v najožji izbor med drugo skupino. Šibainmika ga je imela že prej malo na sumu, da ne bo naklonjen naši vrsti lepotcev, pa še res je bilo na koncu. Sad

Za tisto šolo se res ne bom kaj preveč sekirala, te osnove poslušnosti so sicer super in tudi doma nimam večjih problemov, če bo pa na izpitu res Čajkin dan je pa itak prepuščeno naklučju. Meni je pri kraševcih ravno to super, da nikoli ne moreš čisto zagotovo predvideti ničesar, pa te potem znajo popolnoma presenetiti, velikokrat pozitivno, včasih pa seveda tudi malo ponagajajo, da vsaj vemo, kakšno srečo imamo, da niso skoz taki Wink Pač ni dneva brez noči. Kakorkoli, dolgčas nam ni nikoli z njimi, kajne Tripikice?

Pa kar veliko še povej, nič se nazaj držat, prosim!

Kar se tiče prostor za Piknik, menii so društveni prostori tudi zelo všeč, samo ne vem, če ni biolje, da se dobimo kje bolj v notranjosti Slovenije, da bi lažje lahko prišli ljubitelji KO tako iz vzhodne kot zahodne Slovenije? S Šiboinmiko sva se pogovarjali, da bi bilo super, če bi s tem piknikom malo spodbudili čimveč lastnikov kraševcev, tudi takih, ki jih ne vidimo kaj dosti na razstavah ali drugih srečanjih. Vse ideje, kako narediti čimbolj številčen piknik seveda dobrodošle!!!

Aja, kar se tiče hrane AG so pa nama s Šiboinimo tudi dali na sejmu testerčke, samo potem, ko sem pa imela oči na peclih mi je pa vrečka kar zginila Sad  no, bom pa vseeno kar kupila eno vrečo, takoj ko Čajka porabi te, ki jih ima sedaj. 
Logiran
Strani: 1 ... 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 ... 198   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.