mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 17.02.2025 : 06:56:04

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Strani: 1 ... 24 25 26 27 28 [29] 30 31 32 33 34 ... 198   Dol
Natisni
Avtor Tema: kraški ovčar - čvek  (Prebrano 286115 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
učka
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 30

« Odgovor #420 : četrtek, 17.11.2005 : 17:42:23 »

no fino!  Cheesy to bi bilo res super Cheesy Cheesy iz kje pa je ta prijateljica? da bi prišli z mojimi stariši malo pošpegat kako to izgleda  Wink a to so tudi čez zimo zunaj  Huh  mogoče bomo pa organizirali kakšno nedeljo izlet na travnik k ovcam in kraševcem  Cheesy
Logiran
Suzana
rad pišem
Sporočil: 393

« Odgovor #421 : četrtek, 17.11.2005 : 18:18:06 »

Kolegica je iz okolice Maribora, je tudi v društvu kar dejavna, zdaj je naredila izpit za zunanjost KO...
Lahko greste malo pošpegat, ko bo malo bolj toplo bo lepše.

Alsimira si dobila odgovor?
Logiran
alsimira
novinec
*
Sporočil: 42

« Odgovor #422 : četrtek, 17.11.2005 : 18:36:53 »

Hvala, sem. Si ti? No, bomo se malo sprehodili do vašega ringa v Vrtojbi  Wink
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #423 : četrtek, 17.11.2005 : 19:34:26 »

Lepo, se vidimo. Bom v Vrtojbo prinesla nekaj reklamnega materiala in fotk o naših Kraševcih. Upam, da bo lepo vreme, komaj čakam na nedeljo.
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Sporočil: 304

« Odgovor #424 : četrtek, 17.11.2005 : 20:36:06 »

Are pa nikakor na more sparit. Decembra ali januarja bi se naj zopet gonila in jo bo poskušala zopet sparit, tako, da bi bili mladički spomladi. Upam, da bo uspelo.
/quote]

Grin Grin Grin Grin Grin Šibainmika, a so kraševke večkrat take? Nekje sem slišala, da se znajo kraševke, če se nekaj časa niso nikoli parile odločiti, da so s tem opravile in ne spustijo nobenih machotov v bližino.  No, bomo drzali pesti za Aro, da jo bo veseli december malo omehčal in bo našla svojo kraševsko ljubezen Wink Grin Smiley   Sem pa brala o raznih variantah glede paritev na forumu in bila čisto šokirana Shocked Shocked Shocked bi človek naivno mislil, da je to pri kužkih čisto naravno, pa vidiš, da je daleč od tega... ene par zgodb je bilo kar šokantnih, da se kar ustrašiš, da bi naše razvajene princeske spustil v te vode.

Juhuhu, komaj čakam Vrtojbo  Cheesy Cheesy Cheesy
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #425 : četrtek, 17.11.2005 : 21:00:33 »

Znajo bit Kraševke take, ne vem kako bi bilo, če bi jo spustili in bi si ona po svojem okusu izbrala, verjetno bi bila hitro skupaj.
So prišli prijatelji na društven poligon s psičko, ki je bila že čisto na koncu gonitve, vse pse, ki so bili takrat na poligonu je odganjala in vsi smo bili prepričani, da se ne more več nič zgodit. In nazadnje pride še eden lastnik Kraševca, še ne polnoletnega in čisto neiskušenega in kaj mislite, ni bilo deset minut in sta se sparila. Žal so bili mladiči brez rodovnika, ker samček nima ene mode in ni dobil vzrejnega dovoljenja. Ja take so te naše Kraševke.
Grem jaz tudi malo pogledat te paritve na forumu, me res zanima.
Logiran
dacha
novinec
*
Sporočil: 15

« Odgovor #426 : petek, 18.11.2005 : 15:56:34 »

Pozdravljeni,

sem novinka na forumu, pa tudi novopečeni lastniki malega kraševca. Moram priznati, da nam je res popestril popoldneve in nas vedno znova preseneča. Na Brankinem foto albomu (čudovite slikce) sva zasledila tudi najino malo kepico v Lipici (tisto nemirno bitje na plavem povodcu). Najin Dac je zdaj že kar pošteno zrasel in bo kmalu praznoval 5 mesecev.Lahko se pohvali z res postavnim očetom (Luks). Upava, da bo tudi Dac zrasel v takega lepotca..Lepo napreduje, zdaj imamo probleme z alergijo na hrano, Eukanube ne mara, alergija pa se mu je pojavila po razno raznih priboljških: koščkih sira in podobnih zadevah. Zdaj bova poskusila hrano arden grange, ki baje ne vsebuje sestavin, ki povzročajo alergijo. Kakšne so vaše izkušnje s hrano? Midva bolj prisegava na kuhano, saj dac obozuje sardele.. Roll Eyes Cool Tongue.Se vidi, da je na morskem koncu.

Toliko zaenkrat, komaj cakam, da vidim kakšne nove slikce iz Vipave, ker je Dac na" bolniški", ne bova prišla pogledat v Vipavo.

Lep vikend in kraševski pozdrav
Logiran
EBRANKA
rad pišem

« Odgovor #427 : petek, 18.11.2005 : 18:48:57 »

Ja a ni to super pri teh kraševcih, da vedno najdeš še koga, s katerim je tvoj kužek v žlahti... vidiš Tripikice, sedaj pa nima le tvoja Duka sestrice na forumu, ampak ima tudi moja Čajka na forumu svojega bratranca Dacha  Cheesy Cheesy Grin Grin Grin Cheesy Cheesy Cheesy  ... Dacha, dobrodošla na forumu  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
Tvojega miška se pa prav spomnim, še posebej kako je skakal po Doni in se že s tremi meseci delal taglavnega  Wink Wink Cheesy Cheesy Cheesy pa bil prav uspešen, Dona sploh ni mogla dojet, kaj se ji dogaja oz. kaj jo "napada" in kaj tako vneto skače po njej.

Upam, da pridno slikata Dacha, če ne vsak dan, pa vsaj vsak teden, ker te naše mrcince tako hitro rastejo, da bo čez kak mesec verjetno že pravi velikan, da se sploh ne boste spomnili, kakšen je bil, ko je bil star npr. pet mesecev in tri dni. Meni manjka celo obdobje slikc ko je bila Čajka stara med tremi in štirimi meseci (nas je 200% okupirala Roll Eyes Roll Eyes), pa mi je sedaj prav žal.

Naša Čajka se je le enkrat praskala zaradi alergije, pa še to ker sem ji enkrat dala pedigree pal, za katerega sem potem zvedela, da je najbolj alergen. No, drugače smo pa menjali tiste velike vreče briketov, ker pa samih ne mara, pa zraven primešamo še kaj bolj slasno - mesnega.
Logiran
Talija
midi
Sporočil: 223

« Odgovor #428 : petek, 18.11.2005 : 20:52:45 »

Dacha, Felda hranim z Arden grange briketi od julija, ko sem slučajno naletela na to hrano, ko sem iskala nekaj, na kar naša cairnka ne bo alergična. Zdaj so vsi moji psi na tej hrani in maček in sem zelo zadovoljna. Dlaka se jim je popravila, prebava je dobra, Puma nima več alergije in še zelo radi jo imajo.
Pa še to, da vam povem: danes sem se zmenila z Borino lastnico, da bova malo pofotkali najine pse. Na žalost, mi je uspelo narediti samo eno slikico, pa še ta ni kaj prida, ker mi je potem fotoapart "zmrznil". Feld je bil spet tečen in se za Boro sploh ni zmenil, ko pa je hotela k njemu, je pa celo renčati začel. Verjetno bi bilo čisto drugače, če bi se srečala nekje na travniku, ne pa na vežbališču, ko je slabe volje takoj, ko vidi, kje je.
Logiran
EBRANKA
rad pišem

« Odgovor #429 : petek, 18.11.2005 : 21:54:19 »

No, bomno pa še mi poskusili to hrano Arden Grange... sem videla, da jo prodajajo tudi pri drustvu ki ima naso pasjo solo. Upam, da bo Čajki všeč.

A Feld potem ni najbolj navdusen nad solskim poligonom Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes se bojim, da naša Čajka tudi kmalu ne bo več, ko bo dokončno ugotovila, da je igra s kužki samo še zgodovina. Čeprav kolikor sedaj kaže tega še kar dolgo ne bo pozabila. Meni se namreč ko greva domov kar po kraševsko upre ... zicne na rit in me tako očitajoče pogleda kao, a ne vidiš da tistega psa v kotu čisto na drugi strani sploh še nisem pozdravila, ti pa hočeš kar nazaj. Me boli srce, ko gledam te užaljene rjave učke, ampak sem ugotovila, da je za to trmo najbolje, če kar stopim za njo, jo primem nekje nad repkom in kar porinem naprej, kar ji ni všeč, se še malo upira, ampak ko enkrat spet stopi na vse tačke je ponavadi ok in jo lahko nahecam da se počasi premikava bližje avtu (še lažje je, če mi jo uspe nahecati, da zagrabi igračo, medtem ko sem ugotovila, da s hrano pa trme ne moreš premakniti niti za ped Wink

Kakšne trike imate pa vi, kadar imajo vaši kraševci kak podoben napad trme?

Super glede slikc, komaj čakam ... Talija, si kaj nahecala lastnike od Bore, da pridejo na razstavo?.
Logiran
Talija
midi

« Odgovor #430 : petek, 18.11.2005 : 23:59:23 »

Feld res ne mara poligonov. In zanimivo, šolala sem ga čisto drugje in je bil prejšnji petek prvič tu, kamor ga zdaj vodim, nič slabega doživel, nasprotno, sami priboljški so padali, ampak že, ko sem odprla avto, je zavihal nos, razširil oči in postal slabe volje. Enako naredi tudi, ko pride na veterino.
Kraševsko trmo je najboljše premagati z lepim, če pa ne gre, je pa treba tudi malo pomagati. Meni se je Feld včasih vrgel na tla in dal vse štiri od sebe, češ, nikamor ne grem. Ampak na priboljšek se je pa dvignil in to zelo hitro.
Borinih lastnikov na žalost nisem prepričala za razstavo, je pa psička sterilizirana, čeprav mislim, da za nekatere razstave to ni več problem.
Arden grange bo tudi v Vrtojbi, tako, da če boš tam, EBranka, jih kar obišči, lahko greva tudi skupaj, ampak po ocenjevanju, ker prej bom sigurno full živčna, predvsem zaradi Pume in dveh mladičev, ki bosta tudi tam, pa tudi zaradi Felda, da ne bo zoprn do sodnika.
Logiran
spuppisf
nekaj malega že vem
Sporočil: 237

« Odgovor #431 : nedelja, 20.11.2005 : 17:40:23 »

ČESTITKE FELDU in TALIJI!   

Feld, prekrasen kraševec, je dobil naziv prvak pasme (ponosna lastnica Talija)

Čestitke & poljubčki!     Kiss Kiss Kiss Kiss

P.S.: Se vidi, da imajo vsi dobro hrano...

Logiran
EBRANKA
rad pišem

« Odgovor #432 : nedelja, 20.11.2005 : 21:56:16 »

ČESTIITKE še od naju s Čajko, Feld je res pravi lepotec  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Grin Grin Grin Grin Cheesy Cheesy Cheesy  in tak umirjen in ponosen kraševski gospod! Šibainmika je pridno fotkala, tako da bova kmalu lahko delile še vizualne vtise iz razstave. Smo pa spoznali in prečohali še Bajko, Uto, Bero in Arona , sami lepi in prijazni kraševci, Bajko sem celo za par minut posvojila. Wink
Nazaj grede naju je pa lastnik Bajke še povabil k sebi domov na kras, kjer so nas vsa navdušena pozdravila šampion Reks in Bajkina devetmesečna hčerka, ki je ena taka kosmata, živahna lepotička Cheesy Cheesy Cheesy  Ta čudovit dan smo pa potem lepo zaključili še s pršutkom in kozarčom rebule(nas je v avtentičnem okolju počastil naš gostitelj), kot se za pravi kraševski dan tudi spodobi!  Roll EyesCheesy Cheesy Grin Grin Grin Cheesy Cheesy
Logiran
Talija
midi

« Odgovor #433 : nedelja, 20.11.2005 : 22:43:40 »

Res me zelo veseli, da smo se spoznale tudi v živo. Hvala za čestitke, moram priznati, da smo bili malo presenečeni nad Feldovim uspehom in seveda, zelo veseli. Grin. Feld je bil zadovoljen, ker je našel toliko prijaznih ljudi, ki so ga bili pripravljeni "čohati" in je to lepo izkoristil. Malo manj je bil zadovoljen z ambientom, on je pač kuža, ki živi na vasi, navajen, da je cel dan prost in da se mu ni treba kaj preveč razkazovati.
Hvala za čestitke, in Puppa, bila je ena pripomba sodnika: da je rahlo predebel Wink, seveda, ni čudno, ko pa ima tako rad AG hrano!
Logiran
spuppisf
nekaj malega že vem
Sporočil: 237

« Odgovor #434 : nedelja, 20.11.2005 : 22:48:05 »

Hvala za čestitke, in Puppa, bila je ena pripomba sodnika: da je rahlo predebel Wink, seveda, ni čudno, ko pa ima tako rad AG hrano!

Predebel? Prej bi rekla dobro rejen...

Pa saj mora biti, če živi zunaj - zdaj je zima in potrebuje malo maščobnih zalog...
Logiran
Strani: 1 ... 24 25 26 27 28 [29] 30 31 32 33 34 ... 198   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.