o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sobota, 23.11.2024 : 03:41:41
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 2
| Tema:
kraški ovčar - čvek
Strani:
1
...
21
22
23
24
25
[
26
]
27
28
29
30
31
...
198
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: kraški ovčar - čvek (Prebrano 275732 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
EBRANKA
rad pišem
Spol:
Sporočil: 304
Re: kraški ovčar - čvek
«
Odgovor #375 :
sobota, 12.11.2005 : 00:10:16 »
Super
ja, kar nekaj nas bo tam, eni bomo bolj opazovalci (
), eni pa bodo celo razstavljali. Pridi nas malo pogledat, mi pa pridemo malo navijat za tvoje tibetančke
Logiran
do-khyi
rad pišem
Spol:
Sporočil: 376
«
Odgovor #376 :
sobota, 12.11.2005 : 00:16:56 »
Me veseli, da se vidimo!
Logiran
učka
novinec
Spol:
Sporočil: 30
«
Odgovor #377 :
sobota, 12.11.2005 : 01:19:16 »
joj mene tudi mika, da bi prišla malo vaše kraševce pogledat
me vsak dan bolj navdušujejo
kdaj pa je razstava? ali je v pokritem prostoru? mogoče veste za kakšen prevoz iz domžal?
Logiran
Suzana
rad pišem
Spol:
Sporočil: 393
«
Odgovor #378 :
sobota, 12.11.2005 : 11:28:27 »
Me veseli, da vas gre toliko v Vrtojbo. Lahko se kje dobimo, če kdo ne pozna poti v Vrtojbo.
Tudi jaz nisem ravno pristaš umivanja zob, ker to ni naravno. Jaz nisem nobenemu psu umivala zob, dam včasih kako govejo kost ali palčke za grizenje.
Logiran
Tripikice
rad pišem
Spol:
Sporočil: 316
«
Odgovor #379 :
sobota, 12.11.2005 : 19:57:31 »
Citat: šibainmika , sobota, 12.11.2005 : 11:28:27
Jaz nisem nobenemu psu umivala zob, dam včasih kako govejo kost ali palčke za grizenje.
Torej je kraševcem še nekaj skupnega - niso glih pristaši ustne higiene!
Bi ji pa najraje, ko ji uspe na cesti drek pobrati, z žajfanco gobček umila!
Jaz ji dajem goveje kite, ki so tudi baje dobre za čiščenje zob. Palčk za grizenje pa ne poznam. Kaj pa svinjsko kost, mislim tisto debelo od krače, ji tudi lahko dam glodati ali samo govejo? Vem, da pes svinjine ne sme, ne vem pa, če tudi to debelo svinjsko kost ne.
Opažam, da že veselo brusite pete za Vrtojbo.
EBRANKA, imam predlog. V Vrtojbi boš verjetno tudi slikala. Bi poslikala tudi našo prijateljico "do-khyi" z njenimi TM in jih dodala v album z našimi kraševci kot goste ali "družinske" prijatelje?
Citat: Talija , petek, 11.11.2005 : 21:43:48
Tripikice, moram odkrito povedati, da s Feldom nisva šla na izpit, ker je takrat bilo še obvezno aportiranje, tega pa, seveda, niti slučajno ni počel.
Danes pa sva po doooolgem času šla na vežbališče, da malo potrenirava in sem vodjo šolanja pri nas prosila, da malo igra sodnika. In kaj je naredil, nekoč tako prijazni Feld? Šavsnil je proti njej. Potem je narenčal še par ljudi, ki so ga gledali pa kraševko Boro, katera je bila vsa navdušena nad njim, njemu se je pa zdela preveč vsiljiva. To je pa, ko pride kraševec iz vasi v mesto. Tako, da se kar malo bojim, kaj mi bo šele na razstavi počel, verjetno se bom v zemljo vgreznila.
Enkrat sva bila v Grosupljem na razstavi, pa je sodnik napisal, da je nepredvidljiv, ker ga čudno gleda
, dal mu je odlično, ampak nič naslova
.
Tvoj Feld je pravi mačo, mijauuu!
Ko pride kraševec iz vasi v mesto? Feld pač samo pokaže kaj je prava pesa, a ne?
Je pa res podoben zbiralcu naslovov Viku (vsaj na sliki), tako da tudi mene sedaj zelo firbec matra kje si ga dobila?
Lepo nedeljo! Pa dr'žmo pesti Ebranki in Čajki, čeprav vemo, da se bosta odrezali kot profiča!
Logiran
do-khyi
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #380 :
sobota, 12.11.2005 : 21:31:24 »
Učka razstava v Vrtojbi je 20. 11. in je v pokritem prostoru v dvorani Hit Šport center. Glede prevoza pa ti žal ne morem pomagati.
Logiran
Suzana
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #381 :
nedelja, 13.11.2005 : 16:25:27 »
Palčke za grizljanje se dobijo skoraj v vsaki trgovini kjer imajo hrano za živali. So rdeče sive, rjave in zelene barve. Na vrečki sicer piše, da so tudi za čiščenje zob, ne vem pa koliko jih ščistijo. Šiba jih ima zelo rada zato ji jih dam. Večkrat dobi tudi govejo kost in tudi kost od krače. Zob ji še nisem čistila in nima nobenih problemov z zobmi. Ni pa čisto nič narobe če kdo čisti zobe, čeprav morda ni najbolj naravno, saj tudi psi ne jejo ravno take hrane kot živali v naravi.
Komaj čakam na Vrtojbo, 19. pa je v mariboru razstava prvakov, upam, da bo kakšen kraševec tudi tam.
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #382 :
nedelja, 13.11.2005 : 19:31:08 »
Uf, danes zjutraj preživeli društven izpit, dobili dobro oceno (75 točk
)
... moj komentar... lahko bi bilo dosti boljše, lahko pa tudi slabše, kakšne ogromne sramote ni bilo, se je pa gospodična odločila, da se ne bo usedala (sem jo prosila in spodbujala, tako da je vsakič trajalo kar nekaj časa, da se me je usmilila) pa vlekla je, skupina je bila pa tudi čisto preveč zanjo, je kar vlekla k ljudem in se obnašala, kot da je prvič med ljudmi). No, kakorkoli, ta teden misliva še veliko vaditi, čim večkrat mislim kar sama na poligon, ko ni nobenega, da začne tudi tam delati. Sodnica mi je rekla, da moram biti bolj energična, pa sem danes to že malo vadila na sprehodu, pa malo bolj odločna sem bila, pa me je Čajka kar malo presenečeno gledala, ampak je bila potem res malce bolj odzivna.
Šibainmika,
KAKŠEN LEPOTEC
kje si ga našla (ostali poglejte v album) ... ali bo prišel kdaj tudi na kakšno razstavo? Saj je samček ali spet streljam v prazno? Ali misliš da bi ga jaz tudi lahko malo stisnila, kot fantek na sliki?
Učka, jaz se bom tudi priključila k prevozu, upam, da boš tudi ti uspela priti v Vrtojbo... ali si napisala še kaj na forum pod temo Vrtojba?
Šibainmika, me bi pa morale kar po domovih lastnikov kraševcev, jih popokati v kakšen velik kamion, pa potem razstaviti, tako da bi bilo vsaj kakšnih 28 kraševcev na razstavi
Do-khyi tvoj tibetanček je pa itak še bolj mlad, mogoče lahko še njega "podtaknemo" med kraševce, sam ga malo nahecaj, da bo med kraševci malo spustil repek
Mi pa imamo 19. 11. predavanje o molosih in psih tipa bull... mislim, da bo zelo zanimivo, je pa brezplačno in se moramo prijaviti do 16.11.
Logiran
Suzana
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #383 :
nedelja, 13.11.2005 : 20:23:36 »
Ja ta lepotec, ki sem ti ga poslala je samček Luks, stric od tvoje Čajke. Res je lep. Jih bom še enkrat probala prepričat, da bojo šli na kakšno razstavo, kako bližje Maribora. Če jim povem, da se gre za pomembno promocijo pasme še nekako gre, drugače pa vsi pravijo, da imajo pse za sebe. Ja ko bi jih vsaj posodili. Jaz bi šla s kakim psom na razstavo na svoje stroške, če bi mi ga kdo posodil, pa seveda je pomembno da me pes pozna ter da bi prenesel, da ga za pol dneva odpeljem od gospodarja. To pa je že malo težko dobit.
Zdaj imam končno porihtan računalnik, tako, da sem danes poslala nove slike za Geo in upam, da bo zdaj vse v redu in bojo objavili članek. Na internetu bom še poiskala revije s podobno tematiko in poslala ponudbe, če lahko kaj napišemo. EBranka že imaš kake nove informacije za koledar, jaz bom ta teden malo poklicala po založbah.
Logiran
Talija
midi
Spol:
Sporočil: 223
«
Odgovor #384 :
nedelja, 13.11.2005 : 20:28:13 »
Oče Feld Silberja je Ron Budanjski, mama pa Remi, tako, da ne vem, če je kaj v sorodu z Vikom.
EBranka, pazi, da ne boš psičke preforsirala do izpita, sicer se ti lahko zgodi, da bo rezultat precej slabši. Kajti pri kraševcu je tako, ko ima dovolj vsega, to zelo jasno pokaže. Imela sem pa tudi slabo izkušnjo s svojim prvim dalmatincem, s katerim sem tekmovala in nekoč sem ga pred tekmo preforsirala z vajami in na tekmi je čisto odpovedal.
Logiran
Suzana
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #385 :
nedelja, 13.11.2005 : 20:46:16 »
Ja EBranka tudi jaz vama čestitam za izpit. Saj ti pravim, da je Čajka pametna punca. Pa tudi "živčna" ne bodi preveč, ko bosta imeli čisto tapravi izpit, ker bo Čajka to zelo občutila. Se spominjam Šibe, ko sva hodili v šolo kjer sva bili med najslabšimi. Ko smo imeli na koncu izpite so bili skoraj vsi vodniki nervozni in na koncu komaj naredili izpit, čeprav so psi v šoli krasno delali. Jaz sploh nisem bila obremenjena, sem si mislila če bo naredila bo drugače pač nič in na koncu sva bili v zgornji polovici.
Logiran
do-khyi
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #386 :
nedelja, 13.11.2005 : 20:59:40 »
Joj, EBranka moj Tibetnček je sedaj že tako velik, da bi ga bolj težko podtaknili med kraševce
, repa pa za nič na svetu ne spusti
Upam, da bo tvoje Čajka uspešno opravila izpit, pa četudi ga ne bi nič zato, saj toliko kolikor rabiš za normalno življenje z njo sigurno obvlada , a ne !?
Z mojo kraševko sva tudi opravili isp-A, s tem, da je bilo takrat vključeno tudi aportiranje, kar je za kraševca zelo zahtevno. Takrat so bili na šolanju skoraj sami nemški ovčarji. se pa nisem nič obremenjevala s tem ali bo naredila ali ne, ker mi to ne pomeni toliko.
Logiran
do-khyi
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #387 :
nedelja, 13.11.2005 : 21:35:11 »
Šibainmika moram ti povedat, da razstava najprvak 19. 11. odpade, ker je bilo premalo prijav!
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #388 :
nedelja, 13.11.2005 : 21:39:04 »
No, Do-khyi, bomo pa dali tvojega tibetančka med goste na naš album, če nimaš nič proti, tako kot je predlagala Tripikice
Ja, kar se šolanja tiče se moram res naučiti malo manj sekirati, kadar nama s Čajko ne gre vse tako gladko kot kakšnim drugim, ampak malo sem se danes vseeno zamislila, ker sem res verjetno premalo energična in Čajko skoraj bolj prosim, če bo kaj naredila kot pa res ukažem. Potem pa včasih lepo dela, ker je ravno pri volji, včasih pa se obnaša čisto nemogoče ... saj se spomniš, kako ti je enkrat skočila na hrbet
.. take zadeve se na vsake toliko še kar pojavijo (me vedno preseneti, ker si izbira tarče zelo nepričakovano), čeprav ni več tako mlada in se mi zdi, da se ne smem sprenevedati, da to ni tak problem, ker kakšni mimoidoči, ki nimajo take mrcine doma lahko precej prestraši njena zaletavost. Saj doma in na sprehodih ni kakšnih hudih problemov, ko grem pa v mesto in med ljudi, pa zna biti velika podeželska bučka
No, ne bom vrgla puške v koruzo, vsaj dokler imam občutek, da s Čajko vsaj po korakcih napredujeva (sva pa potem tako ponosni in vselei, kadar nama kaj rata
)
Koliko pa je bila tvoja psička stara, ko sta delali izpit A? Me zelo zanima še kaj več o vajinem šolanju, sploh če sta pogruntali kak trik kako malo prelisičito kraševsko svojeglavost? Pa kako si odreagirala, če se ti kdaj iz trme ni hotela usesti ali narediti kaj drugega, čeprav si vedela, da to zna? Ali se je tebi tudi kdaj "uoirala", kadra si ji rekla prostor (moja včasih zelo dramatizira in parkrat skoči v luft, pa malo šavsne v zrak ali proti meni, kadar nikakor ni pri volji, čeprav potem v končni fazi večinoma le naredi kar rečem.)
Logiran
do-khyi
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #389 :
nedelja, 13.11.2005 : 22:39:23 »
Mislim, da bo moj Ingsel med gosti čisto zadovoljen
Moja kraševka je imela takrat kako leto in pol, če se prav spomnim, saj tega je res že dolgo nazaj. No, kakšnih posebnih prijemov nismo uporabljali, ker pred skoraj 20-timi leti se je pse šolalo čisto drugače kot se jih sedaj. Sem pa bila hvalabogu toliko poučena , da sem vedela kako približno delati s kraševcem, čeprav sem bila začetnica in sem imela samo 14 let.
Če se ti ne vsede pač vztrajaš, pa kar odločna bodi, pa priboljške uporabljaj, ker za hrano naredijo kar precej
Moja kraševka je bila tako lena , da je rada delala prosotor, to je bila njena najljubša vaja in ko sem jo imela na "odlaganju" ni bilo nobenih težav s tem, se je kar ulegla in eno odsmrčala
. Drugače sem pa več kot drugi uporabljala priboljške pa je nekako šlo
Vztrajnost je lepa čednost
!
Logiran
Strani:
1
...
21
22
23
24
25