mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 23.11.2024 : 04:01:00

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Strani: 1 ... 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 ... 198   Dol
Natisni
Avtor Tema: kraški ovčar - čvek  (Prebrano 275737 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634

« Odgovor #345 : sreda, 02.11.2005 : 12:49:41 »

Tripkice, proti srčni glisti se lahko psa tudi cepi - cepivo "drži" približno 20 dni, recimo pred odhodom na dopust.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #346 : četrtek, 03.11.2005 : 10:13:43 »

Še eno vprašanje: a so lahko kraševci čisto rjavi? brez sivih lis (oz. samo rahlo po nogah - vendar skoraj neopazno)? naši "čistilno" čuvajo namreč trije, ki so se tam tudi skotili ... Undecided.
Logiran
Tripikice
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #347 : četrtek, 03.11.2005 : 14:31:26 »

Še eno vprašanje: a so lahko kraševci čisto rjavi? brez sivih lis (oz. samo rahlo po nogah - vendar skoraj neopazno)? naši "čistilno" čuvajo namreč trije, ki so se tam tudi skotili ... Undecided.

Kolikor vem, ne bi smeli biti brez sivih lis, saj je kovinsko siva barva pravzaprav značilna prav za kraševce.

Hvala ti za informacijo glede cepljenja.  Smiley Smiley Smiley
Logiran
učka
novinec
*
Sporočil: 30

« Odgovor #348 : sobota, 05.11.2005 : 12:22:09 »

Se pravi da je filarija nevarna vsem pasmam  Sad Pa so kraševci kej bolj občutljivi na to srčno glisto? Čudno se mi zdi, ker sem prebrala, da so na začetku zbolevali le kratkodlaki psi  Huh Samo to mora biti grozno, si sploh ne predstavljam kako lahko neka glista potuje po notranjosti telesa in se zasidra ravno na srcu...
Upam da to ni tako pogosto  sram  Ali ste mogoče kaj seznanjeni, ali ta bolezen upada ali se širi in se pojavja vedno pogosteje?
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.364

« Odgovor #349 : sobota, 05.11.2005 : 16:33:00 »

učka, jaz sem z obale in dajem psom preventivo. Petra, ki je na tem forumu, je imela kraskega ovcarja, ki je bil okuzen s filarijo, ze takoj na zacetku, ko so pri nas zaceli testirati za to (ce pogledas, mislim, da o tem pise na zacetku te teme).

Ne vem, koliko je okuzenost bolj ali manj pogosta, ampak baje se filarija pocasi siri (od obale v notranjost).
Logiran
učka
novinec
*
Sporočil: 30

« Odgovor #350 : nedelja, 06.11.2005 : 14:48:34 »

a tako  Undecided potem ni važno s kerga konca SLO si, je treba že takoj, ko mladička dobiš za to poskrbet...
Logiran
Suzana
rad pišem
Sporočil: 393

« Odgovor #351 : nedelja, 06.11.2005 : 16:42:55 »

Končno mi je uspelo priti na forum.
Med branjem sporočil sem zasledila, da Sammy iščeš primerno fotko za plakat. Nekaj mi jih je uspelo naredit čez vikend, če še potrebuješ ti pošljem. Bom pa tudi poslala EBranki, da bo dala na naš skupni album. Upam, da bo letos kaj snega, da bo kakšna zimska fotografija za naš koledar.
To bi še dodala. Po mojih izkušnjah je Kraševec primeren za prvega psa. Jaz sem dobila prvega psa, Kraševca pri 12 letih in bil je lepo vzgojen pes prijazen do ljudi in drugih živali.
Pozanimati se je pač potrebno o značaju in karakteristikah pasme, da ni kasneje razočaranj. Komu je všeč značaj KO ne bo razočaran nad pasmo nikoli. Ravno obratno ne bo je več hotel zamenjati za nobeno drugo na svetu.

Logiran
EBRANKA
rad pišem
Sporočil: 304

« Odgovor #352 : nedelja, 06.11.2005 : 18:21:20 »

Učka, da ne bo kakšne pomote, kraševci gotovo niso nič kaj bolj dovzetni za srčne gliste kot kakšne druge pasme... to je vse bolj odvisno od komarjev, ki prenašajo to bolezen v Istri oz. na Primorskem, ne pa od pasme, da ne boš imela zaradi tega kakšnih pomislekov. Meni je veterinarka letos poleti, ko smo šli na morje, svetovala kot zaščito pred komarji stronghold, ker frontline ni tako učinkovit proti komarjem. Verjetno je res bolje pogledati na forum zdravje (linke, ki jih je posredovala Sammy), ampak ko sem jaz nazadnje brala o tem (pa tudi po mnenju veterinarke) se tu še nimamo kaj sekirati (tudi jaz sem bolj iz notranjosti Slovenije).
Šibainmika, komaj čakam na kakšne nove slikce, takoj ko dobim kak odgovor glede koledarja, te pa pokličem.  Smiley Smiley Smiley

Sammy, kolikor sem jaz brala standard, je železnosiva dlaka zaščitni znak kraševca, rjavi odtenki so pa občasno pojavijo, ampak niso nič kaj zaželjeni (baje so posledica vkrižanja šarplaninca, kjer je dovoljen veliko večji barvni razpon). Naši sosedi imajo čisto črno kraševko, ki pa nima rodovnika, čeprav sta bila baje oba starša kraševca.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #353 : nedelja, 06.11.2005 : 20:57:34 »

Plakat je že nared, tako da fotk žal več ne potrebujem.

Glede rjave barve pa - tak je samo en samec, ostali imajo pravo barvo.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #354 : ponedeljek, 07.11.2005 : 16:02:49 »

torej ja ... plakat je bil samo za plus!  Shocked smo pa za 3 pluse dobili 5, tak da vsaj to ... Roll Eyes
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #355 : ponedeljek, 07.11.2005 : 17:24:47 »

EBranka takoj ko bom imela izpraven rač. ti pošljem fotke. Takrat bom tudi pogledala seznam založb in malo povprašala za koledar. zdaj tako na hitro skočim na forum in nekaj napišem v knjižnici ali službi kjer pa nimam veliko časa.
Logiran
Talija
midi
Sporočil: 223

« Odgovor #356 : ponedeljek, 07.11.2005 : 18:19:18 »

Gre kdo v Vrtojbo? Mi smo prijavili našega Felda.
Zanima me, kam lahko pošljem slikice za foto album.
Lep pozdrav vsem ljubiteljem kraševcev!
Natalija
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Sporočil: 304

« Odgovor #357 : torek, 08.11.2005 : 14:07:40 »

Talija super Cheesy Smiley Wink

upam, da mi bo uspelo priti navijat, Čajke namreč ne morem peljati, ker polovica njenega trbuščka-boka še vedno ni v razstavni kondiciji Wink

pa drugič  Cheesy
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #358 : torek, 08.11.2005 : 22:35:19 »

Talija ali morda veš koliko Kraševcev je prijavljenih?
Logiran
Talija
midi
Sporočil: 223

« Odgovor #359 : torek, 08.11.2005 : 23:23:01 »

Žal, ne vem. Po moje jih bo kar malo več, kot ponavadi, ker ni treba nič plačat za udeležbo Wink
Logiran
Strani: 1 ... 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 ... 198   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.