mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 17.02.2025 : 05:25:43

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Strani: 1 ... 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 ... 198   Dol
Natisni
Avtor Tema: kraški ovčar - čvek  (Prebrano 286098 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Suzana
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 393

« Odgovor #315 : sobota, 22.10.2005 : 13:02:21 »

Res bomo morali začt pisat članke v različne revije. Za deloindom še nisem slišala, bilo bi pa zanimivo, ker delo bere res veliko ljudi.
Nisem jaz neka pisateljica, za geo sem zdaj napisala nekaj in upam, da bo v redu. Moram dobit boljše fotke, da jim pošljem potem pa jih pokličem, če je vse o.k.
Logiran
Tripikice
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #316 : ponedeljek, 24.10.2005 : 09:01:47 »

Res bomo morali začt pisat članke v različne revije. Za deloindom še nisem slišala, bilo bi pa zanimivo, ker delo bere res veliko ljudi.
Nisem jaz neka pisateljica, za geo sem zdaj napisala nekaj in upam, da bo v redu. Moram dobit boljše fotke, da jim pošljem potem pa jih pokličem, če je vse o.k.

To si napisala prav predstavitev kraševca? Komaj čakam, da bo objavljeno. Smiley Smiley Smiley Deloindom je Delova priloga, dodana časopisu vsako sredo. Zato mislim, da jo bere "pol Slovenije". Če bi hoteli objaviti kakšen luškan kratki prispevek s slikico, bi po mojem bil to kar velik prispevek k boljšemu poznavanju kraševca.  Saj kaj dosti več pa človek itak ne more narediti dokler so ljudje zagledani v tuje pasme, a ne?

Šibainmika, razmišljam o tem, kje bo Duka prenočevala pozimi. Sedaj še spi zunaj. Pozimi sem jo pa nameravala imeti v stanovanju. Ker bi jo pa zjutraj, ko grem v službo, morala dati ven, so mi rekli, da to ne bi bilo dobro za njeno zdravje (velike temperaturne razlike) in dlako, in da je boljše, da tudi pozimi spi zunaj. Kaj meniš o tem in kako ti pozimi rešuješ to zadevo?
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #317 : ponedeljek, 24.10.2005 : 10:03:20 »

Če je to delova priloga potem jo bere res pol Slovenije. Sosedi so naročeni na Delo in si jo bom malo ogledala. Bom poslala vprašanje oz. ponudbo in bom videla kaj bojp odgovorili.
Šiba spi  vedno notri. V pritličju hiše imamo eno manjšo sobo v kateri spi. Že iz tega razloga, ker živimo v dokaj strjenem naselju in bi z laježem ponoči motila sosede. Soba pozimi ni ogrevana. Ima debelo prevlečeno peno na kateri leži tako, da je ne zebe. Tudi pozimi ko pride v ogrevano stanovanje, jo najprej pustimo nekaj časa na hodniku kjer je hladneje, da ni take temperaturne razlike ko stopi ven. Tudi jaz sem mnenja, da to ni ravno v redu.
Logiran
Tripikice
rad pišem

« Odgovor #318 : torek, 25.10.2005 : 09:04:04 »

V pritličju hiše imamo eno manjšo sobo v kateri spi. Soba pozimi ni ogrevana. Ima debelo prevlečeno peno na kateri leži tako, da je ne zebe.

O, to ste krasno rešili Smiley Smiley, žal pa tvoje rešitve ne morem "skopirati" Undecided. Bom morala še tuhtati Roll Eyes. Da pa si ne bom preveč razbijala glave, sem to vprašanje postavila še v rubriki o spanju - več glav več ve. Cheesy

Se ti ne zdi, da sva na tem forumu ostali sami? Roll Eyes Le kam so se zgubile kraševske duše?  Smiley Smiley Smiley

Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #319 : torek, 25.10.2005 : 11:51:40 »

Dobro, da si še tam vprašala. Ne vem kje so ostali, EBranka se že dolgo ni javila, upam, da ni kaj narobe s Čajko.
Jaz se dogovarjam z ljudmi, da grem poslikat pse, pa enkrat eden nima časa, drugič drugi, upam, da bomo hitro našli skupni čas.
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Sporočil: 304

« Odgovor #320 : torek, 25.10.2005 : 12:57:56 »

He, he, Čajka je zdrava kot dren, pa spet tako močna, da mi je v četrtek v šoli počla žilica na prstu, ker je tako močno potegnila, ko sta k njej pritekla dva spuščena mastifa kao, a se greš še ti igrat  Wink Grin

Joj, v kakšnem sterilnem laboratoriju bi bila Čajka pravi agilitaški as, takole pa se vse začne in konča s pozornostjo, da ne govorim, da sem po koncu vsake ure izmozgana kot cunjica.

Drugače pa imam bolj gužvo v službi, tako da se težko oglasim na forumu, doma pa nekaj ne dela internet.

Kar se tiče spanja ima Čajka podoben režim kot Šiba .. ponoči spi v spodnjem nadstroju v neogrevanem hodniku, dopoldne je zunaj na balkonu, popoldne pa z nami v ogrevanem stanovanju. Že lansko leto smo imeli ta sistem in se mi zdi, da je kar funkcioniralo.

Šibainmika, komaj čakam na objavo v Gei, mi prihaja v knjižnico, tako da sem že večkrat pomislila, kako super, da boš predstavila kraševca.

Drugače pa je ta tema gotovo zanimiva za ves mladinski tisk, tako da si lahko damo v plan še Pil, Pil+, Moj Planet Nat. Geografic Junior in še kaj podobnega.

Logiran
Tripikice
rad pišem

« Odgovor #321 : sreda, 26.10.2005 : 08:31:25 »

Šibainmika, zgodilo se je kot za nalašč - danes je izšla Delova priloga Deloindom in noter čisto nič o živalih. Da ne boš mislila, da te nekaj napeljujem, ti naj povem, da je kar nekaj časa bil v prilogi kinološki kotiček, ki so ga ukinili letos par številk nazaj, od takrat so pa bili objavljeni posamezni prispevki. Danes pa nič, sedaj pa ne vem, če na račun aranžmajev za Dan mrtvih, ali so pa živalce enostavni vrgli iz revije. Samo toliko, da ne bo pomote. Te lepo pozdravljam!
Logiran
Tripikice
rad pišem

« Odgovor #322 : sreda, 26.10.2005 : 09:00:30 »

He, he, Čajka je zdrava kot dren, pa spet tako močna, da mi je v četrtek v šoli počla žilica na prstu, ker je tako močno potegnila, ko sta k njej pritekla dva spuščena mastifa kao, a se greš še ti igrat Wink Grin

Grin Grin Grin Nekaj podobnega se mi je zgodilo včeraj. Zvečer sva šli z Duko na kratki sprehod in ko sva se lepo sproščeno in umirjeno Smiley Smiley vračali po naši ulici domov, se je mimo pripeljal z avtom moj mož, veselo pohupal Cheesy in se odpeljal naprej domov. In  v tistem se Duka vsa navdušena, ker je prišel gazda domov požene z mesta kot torpedo Shocked Shocked Shocked (toliko o kraševski moči Cool), za sabo potegne še mene, ki od presenečenja Shocked Huh sploh nisem uspela spustiti povodca in me tako vlekla skoraj po zraku mimo ostrmele Shocked sosede do doma, kjer je Duka veselo pozdravljala moža, jaz pa, kot tiste atletinje na atletskem mitingu na cilju, vsa zadihana skoraj obležala (moja kondicija tokrat ni predmet debate Wink). Grin Grin Grin Si predstavljate sliko: najprej se pelje mimo tebe avto, za njim pa podivjani pes in opotekajoča, mahajoča ženska na vrvici Shocked? Uboga soseda je od šoka še nekaj trenutkov stala na svojem mestu. Grin Grin Grin Grin Grin
Agility? Daj kraševca na poligon, pred njim spusti mačka ali gazdo v avtu in svetovni rekord je tu! Cheesy Cheesy Cheesy

Kar se pa spanja tiče, sta vedve s Šiboinmiko to super rešili. Pri nas pa to ni tako enostavno, ker imamo hišo precej odprto, zato je Duka vajena prostega gibanja. Tako je ne upam zapreti v sobo v kleti, se bojim, da bi ponorela in mi zdemolirala pohištvo v njej. Ah, pri meni se vedno zakomplicira! Angry   
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #323 : sreda, 26.10.2005 : 09:53:57 »

No hvalabogu, da je Čajka zdrava. Za Geo moram še dobit par kvalitetnih slik, glede članka pa še zaenkrat niso imeli kakih pripomb. Upam, da bo res čimprej objavljeno. Glede pisanja še v kako drugo revijo bi bilo tudi dobro razmislit. Če kdo želi naj kar napiše. Prejšnji teden sem v trafiki zasledila revijo o naravi moj planet. Je bolj otroška, kupila sem si jo, da sem videla kako izgleda in dobila kontakt. Bom poslala ponudbo.

Če Duka ni navajena, da bi bila zaprta v enem prostoru je res malo problem. Šibo smo navajali od malega. Prvi teden je spala pri meni ob postelji, kasneje smo ji naredili ležišče v kopalnici, tako , da se je že tam navadila biti sama. Ko pa je bila malo večja je dobila svojo sobo, samo za čez noč. da ne bo pomote. Čez dan je zunaj ali pa z nami v hiši.

Prav zanimivo bi bilo videt kako skačeta za svojimi psi, Šiba je že tako umirjena. Se pa spomnim, ko je bila mlada, me je tako potegnila za mačko ko nisem bila pripravljena, da en mesec nisem mogla dvignit roke.
Z našo novo mačko sta se pa tako lepo navadili, samo v njeni prisotnosti je ne smem preveč cartat, potem je malo ljubosumna in jo odrine z gobčkom.
Logiran
Tripikice
rad pišem

« Odgovor #324 : petek, 28.10.2005 : 09:58:49 »

Z našo novo mačko sta se pa tako lepo navadili, samo v njeni prisotnosti je ne smem preveč cartat, potem je malo ljubosumna in jo odrine z gobčkom.

Meni se je tudi uresničila moja velika želja, da bi se maček Piko in Duka spoprijateljila Cheesy Cheesy Cheesy. No, sicer si nista še glih na  Kiss, ker ima Duka blazno željo se igrati s Pikojem, pri tem pa ne more razumeti, da je 3x večja in ohoho težja od njega. Grin Grin Grin Je pa velik "dosežek" to, da Piko več ne beži pred njo, da se z njo tudi poigra, najlepša pa sta, ko spita eden poleg drugega in to Piko na Dukini blazini, ona pa poleg njiju. Kiss Kiss Kiss Moram pa tudi biti previdna pri cartanju, ker Duko tudi hitro zapopade ljubosumnost.

Šibanmika, kako je pa sedaj s koledarjem, ste na društvu že kaj sklenili glede tega, oziroma se že kaj dela na tem? Zanima me tudi, če ima društvo kakšen reklamni, mogoče novoletni material z motivi kraševca za prodajo, mislim na material, ki bi ga lahko uporabila kakšna firma za novoleto?
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #325 : petek, 28.10.2005 : 11:25:33 »

Prav prop.mat. z novoletnimi motivi nimamo. Za koledar je potrebno zbrat material, jaz še nisem uspela nič poslikat, ker ljudje nimajo časa. Za drug teden sem dogovorjena. Potem pa se je treba malo skupaj dobit in se dogovorit. Za letos je tako prepozno. Drugi teden še imam dopust in bom malo kontaktirala. EBranka ti boš imela drugi teden kaj časa za koledar?
Lepo, da sta se Piko in Duka sporazumela, se mi zdi, da je v glavnem odvisno od mačke, če se mačka preveč ne boji se da vzpostavit odnos.
Logiran
EBRANKA
rad pišem

« Odgovor #326 : petek, 28.10.2005 : 19:32:35 »

Šibainmika, z veseljem si vzamem drug teden čas za koledar. Se strinjam, da niti ne poskušamo za letos  ... ker je to kar velik projekt pa sva s sestro mislili, da bi bilo morda smiselno kontaktirati kaksno zalozbo .. npr. Rokus (morda bi bili zainteresirani to vkljuciti v svoj program poslovnih daril.. glede na to, da gre za promocijo slovenske pasme) ali pa kaksno drugo zalozbo, ki ze izdaja koledarje... potem ne bi imeli skrbi s stroski in fotografiranjem in prodajo ker bi za to poskrbeli profesionalci, mi bi le poskrbeli za vsebino, pa da bi bili na fotkah tipicni predstavniki, seveda, bi rabili tudi sodelovanje in "zegen" iz drustva. No toliko samo v premislek, drugace pa se lahko vec o tem pogovorimo tudi drugi teden.

Nasi macki pa na zalost nista kaj prevec navduseni nad Cajko. Cajka sicer vcasih izkoristi priloznost da s smrcom malo posari po Sajinem kozuscku, kadar jo imamo v narocju, samo se vidi, da to Saji nic kaj ne pase, tako da moram ustaviti taksno cohanje, da bi se pa vsaj priblizno sprijaznila z Dimom pa ni govora... je pa res, da je Dim malo "poseben" in pogosto pokaze tudi Saji, kaksen frajer je (kar iz ljubga miru skoci vanjo), ceprav mu ta nikoli nic noce. Ker je pritepencek, mu stejem to v olajsevalne okoliscine Roll Eyes sram.
Logiran
DMN
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 59

« Odgovor #327 : nedelja, 30.10.2005 : 21:45:28 »

V zadnji odaji O ljudeh in živalih sta nastopili dve kraševki Daša in Dena.
Odajo sem zamudila, a je na srečo ponovitev v torek ob 11.30 na SLO 1.
Toliko za informacijo, če še koga zanima.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.634

« Odgovor #328 : ponedeljek, 31.10.2005 : 15:40:10 »

Pri angleščini imamo čez počitnice za narediti plakat o Sloveniji. Ker v vsak projekt, referat ipd. vključim, če se le da, tudi pse, sem se tokrat odločila, da omenim tudi kraškega ovčarja, ker menim, da si to zasluži, glede na to, da Slovenci ne vemo ceniti tistega kar imamo.
Imam pa problem najti fotografijo kraševca, ki stoji (lahko razstavna poza, vendar zaželjeno, da je brez povodca). A mi lahko prosim nekdo od vas pošlje fotografijo na mail? (glej profil).
Logiran
EBRANKA
rad pišem

« Odgovor #329 : ponedeljek, 31.10.2005 : 16:10:43 »

Sammy, super, da boš v predstavitev Slovenije vključila še kraševca Cheesy Cheesy Smiley Smiley

Par strani nazaj smo ustvarili albumček z našimi kraševci, morda boš našla kaj uporabnega... bom poskusila danes naložiti še kaj slik, drugače pa mislim, da jih je nekaj že sedaj v stoječih pozah.

Naslov albuma je:
http://www.moj-album.com/album/1129723/

če pa želiš bolj "uradne" fotke, pa bi bilo najbolje pogledati na straneh društva:

http://www.drustvo-kraskih-ovcarjev.si/

Logiran
Strani: 1 ... 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 ... 198   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.