mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 24.11.2024 : 22:49:03

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Strani: 1 ... 130 131 132 133 134 [135] 136 137 138 139 140 ... 198   Dol
Natisni
Avtor Tema: kraški ovčar - čvek  (Prebrano 276573 krat)
0 članov in 23 gostov pregleduje to temo.
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656

« Odgovor #2010 : sreda, 04.07.2007 : 12:03:28 »

Lem je ponovno očka in sicer žal le dvema samčkoma. Sta pa tedva menda ista kot Lem - čista kopija  Cheesy, ko bi le še sreča dala, da bosta tudi karakter pobrala od njega. sicer pa je samička tudi ful prijazna.
Logiran
car-lan
nekaj malega že vem
Sporočil: 113

« Odgovor #2011 : četrtek, 05.07.2007 : 13:40:29 »

Bomo dobili malčka čez dva tedna. Skoraj vse je že pripravljeno. zdaj že kar odštevamo dneve, tako smo neučakani.
Logiran
hlebi
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 80

« Odgovor #2012 : četrtek, 05.07.2007 : 13:48:58 »

...ta dva tedna bosta pa dooooooolga,  Grin Grin Grin dolgaaaaaaa. Sam glavno je da pride...
...ta moment je prov en baby boom...
...kaj kdo ve kako je z AURO, če je že kej strila...
Logiran
car-lan
nekaj malega že vem

« Odgovor #2013 : četrtek, 05.07.2007 : 17:20:56 »

Nekaj slikic je na spodnjem naslovu.
A ni cortek? Cheesy Smiley

http://car-lan.moj-album.com
Logiran
bolha2
odvisnež
Sporočil: 871

« Odgovor #2014 : četrtek, 05.07.2007 : 22:30:11 »

No, zdaj pa vem kdo je car-lan. Grin Evo, da pomagam s slikcami, tole je ta mali Car. Cheesy

klik na sliko za povečavo 

Lepotec je! Kiss Sta se že odločila kako ga bosta klicala?

Lp
Logiran
evrosad
rad pišem
Sporočil: 283

« Odgovor #2015 : četrtek, 05.07.2007 : 23:25:39 »

Iiii, kako je lep  Cheesy, zelo, zelo... Lamova ženka pa Lemkota ni spustila pravi trenutek k njej - zdaj sta pa samo dva fantka - nič hudega, bosta pa ta dva za šest  Wink...
Mejte se vsi lepo, Tika vas vse tudi prav lepo pozdravlja  Grin
Logiran
car-lan
nekaj malega že vem

« Odgovor #2016 : petek, 06.07.2007 : 16:01:17 »

Ja, smo se odločili. Klicali ga bomo Lan. Na slikici je star 3 tedne. Pa že zna pozirat. To bomo še slikali!!!
 Shocked Shocked Shocked
Logiran
hlebi
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #2017 : petek, 06.07.2007 : 19:14:35 »

...bo treba še en disk za slike kupt...
...  Cheesy Grin Cheesy  ...
Logiran
hlebi
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #2018 : nedelja, 08.07.2007 : 12:02:07 »

...lep pozdrav, upam, da karseda uživate v prelepem nedeljskem dnevu...
...vsi tisti, ki ne veste kam bi se dali vabljeni na Furmanski praznik v Postojno...
...na tej prireditvi bo svojo svetlo minuto imel tudi Kraški ovčar, lepo vabljeni...
...  Wink Grin Wink  ...
Logiran
car-lan
nekaj malega že vem

« Odgovor #2019 : torek, 10.07.2007 : 22:29:48 »

Ja, bo res skorej treba en disk kupt za slike.
Še dobro, da majo ključe tolk velike, pa da so zlo pocen ratal.
Kako je bilo pa v Postojni? Je bilo veliko kraševcev?
Logiran
car-lan
nekaj malega že vem

« Odgovor #2020 : torek, 10.07.2007 : 22:31:45 »

Zanima nas, kako veliko ovratnico moramo kupiti za mladička, pa če je tisti povodec, ki se steguje za mladička vredu.
Hvala za odgovor.
Logiran
hlebi
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #2021 : sreda, 11.07.2007 : 08:36:56 »

...ovratnica je lahko mal vecja ker majo ze dost razpona tko da bo lohk za dlje, pa fajn je da ni lih pretanka...
...povodec je lahko tisti, ki se steguje ampak dobro je tud imeti navadnega če ne prej ga rabiš za šolanje in fajn je za po mestu ga navadit, da lahko hodi lepo na kratkem povodcu...
Logiran
bolha2
odvisnež
Sporočil: 871

« Odgovor #2022 : sreda, 11.07.2007 : 08:48:05 »

Ovratnico kupi tisto pleteno, ki se nastavlja in je na klipsno. Tako raste z mladičem, pa enostavno jo je dat gor, ker naš Kato doma nima ovratnice, da mu ne cufa dlake in mu damo gor samo, ko gremo na sprehod in takrat samo skupaj klikneš in je. Zatezna ni primerna za mladiča!! Povodec verjetno misliš flexi, ki je dober, če greš na sprehode, kjer ne moreš psa nič spustiti, da ima več maneverskega prostora Grin za laufat. Navaden povodec je pa tako kot je hlebi rekel, za šolanje in po mestu, pa da ga naučiš ne vlečt na povodcu, ker s flexijem ima kar nekaj svobode.

Pa pričakujemo slikce, ko pride domov. Cheesy
Lp
Logiran
hlebi
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #2023 : sreda, 11.07.2007 : 08:49:18 »

...car-lan, zdaj ko dobite malega in ga boste počasi privajali na dom in ga počasi kaj naučili in pa še pol pri v vzgoji vam svetujem da kot prvo in glavno pravilo pri kraševcu upoštevate "DOSLEDNOST"...
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Sporočil: 304

« Odgovor #2024 : sreda, 11.07.2007 : 10:22:27 »

Car-Lan tudi jaz te prav lepo pozdravljam še na forumu o kraških ovčarjih, čeprav sem tudi jaz po tako dolgi odsotnosti s foruma počutim kot nova forumašica. No, mi se ze kar dobro poznamo, saj je vaša družinica rekorder v čakanju na kraševskega mladička Smiley. Ne samo, da ste se v tem času temeljito pripravili na prihod kosmatinčka, ampak ste ta čas izkoristili tudi za pomoč v društvu kraških ovčarjev, tako da bo ta mali mladiček res pravi srečnež, ko bo prišel k družini, ki so ji kraševci že tako zlezli pod kožo. Bo res pravi mali car, ni čudno da so mu vzreditelji dali takšno ime! Grin Cheesy Grin Se pa pridružujem Bolhi in ostalim, ki ti svetujejo, da se čim prej preleviš v fotografa... nič ne šparaj s posnetki, pa v čim višji resoluciji jih naredi, da bo kakšna slikca tudi za objavo v kakšnem casopisu.

Pri nas je tudi kar nekaj novosti.. pomladi sva bili s Čajko kar pridni, saj sva hodili na tečaj BBh. Tudi izpit sva naredili, ceprav je bila na dan izpita Čajka na vrhuncu svoje gonitve. No, te naravne zadeve nas niso zmedle, celo parili smo jo dan pred in po izpitu, sedaj pa čakamo na prve znake, če bodo kakšni mladički Wink Smiley Grin
Hlebi, sta s Kalom uspela iti na furmanski praznik? Ravno par dni nazaj sem slišala, da so v preteklosti kraševce uporabljali tudi furmani, ko so vozili robo po svetu, saj so čuvali konje in tovor pred lačnimi volkovi, ki so prezali na takrat prav malo obljudenih poteh. No, pa saj o podobnih stvareh piše tudi Janez Jalen v Ovčarju Marku, saj je bil tudi Volkun primarno namenjen spremljanju vozarjev in so ga kasneje zaradi nesrece prekvalificirali v čuvaja čred.

Aha, če boste iskali kakšno zanimivo počitniško branje, pa vam priporočam julijsko številko revije GEO, saj so napisali precej dolgo reportažo o kraških ovčarjih (vključno s kar dvemi velikimi slikami na dveh straneh). V reviji Sinfo (revija, ki je namenjena promociji Slovenije v tujini in jo berejo predvsem tujci, izdaja pa jo urad vlade za komuniciranje), pa so tudi objavili moj članek. Če bo ratalo, bom dodala povezavo (ali pa mi bo pomagala Bolha).. drugače pa lahko članek najdete če v iskalniku napišete Sinfo in potem kliknete na julijski izvod. Članek se nahaja na strani 38.

http://www.ukom.gov.si/eng/slovenia/publications/sinfo/2007-julij.pdf
Logiran
Strani: 1 ... 130 131 132 133 134 [135] 136 137 138 139 140 ... 198   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.