mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 24.11.2024 : 13:46:29

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Strani: 1 ... 73 74 75 76 77 [78] 79 80 81 82 83 ... 198   Dol
Natisni
Avtor Tema: kraški ovčar - čvek  (Prebrano 276229 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656

« Odgovor #1155 : nedelja, 23.07.2006 : 22:41:28 »

Grin Grin Grin SUPER SLIKA  Grin Grin Grin
Logiran
Suzana
rad pišem
Sporočil: 393

« Odgovor #1156 : ponedeljek, 24.07.2006 : 12:25:10 »

Kato prebira nanjovejše novice in se zgraža, "kam gre ta svet?"

http://roadie.moj-album.com/slike/959196/ZKriUTWhwPXj5UMw.v.jpg

Lp

Dobra fotka, komentar pa še bolj!
Logiran
*kia*
novinec
*
Sporočil: 4

« Odgovor #1157 : ponedeljek, 24.07.2006 : 17:04:36 »

živjo  Smiley
imam eno vprašanje in upam, da mi boste lahko pomagali...
imam 18 mesečno kraševko kio, ki se že drugič goni in sedaj sem jo prvič peljala k psu, ker ne želim mešančkov. vendar, ko skoči nanjo se mu vedno izmuzne ali se sesede...je mogoče, da je pes pretežak zanjo ali je še premlada? je pa okoli hiše hodil zelo majhen mešanček in njemu je pustila da je skakal po njej, pa sm ga še pravi trenutek nagnala.
obnašanje in vse kaže na to da se goni, tako da nevem kaj je narobe....
hvala
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #1158 : ponedeljek, 24.07.2006 : 20:23:22 »

Psička ne pusti, ko še ni godna ali je prehitro ali prepozno. Pravijo, da je najbolj ugoden 12., 13. dan gonitve.
Sicer jaz nimam izkušenj, ker še nisem vzrejala. Lahko pa to vprašanje tudi postaviš na www.dlvkos.si predsednici vzrejne komisije, ki ima ogromno tovrstnih izkušenj. Morda pa se bo bramky oglasila kaj tukaj na forumu. Cheesy
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #1159 : ponedeljek, 24.07.2006 : 20:26:57 »

Kia nekaj bi te še vprašala. Praviš, da si jo peljala k psu, ker pač ne želiš mešančkov. Tega razmišljanja ne razumem najbolj.
Ali je to zopet mnenje, da mora imet psička enkrat mladiče? Ali da mora imet mladiče, če se goni?
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.656

« Odgovor #1160 : ponedeljek, 24.07.2006 : 20:28:56 »

Kia, čisto možno je, da je pes pretežak. Kaj pravi pa vzreditelj tvoje Kie? Od kod pa je? A vzrejno dovljenje imata oba starša?
Logiran
evrosad
rad pišem
Sporočil: 283

« Odgovor #1161 : ponedeljek, 24.07.2006 : 22:45:33 »

ČER

Kia, čisto možno je, da ni ravno pravi trenutek za paritev - najbolje je 10.-12. dan po začetku gonitve. Če ima psička že vzrejno dovoljenje, je seveda edino pravilno, da jo parite s Kraševcem, drugače jo pa raje malo popazite in ne parite... Dvomim, da bi bil samec pretežak - prej je samica neizkušena in plašna in se zato umika. Pa tudi sicer je precej samic Kraševk zelo težavno pariti. Samec ji lahko tudi ni všeč   Huh. Je pa čisto normalno, da manjši vaški cucki bolje osvajajo, ker so bolj džentlemenski in ne "navalijo", kot to ponavadi naredijo Kraševci. Za veliko število paritev Kraških ovčarjev so potrebne izkušnje, če so paritve težavne...
Upam, da ti bodo ti podatki v pomoč   Smiley

Lep pozdrav
Logiran
*kia*
novinec
*

« Odgovor #1162 : sreda, 26.07.2006 : 17:27:59 »

Kia nekaj bi te še vprašala. Praviš, da si jo peljala k psu, ker paè ne želiš mešanèkov. Tega razmišljanja ne razumem najbolj.
Ali je to zopet mnenje, da mora imet psièka enkrat mladièe? Ali da mora imet mladièe, èe se goni?
nisem povedala dovolj natančno...pač, ker imamo prostor, radi kraševce in ćas za ps smo se odločili da bi pač imeli mladiče..........
Pmaxi: ne kia nima vzrejnega dovoljenja, pes pa...ampak me zanima še to...lahko pes pridobi rodovnik, če ni rodovniških staršev....tega mi noben ni vedel povedat... Cheesy
Logiran
*kia*
novinec
*

« Odgovor #1163 : sreda, 26.07.2006 : 17:30:57 »

aja pa hvala evrosad Smiley
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Sporočil: 29.418

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #1164 : sreda, 26.07.2006 : 17:53:49 »

nisem povedala dovolj natančno...pač, ker imamo prostor, radi kraševce in ćas za ps smo se odločili da bi pač imeli mladiče..........
Pmaxi: ne kia nima vzrejnega dovoljenja, pes pa...ampak me zanima še to...lahko pes pridobi rodovnik, če ni rodovniških staršev....tega mi noben ni vedel povedat... Cheesy

*kia*, pes, ki nima rodovniskih starsev na noben nacin in pod nobenimi pogoji ne more pridobiti rodovnika. Tudi tak ne, ki ima enega od starsev z rodovnikom.
Ne vem, kje si sprasevala, zagotovo pa ne v DVLKOS ali na KZS, saj bi ti tam razlozili zelo natancno, kako se "rodovniski vzreji" streze. In samo ti dve instituciji lahko karkoli okrog rodovniskih mladicev uradnega povesta Smiley.

Si morda ze kdaj pomislila, da prostor, ljubezen do krasevcev in cas niso dovolj za vzrejo te pasme (no, katerekoli pasme, ce smo natancni).

Iz tvojega pisanja lahko razberem, da psici ne manjka samo vzrejno dovoljenje, temvec tudi rodovnik. Brez rodovnika ni vzrejnega dovoljenja.
Ce psica ima rodovnik, pa nima vzrejnega dovoljenja, ker se vam ne da, ker je predrago... - ja, bog pomagaj, zakaj pa je potrebno nerodovnisko leglo?
Ce psica ima rodovnik, pa je "padla" na vzrejnem - se slabse, da se lotevate vzreje.
Ce psica nima rodovnika, pa nameravate pariti s psom, ki ima vzrejno dovoljenje - povej hitro, kdo je to, da mu DLVKOS stopi na prste in po hitrem postopku lastniku nalozi kaksno kazen.

Si morda pomislila, da psica ni ravno za potomstvo, ce ne pusti samcu uspesno "skociti"? Pa sem ne pristevam mladosti ali teze samca. Morda nagonsko cuti, da "z njim ne bi bilo ok".

Sicer je pa tole zdajle malo izven pravil tega foruma. Tukaj namrec ni mogoce iskati informacij, ki bi kakorkoli pripomogle k produkciji nerodovniskih psov.
1.) Tvoji krasevci (ce ti bo parjenje uspelo) bodo mesanci, ne glede na to, ce jih naredi cela resta rodovniskih samcev in ne glede na to, kako ti sebe in druge prepricujes, da bodo pravi krasevci,
2.) tvoja psica je mesanka, ki je lahko podobna krasevcu, v kolikor je brez rodovnika.

Pa brez zamere. Ze misel na to, da nekje nacrtujejo take neumnosti, mi povzroca sive lase in izpuscaje.
Logiran

Suzana
rad pišem

« Odgovor #1165 : sreda, 26.07.2006 : 18:02:45 »

Jana to si odlično napisala. Jaz se popolnoma pridružujem temu mnenju!
Logiran
*kia*
novinec
*

« Odgovor #1166 : sreda, 26.07.2006 : 18:38:26 »

hvala da ste mi povedal, k drgač bi še kakšno bedarijo ušpilala Smiley lp
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #1167 : sreda, 26.07.2006 : 18:53:18 »

Kia, vem, da nisi nič slabeha hotela.
Vendar namen rodovniške vzreje je, da psa ohranja v okviru standarda, ki je za določeno pasmo predpisan, izloča pse z dednimi napakami, dednimi zdravstvenimi težavami, nepravilnim karakterjem ipd. V ta namen so vzrejni pregledi, na katerih se psi, ki odstopajo od meril standarda, bolni psi...izločajo.
Vzrejna komisija bdi nad temi stvarmi (vodi evidenco paritev, o potomcih...) in tako ohranja pasmo. Pregled lahko ima samo nad psi z rodovnikom.
Zato vsako razmnoževanje nerodovniških psov kvari in uničuje pasmo. Nad nerodovniškimi psi ni pregleda, tako so lahko bolni, agresivni...in ljudje jih imajo seveda za kraševce. In hitro pride do tega, da niti po videzu niso več podobni kraševcem. In zgodba o agresivnih, težavnih kraševcih se nadaljuje.

Vzrejanje nerodovniških psov ali mešančkov pa je že z vidika vseh kužkov, ki iščejo nove domove po azilih, neodgovorno.
Sploh zdaj v času dopustov se dnevno povečuje število psov v zavetiščih. Tako, da raje kot z vzrejo nerodovniških psov, tem pomagajmo poiskat boljše domove.
Logiran
evrosad
rad pišem
Sporočil: 283

« Odgovor #1168 : petek, 28.07.2006 : 22:18:58 »

Kia, ali ima vaša KIA rodovnik? No, če ga ima, potem je sedaj ravno prav stara, da jo peljete na vzrejni pregled. Tovrstno potrdilo je prvi in najpomembnejši začetni pogoj za vzrejo. Če pa niti rodovnika ni, potem je vse zamanj...

Lep pozdrav  Wink
Logiran
bolha2
odvisnež
Sporočil: 871

« Odgovor #1169 : sobota, 29.07.2006 : 16:21:46 »

Da malo update-tam Katovo življenje Grin, je tukaj ena slikca, ki dokumentira njegovo podvrženost ženskam. Cheesy

http://roadie.moj-album.com/slike/959196/9YHGyWfIvkJpu7ya.v.jpg

In pa ena na hrbtu, kjer lahko vidite tudi bradavice v ustih.  Undecided Še kar vztrajajo in kakšne dve sta na novo zrastle.

http://roadie.moj-album.com/slike/959196/DQEozsHQXjWDQKxf.v.jpg

Lp
Logiran
Strani: 1 ... 73 74 75 76 77 [78] 79 80 81 82 83 ... 198   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.