o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
nedelja, 24.11.2024 : 09:45:34
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 2
| Tema:
kraški ovčar - čvek
Strani:
1
...
65
66
67
68
69
[
70
]
71
72
73
74
75
...
198
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: kraški ovčar - čvek (Prebrano 276144 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
dacha
novinec
Spol:
Sporočil: 15
Re: kraški ovčar - čvek
«
Odgovor #1035 :
sreda, 24.05.2006 : 17:36:18 »
Tripikice in Duka, si vaju kar predstavljam z dišečimi čevapčiči v žepu..
.Dač ima v začetku junija A izpit, za BBH pa res kapo dol..Bravo naši.
.To vajino idejo bomo izprobali tudi mi na izpitu in upam, da tisti dan ne bo tako strašno vroče in da ne bodo imeli kakšnega piknika v bližini..
Moram priznati, da že kar nekaj časa ne sodelujem na forumu, gužva v službi, zgodbice pa vneto prebiram in sledim Katovemu odraščanju. Pravi navihanček je ta vaš Kato Bolhica, tako je simpatičen..
Naš Dač pa je pravi navihanec, na uho je hotel povedati naši predsednici kako mu je všeč, pa je bil pregrob
. Ebranka, upam, da je z Mojco vse ok. Se bo Dač drugič odkupil
. Vsekakor je pa eden redkih kodrastih kraševcev, ki mu moramo zravnati dlako. Kaj pravite punce, najbolje, da kar poskusim z likalnikom za lase a? Baje, da naj bi kis pomagal, bomo poskusili že za Hrušico, če ne pa naj ostane tak. Mene sicer v Mb ni bilo, sta pa bila kar razočarana zaradi kodrave dlake in, ker je na koncu izpadlo tako, kot da bi Dača kar diskvalificirali..smrk, smrk..Pa trikrat so ga pikali, vožnja ga je čisto izmučila, tako je, ko je prišel domov tako žalostno pogledal mojo mamo češ: Kaj vse sem prestal danes..
.
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Spol:
Sporočil: 304
«
Odgovor #1036 :
četrtek, 25.05.2006 : 15:54:55 »
Šibainmika, prav vesele novice
, sem te že klicala, pa te nisem dobila, sem prepričana, da bo Šiba v par dneh ze cisto pozabila, da je imela kaksno ranico. Ali imata tudi ovratnik? Upam, da se vse lepo celi in da so bili na kontroli zadovoljni z ranico.
Dacha, tvoj pesek je meni skocil v uses, pa ni nobene zamere... saj ni toliko zabolelo kot sem bila v soku, ker nisem pricakovala njegovega desnega kroseja. Tako da sem malo pojamrala, ampak 20. minut za tem sem pa ze vse pozabila, ker res ni bilo nic strasnega. To pa je bila kazen, ker sem sla pobirat po tleh njegove na pol pojedene frolice... ni za podcenjevat taksne priboljske.
No, se vidimo na razstavi, glede kodrckov se pa jaz ne bi cisto nic sekirala... tudi Cita je dobila pravdobro oceno, ker nima maske, pa se nismo nic sekirali... nam je itak cudovita psicka. Je pa res da sem preden je prisla k nam Cita tudi jaz mislila, da so ti racji gobci lepotna napaka, zdaj mi je pa njen gobcek prav cudovit.
Aha, pa se nekaj pomembnega... junija se zacenja sezona piknikov... super bi bilo, ce bi se nas cim vec forumasov zbralo na pikniku Mojpes.neta, saj bomo imeli tam krasevci tudi cas in prostor za predstavitev pasme. Do 1. 6. 2006 moramo ze zbrati prijave, tako da me zanima, kdo bi lahko prisel? Vec informacij je tudi na tej povezavi:
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,7638.0.html
Logiran
DMN
še malo sramežljiv
Sporočil: 59
«
Odgovor #1037 :
petek, 26.05.2006 : 07:27:42 »
Ja, res je Dač prava faca. Zaradi dlake ja samo še bolj poseben, pa čeprav ni po standardih.
Me prav zanima, če bo Šiba nosila ovratnik - če ga je sploh dobila. Naša Dina je tisti trenutek, ko je lahko konkretno stala na nogah začela udrihat z glavo v vse mogoče smeri in predmete. Najprej si je probala dat dol z eno taco, pa z drugo se vlegla in probala z obema in spet z glavo v stol. In je seveda zmagala - sneli smo ji ovratnik. Prej smo še šli v lekarno po dodatne povoje in mrežico in ji tako preprečili dostop do šivov in je bilo na koncu tudi vse OK.
Mogoče kdo ve čigava je slika ( oz. kdo je na njej) meseca na spletni strani KO?
Lep dan vsem!
Logiran
Suzana
rad pišem
Spol:
Sporočil: 393
«
Odgovor #1038 :
petek, 26.05.2006 : 09:47:36 »
Joj ta ovratnik ja. Danes zjutraj sem ji ga dala gor, sicer je kar šlo, samo dvomim, da jo bom še lahko enkrat nahecala. Ti ovratniki so se mi vedno zdeli tako kruti, zato sem prvo vprašala, ko so mi to dali, če mora res tako nujno to nosit. Jaz bom šla verjetno tudi kar po dodatne povoje, pa na očeh jo bo imel vedno nekdo, da si ne bi slučajno lizala rane.
Danes še greva na prevez in inekcijo, pa bomo videli kaj bo rekel veterinar.
Nasploh je bilo vso osebje navdušeno nad njo, kako je pridna. To je pa nekaj novega pri Šibi, ki zna bit malo samosvoja.
Logiran
bolha2
odvisnež
Sporočil: 871
«
Odgovor #1039 :
petek, 26.05.2006 : 10:59:53 »
Ja, teli ovratniki znajo prav živcirat. Ko ga je imela moja Kana, ga sicer ni probavala dol sneti, ampak se je pa vsepovsod zaletavala z njim.
Najbolj smešna je bila, ko ji je ovratnica potegnila glavo dol(kot da bi bila pretežka) in je potem zgledala kot lučka na tleh, pa rita zadaj.
Šibi pa koš
, pa da čimprej okreva.
Če koga zanima, so včeraj snemali pasjo šolo na Vrhniki in seveda našega Kata
, kako se učijo v mali šoli. Prispevek bo na TV Pika v petek 2.6.2006 ob 21h (potem je še ene 2x ponovitev). Baje je naš Kato ful fasciniral snemalca, je bil skoz okrog njega.
Starša sta posebej za Kata kupila bazenček, da se Kato lahko kopa. Seveda ga je hotel prevrniti, ampak ga ni mogel, ker je pretežek, potem se je pa kar noter usedel in ko je šel ven, ga je kar malo postrani neslo, ker je bila rita tako težka.
Pomaga tudi pri grabljenju trave in se zažene v kup pograbljene trave in vse razmeče.
Na sprehodih po gozdu pa pobira lubje po tleh in ga "pospravlja" pod grmovlje. Tako, da mu ni nikoli dolgčas, ker trenutno ni sosede, da bi z njo norel, se mora pa sam zabavati.
Lp
Logiran
satin
rad pišem
Sporočil: 380
«
Odgovor #1040 :
petek, 26.05.2006 : 14:04:53 »
Ebranka je Čita že na našem koncu - Gradišču, da bomo ko bomo gor šli malo za njo pogledali pa če bo dobre volje še malo premečkali, sm pa vesela da je malo popestrila naš konc, pri nas so večinoma NO in mešanci med njimi
Pa hvala za pohvalo naše razgledne točke, če je lepo vreme se velik del okolice vidi. No ko bosta s Čajko gor pa malo za črnobelim huskyem poglejta pa naju pocukajta za rokav
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #1041 :
petek, 26.05.2006 : 16:37:52 »
Oho, Satin, to me pa prav veseli da vo imela Cita tudi vajino druzbo, ce sta s huskyem redna gosta Gradisca. Moram reci, da nas Cita tudi malo spominja na Huskya pa se lovski nagon ima, kar naj krasevci ne bi imeli (Cajka samo malo zalaufa, ce vidi kakskno srno ali zajca, pa se v isti minuti navelica in pride nazaj). No, Cito za sedaj samo obcasno peljem gor, da se malo privaja na Gradisce (moram reci, da ji je zelo vsec, ko sem jo nazadnje pustila, jo je Maks peljal na sprehod, potem so jo pa obiskovalci bozali, ko sem prisla nazaj), tako da ji bo gor super. Si je pa Maks zamislil ogromno leseno ogrado zanjo, tako da dela se potekajo in kbo se kaksne par tednov pri nas. Pa na vhodu bo iz lesa naredil dva krasevca, tako da bo v bodoce Dolenjska prava turisticna tocka za krasevce. Saj pa tudi imamo dolenjski kras, vkljucno z jamami, vrtacami in cloveskimi ribicami, tako da krasevci res pasejo v nas konec.
Bolha, kaksna skoda, da ne vidim televizije Pika... ali bos lahko posnela in kdaj posodila videokaseto ali CD/DVD? ali imajo morda tudi oni posnetke na internetu?
Šibainmika, po mojih izkusnjah se po dolocenem casu, ko se na ovratnik malo navadijo (da se ne zaletavajo v vse in vsakega na poti) niti ne obremenjujejo vec toliko. Cajka ga je kar morala imeti, ker bi se drugace takoj zacela lizati... baje se na veterinarski kliniki tudi ni cisto nic poskusala lizat, pa bila tudi po pripovedovanjih najbolj pridna psicka na svetu, ampak zgleda da imajo nase krasevke to navado, da pocnejo vragolije samo takrat, ko smo mi zraven (verjetno skrbijo, da nam ni dolgac
)
DMN slikca je pa prva v sklopu, ki je prisla na nas fotografski natecaj najbolj posrecene in lepe fotke krsevca, na njej pa je psicka Kora. Cez kaksen teden bomo zaceli objavlati slikce, ampak imamo trenutno le od enega avtorja, tako da ce ste kaj slikali svoje krasevce, jih prosim kar posljite na moj naslov
promocije@dlvkos.si
, pa zraven se napisite, da se strinjate z objavo.
Logiran
satin
rad pišem
Sporočil: 380
«
Odgovor #1042 :
petek, 26.05.2006 : 19:53:04 »
Ebranka spomladi in poleti če je le lepo vreme sva kar redna gosta na Gradišču čez vikende
, da je malo spremembe zanj in zame. Če nism jaz z njim gor sta pa moja starša, sicer vas pa pridem na piknik mal pogledat v bolhini družbi, tak da če se ne bomo prej videli se bomo pa tam
Bo mala pravi hit, tako med dvonožci kot štirinožci
Logiran
evrosad
rad pišem
Sporočil: 283
«
Odgovor #1043 :
petek, 26.05.2006 : 23:00:22 »
Logiran
bolha2
odvisnež
Sporočil: 871
«
Odgovor #1044 :
nedelja, 28.05.2006 : 22:33:58 »
Končno sem spravila slikce v album.
Čestitke vsem kraševcem, posebej otaležu36 za super rezultate s psico Bajo, ki je tudi Katova teta
in šarplaninko Šaro. Bilo je prijavljenih kar 14 kraševcev, ampak ne vem, če so bili vsi (se mi zdi, da je en manjkal). V glavnem smo se imeli super. Meni je celo uspelo informirat gospoda s tistim ta črnim marogcem glede piknika in spletne strani društva.
Je bila kar cela družina zainteresirana.
Tukaj pa še album:
http://roadie.moj-album.com/album/3430907/
Lp
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #1045 :
ponedeljek, 29.05.2006 : 09:44:32 »
Uau, Bolha, kaksna super fotoreportaza
, mislim, da si ujela skoraj vsak trenutek zmagoslavja nasih krasevcev v Hrusici. Super slikce so tudi v fotogaleriji Mojpes.net, sploh je super tista z vzrejno skupino in Jano.
Na zalost nisem ostala v defileju, ker sem imela sabo dve ze rahlo utrujeni punci (Cito in Cajko ... sta spali potem cel popoldan in celo noc
, ampak sva se slisali s Siboinmiko, in mi je porocala, v kaksno slavljenje se je za krasevce spremenil defile : Baja prva v 2 FCI skupini, vzrejna skupina Srednjedravskih tudi prva pa se med veterani je prvo mesto odnesla Sana... mislim, da je to pa ze tak zgodovinski dan, da se ga lahko kar zapise med pomembne dneve za krasevce. Tri prva mesta v defileju, uau..
Cestitke vsem zmagovalcem
Je pa slikala tudi Sibainmika ... kolikor jo poznam, bodo njene slikce tudi zelo hitro nalozene na album, tako da najbolje, da kar tui objavis link...
Skoda, ker ni bilo na razstavi tudi Dacha, ker je bilo zelo prijetno, veliko sence, prijetno naravno okolje, tako da so nasi klrasevci tudi prav uzivali.
Logiran
magic
novinec
Sporočil: 33
«
Odgovor #1046 :
ponedeljek, 29.05.2006 : 11:21:18 »
oj! javla se nov lastnik Kraškega ovčarja Lorda. Star je 9 tednov in me zanima na kako dolge sprehode lahko hodi? ali je kaj kar ne sme jesti?
nasveti so dobrodošli
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.418
Sijejo zvezdice na nebu ...
«
Odgovor #1047 :
ponedeljek, 29.05.2006 : 11:32:26 »
Se z moje strani posebne cestitke vsem krasevcem in njihovim lastnikom, ki so vceraj tako suvereno predstavljali pasmo na CAC Hrusica, se posebej pa tistim, ki so osvojili laskave naslove in posebne nagrade za najlepšo vzrejno skupino
.
Nekaj fotk z dogajanja:
"Stojnica mojpes.neta, kjer so imeli kotiček tudi krasevci - Branka
, kapice, majcke, bilteni, zlozenke...
Brez mrcin ni prave predstavitve
Dve "krasevki" sta nam nazorno pokazali, da se povsem dobro pocutita v mnozici ljudi in drugih psov
En zmagovalec...
...drugi zmagovalec
Prvi del zmagovalne vzrejne skupine v ringu za BIS...
...še rep vrste
Podelitev posebne nagrade mojpes.neta vzreditelju najlepše vzrejne skupine razstave...
...pa še podelitev "midijev"
Tako bomo v prihodnje lahko poblize spoznali psarno Srednjedravsko in vzreditelja Franca Kiseljaka. Upam, da se nam bodo s svojimi kraševskimi dogodivščinami oglasili tudi ostali trije lastniki in da bo g. Kiseljak pripravljen z nami deliti kakšne "vzrediteljske skrivnosti"
, uspehe in fotke.
Se vidimo najprej na
2. mojpes.net pikniku
, 11. junija 2006, potem pa se na
pikniku DLVKOS
, 24. junija 2006!
magic, dobrodosel v nasi druzbi
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
Pmaxi
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.656
«
Odgovor #1048 :
ponedeljek, 29.05.2006 : 13:20:33 »
Včeraj sem se z eno od predstavnic kluba pogovarjala v zvezi s samcem, ki bi ga naj prišli pogledat. Samec je bil kupljen v Vinharjah pri g. Ušeničnik Borutu. Lastnik pravi, da ni problema za ogled in v primeru, da bi bil samec primeren za razpolod bi ga meni posodil, da ga peljem na vzrejni in na kakšno razstavo.
Za ogled pa prosi, da se dogovorimo od pet-ned in da ga prej pokličemo.
Logiran
evrosad
rad pišem
Sporočil: 283
«
Odgovor #1049 :
ponedeljek, 29.05.2006 : 16:56:22 »
ga "Pmaxi", pes je doma na "Katarini nad Ljubljano" in je zelo lep. Njegov lastnik med vikendi nima časa, da bi ga kam peljal, je pa sin od moje Ute Pižmohtove. Vsekakor bo lahko plemenil, samo vzrejni pregled mora dati skozi... Jaz sem ga šel že trikrat pogledat in vem, da bi nekateri vzreditelji radi parili Kraševke z njim. Ne vem sicer, če je še vedno tako "lepo" okrogel, zaradi česar sem lastnika že dvakrat posvaril, ima pa čudovit kožuh in pravilne barve. Enkrat lani sva se z lastnikom že pogovarjala, da bi mu ga jaz peljal na vzrejni pregled, a do realizacije še ni prišlo. Primeren čas bi bil letos v Domžalah, zato naj ga predstavniki društva le gredo pogledat. Njegov lastnik mi je zaupal, da je ob nakupu želel imeti točno takega psa, kakršen je Lem tudi postal...
Lp vzreditelj
Logiran
Strani:
1
...
65
66
67
68
69
[
70