mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 08.07.2024 : 17:31:22

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Jaz ne vem - ti veš... Vprašanja, na katera ne vemo odgovorov!
Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 ... 28   Dol
Natisni
Avtor Tema: Jaz ne vem - ti veš... Vprašanja, na katera ne vemo odgovorov!  (Prebrano 59825 krat)
0 članov in 14 gostov pregleduje to temo.
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #210 : sobota, 24.03.2007 : 19:28:10 »

Aja, zaj bom pa jaz napisala en kup linkov(varja, ne bit huda)...heheheh.....problemi so lahko v vsakem mesu...svinjina, govedina, piščanec, potem so tukaj testenine, riž je veliko boljši.....itd. moj je recimo alergičen na piščančje beljakovine in ne sme biti v htrani nič od nič od piščanca....ga pa najdeš v vsaki hrani skoraj...tudi v skoraj vsaki dietni, zato pa sem na briketih canidae lamb and rice, kjer ni niti pikice piščanca...obnesejo se fenomenalno!
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #211 : sobota, 24.03.2007 : 19:28:50 »

Christjan, čudno, da tvoj psiček to počne vedno ob enakem ali vsaj približno enakem času. In skoraj neverjetno je, da bi se mu analne vrečke napolnile v tem času do te mere, da bi reagiral na način, kot ga opisuješ ti. Če sem dobro pogledala, je med tvojima postopa minilo slabih dvanajst minut (prej je bil normalen, zdaj pa "nori").
Moj predlog, kaj pa če je tvoj kuža živčen, ker bi rad ven, ti pa sediš za računalnikom. Ne vem, če si kdaj videl, kako izgleda pes, ki si nekaj želi. Moja se obnaša kot skakajoči pujs, meče se po tleh, vrti okoli repa (ki ga nima) in cvili ter laja.
Ko ji nataknem ovratnico (zdaj to počnejo drugi), se umiri, po sprehodu ni več nikakršnih težav z vedenjem.

In kje so tvoji starši? Glede na to, da si napisal, da si mladoleten, imajo največjo odgovornost glede lastništva psa najverjetneje oni?
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #212 : sobota, 24.03.2007 : 19:37:07 »

Ne vem no, če pa je to samo način privabljanja pozornosti(spet ena stvar, ki jo moreš skužit), na to sploh nisem pomislila, pa je itak treba ignorirat....saj pa ima pravico nekaj časa na dan se ne družiti s psom...vsaj moji nimajo pravice me gnjavit ko delam bilokaj in bilokdaj.....razen če jih kakat, kar pa je čez dan poskrbljeno z rednimi izhodi in me ne bi imeli pravice izkoriščat, pa če cel dan preždim za računalnikom....se tudi včasih zgodi, ko se morem učit ali pa kaj delat, pa če oba stojita na trpalnicah.
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #213 : sobota, 24.03.2007 : 19:46:06 »

Felina, če je tako hudo s psom, ga je potrebno takoj odpeljat (ponovno) k veterinarju. Če je pa lajež in cvilež samo posledica pomanjkanja pozornosti ali potrebe, je pa prvi pogoj ta, da pasjo govorico skužimo.
In nobena izmed mojih besed ni bila namenjena tebi. Ampak menda bomo pa že ločili med pasjo potrebo, izsiljevanjem ali pa med zdravstvenimi težavami. Pa saj se menda le-te ne pojavljajo vsak dan ob istem času.
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #214 : sobota, 24.03.2007 : 19:53:05 »

Ok, ne vem zakaj si dobila občutek, da bi naj bile besede namenjene meni, hotela sem mu samo svetovat, da če gre za izkoriščanje (na kar sama nisem pomislila, ko sem mu svetovala), da je pa potem treba drugače ukrepat in mu povedala, kaj je dovoljeno pri nas doma in kaj ne...da imam jaz pravico odločat kdaj se bo šlo ven, ne pes.

Oprosti, nisem hotela kaj slabega glede tvojega posta, če si to tako razumela. Sem mu samo hotela obrazložiti, glede na to da je mlad in ima kar dominantno pasmo (s katero se bolj ali manj sam ukvarja ob pomoči staršev) in je potrebna odločna vzgoja in je to bila samo dopolnitev tvojega posta.  Wink
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #215 : sobota, 24.03.2007 : 19:58:14 »

Felina, saj se midve razumeva in strinjava. Nobenega problema.


Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #216 : sobota, 24.03.2007 : 20:06:43 »

Zdravo!

Na sprehod grema na kako uro za 15 minutk... Grema pa 2× na dan na zelooo dolg sprehod. Ko bi pes kaj rad vedno pride in me rukne v roko ko sem za računalnikom ali pa ko se učim. Felina je govedina noter ja... Me je tudi vet opozoril na to... No v pondeljek grem v ambulanto in bom kupil te brikete. Nekdo mi je napisal, da so testenine včasih tudi škodljive, ampak so mi rekli, da so glih testenine najboljše za psa in najmanj problematične. Drobtinica je mel zelo polne vrečke, opazil sem pa ker se je ''drsal'' po zadnjici in grizel nogo. Zdaj pa ko je cvilil je hotel samo ven da se je olajšal... Sem že mislil, da je kaj hujšega.
Felina pa ko hoče pozornost se vrže na hrbet in cvili ko zmešan, dokler ga ne pobožam, tako da ko se učim me vedno neprestano moti. Evo spet cvili in grize se za ''tička''-kaj pa spet to pomeni? To se je že tudi večkrat pa liže se skoz. Peljem ga zdaj na sprehod, da se umiri
Logiran
alessa06
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


« Odgovor #217 : sobota, 24.03.2007 : 21:49:43 »

JOJ christjan, se mi zdi, da te tale tvoj kosmatinec že malce vrti okoli. Cheesy

 Ne rabiš vsako uro hodit ven z njim za 15 minut. Sedaj je pa že dovolj velik, da ne rabi vsako uro it lulat. To se razvadi in potem skos zahteva.
Pusti ga da počiva kako uro ali dve. Daj ga na prostor in boš imel mir tudi za učenje. Ne pusti se mu da te skos moti. Če je bil zunaj, šel lulat in kakat, ni lačen ne žejen mu kar ukaži prostor in naj čaka. Če pride čez 5 minut k tebi na božanje ga samo popravi nazaj na prostor in spet enako, dokler ne bo vedel da mora tudi on kdaj malo počakati, da ti opraviš svoje. Ne božaj ga vedno ko on to hoče, saj ni on šef.
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #218 : sobota, 24.03.2007 : 21:56:34 »

Z sprehoda sma prišla malo prej... Lulal je pa itak samo par kapljic. Sma se malo lovila in igrala...
To pa imaš kar prav, da me že kar okrog vrti, saj vidi, da vedno ko cvili ga vsi čohamo. To pa dela samo meni, mami pa ateju ne. Mama vedno vztraja ko mu ukaže PROSTOR pa gre samo iz kuhinje ampak mama vztraja pri svojem, da gre na prostor in tam leži, dokler ga ne pokliče.
Ta pes je ful čudn popoldne nima rad, da ga kdo čoha (redkokdaj) se vedno obrne in gre stran, rad pa leži komu na nogah. Zvečer pa pride k meni se vrže na hrbet pa čaka da ga kdo boža če ne bo pač lajal, je pa zadnjič ko je histerijo zganjal šel pod tuš in je učinkovalo za nekaj časa.
Logiran
alessa06
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


« Odgovor #219 : sobota, 24.03.2007 : 22:18:40 »

Ne pod tuš, samo tako šprico imej kot je recimo od kakega čistila za pošpricat, samo DOBRO jo operi prej notri nalij vodo in ko bo težil ga poškrofi v glavo, reci mu NA prostor, pa bo hitro nehal. Pa naj ima nekje določen prostor, za katerega bo vedel da je njegov prostor. Najprej ga pusti nekaj minut, pa ga povabi ti potem na čohanje, potem pa čas podalšuj ko bo moral dati mir.
Pa še nekaj, mama ima prav!!! Pri tebi pa potuho išče in jo tudi najde  Grin
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #220 : sobota, 24.03.2007 : 22:55:51 »

alessa06!

Njegov prostor je jogi pri radiatorju pri vhodnih vrath Wink Saj se mu ne pustim, dokler ne začne cvilit, da sosedi mislijo da mučim revčka
Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #221 : sobota, 24.03.2007 : 22:57:21 »

S tem,ko cvili te izsiljuje,ker ve,da boš prišel.
Naj malo cvili,ko pa neha pa pojdi k njemu.
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #222 : sobota, 24.03.2007 : 22:59:12 »

Zadnji dvogovor raje ne bi  komentirala. Ampak, če mislite, da se lahko pasje potrebe (pa je vseeno iz katerega razloga nastajajo) rešijo s tušem ali špricnco, potem lahko v tem prepričanju živite tudi dalje. Ampak ne se čudit, če vam bo potem lasten pes nekoč pošteno stresel hlače ali pa še kaj drugega.
Logiran
alessa06
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


« Odgovor #223 : nedelja, 25.03.2007 : 09:55:37 »

Drotinica!

Še vedno je bolje psa malo poškrofiti, kot odvleči ga pod tuš. Pri nas je delovalo, pa je bilo treba to storiti samo 2x, ko je hotela z mize vzeti hrano. Beseda NE ni delovala, ko pa sem jo poškrofila je takoj nehala in se mizi ne približa več. To ni bilo nebeno nasilje, ali pretepanje, ker nikakor nisem pristaš take vzgoje. Poznam dve vrsti vzgoje, tisto grobo lovsko, ki sta jo uporabljala ded in oče in meni nikakor ni bila všeč in sedaj to brez prisile z nagradicam.... Ravno tako še vedno obožuje vodo, saj imamo potok zraven hiše in skoraj vsak dan skoči vanj.

Kako pa ti svojemu psu dopoveš, da je tečen? Ali imaš zanj mogoče čisto cel dan čas. Pri nas ji posvetimo veliko, veliko časa, se igramo z njo, 2x na dan, enkrat dopoldan in enkrat popoldan gre na dolg sprehod (po 1 uro) drugače pa gre ven nekajkrat  po 15 minut ali pa samo lulat. Če pa sama hoče, se postavi pred pesjak, jo pa za kako uro pustim v njem. Mogoče 1 ali 2 ure na dan je v pesjaku, drugače pa je vedno z mano.

Mogoče je tebi všeč, da je pes vsiljiv in da teži, meni ni. In vsak ukrepa po svoje. Do sedaj nam ni bilo treba uporabljati nobene grobosti, pes je velik, ima 30 kg. Če dobimo obiske pa nikakor ne maram, da skače po njih in rine v ljudi. Marsikdo se velikih psov boji in če pes ne uboga, ko ga daš na prostor kam pa potem pridemo?
Kar se pa stresanja hlač tiče, mogoče imaš izkušnje s tem. Pri nas smo imeli veliko psov, moj oče 4 in ded 11, sedaj pa imam jaz svojega prvega psa, ki je čisto moj ( no družinski, zraven spadajo še otroci in mož) pa se to ni nikoli zgodilo ne glede na to kaka vzgoja je bila.
 Če se psu veliko posvečaš in ga z veseljem vzgajaš, pa tudi če kdaj malo zarobantiš in privzdigneš glas , pes ne bo skočil vate, seveda če ve, da si ti vodja ne on.
Logiran
alessa06
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


« Odgovor #224 : nedelja, 25.03.2007 : 09:58:13 »

Se opravičujem za napako pri imenu!!

Drobtinica
Logiran
Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 ... 28   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Jaz ne vem - ti veš... Vprašanja, na katera ne vemo odgovorov!
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines