mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 05.07.2024 : 16:07:01

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Jaz ne vem - ti veš... Vprašanja, na katera ne vemo odgovorov!
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 28   Dol
Natisni
Avtor Tema: Jaz ne vem - ti veš... Vprašanja, na katera ne vemo odgovorov!  (Prebrano 59666 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #135 : torek, 20.03.2007 : 22:30:36 »

 No vidiš Wink  moj pa ko je bil prvič cepljen je imel 3 kg....   zato  ga je bilo treba večkrat  cepiti Wink
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #136 : torek, 20.03.2007 : 22:32:59 »

aaa zdaj pa kapiram ja.... Smiley
Grem jaz pod tuš, potem pa spat, ker je ju3 pouk spet hitro Angry

Lahko noč!
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #137 : sreda, 21.03.2007 : 10:43:08 »

Citat
Ogrožanje varnosti
145. člen
(1) Kdor ogrozi varnost kakšne osebe z resno grožnjo, da bo napadel njeno življenje ali telo, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do enega leta.
(2) Pregon se začne na predlog.

Tu gre za grožnjo s fizičnim nasiljem nad OSEBO.

Citat
Poškodovanje tuje stvari
224. člen
(1) Kdor tujo stvar poškoduje, uniči ali napravi nerabno, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do dveh let.
(2) Če je povzročena škoda velika, se storilec kaznuje z zaporom do petih let.
(3) Pregon za dejanje iz prvega odstavka tega člena se začne na predlog.
Žal naš pravni sistem živali še vedno obravnava kot stvari. Uporabno šele, ko ti nekdo poškoduje žival.

Citat
Nasilništvo
299. člen
(1) Kdor drugega hudo žali, z njim grdo ravna, mu dela nasilje ali ogroža njegovo varnost in s tem v javnosti ali v družini povzroči ogroženost, zgražanje ali prestrašenost, se kaznuje z zaporom do dveh let.
(2) Če dejanje iz prejšnjega odstavka stori dvoje ali več oseb ali če je prišlo do hudega ponižanja več oseb ali če storilec drugega lahko telesno poškoduje, se storilec kaznuje z zaporom do treh let.
To bi se dalo uporabiti in sicer 1.točka, saj te z grožnjo da ti bo ubil psa vsekakor prestraši.


Citat
Samovoljnost
313. člen
(1) Kdor si samovoljno vzame svojo pravico, ali pravico, za katero misli, da mu gre, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do šestih mesecev.
(2) Kdor si samovoljno vzame svojo pravico ali pravico za katero misli, da mu gre, z uporabo sile ali resne grožnje z napadom na življenje ali telo, se kaznuje z zaporom do dveh let.
(3) Enako se kaznuje, kdor stori dejanje iz prejšnjega odstavka za drugega.
(4) Pregon za dejanje iz prvega odstavka tega člena se začne na zasebno tožbo, za dejanji iz drugega in tretjega odstavka pa na predlog.
Prva točka!

Citat
342. člen
Kdor surovo ravna z živaljo ali ji po nepotrebnem povzroča trpljenje, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do treh mesecev.
In zopet uporabno šele, ko se nekaj zgodi.

To je vse, kar je uporabnega v našem Kazenskem zakoniku. Pa upam, da nisem preveč zakomplicirala. Imamo več napisanega o kaz dejanjih zoper vojaško dolžnost in kd zoper pravosodje, kot o grožnjah itd. Očitno so to prioritete naše družbe....
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #138 : sreda, 21.03.2007 : 10:49:24 »

 Takoda: Pravilno si našla. Wink Pa še ene par malenkosti imaš v stvarno pravnih pravicah napisanih Wink
Kakšen teden nazaj sem vse tele zakone poabsorbirala - napisala v pritožbo in poslala na policijsko postajo.( seveda ob pomoči  odvetnika Smiley)
Ker se mi je zgodilo nekaj takega iz strani mojega soseda. Sicer dolga zgodba... čakam  še kaj mi bodo odgovorili.
Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #139 : sreda, 21.03.2007 : 12:20:35 »

Jaz se bom samo malo še vrnila k temi, kako veterinarji tretirajo mešančke - po mojih izkušnjah, seveda.

Christjan, tudi jaz sem s svojim psom hodila na Šentiljsko. Je mešanček in nisem nikoli doživela drugačnega odnosa zaradi tega, ker je mešanček. Mi je sicer en veterinar rekel, da je dobrota sirota in da si ljudje, ki vzamejo zavetiščarja pogosto s tem nakopljejo kar veliko stroškov. Vse skupaj je bilo povedano v lepem tonu, torej bolj kot tolažba kot kakšno namigovanje. Ker pa sem imela občutek, da vet pri Thoru zdravi samo posledice bolezni in ne bolezni same, sem se po pomoč obrnila k drugemu veterinarju (dela na isti kliniki), ki nosi zasluge zato, da je moj mali bučko ostal živ. Poklicala sem ga lahko ob katerikoli uri, med vikendom, na praznike... Enkrat se bomo dobili na enem sprehodu, pa ti bom povedala več, če želiš in če nisi zadovoljen s svojim veterinarjem.

Je pa prejšnji teden kolegu nekdo zastrupil osemmesečnega kužka, mešančka, in ga (ne na Šentiljski) je veterinarka vprašala, če je, glede na to, da gre za mešanca, pripravljen plačat zajeten kup denarja za zdravljenje, ali bi ga raje uspaval. Seveda je plačal in še nekaj časa bo plačeval, je pa bil začuden, da je bilo to vprašanje sploh postavljeno. Za kužka so se potem maksimalno potrudili in zdaj že veselo leta naokoli, čisto nič drugače ni bil tretiran, ampak verjetno je bilo takšno vprašanje v prvi vrsti postavljeno samo zaradi ljudi, ki se dejansko odločijo, da za mešanca ne bodo plačevali.
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #140 : sreda, 21.03.2007 : 13:16:16 »

damayanti sta z odvetnikom pisala pritožbo (?) ali ovadbo? Ker ovadba na predlog JE možna, če gre za resno grožnjo. In tudi policisti jo obravnavajo skrajno resno. Če se kasneje izkaže, da iz tega ne bo nič na sodišču, ti še vedno ostane civilno-pravna pot, se pravi zasebna tožba po SPZ.
Ja, ves tale špeh sem že tolikokrat dala skoz, da nekaj stvari vem na pamet. Je pa fino sledit, ker se zadeve nenehno spreminjajo. Na Eurojustice je bila že pred dvemi, tremi leti naslovljena pobuda, da se živalim prizna pravni položaj osebka, ne pa stvari. Zaenkrat še ni nič iz tega.
lp
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #141 : sreda, 21.03.2007 : 13:49:03 »

Damayanti!

A ste morda vi tisti, ki vam je sosed grozil, da vam bo pse ubil, ko ste šli z sprehoda?
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #142 : sreda, 21.03.2007 : 14:12:41 »

Citat lovethor:
Enkrat se bomo dobili na enem sprehodu, pa ti bom povedala več, če želiš in če nisi zadovoljen s svojim veterinarjem.

Seveda se lahko dobimo, samo malo težje ker sem mladoleten in še nimam izpita Wink
Joj kaj sem še hotel...Aja tudi tu v našem kraju ima en mešančka, ki je zelo podoben mojemu (zaradi tega se včasih ljudje zgražajo, če moj pes taca povsod okol-sploh pa ga ne poznajo tako dobro) in bom povedal zgodbo kar od začetka, ok (hmm bo verjetno kar dolga):
-Pes star 1 leto in seveda lastnikov ni doma in psa lepo spustijo da hodi okrog... Psa povozi avto in je imel hude poškodbe-lastniki plačali zelooo dosti denarja za operacijo.
-Bližnje srečanje z avtomobili je imel že štirikrat in vedno je bilo kaj narobe, da so ga morali peljat k vetu.)
-Pred letom jim ga je po vsej verjetnosti soseda zastrupila in je pes bil en teden na infuziji in je miroval seveda pri vetu) tako da veste vsaj približno cifro
-Pred dvema mesecema ga je nekdo ustrelil in je imel zelo grdo rano na zadnji tački... Jaz in moj prijatelj sma šla do gospe, ki je lastnica psa in sma se delala nevednega...: kaj tisti lep kuža je vaš...? in seveda vsi odgovori so bili pozitivni, ko sma pa rekla, da je ustreljen pa je rekla, da ga več ne pozna (pred minuto pa je bil tako njen in zlat, da niti ne verjamem da se je še sploh upala zlagat Angry)... No vglavnem v tem je prišel njen sin na vrata (okrog 30 let) in je vzel psa in ga potem kasneje peljal k vetu. Tako, da še vedno ne razumem da so že lastniki plačali pol miliona za psa- poškodbe ampak še ga kar spuščajo na cesto samega... Pes se lahko zahvali za življenje edino sinu, ki mu po mojem mnenju tudi ni vseeno...) Aja pozabil sem še da ga je enkrat vlak pri speljevanju ruknil in je imel poškodbe Undecided Pes je pa ful prijazen edino, včasih je mojga malo grdo gledal ko je bil še manjši zdaj pa je moj težji za kakih 10 kg in gre vedno mimo kot da ga ne vidi. Psa vedno ko vidim na sprehodu peljem do hiše, kjer seveda ni nobenega doma...
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #143 : sreda, 21.03.2007 : 20:10:00 »

Yeey očitno grožnje z Policijo zelo pomagajo Wink Sem mu včeraj zagrozil in ni danes nič fantaziral edino ružo je po okni kot da je pokjen v glavo... saj je hihihi, normalni ljudje ne govorijo taki ljudje... Me prav zanima kaj bi lastnice psov na tem forumu naredile Huh
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #144 : sreda, 21.03.2007 : 20:10:43 »

jojo napakca: normalni ljudje ne govorijo takih kozlarij...
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #145 : sreda, 21.03.2007 : 22:26:51 »

Mene pa zanima kako naj mojo mrcino odvadim naslednje težave:

-Vsak dan (ampak res vsak,nikol ne pozabi svoje dolžnosti Grin) mi začne lajat po 21,22 uri, da se sili ven. Potem pa ko ga spustim ven začne lajat kolko gre in nevem zakaj (vsak dan skoraj ob istem času). Pred tem je bil na sprehodu, v bližini ni nikogar-vsaj vidim ne in pa tudi slišim nena, da bi psi lajali... A je mogoče to, da mu je tako všeč, da odmeva zvok ko je vse tiho ali pa poskrbi, da nebi prehitro sosedi zaspali Roll Eyes. OK malo heca je to zadnje za sosede... Ampak res je ful nadležno, ker vuni ne more oz. ne sme lajat, ker imajo sosedi dojenčka ni še spi ob tem času skoraj cela ulica. Ko ga pa ne spustim pa laja v hiši na vrata, pride k meni me ruka v roko gre k oknu in zavija. Ko je zunaj in mu rečem da je to fuj me čudno pogleda in je tiho, dokler ne zaprem vrat, potem pa dalje z vso paro...
A ima kdo podobne izkušnje? Smiley
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #146 : petek, 23.03.2007 : 12:48:08 »

Ignoriraj totalno to zadevo in nikakor ga ne smeš spustiti ven.
Če maš čas ga je dobro prehiteti in ga s čim zaposliti, da pozabi na lajanje.

V nobenem primeru pa ne sme prit do svojega cilja z nezaželenim vedenjem (beri teženjem).

Če hoče pes pozornost, se ga ignorira, če hoče kam prit, tja ne sme nikakor, če hoče kaj dobit in teži, tega pač ne dobi, dokler se ne začne obnašat tako kot mora...
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #147 : petek, 23.03.2007 : 13:12:39 »

Mene pa tudi nekaj zanima. Da nejprej povem, da z našimi sosedi nismo v dobrih odnosih-ne vem zakaj-to je stvar mojih staršev in njih. Imajo že enga odraslega rottweilarja, ki se dere za vsako figo-z mojim psom se še igrati ne smem, ne da bi sosedovega poslušala. imajo sicer velik vrt, a s psom se ne ukvarja nihče-dobi za jest in za pit, ven ga ne pelje nihče, kljub temu da imajo ogromno časa-so bolj malo v službi. na začetku tega meseca pa so si omislili še maldička rottweilarja, tokrat psičko. imajo jo neprestano zaprto v pesjaku, brez igračke. ko je snežilo ji je padalo v pesjak in ima še zmeraj po tleh vse mokro. medtem ko je padalo je imela celo streho od koče odprto, tako da se še skriti pred snegom ni mogla nikamor. ko sem jih vprašala zakaj imajo psa zaprtega v pesjaku so mi razložili da zato da se navadi. moral bi se navaditi nanje, ne na zaprtost v pesjaku. in seveda že 3 tedne kužica neprestano joka-tako na glas da cela moja družina ne more spati. joka tudi čez dan tako da se tudi učiti na morem. zaspi pa po moje od utrujenosti, ker je toliko prejokala. torej kaj narediti, da se sosedu nebi še bolj zamerili?
Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #148 : petek, 23.03.2007 : 13:38:06 »

Ojoj... Bogi kuža. In seveda tudi vi, ker ne spite in vas skrbi...

Nasveta pa žal nimam, ker vem, kako je težko z ljudmi, ki jim pasji prijatelji predstavljajo nekaj drugega kot nam.
Tudi sama rešujem podobno zadevo, pa se nikamor ne premaknem.
V ljudeh je zakoreninjeno neko prepričanje, še posebej po vaseh in včasih res ne vem več, kdo je tu nor...

zalarjeva, upam, da vam uspe nekako prepričati sosede, da to, kar delajo, ni prav...
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #149 : petek, 23.03.2007 : 13:38:49 »

Od kod pa ste?

Sicer pa malo dvomim, da boste mogli te ljudi prepričat, kako se dela s psom. Mogoče bi kako društvo proti mučenju živali pomagalo.
Ne kot prijava z vaše strani, ampak kot njihova dolžnost...
Logiran
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 28   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Jaz ne vem - ti veš... Vprašanja, na katera ne vemo odgovorov!
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines