mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 05.07.2024 : 16:02:32

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Jaz ne vem - ti veš... Vprašanja, na katera ne vemo odgovorov!
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 28   Dol
Natisni
Avtor Tema: Jaz ne vem - ti veš... Vprašanja, na katera ne vemo odgovorov!  (Prebrano 59662 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #195 : sobota, 24.03.2007 : 15:48:39 »

Verjetno mu ni hotel pokazat, da bi on to sam doma naredil....vsaj jaz sem tako razumela....drugače pa je pes zelo mlad za take probleme z analkami...mogoče mu ne paše hrana, malo se pozanimaj glede drugačnih možnosti prehranjevanja. Jaz mojemu stiskam sama žlezo redno, še preden se pojavijo problemi, včasih pa se zgodi, da je vsebina pregosta in sama nimam srca, da bi stisnila (ga to kar zaboli) in grem k veterinarju....samo moj nima ravno probleme z analkami (cela štorija z veterinarji...spet) in to naredim na pol leta.

Glede dežurstev je pa tako...vsak dan izven delovnega časa dela ena veterinarska v Mb ali okolici Mb-ja in ko imaš problem izven delovnega časa, moreš poklicat na dežurno številko, da ti sploh povedo, kam moreš it, ker ponavadi tam tudi ni veterinarja in potem, če imaš srečo naletiš na sposobnega, če pa ne, pa ti zamuštra psa (kot se je zgodilo meni) in še zraven vsega plačaš 50% več. Zato vedno trepetam, ko morem it k dežurnemu in sem najbolj srečna, če je dežurna postaja v Pesnici (v prejšnjem postu sem se zmotila....pesniški veterinarski postaji zaupam, ne šentiljski).
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #196 : sobota, 24.03.2007 : 17:02:03 »

rem!

Jaz sem se moral postavit tja ko je pes gledal se pravi da sem bil z levo nogo na njegovi levi z desno pa na desni pa sem ga držal za ovratnico, vet je pa zadaj delal kar je delal
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #197 : sobota, 24.03.2007 : 17:07:23 »

Felina!

Sem ga potem vprašal kako je glede tega ko nekateri sami stiskajo in odgovor je seveda bil: ''ja nekateri res sami ampak to ni priporočljivo in seveda je psa boljše pripeljat k nam''... Felina saj sem bral o tem kako sam to delaš pa nisem upal, bi raje, da mi kdo pokaže, zato upam da popo ve, ker pride naslednji vikend k meni in bi mi lahko pokazal... Aja hrano pa so mi stevovali HILLS, ki se dobi samo v ambulantah in je tudi dietna hrana. Pes pa je glih pravi, sma malo shujšala na 37,70 kg in ima ravno pravo postavo in vet je reko da naj taki ostane. So pa rekli, da naj testenine in brikete je brez konzerve- ker v njej je glih dosti maščob

LP
Logiran
popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #198 : sobota, 24.03.2007 : 17:24:14 »

Christjan: znam, me je Felina naucila, a ne? Wink
Bom pokazal. ceprav sem bil sam presenecen, da ni tako enostavno, kot je zgledalo, ko je Felina pokazala. Sem poskusal in stiskal in stiskal in nic....potem pa je naenkrat priletelo malo od moje glave, ker sem, seveda, gledal od zadaj kaj se dogaja. FUJ! hehe  Cheesy
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #199 : sobota, 24.03.2007 : 17:32:22 »

POPO toooo... A bi ti ustrezalo v soboto? Pa seveda tudi tvoja labradorka je povabljena Wink
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #200 : sobota, 24.03.2007 : 18:17:53 »

Popo...jajaj, to je full hudo, ko ti prvi poskus stiska prileti skoraj v glavo, ko tako buljiš noter.Pri meni je tudi malo manjkalo...bljak!

Jaz ne vem zakaj mi ne bi smeli stiskat, saj so veterinarji tudi samo ljudje in tako kot so se oni naučili, se lahko naučiš tudi ti...ja, jim pa paše, da vedno znova plačaš ko črn, pa še kakšen antibiotik lahko stisnejo, to je potem šele veselje.  Tongue

Popo, ko bo lepo vreme pa zverinice spet malo razdivjat.... Wink

Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #201 : sobota, 24.03.2007 : 18:30:17 »

FELINA!

Točno to sem hotel vprašat, zakaj dajo injekcijo?
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #202 : sobota, 24.03.2007 : 18:51:15 »

Če sem  prav razumela, se v bistvu tam noter nabira svinjarija, kjer se zelo zavzeto razvijajo bakterije in lahko pride do okužbe, če nisi dovolj pazljiv, in se vse skupaj raznese po celem telesu....takrat je injekcija res potrebna, dobi antibiotik in stvar je rešena, samo naši vrli veterinarji pa zelo radi dajejo antibiotike za vsak slučaj in tako je tudi pri polnih žlezah. Kaj se teh injekcij tiče moreš bit pri marsikaterem veterinarju zelo pazljiv, ker jih dajejo vsepovprek.

Kaj ti resnično hodiš s svojim psom na 14 dni na praznenje? Pa pri teh mesecih bo moral že biti na dieti?....kaj pa praviš na pripravljanje hrane doma ali pa kakšni drugi briketi? Si že kaj sprobaval...veliko jih je, ki rečejo da odkar so začeli kuhat za psa, ni več problemov z žlezo (samo pri kuhanju je zelo pomembno, da veš kaj pripraviš svojemu psu, da dobi vseh sestavin, ki jih potrebuje dovolj), pri mojem funkcionirajo eni točno določeni briketi...recimo po hillsovi dieti (sicer za topljenje sečnih kamnov) se je mojemu tako začela mašit žleza, da smo praznili vsak teden, ko pa smo spremenili prehrano, malo si preberi na tej strani...
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,6964.0.html   znaš najdti marsikaj zanimivega in uporabnega....
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #203 : sobota, 24.03.2007 : 19:03:14 »

Felina!

Meni je pa vet reko da ravno po HILLS-u postane boljše vse in se več tako ne maši... Huh Moj pa do zdaj še ni injekcije dobil pri stiskanju analnih vrečk... Aja zares na dva tedna hodim na stiskanje.... Prvo je blo več kot 1 mesec zaj pa se je doba skrajšala na 2 tedna. Evo ti povem kaj dobiva za jest:
-zjutraj brikete
-ob 13 testenine z konzervo
-zvečer brikete z konzervo
Testenine se imenujejo PRO PAC FOR PUPPIES, konzerva pa je sedaj PEDIGREJEVA prej pa sem imel eno za rastoče pse (mladičke). Vet je reko da mu moram od zdaj naprej kupovat to hrano... Je reko, da se po teh briketih ne more zredit... Evo bom napisal obe ideji:

HILLS

CANINE D/D: so BRIKETI in tudi KONZERVA

Tukaj pa seznam stiskanja:

Prvič se je začel grist: -09.02.2007
                                   -9.3.2007
                                   -24.3.2007 Tukaj se lepo razbere, da se mu zadnje čase zelo hitro polni
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #204 : sobota, 24.03.2007 : 19:04:12 »

Joj mislil sem napisat briketi PRO PAC FOR PUPPIES
Testenine pa so ITALIJANSKE
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #205 : sobota, 24.03.2007 : 19:16:47 »

Evo zdaj se je spet začel po tazadnji grist, pa spet cvili pa laja... Pa stisnili so mu danes...Zakaj to dela? A je mogoča kaka alergija?
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #206 : sobota, 24.03.2007 : 19:20:48 »

Ja,saj dietni briketi so ok, vendar pri tej starosti je pa malo hudo(recimo moja bivša psička je bila na tej dieti od desetega leta dalje.....in vedno je dobila injekcijo ob praznenju, ker briketi so el malo ublažili, niso pa čist odpravili, samo takrat še nisem imela toliko pojma, da bi še sama kaj zmigala in celo ugovarjala)...... en moj kuža je alergičen na pedigre(z njim so ga hranili prejšnji lastniki in je imel neverjetno polno žlezo že pri 4 mesecih in konstantno se je praskal), ker je pedigre en velik drek, ki vsebuje veliiiiiiiiiiiiikkkkkkkkkkooooooooooooo preveč soli za dober okus, kar pa škoduje psom in mogoče se tvoj tako odziva...vsaka hrana, ki psu paše ali pa škoduje ponavadi vidiš rezultate šele čez nekaj mesecev. Mojadva sta na briketih canidea, nobenih problemov z žlozo, prej so bili, nobenih problemov z alergijami......v teh briketih sem jaz našla rešitev, nekdo drug v čem drugem...iznajdljivost je potrebna.

Lahko pa je tudi problem v tem, da mu je hrana premočna, sploh če ga še hraniš s hrano za mladičke, tudi te verzije sem slišala, da ko so prešaltali na hrano za odrasle, da so se problemi z žlezo nehali...moreš vedet, da je mladičkasta hrana nabita s hranilnimi snovmi in zna včasih za psa bit premočno in se odraža v takšnih reakcijah.......sploh, ko že malo zraste in se približuje odrasli dobi in vseh teh snovi ne potrebuje več v takšni veliki meri.

Na brikete, ki pa jih daješ svojemu psu pa se ne spoznam, nikoli niso prišli na naš jedilnik...

MAh....z žlezo je en kup teorij in rešitev ali pa tudi ne....dejstvo ej, da se boš moral poglobit malo med teme o različnih hranah in probat najti hrano, ki tvojemu ustreza...za dieto se mi zdi absolutno premlad. Ko se bo popravil, probaj s čim drugim...do takrat pa držim pesti.
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.435


« Odgovor #207 : sobota, 24.03.2007 : 19:24:10 »

Christjan, kaj se ne bi ti potrudil, pa napisal enega posta, ne pa 4 zaporedoma?  Smiley

morda je kriva tudi Pedigrejeva konzerva, ker ravno po kvalitetni hrani ne slovijo. kolikor vem, tudi dosti psov ne prebavlja najbolje testenin. precej psov pa je alergičnih na govedino, tako da poglej, če je slučajno govedina v hrani. preštudiraj Felinin link, pa si morda lahko že tako pomagaš.  Smiley

stiskanje analke pa ni taki "kunšt", le nekdo ti naj pokaže, pa vedno moraš paziti, da stiskaš ven in ne not ( kot je Felina napisala, zaradi okužbe)
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #208 : sobota, 24.03.2007 : 19:25:05 »

Lahko pa je tudi vnetje tako močno, da bi pa moral dobit kakšno injekcijo in mogoče malo bolj poglobljeno zdravljenje.....mogoče menjavo veterinarja, ki bo malo bolj precizen in se bo poglobil. Božšček.....držim pesti za vaju.
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.435


« Odgovor #209 : sobota, 24.03.2007 : 19:26:38 »

kaj pa s spiranjem žlez so že poiskusili? to včasih pomaga...sicer moji ni.  Roll Eyes 
Logiran
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 28   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Jaz ne vem - ti veš... Vprašanja, na katera ne vemo odgovorov!
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines