mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 05.12.2024 : 04:22:52

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Strani: 1 ... 43 44 45 46 47 [48] 49 50 51 52 53 ... 210   Dol
Natisni
Avtor Tema: COTON DE TULEAR - čvek  (Prebrano 311358 krat)
0 članov in 32 gostov pregleduje to temo.
Kalsang
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406

« Odgovor #705 : sreda, 08.03.2006 : 12:49:37 »

Ne moreš ji preprečit, da se ne bi med divjanjem kdaj tudi zložila po tleh. V takih primerih samo preveri, če je vse v redu z njo. Sama mora ugotoviti, kje so njene meje.

Mislim, da bosta cepljeni 2x proti kužnim boleznim.
Logiran
r1ata
midi
Sporočil: 323

« Odgovor #706 : sreda, 08.03.2006 : 13:48:11 »

Ja, saj smo še tukaj.
Smo si že opomogli.
V ponedeljek smo že popoldan po službi (šoli) spali kot ubiti, tako da smo sedaj že v stari formi.
V Munchenu sta bila oba kužona, Gi je "trpel" na razstavi, Čupko pa se je cartal pri sorodnikih. Ampak skupno pa je Čupko vedno bolj utrujen po potovanjih, to pa zato ker v avtu ne spi. Ure in ure je buden, večino časa je celo v sedečem položajo, zelo malo leži. Pravo nasprotje je Gi, ki se po nekaj kilometrih spravi zadaj pod moj sedež in celo pot prespi.

Trenutno nimam prave volje do razstav, vendar grem kjub temu v nedeljo v Graz. Če druga ne vsaj vem, da bom razstavljala v konkurenci odličnih cotonov. Pa na stojnicah bom kak euro pustila in za kosilo bo fino masten Wiener šnicl s pomfrijem.

Ppetra, glede divjanja in skakanja se popolnoma strinjam s Kalsang. Pri tem Lotty ne boš uspela na silo ustaviti, bo že sama zgruntala kaj boli.
Je pa skakanje zopet zadeva s katero imam jaz popolnoma nasprotne izkušnje pri dveh psih. Čupko je iz kavča skakal že zelo zgodaj (če se je le dalo smo mu sicer to preprečili), gor in dol pa je brez problema šlo pri 8 mesecih. Ampak samo če je bila spodaj preproga, iz parketa še zdaj ne skoči. Gi pa ni skočil nikamor točno do starosti enega leta. Od takrat dalje pa povsod tudi iz ploščic, parketa, laminata.
In zanimivo jih je opazovati pri skakanju, ker Čupko skoči v bistvu skoraj naravnost navzgor, Gi pa v poljubno dolgem loku. Včasih ga že vnaprej vidim kako se bo zložil pred kakšno dvignjeno zadevo, ker se odžene dosti prej, pa se ne, ... zelo daleč in tudi visoko skoči.
Me prav zanima katere vrste skakač bo tvoja Lotty.
Logiran

ppetra
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.273

« Odgovor #707 : sreda, 08.03.2006 : 13:59:58 »

...
Me prav zanima katere vrste skakač bo tvoja Lotty.

Ja  Grin Grin

Še to,  o stopnicah sem morda že malo spraševalam, pa vseeno. Iz dnevne v kuhinjo imamo stpnico in je le ta Lotty praktično na poti vsak dan, vse skoz. Na začetku sem jo dvigovala čez, zdaj pa kar sama skoči gor ali dol, ko pa nori se kar v skoku zapelje gor. Pa me zanima, a ji  to škoduje? Ker je težko jo skoz pazit kdaj bi šla rada gor ali dol.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #708 : sreda, 08.03.2006 : 14:31:38 »

Ena stopnica ni problem, če je normalno visoka.
Logiran
martinca
nekaj malega že vem
Sporočil: 140

« Odgovor #709 : sreda, 08.03.2006 : 23:36:17 »

Bombažka čestitke!

Škoda, da vaju ne morem priti pogledati v Graz (grem na smučanje). Ponavadi to razstavo obiščem tudi zaradi moje pasme. Kar je meni zanimivo je, da lahko že pred razstavo vidiš koliko psov bo prijavljenih v tvoji konkurenci. Razstave, ko je pri pasmi samo en predstavnik ali dva res niso zanimive!

Nekako se sedaj na sprehodih vedno zgrešiva. Se mogoče vidiva po 18., sedaj gremo vsi na počitnice - midva z možem na smučanje, otroka k eni babici, Oscar pa k drugi babici 8kjer bo lahko vse počel kar si bo zmislil Angry Angry Angry, jaz se pa bo potem 14 dni mučila, da ga spet navadim na naš red Huh, ampak drugače žal ne gre!

Pa veliko sreče v Grazu! Wink   
Logiran
gremlin
rad pišem
Sporočil: 444

« Odgovor #710 : četrtek, 09.03.2006 : 13:31:59 »

Čestitke Bombažka, da si se podala na tako dolgo pot in obiskala nemško razstavo. Sama se za taj takega še nisem nikol odločila. Sicer pa vsaka šola nekaj stane in če sami ne poskusimo tudi vedeti ne moremo kako in kaj.
Tvoj opis potovanja in razstave mi je segel do dna srca.
Pridem v nedeljo v Graz malo zapravljat, pa se oglasim pri tvojem ringu, da mi poveš še kakšno.
Pa lep pozdrav od Gremlinčkov.
Logiran
r1ata
midi

« Odgovor #711 : četrtek, 09.03.2006 : 21:02:33 »

Martinca, mi se v tej svinjariji sedaj ponavadi na sprehode odpeljemo z avtom. No, odpeljemo se do nekega čistega snega potem pa se avto ne sprehaja z nami  Cheesy. Prakticiram teniški klub Malečnik - Gregor igra v balonu, mi trije pa medtem zunaj divjamo. Tako prideta psa domov samo mokra, ne pa tudi črna. Zato se ne videvamo. Komaj čakam, da ta sneg skopni in da se tla osušijo, potem pa se res enkrat dogovorimo za druženje.
Maksimalno uživaj na smučanju.

Gremlin, hvala za sočutne besede. Se že veselim, da se v nedeljo vidimo. Me zanima, če te bo v moji prisotnosti Gi tudi celo prelubčkal  Wink.
Logiran

ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #712 : petek, 10.03.2006 : 12:52:53 »

Bombažka, a ju potem po sprehodu še umijete (v banji recimo) in tudi posušite s fenom, ali jih samo zbrišete z brisačo? Ker jaz mojo skoz s fenom šušim in je kar zamudno, ker je to večkrat na dan seveda (pa ne da se pritožujem).
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #713 : petek, 10.03.2006 : 21:30:14 »

No medtem ko čakam na odgovor na prejšnje vprašanje, pa imam že novo.
O kopanju cotonov smo se že pogovarjali, pa me še vseeno zanima še to, koliko krat naj bi bilo mladičke priporočljivo skopat, oz. kolikokrat naj bi se jih kopalo, da jim to ne bi škodilo? Je  recimo 1x, 2x na mesec za mladička slabo, celo škodljivo (zanima me izključno za mladičke). Ker včasih je moja Lotka tako svinska, da bi jo kar celo umila s šamponom in ne samo z vodo (nogice in trebušček ter morda še celo malo više).
Logiran
r1ata
midi

« Odgovor #714 : sobota, 11.03.2006 : 17:53:20 »

Ppetra, na straneh 35 in 36 smo govorili o kopanju cotonov. Tako kot sem zapisala sem jaz kopala že mladička in vse do sedaj. Še enkrat: ob kvalitetni kozmetiki 1x mesečno kopanje tvoje Lotty nikakor ne bo škodilo, če pa bo kdaj prej pujsek, jo pa pač tudi skopaš. Smo pazi, da jo pred kopanje temeljito razčešeš.

Pri nas po sprehodu (divjanju), ki je potekalo na res čistem snegu psov več ne perem. Je dlaka zelo mehka in svetleča, bolj kot pa po pranju z vodo iz pipe.
Če pa pridemo iz umazanih cest in pločnikov pa v bani tačke in trebušček stuširam, obrišem s super vpojno pasjo krpo, zavijem vsakega v svojo brisačo in potem se gremo za nekaj minut cartat na kavč. Nikoli (razen pri pravem kopanju) jima ne sušim tačk s fenom!
Logiran

ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #715 : sobota, 11.03.2006 : 20:34:44 »

Vem da je 1x na mesec vredu.
Kaj pa recimo kopanje na 14 dni, a bi to bilo škodljivo oz nepriporočljivo za mladička in zakaj? Zanima me bolj kako (zelo) pogosto kopanje vpliva na dlako oz kožo cotončkov? Je to isto kot pri nekaterih drugih psih in recimo ni priporočljivo, da bi psa koplal na 14 dni, ali jih lahko bolj primerjam s shih-tzuji za katere je Kalsang napisala da ni nič narobe, da se jih pogosto kopa?
Logiran
r1ata
midi

« Odgovor #716 : sobota, 11.03.2006 : 23:06:25 »

Ppetra, na forumu sodelujem zgolj z opisovanjem svojih izkušenj iz življenja s cotoni. Z znanstvenimi vprašanji se ukvarjam v službi, psa pa vzgajam v dobri veri, po nasvetih in po občutku. Cotona kopam tako kot ti dopovedujem, niti na pamet mi ne pade, da bi vsaka dva tedna štiri ure porabila za kopanje enega psa, če to ni nujno potrebno. Pri meni se tak način obnese.
Logiran

ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #717 : sobota, 11.03.2006 : 23:20:20 »

No, samo zanimalo me je sram, kaj sodelujoči na forumu menite o tem pogostem kopanju mladička, te pasme. Logično, da ne pričakujem neka znanstvene razlage (čeprav se je sicer ne bi branila), ampak samo mnenja, ki pa naj bi se navezovala na kopanje mladička.  Wink
Logiran
mojčica
rad pišem
Sporočil: 321

« Odgovor #718 : nedelja, 12.03.2006 : 10:20:59 »

Jah, če je umazana jo umiješ tam kjer je umazana, drugače jo pa skopaš enkrat na mesec. Logično in zelo enostavno.
Logiran
JennyK
rad pišem
Sporočil: 435

« Odgovor #719 : nedelja, 12.03.2006 : 18:27:45 »

Hmmm, jaz Jenny sedaj (pozimi) nisem kopala najbrže že dobre tri mesece, pa ni umazana. KLJUB popolni svinjariji zunaj. Ko pridemo iz sprehoda ji umijem tačke in trebušček, počakam da se posuši in jo temeljito razčešem. Voila! Dlaka je lepa in prav nič ne smrdi. Čeprav bo sedaj že res skrajni čas, jo tudi skopati. Vendar imam v stanovanju precej mrzlo in se posledično bojim, da se ne bi prehladila.
Ja, res je, da jaz Jenny ne vozim na razstave, kar je bistvena razlika z Bombažko. Vendar pa kot rečeno - Jenny ni umazana!
Logiran
Strani: 1 ... 43 44 45 46 47 [48] 49 50 51 52 53 ... 210   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.