mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 24.09.2024 : 21:01:54

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Strani: 1 ... 175 176 177 178 179 [180] 181 182 183 184 185 ... 210   Dol
Natisni
Avtor Tema: COTON DE TULEAR - čvek  (Prebrano 299375 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Nati80
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 399


« Odgovor #2685 : petek, 26.10.2007 : 10:18:06 »

Mi smo našo Emmy od prvega dne začeli navajt da je malček sama, sprava po 5 minut, potem 15 in tako naprej in vedno smo ji rekli "počakat". Sprva se je malček kregala zdej pa je prou pridna, razen če ji utečemo iz stanovanja brez jo pozdravit in ji rečt "počakat", potem jo je slišat pred blok (in smo v 7. nadstropju..) kako se krega, ampak vseeno utihne pol, zaenkrat mi še noben ni nič reku oziroma so mi bolj rekli, da se je ne sliši nič in da je zelo miren kuža  Grin ja ma ne ko je naspidirana in se loviva in lajava ena na drugo okrog kuhinje in dnevne sobe  Grin

No zobke smo verjetno že vse zamenjali in nič zgrizli, je pa res, da sem ji kupovala in greenije in oral bar od royal canina ki mi jih je ppetra pokazala in z mehko cunjo smo se vlekli, da so lažje šli ven.. skratka vsaka faza skupnega življenja je drugačna, samosvoja in super
Logiran
JennyK
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 435


« Odgovor #2686 : petek, 26.10.2007 : 10:27:20 »

Jaz osebno menim, da je ena temeljnih stvari vzgoje ravno "naučiti" oz. navaditi psa v miru počakati - bodisi doma, v hotelu, etc. Ta vrlina še kako prav pride npr. na počitnicah. Če vzameš psa seboj, na dopust. In si ne predstavljam, da se greš npr. kopat (v toplicah), pes se ti pa ure in ure dere v hotelski sobi.  Lips Sealed Doma je le drugače; reskiraš nejevoljo sosedov, kakih posebnih sankcij pa ni. Če si pa nekje gost, je pa zelo neprijetno, če pes ni navajen počakati.
Midva z možem relativno veliko potujeva okrog in Jenny jemljeva seboj. Vendar pa se sem ter tja zgodi, da je prvi dan, ko jo pustiva samo v sobi kar kriza. Neusmiljeno joka. Na srečo  jok po parih minutah utihne, ampak prijetno pa ni.
Midva sicer ravno v toplicah prakticirava tako, da najameva raje hišico kot hotelsko sobo. Na potovanjih pa ponavadi nimaš izbire.

Tako da jaz vsem zelo toplo priporočam, navajati psa da ostane miren (ko ga pustimo nekje samega) v različnih okoljih.
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #2687 : petek, 26.10.2007 : 10:42:33 »

...
Bom pač morala vsem sosedom nabaviti čepke za ušesa...

Vsaj za leto ali dve  Grin Grin (malo se hecam Wink)
No, sej če boš vstrajna in boš to ponavljala (postopoma) vsak dan bo pomoje uspeh prej prišel, je pa to stvari za katero porabimo veliko časa in truda in ne smemo pričakovat da bo to pes obvladal iz danes na jutri, pač tako je.
Pri nama z Loti pa so se stvari umirile šele po njenem letu in pol starosti , ko je bila z vsako gonitvijo bolj resna in mirna in tudi na stanovanje se je tako navadila, da se ji včasih prav ne da it za mano gor in raje leži na kavčku (ji je zgleda tako udobno) in tako sama počaka, da sem jaz recimo pri starši gor nekaj časa, v čisti tišini seveda Smiley. No tako je potem (večinoma) tudi ko grem od doma.
Bi bila pa kriza verjetno v drugem okolju. Res je fajn, da je pes na to navajen, da ga kjer koli lahko pustiš samega, kot pravi JennyK, samo kaj ko temle našim cotončkom ni za živeti brez nas Smiley (malo heca, pač ne glede na pasmo, navadit jih je potrebno da so sami)
Logiran
Nati80
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 399


« Odgovor #2688 : petek, 26.10.2007 : 10:52:42 »

Ja v drugem okolju je to čisto drugačna situacija. Ko je bila Emmy z mano prvič pri fantu za ceu teden, sm jo tudi puščala po nekaj časa samo ampak sem bila vseeno okrog hiše in me je neverjetneje slišala, ko pa sva rekla greva sama na eno pijačo ven, je bila muzika že čisto drugačna. Jst sm kr pričakovala, da bo lajala in jokala, ker nima še tiste hiše za svoje, čeprav je že večkrat bla tam in prevohala in pozna že vsak kotiček. Zato sm rekla pou urce in sva nazaj in je ostala v zgornjem nastropju sama, tašča pa spodaj.. Emmy je lajala in jokala in ona jo je šla iskat gor.. ne da bi jo motlo, ker laja, pač se je bala "da si kaj naredi".. jst mislim da je nrdila več škode kot koristi..

no sem hotla rečt, da je v drugem okolju, kot so počitnice, čisto druga zgodba in je potrebno tudi tam učenje in privajanje dejansko od začetka vse, ker če doma kuža "obvlada" še ne pomeni, da bo tudi drugje, kot pravi JennyK..
Logiran
JennyK
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 435


« Odgovor #2689 : petek, 26.10.2007 : 11:07:16 »

Kaj pa vem, Nati80...  Undecided Najbrž je res precej odvisno tudi od karakterja psička. Eni so bolj stoični in prilagodljivi in se ne sekirajo toliko. Ene dušice so pa bolj občutljive.
Meni osebno se zdi, da mi je Jenny iz leta v leto karakterno bolj podobna!  Grin Je precej čustveno občutljiva  osebica - kot lastnica. 
Ampak vendarle se mi zdi zelo pomembno psička že od majhnega navajati na različna okolja in situacije. Menim, da je tudi kuža sam sčasoma samozavestnejši. V smislu, da ga ni strah novega okolja (sobe, hotela ipd).
Logiran
Nati80
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 399


« Odgovor #2690 : petek, 26.10.2007 : 11:55:55 »

Ja ja, vsekakor tudi kuža odrašča in se to pozna in na obnašanju in karakterju. Emmy je pri nas od vsakega nekaj pobrala ali pa se mi samo tako zdi  Tongue  to pa sigurno, da z leti bo kjerkoli kuža vedu, da če se ga pusti samega, potem prideš nazaj, najverjetneje je velik povdarek tudi v zaupanju tukaj, vsaj tako se mi zdi, pa slabe izkušnje tudi vplivajo na takšne reči.. če bi enega bogega zapuščenega kužka kje na avtocesti (kot jih recimo naši bližnji sosedje puščajo v času dopustov) pobrali, ta verjetno nam ne bi preveč zaupal, vsaj ne takoj, ko bi ga tudi mi pustili kje samega, po mojem naredi psiha hiter klik v glavi - to se mi je pa že zgodilo...

Meni je že vzrediteljica rekla, da naj se ne "sekiram" oziroma naj se ne "prilagajam preveč njej" ampak naj jo vzamem s sabo kamorkoli oziroma živim normalno naprej, kot do sedaj, ker jo s tem privadim na "vse" možne situacije in v bistvu je res, zelo redkokdaj se mi zgodi da rečem, ne tja pa ne gremo, ker je zdej Emmy z nami, sej se prilagodimo in tko ampak gremo vseeno in je vedno in povsod z nami.. kako je čudno gledala, ko smo šli na dopust na morje in ustali ob 5h zjutraj vsi nekam hiteli s kovčki in tako Smiley ni vedla kaj se dogaja, zdej pa ko nas vidi, da se vsi na nekaj pripravljamo, ona že čaka pred vrati da gre tudi ona z nami Grin in mesece nazaj, ko smo jo pripeljali in sem vzela povodec v roke se je tekla skrit pod mizo, zdej pa  Cheesy  skače po meni, kot da bi ji s tem dala najboljši priboljšek na svetu  Grin ja kužki rastejo in rastejo in mi z njimi  Wink
Logiran
Verja
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 200


WWW
« Odgovor #2691 : petek, 26.10.2007 : 13:03:30 »

Imam eno vprašanje, Bana ima odkar smo jo skopali ful ful suho dlako. Kaj naj ji dam gor, da ne bo tako zelo suha?

Logiran
Lonny
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 166


« Odgovor #2692 : petek, 26.10.2007 : 15:25:39 »

@barby dobrodošla v klubu....moja Lona je od začetka skos za mano hodila in se mi na noge ulegala....zdej še vedno hodi za mano samo malo manj očitno....in jaz sem se čist navadla na to...ko pa domov pridem pa pravi sestra ej a to skos hodi za tabo....men je pa že čist normalno sploh ne opazim več...
Je pa Loni tud bolj nežna dušica ker ni nikol nagajala pa tko kej uničevala....je bla vedno bolj plašna...

Verja kaj pa kakšen balzam??
Logiran
Nati80
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 399


« Odgovor #2693 : petek, 26.10.2007 : 17:08:14 »

Ja sem ravno hotla vprašat s čim si jo okopala oziroma če si dala kaj balzama gor, ker meni se še ni zdelo da bi Emmy imela suho dlako.
Logiran
Verja
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 200


WWW
« Odgovor #2694 : petek, 26.10.2007 : 17:20:37 »

Dala sem kar dosti balzama od 1 all.... Samo se mi zdi, da ima strašno suho dlako, kar štrli ji.
Logiran
Nati80
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 399


« Odgovor #2695 : petek, 26.10.2007 : 23:28:34 »

Kaj pa recimo, samo razmišljam na glas.. mogoče, če si jo kopala pred cca. dvema mesecema, je bila dlaka najverjetneje krajša in zdej po tolkem času, ko je zrastla pa še čista in sfenirana, je bolj "zračna" in zgleda še bolj puhasta in štrleča? Ne vem, si res ne znam predstavljat kakšna je suha dlaka in s čim bi lahko to ublažila. Kaj pa fen? A imaš še tale "navaden" ali tistega z nevtraliziranimi ioni (modra lučka)? Pri meni recimo ko si lase sušim je ful razlika pri enem in drugem, Emmy pa nisem še sušila s tistim k ima nevtralizirane ione..
Logiran
Verja
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 200


WWW
« Odgovor #2696 : sobota, 27.10.2007 : 07:43:20 »

Nati80, tudi to bo verjetno držalo, da je bila takrat dlaka krajša. Drugače imam pa doma dva fena in oba sta z nevtraliziranimi ioni, mogoče bi morala probat z navadnim fenom. Sedaj mi je frizerka od našega drugega kužka dala eno zadevo in bom probala še s tem namazat dlako (tekoča svila). Drugače ima pa Bana malo drugačno dlako od Lonny, Lotty in Emmy.
Logiran
Verja
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 200


WWW
« Odgovor #2697 : sobota, 27.10.2007 : 07:51:45 »

Problemi, problemi, problemi....

Ne vem kaj se dogaja, ampak Bana je v zadnjih treh dneh ful spremenila svoj karakter (mogoče čuti selitev). Kaj počne: Hodi sem in tja z igračo v gobčku in joka. Joka tudi kar tako iz lepega. Ni kriva hrana, vse smo jo pretipali in ni vidt, da bi jo kaj bolelo. Na wc hodi normalno... Sploh ne vemo kaj bi lahko bilo narobe. Drugače je vesela in razigrana, amapk ima kar del dneva napade tega jokcanja... A se mogoče komu to dogaja? A bi blo bolje, da grem k veterinarju?

Moram rečt, da se nam še pri nobenem kužku ni to dogajalo, Cotončki so nekaj čisto posebnega, drugačni od vseh kužkov...
Logiran
Lonny
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 166


« Odgovor #2698 : sobota, 27.10.2007 : 10:12:57 »

Moja tudi učasih kar tko mal joka, če je navdušena al pa če vidi da se jaz pripravljam da kam grem, kljub temu da gre z mano....Mogoče je res začutla da se selite....
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #2699 : sobota, 27.10.2007 : 11:07:38 »

Nekaj ti hoče povedat takrat ko joka, saj si videla Loti ko smo bile pri Lauri in sta se Bana in Lonny igrale, Loti je pa kar jokala zraven. Puncama je hotela nekaj dopovodat, prosit morda za igro, ne vem. Težko je razumet tele naše razavajene ritke Smiley Vprašaj jo takrat ko joka kaj bi rada, glede na to da hodi z igračo okrog bi se mogoče rada igrala, pa ti nimaš časa in joka. Sigurno bi ti rada nekaj povedala. Loti ima tudi takšne "izpade" (ni mišljeno slabšalno) pa je včasih tudi ne raumem kaj hoče od mene, no v večini primerov pa se sporazumemo tako da me pelje do stvari ki bi jo rada.

Morda si pa sposodi kakšno knjigo o pasjem vedenju, da boš bolje razumela Bano, pa saj ne da ne razumeš psov, samo morda se boš ob branju knjige spomnila na njeno obnašanje in ga lažje razumela. Mislim da je knjiga Govorite po pasje bolj taka o pasjem vedenju, si jo že prebrala?
Logiran
Strani: 1 ... 175 176 177 178 179 [180] 181 182 183 184 185 ... 210   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines