mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 18.10.2024 : 14:22:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Strani: 1 ... 104 105 106 107 108 [109] 110 111 112 113 114 ... 210   Dol
Natisni
Avtor Tema: COTON DE TULEAR - čvek  (Prebrano 302097 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
Lonny
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 166


« Odgovor #1620 : nedelja, 11.03.2007 : 21:52:41 »

pozdravcek vsem cotončkom in kotonkam in seveda njihovim lastnikom....
Ker sem pred kratkim tudi sama dobila malo bombažno kepico sem se pridružla tudi na tale forum....
Malo me zanima kakšni so bli vaši začetki s cotoni oz. moja kepica nemore biti niti 5 sekund brez mene (gre tudi v kuhno za mano ko si grem naprimer iskat za pit). Res da jo imamo sele 4 dni, samo je zelo plaha in bo verjetno rabila malo vec casa da se privadi. Ali je bilo še pri komu tako in če, kako je sedaj??
lp laura
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #1621 : nedelja, 11.03.2007 : 22:04:00 »

Pri meni je bilo tudi tako. Takoj jo začni navajat, da bo kdaj tudi sama (puščaj jo po 5 minut in vedno več samo). Če ne bo groza. Moja Lotty se je pripravljena tudi po 5 ur dret, ker je nisem navadila na to (ker so bili določeni osebki v hiši alergični na njeno lajanj). No o najinih začetkih si lahko prebereš tudi bolj od začetka te teme, je po moje kar nekaj koristnih nasvetov

S kje pa je tvoja psička?
Logiran
Lonny
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 166


« Odgovor #1622 : ponedeljek, 12.03.2007 : 00:23:54 »

Sem jo prej pustila za 5 minut samo in je tulila in cvilila, da sem jo slišala do kleti....potem je bila pa čisto iz sebe ko sem se vrnila...No saj smo šele dobro začeli, ampak bo pa treba res veliko pozornosti posvetiti temu-vidim...
Psičko sem (sva) dobila v Zagrebu Wink...saj najbrž se naju boš spomnila. Smo se srečali v Mr. Pet-u in potem še nekajkrat na razstavah...

Kako pa je zdaj z Lotti? Se je navadila biti sama? Koliko pa je kaj sama? Se spomnim, da si na eni razstavi rekla, da si mislila, da je pridna, ko te ni, potem te je pa nekdo vprašal "zakaj je tvoj pesek tako glasen" Smiley...no tako nekako se mi zdi...

Sem pa že, in še bom, prebirala to temo od začetka do konca...Smiley
hvala za odgovor,
Lp Laura
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #1623 : ponedeljek, 12.03.2007 : 00:57:12 »

Lonny, zelo pomembno je, da ko psičko pustiš samo, da se ne vrneš k njej, ko se dere. Počakaj, da bo vsaj par trenutkov tiho. V nasprotnem primeru bo mislila, da te je z dretjem priklicala nazaj in bo še bolj vztrajna.

lp
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #1624 : ponedeljek, 12.03.2007 : 12:06:10 »

Kalsang to je iz mojih izkušenj ful težko. Lotty nikoli ni bila tudi sekunde tiho tako da je bilo ta trenutek ful težko ujet. Ponavadi je bilo tako, da ko sem se odločila stopit v sobo, ko je recimo za sekundo utihnila, je v tistem ko sem odprla vrata ravno zalajala in kaj naj bi jo potem takrat hvalila, če pa ni tiho  Roll Eyes
No amak Lonny, če te ne moti da je glasna jo kar pusti, ker če je ne boš navadila bo res težko, zanjo in zate (vem iz lastnih izkušenj). In ja, tudi Lotty je bila vsa iz sebe ko sem jo tako puščala, no še zdaj je zmatrana ko jo pustim samo 8saj ni tiho). Se pa tile naši cotončki ful navežejo na lastnika in jim je grozno hudo brez njega. Ko jo boš zapustila ji povej da greš ven, reči ji recimo adijo, ali pa da naj počaka (nekako se poslovi od nje) in potem počakaj pred vrati, da boš lahko ujela trenutek ko bo tiho. Ko bo po nakaj minutah (upam) da za trenutek utihnila stopi not in jo ful pohvali, samo ne na način "joj kako si ti boga ko moraš bit sama", tako spodbudno jo pohvali (upam ,da me razumeš, kaj hočem povedat).  Ne pričakuj da bo po treh takih poskusi pa tiho, boš morala bit kar vstrajna Wink
Tvoja psička se obnaša tako kot Lotty (pa bi rekla da še kot kakšen cotonček). Kako so si tile cotončki podobni  Cheesy.

Drugča pa, sveda se vaju spomnim s trgovine in še potem ko smo se videli. Sem ful vesela za vaju oz. zate da si dobila svojo psičko Wink Če si za se lahko kdaj za kakšen sprehod zmenimo, saj si iz Ljubljane, ne? Pa ti lahko takrat še kaj povem o moji razvajenki.
Aja, kaknšne slikce (v prihodnosti) so pa tudi dobrodošle Wink


Lp Petra
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #1625 : ponedeljek, 12.03.2007 : 12:15:55 »

Ppetra, oprosti, ampak mislim, da ne bi smela dajati nasvetov, kako kužka navajati, naj bo sam. V tvojih navodilih je kar nekaj napak.

Kot prvo, lahko je težko, ampak še vedno je izredno pomembno, da vstopiš, ko je kuža tiho. Če se oglasi, ko odpreš vrata, jih preprosto nazaj zapreš in ne greš notri. Če vstopiš, ko se dere, je ves trud zaman.

Kot drugo, ko odideš, se nič ne poslavljaš, ne zganjaš nobenega cirkusa, samo greš in vrata zapreš za sabo. Če se začneš poslavljat, karkoli govorit, bo pes postal nervozen še preden odideš iz sobe, ker bo  vedel, kaj se pripravlja. Psa je treba naučit, da to ni nobena reč. Ko vstopiš pa, tako kot si rekla, nič ne hvališ. Preprosto prideš, mogoče bežno psa mičkeno pobožaš in živiš normalno naprej. Skratka, nobenega cirkusa, ker ta samo povečuje ločitveno tesnobo psa.

Coton je res družna pasma, ampak nič drugačna od drugih družnih psov. Tudi jaz imam družno pasmo, ki se zelo naveže na lastnika, pa znajo moje psice same bit, ker smo jih naučili. Seveda so vesele, ko pridemo domov, ni pa nobene krize medtem, ko nas ni.

Glede na to, da ti ni uspelo svoje psice navaditi, da je sama in da daješ napačne nasvete, bi bilo za dobro drugih kužkov priporočljivo, da se ne greš svetovalca.

Ne  gre za to, da moram jaz imeti svoj prav. Ampak postopek, ki ga opisujem, je pravilen in učinkovit, če se ga pravilno izvaja. Pri tem se ti pes ne sme smilit, moraš biti vztrajen in ne popuščat. Ko je bil problem z Lotty, smo ti svetovali ravno ta postopek, ampak ga nisi dosledno izvajala. Zdaj pa še talaš napačne nasvete....

Mislim, tole me res pogreje... To, da imaš tudi ti cotona, ne pomeni, da morajo vsi delat kot ti, še zlasti če priznaš, da ti ni uspelo...

lp
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.500


« Odgovor #1626 : ponedeljek, 12.03.2007 : 12:24:21 »

Ppetra sama nikoli ne bi kužku govorila adijo ali karkoli podobnega.... a ni bolje da se obrneš in odideš - kuža vsaj moj je prej utihnil.
Tudi kaj ima pomen stati pred vrati in poslušati? A misliš da kuža ne čuti?

In ne vem zakaj bi samo Coton bil navezan na svojega lastnika, jaz mislim, da se vsak pes naveže, če se zanj pravilno in ljubeče skrbi...

Samo včasih pa so tvoji posti res malce smešni, a si se morda kdaj vprašala oz. vprašala kakšnega poznavalca, inštruktorja, zakaj je tvoja Lotti takšna?

In jaz nikoli iz začetnih izkušenj nekoga nebi mogla primerjat psa z svojim, vsak pes je induvidom zase in mlad pes in odrasel z že ustaljenimi navadami ni isto. Definitivno mlad pes testira lastnika do katere mere lahko gre, če pa tvoja Lotti to počne še vedno, si morda pravilno vzgojo že zamudila. Tud tibetančki so trmasti, pa še to ne pomeni, da se tega ne da urediti, a zato ker je moj kuža takšen kot je ne morem primerjati le-tega z drugim, na podlagi tega dajat nasvete.

Ppetra nič ni narobe da daješ nasvete, Coton temo rada preberem, a se mi včasih zdi že pošteno smešno, morda celo zavajujoče s tvoje strani - ni vsakič pomembno prva oddati post, ampak če ga že oddaš skušaj le tega dati pametno in preudarno - pa nov lastnik ne bo delal enakih napak kot si jih storila ti. In še manj pripisovati to pasmi ali kako so si podobni.
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #1627 : ponedeljek, 12.03.2007 : 12:41:20 »

Pač sem pri Lotty ugotovila, da je bolje da se poslovim kot pa da zginem in me tako išče po stanovanju in je zmedana kam sem izginla, tako ve da sem nekam šla in da pridem nazaj (ko se vrnem je obnašanje boljše kot pa če izginem). Nikomur ne vsiljujem, naj sam dela tako. Včasih pozabim dopisat da je to samo moje mnenje in če je pač napačno, naj upošteva druge, ki se javite in ki imate več izkušenj kot jaz.

Lp Petra
Logiran
gremlin
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 444


« Odgovor #1628 : ponedeljek, 12.03.2007 : 13:54:40 »

Čestitke za včerajšnji BOB v Grazu Bombažki in Gi-ju. Cheesy Wink
Logiran
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #1629 : ponedeljek, 12.03.2007 : 14:06:27 »

A se lahko še jaz oglasim na to temo, nisem sicer strokovnjak in Lina je pač priden kuža in nikoli ni bilo panike z odhajanjem pa prihajanjem. Sem ji pa od malega vedno ko sem šla povedala, da grem in ona je lepo počakala (seveda čisto na začetku je bilo tudi malo joka in praskanja – takrat sem dosledno upoštevala to kar je napisala Kalsang, kljub temu da se mi je včasih trgalo srce). No in sedaj, ko vidi da odhajam npr. sredi dneva (to da gremo zjutraj v službo ona pa v varstvo je itak samoumevno in se ji prav mudi tja) počaka ali bom rekla da gre z mano ali bom rekla počakaj. Če slučajno presliši da ne gre zraven in se odpravi za mano do hodnika ji lepo povem da ne gre z mano in ona sama odšpancira iz hodnika nazaj v stanovanje (na kavč ali posteljo  Cool….Res se mi ne zdi da bi občutila kakšno ločitveno tesnobo zaradi tega ker ji povem da ne gre z mano (upam da se ne motim). Naj pa še enkrat poudarim da je Lina en tak posebno priden primerek…
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #1630 : ponedeljek, 12.03.2007 : 14:12:14 »

Kimi*, kot si dejala je tvoja kužika posebno priden primerek in NI imela težav z ločitveno tesnobo. Kužkom, ki pa te težave imajo, NE GOVORIMO, da gremo, ker njihovo tesnobo še povečujemo.

Tako pravijo strokovnjaki (by the way, nisem ena od strokovnjakov, samo njihove nasvete upoštevam in so preverjeno učinkoviti).

lp
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #1631 : ponedeljek, 12.03.2007 : 14:14:51 »

Kaj slišim? Gi je spet raztural?

Bravo Bombažka in mali bombažko!  Cheesy Cheesy Cheesy
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #1632 : ponedeljek, 12.03.2007 : 14:19:37 »

Sicer smo že včeraj vreščali ob uspehu, ampak da še tu čestitamo Princeski Gickotu in Bombažki za včerajšnji fantastični uspeh. Pst, Gicko se ni zadovoljil samo z BOB - jem, ampak je pometel s vso konkurenco v grupi in se zavihtel na drugo mesto v izboru za najlepšega dneva. Seveda nalagamo lupčkanje malega lepotca! Lp Neža in irska banda
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
vesna
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.500


« Odgovor #1633 : ponedeljek, 12.03.2007 : 14:20:40 »

Ja smo navijali včeraj  Wink
To v grupi pa je itak najboljše - Bombažka kdaj praznujemo  Grin
ČESTITKE še 1x od nas!!!
Logiran
Stella
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 295


« Odgovor #1634 : ponedeljek, 12.03.2007 : 14:21:00 »

BRAVO GI!!!  Cool Cheesy
Logiran
Strani: 1 ... 104 105 106 107 108 [109] 110 111 112 113 114 ... 210   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines