Grozne sosede pa mamo mi tudi
Doma smo na vasi, pa so zraven nase hise se stiri druge (malo naprej jih je se vec), pa so od tega samo v eni hisi kolikor se da 'sosedski'. V prvi hisi so imeli ko sem bila se majhna enega psa, ki je bil zmeraj sam, spuscen seveda, in je skoz hodil k nam (takrat je bila vmes ograjo, zdaj je živa meja), ves bogi pa lacen. Mama mu je dajala meso, kadar se je le dalo, jaz sem pa norela z njim, tako da je bil prakticno nas...
No potem je umrl (bil je ze kar star), nekaj casa je bil mir, pred kratkim so si pa omislili novega psa (za njihovega sina..), ki je bil cel dan v boksu pri potoku (torej obrnjen stran od hise) in cele dneve lajal in tulil, no pol ga pa niso vec mogli obvladat (sin se ni brigal zanj, tako da ga je v skrb dobila 'mama', o solanju seveda ne duha ne sluha..), pa so ga prodali..menda v dobre roke
Ti sosedi v glavnem sploh ne marajo živali, vcasih so nastavljali strup mucam, ki so hodile po gozdu, ki je tik zraven nase hise, sedaj so hvalabogu prenehali..
Od drugih sosedov muce so tudi skoz pri nas (oz. sedaj manj, ker imamo hudega mackona
).
S 'tretjimi' sosedi nismo v stiku, imajo pa psa v gozdu..dobesedno, ograjenega imajo nekaj prostora (z zeleno mrezo) v gozdu pri hisi, menda ga ne peljejo na sprehod, ker ga je zbil avto, pa se boji it na cesto...
Potepuskih psov na sreco ni (so vsi privezani
..zaprti..), mack tudi ne vec (mnozicni pokol zaradi bolezni..pri daljnih sosedih
). Preden da dobim psa, pa zabetoniram vse okol nase zemlje (tudi ograja bo dobra
), ce pa bi bilo za pricakovat probleme glede sosedov, so pa ta 'prvi sosedi' na seznamu, drugi se bolj zase brigajo
, pa ne bo kaj