o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sobota, 23.11.2024 : 01:32:24
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
prehrana
| Tema:
Česa pes ne sme jesti
Strani:
1
...
3
4
5
6
7
[
8
]
9
10
11
12
13
...
26
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Česa pes ne sme jesti (Prebrano 101762 krat)
0 članov in 10 gostov pregleduje to temo.
Kalsang
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.406
Re: Česa pes ne sme jesti
«
Odgovor #105 :
četrtek, 19.01.2006 : 21:35:23 »
Poskusi, boš takoj videla, če tvoji princeski ustreza. Mislim pa, da so fermentirani izdelki boljši od navadnega mleka. Jaz sem se odločila, da bom mladičkom raje dajala kozje mlečne izdelke, ker so lažje prebavljivi za pasji želodec...
Logiran
majchi
rad pišem
Spol:
Sporočil: 268
«
Odgovor #106 :
četrtek, 19.01.2006 : 22:00:23 »
enkrat sem ji že dala jogurt,da sem malo zamenjala vrsto beljakovin ker dobi vedno meso,pa ni bilo nič narobe s prebavo
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #107 :
četrtek, 19.01.2006 : 22:06:38 »
No, potem že veš! V zmernih količinah ji verjetno ne bo hudega...
Logiran
LuncaPunca
nekaj malega že vem
Sporočil: 203
«
Odgovor #108 :
četrtek, 19.01.2006 : 22:08:29 »
Mi nasemu 'alergiku' (je zeeeelo obcutljiv na veliko vrst hrane) dajemo za polizat loncke od sadnih in navadnih jogurtov in jih obozuje, reakcije ni do sedaj se nikoli imel nobene. Tako, da mu ga bom dajala se naprej, saj je tudi kolicina jogurta zelo majhna.
Logiran
Eja
novinec
Sporočil: 10
«
Odgovor #109 :
sobota, 21.01.2006 : 15:43:46 »
zelo zanimive stvari ste označili za tiste, katerih pes ne sme jest.
No kar se tiče kosti, se ne morem strunjat.
Moja psička (velika pasma, stara 6 let) je nora na kosti. Sploh na surove goveje kosti.
Od kar sem slišala, da pes ne je več človeških drekov (na sprehodu), če dobi enkrat na teden fejst usmrajeno govejo, surovo kost, to tudi prakticiramo. In bolj kost smrdi, bolj ji je všeč. In res je, človeške dreke sedaj pusti pri miru
Logiran
5rca
odvisnež
Spol:
Sporočil: 687
«
Odgovor #110 :
sobota, 21.01.2006 : 15:47:22 »
Midve sva danes po naročilu veterinarja pojedli en kozarček jogurta. Je imela težave z drisko in bruhanjem (menda zaradi ceplenja proti kugi in kakšne svinjarije, ki jo je na sprehodu pojedla) in je prav zaradi tega svetoval kakšen jogurt.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #111 :
nedelja, 22.01.2006 : 22:34:45 »
Eja, velike goveje kosti so EDINE primerne za psa. Nobenih drugih pod nobenim pogojem pa pes ne sme dobiti.
Govorim iz lastnih izkušenj, ker nam je umrla psica, nemška doga, zaradi kosti. Ni umrla zaradi tega, ker bi se ji kost zataknila, ampak ker se ji je iz kaše zdrobljenih kosti, ki jih je grizla, v črevesju naredila blokada. Črevo začne hitro odmirati in ponavadi se to konča z žalostnim koncem.
Ne razumem pa, zakaj bi pes pustil dreke na miru, če dobiva kosti. Pes je po značaju oportunist, se pravi izkoristi tisto, kar se mu v tistem trenutku ponuja in ne razmišlja o tem, kaj bo še dobil ali je dobil.
Logiran
Barbka
midi
Spol:
Sporočil: 1.360
Seta del Oro: pametna lepota
«
Odgovor #112 :
nedelja, 22.01.2006 : 22:52:58 »
5rca, jogurt naj bo probiotični. Dobijo se tudi tablete, ki vsebujejo probiotične bakterije in pomagajo uravnotežiti črevesno floro.
Logiran
La vita e bella. Včasih si pes, včasih si kandelaber...
PetraS
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 88
«
Odgovor #113 :
nedelja, 22.01.2006 : 23:13:10 »
Zakaj tok komplicirate?..če pse vredu prenaša mleko in nima kakšnih zdravstvenih težav (tisti ki ga ne dobiva redno je velika verjetnost driske) mu dajte tisti ubogi jogurt....kakršenkoli probiotičen, saden, tekoč, skuto, smetano...in tudi sadje ni problem...moj včasih sam smuka grozdje, ribez, pobira jabolka, slive, češnje, hrušče, marelice v sadovnjaku pa je čist vredu in tudi kri ima dobro....včasih so psi jedli izključno ostanke...kar se strinjam, da ni najbolj primerno...danes je pa že druga skrajnost, da mu ne upate dati lončka jogurta za polizat...kar spet ni vredu....in ja dandanašnji psi ne prebavlajo kosti (ponavadi zobajo samo brikete in živijo v sterilnem okolju ter hodijo k manikerju)...zanimivo...kmečki pesjanarji jih prenašajo....vse v mejah normale
Sama se izogibam samo čokoladi, čebuli, soli (zanj pripravljene hrane ne solim) in kostem (razen tistih priporočljivih) pa še to zato, ker sem sem brala o škodljivosti kosti in mu jih nisem dajala...sedaj pri osmih letih pa je čist logično, da jo ne bo prebavil.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #114 :
nedelja, 22.01.2006 : 23:23:16 »
Ej, če ti pes umre zaradi določene hrane in šele potem izveš, kje si naredil napako, je ne boš ponavljal. Temu jaz ne rečem kompliciranje!!!!!
Logiran
LuncaPunca
nekaj malega že vem
«
Odgovor #115 :
ponedeljek, 23.01.2006 : 00:57:09 »
Citat: PetraS , nedelja, 22.01.2006 : 23:13:10
zanimivo...kmečki pesjanarji jih prenašajo....vse v mejah normale
Se ne strinjam... Sama sem doma bolj iz 'kmetov' in doma imajo starsi pse ze od kar sem bila majhna. Tako sem tudi potem, ko sem se preselila in si dobila svojega psa, rekla, da bo vse skupaj bolj po 'kmecko'. Nobenih kompliciranj pa tak. Sicer nisem sla tako dalec, da bi mu dajala ostanke nase hrane, ampak sem vseeno mislisla, zakaj bi mu kupovala brikete za 10 tisoc, ce mu lahko 'isto' kupim za 5 tisoc. No, izkazalo se je, da je nas 'kmecki' pes postal 'fin'
, saj se je pojavila alergija na ne-vem-koliko razlicnih stvari. Na zacetku se mi je ze mesalo od vsega tega. In ravno zaradi tega moram zdaj na psa ful pazit. Moram vedet kaj lahko je in cesa ne sme. Seveda je tako, da ce ne probas, ne ves. Ampak, ce ti recimo 5 od 20-ih ljudi rece, da je njiov pes alergicen npr. na jabolko, potem moj pes ne bo dobil jabolka. Se mi ne da 'preizkusat', ce to on prenasa dobro ali pac ne. OK, mogoce je to res kompliciranje, samo res mu ne privoscim vseh tistih drisk, bruhanja, bolece-srbecih uses in ostalih zadev, ki se mu pojavijo, ce poje 'napacno' hrano.
Tako, da lahko recem samo to, da bo moj naslednji pes gotovo dobival npr. isto kvalitetne brikete (v bistvu ene izmed najbolj kvalitetnih, ki se jih da dobit pri nas), kot jih dobiva zdajsnji. In gotovo ne bom tako 'kmecko' razmisljala o hrani za njega.
LP
Logiran
PetraS
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #116 :
ponedeljek, 23.01.2006 : 12:11:34 »
Ja briketi sploh taki, ki jih dobiš 30kg za 5000 so super zdravi za psa...res me čudi da je dobil samo alergijo od vseh tistrih kadavrov, ki so bili zmleti notri.
Nisem nikjer omenjala, da so čip briketi dobri...sploh mislim, da pes ni zajc, ki bi celo življenje brikete jedel...še to...s čim ste futrali pse preden so v naši državi sploh začeli prodajati take stvari?
No od jabuka se mu kaj takega ne bi zgodilo. Ne mojih besed okoli obračat...če je pes zdrav da nima problemov z alergijami mu lahko daš jogurt in sadje...prvič seveda samo za probo, da vidi če je kakšna reakcija....tudi če je alergičen je fajn vedet na kaj je...torej če tvoj floki ne prebavlja mandarin..jih jaz mojemu ne bom branila...bom pa pozorna ali bo kakšna reakcija, ko jo bo pojedel.
Da bi pes podlegel koščku jabolka/česarkoli kar bi bilo užitno tudi za otroke (da ne bi kdo čilija omenil)...pa še nisem slišala...najbrž se lahko zgodi...lahko pa tudi jaz kdaj na lotu zadanem.
Logiran
Nanook
midi
Spol:
Sporočil: 7.399
NS Lama Tari
«
Odgovor #117 :
ponedeljek, 23.01.2006 : 12:35:19 »
Nekateri se ucimo tudi s tujimi izkusnjami, nekateri pa pac samo z lastnimi. Ce jaz vidim, da nekoga lopnejo po glavi, ko gre mimo dolocenega okna, ne bom sla mimo tistega okna, ampak po drugi poti. Ceprav je morda daljsa...
Logiran
"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
LuncaPunca
nekaj malega že vem
«
Odgovor #118 :
ponedeljek, 23.01.2006 : 12:37:49 »
Citat: PetraS , ponedeljek, 23.01.2006 : 12:11:34
Ja briketi sploh taki, ki jih dobiš 30kg za 5000 so super zdravi za psa...res me čudi da je dobil samo alergijo od vseh tistrih kadavrov, ki so bili zmleti notri.
Nisem nikjer omenjala, da so čip briketi dobri...sploh mislim, da pes ni zajc, ki bi celo življenje brikete jedel...še to...s čim ste futrali pse preden so v naši državi sploh začeli prodajati take stvari?
No od jabuka se mu kaj takega ne bi zgodilo. Ne mojih besed okoli obračat...če je pes zdrav da nima problemov z alergijami mu lahko daš jogurt in sadje...prvič seveda samo za probo, da vidi če je kakšna reakcija....tudi če je alergičen je fajn vedet na kaj je...torej če tvoj floki ne prebavlja mandarin..jih jaz mojemu ne bom branila...bom pa pozorna ali bo kakšna reakcija, ko jo bo pojedel.
Da bi pes podlegel koščku jabolka/česarkoli kar bi bilo užitno tudi za otroke (da ne bi kdo čilija omenil)...pa še nisem slišala...najbrž se lahko zgodi...lahko pa tudi jaz kdaj na lotu zadanem.
Al pa ce ti obracas moje besede, pa se svoje zraven. Prvic nikjer nisem napisala, da sem kupla 30 kg briketov za 5 jurjev. Ne polagaj mi besed v usta in si ne zmisljuj. Sicer pa zakaj pes, ki celo zivljenje je brikete ne bi mogel bit zdrav?
Pa tudi ko sem napisala primer jabolko je bilo napisano, da je to PRIMER. Se pac v tistem trenutku nisem spomnila kaksne druge hrane. Ce pa imas zeljo, ti pa lahko tudi napisem hrano na katero je alergicen moj pes, ce ti bo kaj lazje potem razumljivo kaj sem hotela s tistim primerom povedat. In gotovo me ne bos prepicala, da je moj pes alergicen na doloceno hrano zaradi Tehnikalovih briketov.
Sicer se pa vidi, da se nisi imela kaksnih hudih izkusenj z alergicnim psom. Ce bi jih imela, gotovo ne bi pisala, da mu pac das za probat in vidis kako reagira. Razen, ce si clovek brez custev in ti je vseeno, ce psa kaksna dva dni zvija, ce ga bolijo usesa, ce se praska, ker ga srbi koza in podobno. Tako namrec reagira moj pes, ce poje samo koscek Poli salame, ki pa jo usak otrok prenese cisto normalno.
LP
Logiran
PetraS
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #119 :
ponedeljek, 23.01.2006 : 14:03:09 »
JA sem človek brez čustev in na psu testiram kaj vse lahko še prenese.
Sem človek ki razmišlja s svojo glavo in pač ves tale tehnološki napredek (roko na srce gre največ za človeški komfort...vzameš lonček zajameš v žakej in streseš psu v posodo) in raziskave kaj komu škoduje in kako je paradajz enkrat zdrav drugič strupen me ekako ne ganejo več. Svojega psa imam tako rada, da ga (res sem začela dokaj pozno...pač nas je življenje in iskušnje pripeljalo do tega) da ga ne hranim z pripravki, ki so namenjeni samo njim...s tem mislim na brikete/konzerve in vse tiste rožaste reklame kako fajn so.) z običajnimi zadevami (salama ni na jedilniku...zakaj boš mogoče nekoč pogruntala sama...al ti bo pa kdo napisal), ki zrastejo na vrtu in na farmah (tudi to meso ni bogsigavedi kako zdravo...pa vseeno boljše kot tist v pasji konzervi) brez začimb, konzervansov, barvil itd....
In ja si napisala, da si raje kupovala brikete za 5.000 kot tiste za 10.000...neglede na količino ti že cena da en podatek...če ne drug vsaj to da se vprašaš in pogruntaš zakaj je toliko ceneje...če le misliš zraven...je pa čudno, da pes razvije alergijo tudi na visokokakovostno briketirano hrano, ko pa je tako perfektna....
Imela pa sem kar nekaj psov...pa noben ni imel alergije (vsi pa so jedli tudi jogurt, pa kakšno sadje...če so le pokazali voljo)...ki je definitivno v porastu tudi pri ljudeh...zakaj...ne vem spet lahko malo razmišljaš...zakaj je tooook enih težav s temi našimi psi.......eni celo vsipavajo neke praške v vodo iz pipe...da je voda bolj čista...in dejansko je ta svet postal sila bebav saj nima več svoje lastne pameti, da bi se uprl vsem pritiskom reklam in potrošništva....in groza me je ko nekdo vpraša da je psu dal že dvakrat za polizat lonček od jogurta...in sedaj ne ve če ni strupen (pes ni pokazal nobenih znakov, da kaj ni vredu)...itd...govorimo o jogurtu..in ne o neki afriški korenini
Logiran
Strani:
1
...
3
4
5
6
7
[
8
]