mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 26.11.2024 : 23:34:47

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 72 73 74 75 76 [77] 78 79 80 81 82 ... 172   Dol
Natisni
Avtor Tema: bernski planšarski pes - čvek  (Prebrano 260266 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
Benka
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 76

« Odgovor #1140 : torek, 19.04.2005 : 09:51:16 »

Ojla!

Tudi Benka je imela včeraj dva klopa. Enega  velikega in enega čisto malega.  >:(Tisti ta manjši je bil reeee tako mali, da ga še sd pinceto nisem mogla celga ven spravit.  Veterinar mi je rekel, da ni to nič hudega, čes da bo glava klopa čez čas tako in tako zgnilila!? Eni pa pravijo ravno nasprotno, dda je zelo nevarno če glava klopa odtane v koži. Kako pa j evaše mnenje?  :-\Pa še to se mi zdi čudno: ampulo proti klopom sem ji dala prejšnji teden, zdaj pa je vseeno dobila dva. Joooojl zaj že mene vse srbi , ko o tem pišem  Angry Angry Angry.

Rana od sterilizacije ji je lepo zacelila. A mislite, da bo po sterilizaciji se bolj doma zadrževala? Namreč pred steril. je pobegnila in prišla čez kaki dve uri domov. Opazila sem, da zdaj ko mi ugre, pride nazaj že čez  minut. A ma to kaj veze z sterilizacijo?

Lp,Neža
Logiran
Benka
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #1141 : torek, 19.04.2005 : 10:48:42 »

Aja, še to sem pozabila..... tudi jaz sem za naše srečanje in to v bližnji prihodnosti. Če smo že za to, se je najbolje takoj dogovoriti za termin in obvestiti ostale lastnike bernijev.  Jaz se prostovolnjo ponudim za pomoč pri organizaciji.

No, najprej izberimo termin srečanja nato še pa kraj. Kraj naj bo primerno oddaljen in sicer za vse udeležence nekje pibližno v istem kilometerskem krogu. Madonca, ko sem to zakomplicirano napisala. sram

Čakam na vaše predloge.

Neža
Logiran
matejam
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 55

« Odgovor #1142 : torek, 19.04.2005 : 13:55:08 »

HOJ,

Imam eno vprašanje. Zanima me, če tudi vaše bernčke kaj pomlad daje? Moj Berny je čisto obseden. Ko sva v pasji šoli bog ne daj da bi šla mimo kaka gospodična psička ker on je že pripravljen za akcijo. In kar je najbolj neverjetno tudi kužki mu dišjo. Moški kužki. Sicer mi je inštruktor povedal da ima pač tak način podrejanja drugih psov vendar mene to strašansko moti. Včeraj se je naprimer meni nič tebi nič povzpel na zlatega prinašalca (zlatkoti so mu še posebej všeč) in khm.....  ShockedČisto ga meče. Tudi prostora in sedi več ne izvaja kot bi mogel. JOJ tile hormončki.  Roll Eyes Torej povejte mi ali je Berny edini tak potrebnež!?

lp, Mateja
Logiran
Olly
rad pišem
Sporočil: 273

« Odgovor #1143 : torek, 19.04.2005 : 19:31:42 »

Benka lepo, da si se spet oglasila...tudi naša ni imela klopov, potem pa smo ji dali frontline pa jih ima na vsake toliko časa kakega. Danes je imela lepotilni dan Cheesy
Matejam pozdravljena med nami!!! S tvojo težavo res nimam izkušenj, saj imam pisčko, pa ša te je stelirizirana, tako da naj pomagajo lastniki fantkov Wink

Sicer pa uživajte!

p.s. Aja pisala sem, ali se vaši berniji radi kopajo in ali plavajo, oz. poglejte na stran 76 pa boste vidli!
p.s. 2 Matejam: Kam hodi Berny v šolo?
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #1144 : torek, 19.04.2005 : 21:12:36 »

Danes(19.4) mineva leto dni odkar nas je zapustila nasa Lucy.Prezivela je kar nekaj lepih trenutkov med nami,pa ceprav le slabih devet mesecev.Se vedno je v nasem spominu in v nasih srcih.

Pozdrav,

Nina
Logiran
Moon
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.642

« Odgovor #1145 : torek, 19.04.2005 : 23:09:15 »

Moje ''poznejse'' sozalje Kiss
Logiran
oks
odvisnež
Sporočil: 673

« Odgovor #1146 : sreda, 20.04.2005 : 08:18:01 »

Benka!
Se opravičujem, ampak mi ni jasno kako ti lahko psička ugre?Huh Pri nas je Oks stalno na očeh in tudi, če je zunaj v ograjenem vrtu je stalno nekdo z njim. Angry Glede klopov pa ti predlagam, da previdno odstraniš celega klopa (tudi glavo) in mesto namazes z jodom...
Logiran
matejam
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #1147 : sreda, 20.04.2005 : 08:40:33 »

Lenny,

Z Bernyem hodiva v šolo v Trebnjem natančneje na Repčah, Kinološko društvo Trebnje. Mogoče ste kje zasledili da smo imeli v nedeljo 10.4. 1. Kinološki tabor na Resi pri Črmošnjicah (vodniki, psi in inštruktorji smo bili na taboru od 8.4-10-4. in smo res veliko odnesli). V šoli uživava, jaz sem tako navdušena, da kar ne morem odnehati, tako da sedaj trenirava za IPO1. Izpit bomo imeli junija. Naju pa čaka še oooogggroooomno dela. Ampak verjamem da nama bo uspelo. To pa bo tudi moja vstopnica za polaganje ispita za inštruktorja - kinologa. Se morava res ekstra potruditi. Smiley

lp, Mateja
Logiran
Benka
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #1148 : sreda, 20.04.2005 : 09:21:24 »

Oks, doma imamo ograjen samo en del hiše. Benke nimam nikol privezane ko greva na svež zrak, razen če greva na daljši sprehod. Ko prideva ven se igrama, tekama, ... ko pa ji ni več zanimivo pa gasaaaaaa do njenih prijateljic dve ulici naprej in se sploh ne zmeni na moj klic. Al pa če se benka zunaj igra in grejo otroci mimo, al pa ponavadi mamice z vozički se jim benka takoj pridruži in jih spremlja na sprehodu. Ponavadi teka mimo moje hiše ena punca. Zadnjič je benka šprintala za njo in ko je punca že nekaj časa vidla, da ji še kar sledi, jo je nazaj z avtom pripeljala.

Nekaj me zanima. A mate vsi bokse za bernije, ali jih imate v stanovanju. Mi bomo zdaj začeli boks delat. Včeraj se je benka valjala po blatu........ kr glava me je začela pečt ko sem prišla vsa zmatrana iz službe in zagledla benko vso rjavo in blatno. Nikjer se ji beala barva ni videla. Potem pa sem jo skopala in je zdaj taki meeeeeehki medo. No, kot ponavadi je spet spala v spalnici med mano in fantom. Zanimivo pa je to, da zvečer noče spati pr nama ampak spi v dnevni sobi. VSAKO JUTRO OB 5.00 pa si odpre vrata v dnevni in pride spat k nama na posteljo. Čisto vsako jutro pricapka k nama. Sama si odpre vsa vrata. Ko zjutraj čujema da se vrata spalnice odpirajo se takoj pokrijema prek glave, ker ima samo tako mir in se uleže ter zaspi. Če pa nisma pokrita prek glave pa takoj začne grist in se hoče igrat.

No, bo kaj s predlogi našega srečanja?  Undecided
Logiran
oks
odvisnež
Sporočil: 673

« Odgovor #1149 : sreda, 20.04.2005 : 10:18:49 »

Oks, doma imamo ograjen samo en del hiše. Benke nimam nikol privezane ko greva na svež zrak, razen če greva na daljši sprehod. Ko prideva ven se igrama, tekama, ... ko pa ji ni več zanimivo pa gasaaaaaa do njenih prijateljic dve ulici naprej in se sploh ne zmeni na moj klic. Al pa če se benka zunaj igra in grejo otroci mimo, al pa ponavadi mamice z vozički se jim benka takoj pridruži in jih spremlja na sprehodu. Ponavadi teka mimo moje hiše ena punca. Zadnjič je benka šprintala za njo in ko je punca že nekaj časa vidla, da ji še kar sledi, jo je nazaj z avtom pripeljala.

Nekaj me zanima. A mate vsi bokse za bernije, ali jih imate v stanovanju. Mi bomo zdaj začeli boks delat. Včeraj se je benka valjala po blatu........ kr glava me je začela pečt ko sem prišla vsa zmatrana iz službe in zagledla benko vso rjavo in blatno. Nikjer se ji beala barva ni videla. Potem pa sem jo skopala in je zdaj taki meeeeeehki medo. No, kot ponavadi je spet spala v spalnici med mano in fantom. Zanimivo pa je to, da zvečer noče spati pr nama ampak spi v dnevni sobi. VSAKO JUTRO OB 5.00 pa si odpre vrata v dnevni in pride spat k nama na posteljo. Čisto vsako jutro pricapka k nama. Sama si odpre vsa vrata. Ko zjutraj čujema da se vrata spalnice odpirajo se takoj pokrijema prek glave, ker ima samo tako mir in se uleže ter zaspi. Če pa nisma pokrita prek glave pa takoj začne grist in se hoče igrat.

No, bo kaj s predlogi našega srečanja? Undecided

Očitno boste mogli še malo natrenerati odpoklic...no, ampak niste edini.
Logiran
Olly
rad pišem

« Odgovor #1150 : sreda, 20.04.2005 : 14:02:35 »

Ja Rincy tudi sožalje z moje strani....Lucy (Lenny-na sestrica) je odšla in vrjamem, da bi zavrtela čas nazaj, če bi lahko. A že nekaj mesecev za tem ste od iste mamice dobili prelepo Rino, ki vam sedaj lepša življenje. Vso srečo z njenim zdravjem!!!! Smiley

Oks.........maš lepo novo slikico Wink Super!

Benka: Naša Lenny je v pesjaku dopoldne, potem je večino časa na terasi ali pa se igramo na vrtu, spi pa notri!

Matejam: Hvala...tudi, ko smo šolali Lenny je bil med nami še en bernček po imenu Berny, pa sem morala preverit, da ne bi bila v zmoti Cheesy , ampak tisti Berny je šolanje že zdavnaj končal

Sicer pa....ali ni velkim bernijem (predvsem brez rodovnika) ime Berny? V leglu bernca, ki je bil z nami v pasji šoli je bilo 5 samcev in od tega so 4 dobili ime Berny pri svojih novih lastnikih Smiley Zanimivo....

Lp,
Ema & dišeča Lenny Wink
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #1151 : sreda, 20.04.2005 : 21:20:45 »

ojla!

ja zdaj je pri naši hiši "nov kloven" Wink
benka:Rina je tako kot Lenny dopoldne v pesjaku,ko pa pridem iz šole(okrog pol 2) jo spustim in je v ogradi.Jaz se preoblečem in greva na 1-2 urni sprehod.Potem je spuščena in okrog 6-8 enkrat gre še na eno urni sprehod.Ponoči spi v pesjaku oz v koči.Zjutraj pa jo še peljem na travnik da opravi svoje potrebe Smiley

Lenny,imaš ZS

lp,
Nina
Logiran
matejam
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #1152 : četrtek, 21.04.2005 : 08:09:01 »

HOJ,

Ja res je veliko bernčkov ima ime Berny. Ko sem jaz iskala mojga bernčka sem si vedno govorila, vse bo samo Berny ne!! In ni ga šmenta, ko sem zagledala tisto  malo (no ja napram sedaj) kepico se je ime kar samo ponudilo, pa tudi v družini so vsi rekli, da ne more bit drugače kot Berny, in je sedaj Berny. In verjemite mi da to ni ravno velikokrat.  Sem se zalotila da ga zadnje čase kličem Džomba ali pa Džole, pa sploh ne vem zakaj Roll Eyes Cheesy. Itak pa da ima ogromno izpeljank že iz svojega imena (Bernoldo, Bernardo, Bernardinio, Bernolino ipd., jih je tolko da ne bi šlo vse tle gor  Grin)

Benka;
pa veš da bos sedaj svojo ljubljenko težko navadila na pesjak!?Težko se boš navadila ti pa Benka tudi. Moj Berny je že od vsega začetka v pesjaku, ok priznam, da pride tudi v stanovanje pa tudi moje postelje se polasti včasih (npr. za novo leto smo ga imeli notri, ker je obupno pokalo, pa smo se itak bali za njega, pa če grmi in se bliska gre tudi notri, če je fejst hudo, kaj čem ne morem ga gledat ko se trese  v svoji utici Cry) No drugače pa spi v svoji hišici v pesjaku. Sicer pa kakor komu paše, to je stvar posameznika!

No glede tegale "meni nič tebi nič, grem malo po svoje". Tudi moj Berno ni izjema. Ko njemu zapaše on gre mal sosedovga Šumija(mu seže glih do gležjev  Grin) pogledat, pa se igrata kot norca  Wink Grin. To je težko odvadit. Skoraj nemogoče! Se pa trudimo, bomo vstrajni Wink

lp, bernoljubčki!
Logiran
icey
nekaj malega že vem
Sporočil: 182

« Odgovor #1153 : četrtek, 21.04.2005 : 08:43:58 »

Uhajanje boste res težko odvadili, edina zanesljiva rešitev je ograja!
King je bil, ko sva bila še v Radomljah, cele dneve zunaj, brez ograje in se je skos držal hiše in vrta. Res je, da sem bila prvo leto praktično 24 ur z njem, a očitno nima navade, da bi se oddaljeval, ker ga lahko tudi ko sva kje na obisku pustim odvezanega zunaj, pa nikamor daleč ne gre (seveda mora biti okolje varno oddaljeno od ceste in podobnih nevarnosti).
Ko pa je malo odrastel je tudi v radomljah začel odhajati do sosedovih psičk, ko so se gonile, in ponavadi podaljšal sprehod kaka 2 km daleč do vasi, kjer je bila izbira psičk še bolj pestra. Ko sem začela to opažati smo ga imeli skos na očeh, ali pa v pesjaku, ampak ko je enkrat dobil nagon, je pohajal tudi izven 'vroče' sezone, predvsem poleti v vročini, ko se je praktično vsak dan odšel osvežit v bljižnji tolmun. Takrat večje panike nisem zganjala, ker je šel po travniku in se je takoj vrnil. Res pa je da sem ga čez dan potem začela večkrat vozit do tolmuna, pa kmalu ni bilo več potrebe po uhajanju.
Zdaj v Ljubljani ima ograjen vrt, a noče biti sam zunaj, je raje v veži in gleda kaj se dogaja pri meni v stanovanju. Navadil se je na družbo in je raje notri z mano kot zunaj sam. V tem času to pomeni, da imam v stanovanju 17 stopinj, ker imam skos odprta vhodna vrata, da se kraljevič lahko šeta kjer se hoče!!!  Sad
Logiran
Olly
rad pišem

« Odgovor #1154 : četrtek, 21.04.2005 : 20:33:13 »

Naša pa uide samo če zagleda kako pasjo druščino, sicer pa jo takoj pokličemo nazaj, saj je ves čas pod nadzorom!
Sicer pa imam nove slikice, ko me je Rincy prosila (imam po dolgem času nove slikice) mislim, da jih je samo 8 pod Lenny (pomlad) na spodnjem naslovčku, pod mojim prispevkom! Obljubljam pa še slikice od koče, pa še več, samo čas si bo treba vzet Wink
Logiran
Strani: 1 ... 72 73 74 75 76 [77] 78 79 80 81 82 ... 172   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.