mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 26.11.2024 : 21:52:15

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 70 71 72 73 74 [75] 76 77 78 79 80 ... 172   Dol
Natisni
Avtor Tema: bernski planšarski pes - čvek  (Prebrano 260246 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
Primavera
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 600

« Odgovor #1110 : sobota, 02.04.2005 : 17:29:58 »

Rio mare ali calvo sta slabša od običajnih sardin v olju, saj je vsa ta tunina uvoz in daljnega vzhoda, kjer te tune umetno futrajo v gojiščih. po vrednostih omega kislin tu prednjači plava riba iz jadranskega morja. trenutno v Intersparu spet po 89 Sit /škatlo.Olje odliješ v smeti- ni dobro za jetra.

Sir je preslan in škodi ledvicam, zato je boljša kilska skuta v vrečki- za mlade pse polnomastna. To je proteinska bomba polna kalcija.

Mleko počasi ukinjaj, če ni pes polpolni mladiček, vanj dodaj surov rumenjak (biotin!), beljaka pa ne, razen, če jajce ni kuhano. Lahko dodaš tudi sladko smetano v mleko. Notri nadrobiš posušen ržen kruh ali prepečenec in po moje bi moral obrok izginiti v dveh sekundah...

fino je tudi Ego jogurt (zelen), saj je probiotičen. Moja ga obožuje, dnevno dobi 2 dcl

Torej : Bon appetit !  Smiley
Logiran
icey
nekaj malega že vem
Sporočil: 182

« Odgovor #1111 : nedelja, 03.04.2005 : 10:30:02 »

Lenny-Icelady je res med plemenjakinjami, vendar imajo trenutno precej dela s pravim dojenčkom, tako da ne vem če se bodo odločili še za leglo letos!  Smiley

Ribe Rio mare so za moje pojme definitivno preslane, zato je Calvo boljša izbira! Če pa se že gremo, katere ribe so sploh kakovostne in če se to vprašamo nasploh za vso hrano, pa mislim da bo debata dolga in mučna, predvsem pa bomo na koncu ugotovili, da tudi hrana iz domačega vrta ni več zdrava!

Olje je za psa zdravo, vendar v zmernih količinah. Nisem sicer nutricionistka a mislim, da če psu 2x tedensko dodaš med brikete ribe iz konzerve, je neškodljivo dati zraven tudi olje, saj je po nasvetih veterinarjev 1 žlica olja dnevno za pasjo kožo in dlako pravi balzam, hkrati pa pomaga tudi pri prebavi! No ja, mogoče ne ravno mladičku, a za odrasle pse vam lahko povem rezultat iz lastnih izkušenj - dlaka, ki jo pohvali tudi sodnik na razstavi.

Vsekakor ima Primavera v globalu prav, a po moje toliko kompliciranja še pri lastnem otroku ni 'zdravo'.

Po moje je bistvo pasje prehrane minimalna količina soli, nikoli surov beljak, nič čokolade in začinjene hrane, kost le kot priboljšek vsake toliko, drugače pa je vse ostalo odvisno od človeka in njegovega načina prehranjevanja!

Pa dober tek!

Logiran
Olly
rad pišem
Sporočil: 273

« Odgovor #1112 : nedelja, 03.04.2005 : 11:37:40 »

Na spletni strani Sissi piše, da bo ena (samička) ostala doma, je bila to Lady, ki je med  plemenjakinjami, ali druga???
Logiran
Olly
rad pišem

« Odgovor #1113 : nedelja, 03.04.2005 : 15:32:22 »

Tomaz: Več o prehrani pa tukaj:

http://www.homestead.com/skbpp/files/Prehrana.htm

bo ok?
Logiran
oks
odvisnež
Sporočil: 673

« Odgovor #1114 : ponedeljek, 04.04.2005 : 08:43:38 »

Verminex kupujem v trgovini Aler.
Tale vikend smo bili na morju v Poreču in Oks je že prvi večer pokasiral 2 klopa...na srečo sta le lezla po njegovi belini...ampak naslednji dan smo šli takoj k veterinarju in kupili še Advantix...potem pa čakali učinke... Cheesy
Logiran
Tomaz_Lia
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 11

« Odgovor #1115 : ponedeljek, 04.04.2005 : 10:27:29 »

Hvala vsem!

LP Tomaž
Logiran
Olly
rad pišem

« Odgovor #1116 : ponedeljek, 04.04.2005 : 12:45:03 »

Ni za kaj, ti samo povej če rabiš pomoč Wink
Logiran
icey
nekaj malega že vem
Sporočil: 182

« Odgovor #1117 : ponedeljek, 04.04.2005 : 15:15:23 »

Lenny - doma je ostala Icequeen of princess Sissi, Icelady pa uživa pod Kureščkom!!!
Logiran
Olly
rad pišem

« Odgovor #1118 : torek, 05.04.2005 : 16:04:16 »

Aha...pa bo icequeen tudi imela kako leglo, ali pa Sissi (no, ne vem koliko je že stara) ? Pa toliko te sprašujem po sestricah, ampak kako kaj tvoj King?? Boste tudi njega parili?
Rincy: Imaš kako novo "pomladno" Rinino sliko??
Uživajte v tem sončku! Wink
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #1119 : torek, 05.04.2005 : 16:17:04 »

Ne,nimam nič novega,saj sem dala prejšni teden...zdaj ste vi na vrsti Wink Wink
Rino še vedno vstrajno napadajo klopi,kljub frontlin-u in česnu.Bomo šli po to (Advantix),ki ga je predlagala Oks in upamo,da bo bolje...

lp,

Nina in Rina(ki gre pravkar v šolo Cool)
Logiran
Tomaz_Lia
novinec
*

« Odgovor #1120 : torek, 05.04.2005 : 22:02:15 »

Živjo!

Se strinjam z Nino, da so teli klopi letos zelo nadležni. Ravnokar sva z ženo Lii odstranila 4 klope (po vsej verjetnosti jih je dobila na travniku).

Uspešen boj proti kopom!

Tomaž
Logiran
Olly
rad pišem

« Odgovor #1121 : sreda, 06.04.2005 : 13:56:51 »

Naša je imela 2, kot sem enkrat že napisala, dosedaj pa niv čev, smo ji dali Frontline pa drži Wink Amapk prva dva klopa sta bila pa res grozno velka, pa taki bulice sta za seboj pustila, da sem se ustrašila, da bi bilo lahko kaj narobe, ampak na srečo je vse ok!
Tomaz-Kaj ste pa vi dali Lii proti klopom??
Logiran
Tomaz_Lia
novinec
*

« Odgovor #1122 : četrtek, 07.04.2005 : 22:30:25 »

Danes je bila Lia cepljena (stara je 4 mesece). Imamo že 16 kg (torej smo šli od zadnjega cepljenja po 2 kg na teden gor)  Cheesy

Proti klopom nam je veterinar predlagal ovratnico. Bomo videli kako se bo obnesla. Sam sicer nism pristaš ovratnice proti bolham, klopom itd,.. - pri prejšnem kužku se nam je bolje obnesla tekočina ki si mu jo zlil za vrat (se ta trenutek ne spomnim kako se ji reče - se jo pa dobi v lekarni).

PS: V album sem dodal par novih slikic...

http://www.mojpes.net/index.php
Logiran
Tomaz_Lia
novinec
*

« Odgovor #1123 : četrtek, 07.04.2005 : 22:35:39 »

Ups, sm preveč hitel..

Tale povezava bo bolj prava  Grin

http://lia1.moj-album.com/album/255090/
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #1124 : četrtek, 07.04.2005 : 22:57:43 »

tomaz,verjetno misliš frontline.ta pri nas nič ne pomaga Undecided

lp
Logiran
Strani: 1 ... 70 71 72 73 74 [75] 76 77 78 79 80 ... 172   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.