mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 26.11.2024 : 19:39:39

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 64 65 66 67 68 [69] 70 71 72 73 74 ... 172   Dol
Natisni
Avtor Tema: bernski planšarski pes - čvek  (Prebrano 260222 krat)
0 članov in 13 gostov pregleduje to temo.
Olly
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 273

« Odgovor #1020 : sobota, 26.02.2005 : 21:15:19 »

Ojla!
Tudi Lenny je danes uživala na doooooolgem sprehodu na snegu. Sabo na sprehod sem vzela tudi fotoaparat in naredila nekaj super slikic. Žal pa jih ne moram še dati na računalnik, ker imamo nov digitalec pa še ne znamo čisto najbolje...samo da "pogruntamo", pa še nekaj slikic je na kartici starega digitalca, in enkrat pa morajo res priti na računalnik.  sram
Jah....počitnic za nas je res že skoraj konec in mi uživamo še zadnje frej dneve. Mi smo bili na počitnicah v Italiji (smo smučali), Lenny pa je imela super dopust pri gospe, ki ima svoj hotel - hotel ni kot nekateri, kjer so psi ves dan zaprti v kočah in jih nekajkrat spustijo, da opravijo potrebo...ne v hotelu so prijazni psi (kot Lenny) lahko ves dan  spuščeni in se igrajo (prostor okrog hiše je seveda ograjen), spijo lahko zunaj ali notri (kakor so navajeni) Lenny se je na začetku svojih počitnic igrala z nekaj manjšimi psi, ob koncu pa je za družbo dobila še dve bernki, aja eno bernko pa ima doma tudi gospa ki za naše kosmatinčke skrbi (mislim, da imajo berniji pri njej posebne privilegije, tudi zato, ker ima ona bernko) tako, da so bile v hotelu 3 na dopustu in ena domača bernka, torej štiri navihane dame Wink S hotelom sem zeloooo zadovoljna, medtem pa se nad nekaterimi hoteli zgražam  (hoteli, ko so psi po cele dooooolge dneve zaprti v pesjakih)....ampak o tem ne bom izgubljala besed, hotel je v bližini Polgovega Gradca natančneje na Horjulu, mi imamo same dobre izkušnje. Pa tudi gospa pravi da Lenny uživa kar se da, u bistvu ima svoje počitnice. Ker veliko časa preživi s psmi, pa si je vzela čas in našo sneženo ženo, z ostalimi med igro tudi poslikala, tako da čakamo na slikice, pa bom kakšno dala tudi v moj album. Bom na kratko zaključila: Hotel mi je zelo všeč in vem da kosmatinko puščam v varnih in ljubečih rokah, če kdo nima možnosti da bi svojega štirinožca vzel sabo na dopust mi lahko napiše zasebno sporočilo pa mu bom odpisala, ter dala telefonsko številko….
No danes pa smo Lenny skopali v garaži, lepotka se je najprej malo upirala, a ko je videla da
ni nič hudega je uživala v penah Wink S sestro sva jo dobro obrisali in osušili, potem sem jo
prečesala  ter umila še zobke in ušeska, da se sedaj sveti “kot nova” Smiley , ne res sveti se in dlaka
je zares gladka. Imam pa vprašanje: S katerimi (kakšnimi) šamponi umivate svoje bernce in
kako skrbite, da imajo svetlečo, ter mehko dlako?
Uči pa se nove vaje “igra” pri kateri da sprednji del kot v prostor, zadnji del
pa pusti zgoraj, kot takrat, ko se pretegne. Mislim pa da je tudi Basha nekje na eni izmed slik
v njenem albumu v podobnem položaju Wink Vaje še ne obvlada-ji moram še malce pomagati, a
sčasoma vse pride Wink No malo sem se razgovorila, pa saj je vseeno,

Zasnežen zimski  pozdrav

od  snežene dame Lenny
Logiran
Olly
rad pišem

« Odgovor #1021 : sobota, 26.02.2005 : 21:26:40 »

Aja, prišlo je do zamenjave imena, ker me je nekaj ljudi vprašalo če je moji psički ime olly, itd. , tako da se bo videlo, da je moji psički ime Lenny Wink Jaz sem po novo Lenny ! Sedaj imam tudi Lenny-no slikico pod nickom in  ni več problemov. Bom probala še album preimenovat da ne bo več olly, ker me boste sedaj poznali pod Lenny.
Hvala vsem, ki ste to sprejeli Wink
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #1022 : sobota, 26.02.2005 : 22:21:58 »

Živjo!

Danes sva z Rino uživali na srečanju v Zajčji dobravi...tako da imam nekaj najnovejših Rininh slik s snega:

Rina in Tay

Jaz in Rina

Jaz in Rina
več slik si lahko ogledate tukaj-kjer je tudi še Rina kje Wink
(foto:linchaich)

lenny,glede mehke in bleščeče dlake,mislim,da ni vse odvisno od kopanja...Rino smo skopali lansko leto poleti(zaradi tega,ker se je nekje povalala) pa ima vseeno mehko dlako.Krtačim jo redno(skoraj vsak dan) 1× na teden dobi rumenjak s skuto pomešano z briketi,pa ima mehko dlako Wink

lp vašim kosmatincem

Nina in Rina
Logiran
Olly
rad pišem

« Odgovor #1023 : sobota, 26.02.2005 : 22:36:12 »

Ja saj jo tudi mi ne umivamo prav pogosto Wink Počesana je skoraj vsak dan-tako kot pri vas Wink in prav tako dobi rumenjak Wink samo z jogurtom....ali pa kdo pozna še kaj-ali uporablja še kaj, Lenny smo včasih dajali olje, sedaj več ne...ne vem me samo zanima kaj počnete drugi Wink Slikice sem že videla, ko sem malo brskala po moj-album.com in sem te ravno hotela vprašati, če ti urejaš stran, ker je pač samo srečanja Wink Kak je pa članek v reviji Mojberni?
Čaw
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1024 : sobota, 26.02.2005 : 23:58:58 »

Lenny,na kratko opisana moja zgodba s psmi...in hkrati zahvala Čepinovim,ker so nam podarili Rino Wink

lp
Logiran
Olly
rad pišem

« Odgovor #1025 : nedelja, 27.02.2005 : 12:18:01 »

Se mi je zdelo da je nekaj takega, ali podobnega Wink Si ti napisala zgodbo?
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1026 : nedelja, 27.02.2005 : 14:39:17 »

ne,čisto sama ne.....najprej sem jaz napisala nek "osnutek" potem pa smo skupaj oblikovali.

lp
Logiran
Olly
rad pišem

« Odgovor #1027 : ponedeljek, 28.02.2005 : 16:01:12 »

lepo Wink Pa je tudi kakšna slikica od Lucy?
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1028 : ponedeljek, 28.02.2005 : 17:26:56 »

čao!

lenny,ne,samo od Rine:

to je ta slika

Danes smo bili na Jezerskem z Rino.Bilo je naravnost fantastično....pol metra snega....Rina je šibala "kot teliček"...kljub mrazu in vetru smo uživali 100 na uro.Slikic (žal) ni.Zdaj pa spi...že v avtu je zaspala,tako da smo se lahko ustavili pri znancih.

lp,
Nina
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1029 : ponedeljek, 28.02.2005 : 17:33:20 »

ojla!

Sem se zmotila...slikica je podobna tej...na uni sliki ima glavo zasukano za par stopinj v desno Wink Wink,če jo bom kdaj dala na net,jo bom pokazala tukaj.

lp
Logiran
Olly
rad pišem

« Odgovor #1030 : ponedeljek, 28.02.2005 : 19:47:30 »

No... jaz se pa trudim spravt nekaj slikic v album (naslov mate spodaj) od letošnje zime, zdej na račnalniku so samo še v album šibajo Wink
Logiran
Benka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76

« Odgovor #1031 : torek, 01.03.2005 : 13:15:49 »

Evo mene po kratkem premoru....gužva v službi.

Tudi pr nam je še nekaj snega in Benka je vsa srečna, da se lahko valja v snegu.  Imam nekaj novih slik, vendar si ji š emoram prenesti na računalnik in nato v album.

Včeraj sem ji šla nakupit hrano. Čeprav še ima doma brikete Eucanuba, Neutro, Technikal in Royal Canin, sem ji še včeraj prvič kupila Hills in Pro pac. Hils ima zelooooo rada, pro pac pa ji še nisem dala. Zadnje čase imam doma več hrane za psa, kot pa za mene in fanta  Wink Wink Wink. Sicer pa se držim napisanih količin hranjenja na pakungah. Z menjavanjem hrane nima problemov. Raje je za vsak obrok druge brikete, kot pa skoz iste.  Kako pa kaj vi hranite svoje kužke? Mislite, da dajem Benki preveč raznovrstnih briketov?

Toliko z mojega javljanja!

Lp, Neža  Cool
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1032 : torek, 01.03.2005 : 14:19:36 »

ojla

benka,nekateri psi ne prenesejo dobro menjave hrane in jo moraš dodajat/mešat postopoma.Tvoja očitno sprejema hrano,če je to dobro,da tako pogosto menjaš hrano,naj ti pa povedo drugi,ker jaz ne vem točno,pa da ne bom kaj narobe rekla.Rina je tehni cal,ki jim primešamo royal canin.Težav ni,razen na začetku je "spuščala neprijetne vonjave",zdaj pa je že uredu.

lep sončen pozdrav iz Domžal

Nina in Rina
Logiran
Olly
rad pišem

« Odgovor #1033 : torek, 01.03.2005 : 16:14:29 »

Naša je že pri mami jedla tehni cal, imeli smo še nekaj vzorcev eukanube, pa nutro, Hills...pa smo na koncu spet dali tehni cal, ker ji je vse pasalo Wink Mam nove slikce Wink
Logiran
icey
nekaj malega že vem
Sporočil: 182

« Odgovor #1034 : torek, 01.03.2005 : 18:26:19 »

Živjo!

Verjetno ni nič narobe, če ji daješ vse te različne vrste briketov, a po moje je to nepotrebno. Lahko malo manj kompliciraš in ji kupuješ dve sli tri vrste briketov, ki jih najraje je, pa bo stvar rešena. Smisel v mešanju briketov je predvsem v preprečevanju alergij in pa seveda dobra rešitev pri neješčih psih.
Jaz Kingu večkrat dodajam sardele v olju, jogurt, jušno osnovo (neslano ali razredčeno), skuto in rumenjak, včasih mu kar stepem celo jajce, mal popečem in dam med brikete, pa polento, makarone in riž - to troje ima zelo rad, a ko sem ga imela na nizko beljakovinski dieti je ravno od tega dobil prhljaj...
Rada mu popestrim obrok, če mu že ravno ne kuham. Tudi meni ne bi bilo najbolj všeč vsak dan jesti samo enega in istega zrezka s krompirjem recimo.  Wink
Sadje je nehal jesti po enem letu starosti, zato mu ga zdaj včasih prethotapim v hrano (naribam med kakšne dobrote).
Kost dobi redko, ker ga zapira. Vedno mu dam telečjo, kuhano, 'juhico' pa porabim v naslednjih dneh kot dodatek briketom (kot že rečeno neslano).
Briketov se je pa zelo naveličal, tako da sem sedaj spet na Biomillu, ki ga edinega rad je.
Lp!
Logiran
Strani: 1 ... 64 65 66 67 68 [69] 70 71 72 73 74 ... 172   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.