mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 26.11.2024 : 17:30:04

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 63 64 65 66 67 [68] 69 70 71 72 73 ... 172   Dol
Natisni
Avtor Tema: bernski planšarski pes - čvek  (Prebrano 260169 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
bina
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790

« Odgovor #1005 : četrtek, 17.02.2005 : 16:07:23 »

Benka, kako si se odločila glede slikanja kolkov?

Lp Jana
Logiran
Benka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76

« Odgovor #1006 : četrtek, 17.02.2005 : 16:14:23 »

Ammmmm.... sem se odločla, da jo bom peljala, ampak ko bo malo starejša, torej pri kakih sedmih , osmih mesecih (po priporočilih). Mislim, da je res tako bolje, kot pa že sedaj.

Lep dan, neža
Logiran
manetka
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #1007 : četrtek, 17.02.2005 : 16:44:43 »

Jaz dala Leylo slikat kolke okrog 6 meseca, dr. Matko je to svetoval zaradi preventive in takrat zatrdil, da kaže da bo vse v redu.
Tako, da mislim, da je 6 mesecev starost, ko se že vidi kako bo.
Možno, pa je da se v tej starosti pri vseh- odvisno od razvoja- pri vseh še ne vidi.
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #1008 : četrtek, 17.02.2005 : 17:31:50 »

Mislim, da Rina ni tako majhna štručka, saj je dama stara že okrog 8 mesecev ane Rincy.
ja,prav imaš.Rina je že prava dama in stara je 8mesecev...dobro spremljaš starost Wink Wink

Drugače pa je Rina že čisto polna energije....spet hodiva na sprehode in se igrava Cheesy

lp
Nina
Logiran
Blumina
nekaj malega že vem
Sporočil: 186

« Odgovor #1009 : petek, 18.02.2005 : 11:00:53 »

Na zalost se nisem nasla tiste strani o tezi odrascajocih bernijev, sem pa nasla mnogo drugih uporabnih reci!
Tule je nekaj:

Nekaj info o tem, kako so izracunali tujci:
http://www.berner.org/compilations/pup_cost.pdf
Kar nekaj pametnih besed za prebrat:
http://www.bmdcsew.org/pbg2/pbg_index.htm
veliko o zdravju in prehrani:zdravje
http://www.canadasguidetodogs.com/health.htm
dedne bolezni, katerim so nasi medvedki zelo podvrzeni:
http://www.upei.ca/~cidd/breeds/bernesemountaindog2.htm

LP Blumina
Logiran
Olly
rad pišem
Sporočil: 273

« Odgovor #1010 : petek, 18.02.2005 : 14:57:34 »

Uh....se malo kregamo...dooooooolgo me ni bilo, imam nekaj novih Lenny-nih slikic v alumu, ki sem jih skenirala (prej so bile narejene z navadnim fotoapartom) zato je kvaliteta malo slabša ampak...je vse ok! Sicer tudi jaz priporočam nakup z rodovnikom, ampak ne pomeni, da berni ne bo nikoli bolan, ali da bo vse ok, za to moramo bolj poskrbeti  lastniki...
Benka....tvoja psička je res luštna Wink
Logiran
tinko
novinec
*
Sporočil: 24

« Odgovor #1011 : petek, 18.02.2005 : 15:17:27 »

Ful maš srčkano psičko  Wink

Pa una slikca v drugem albumu mi je všeč, ko je Essy na skali ob jezeru, sm una buča spodaj mal kvari sliko  Grin

lp, tinko
Logiran
Olly
rad pišem

« Odgovor #1012 : petek, 18.02.2005 : 15:23:15 »

Hvala zta pohvalo...sem ravno urejala in je možno, da si kakšno izpustil Wink Essy pa ni naša psička, saj veš in je (žal) bivša psička članice essy, ki včasih kaj napiše...uno bučo, bom probala odrzat s slike, vem da kvari, upam pa da bo kakšna slikica še prišla, saj jih imam na kartici, v digitalcu, samo na računalnik jih je potrebno dat, ampak nam še vedno "serje" tako, da boste morali malo počakati Wink Te so malo starejše, pa sem jih skenirala (ko sem lahko).
Čaw
Logiran
essy
novinec
*
Sporočil: 22

« Odgovor #1013 : petek, 18.02.2005 : 22:33:04 »

Pozdravljeni

Forum spremljam redno, redko pa se oglasim. Pozdravljam vse. Tinkotu  pa sporocam, da je Essy nasa psicka, ki nas je na zalost ze zapustila 17.10.2004. Lepo mi je bilo, ker ti je Essy vsec, saj ko govorimo o njej imamo se vedno oci polne solz - kljub temu, da imamo 2 psicki. V kolikor te zanima nasi psi in potomci nase ljube Essy poglej na naso interntno stran *****. Pa povej kako so ti vsec.

Essy
ka
Logiran
Olly
rad pišem

« Odgovor #1014 : petek, 18.02.2005 : 22:44:23 »

Essy, stran mi je všeč in če se ne motim ste jo malce prenovili Wink Kako je sedaj to....? Imate Twinny (po kateri se imenuje psarna) in pa Cari, če imam prav? Essy-ni mladički so mi zelo všeč...res so srčkani, so pa že zelooooooooo zrasli-primerjam slike, pa ko sem jih videla na razstavi v Lj, 15.1.05 Wink!
Logiran
essy
novinec
*
Sporočil: 22

« Odgovor #1015 : sobota, 19.02.2005 : 08:37:57 »

Živijo Olly

Ja, prav si videla imamo Twini in Cari - Carisma je njeno celo ime. Psarna pa se imenuje po Twini in Essy. Za ime psarne smo vzeli Twin (od Twini) in ssy (od Essy). Vsaki od naših psičk smo vzeli po eno črko imena in tako sestavili ime psarne. Vzeli smo tudi Twinino ime za psarno, kljub temu, da smo jo že pri  letu sterilizirali - saj ima že od vsega začetka hude probleme s kolki.
Prav zaradi problemov s Twini smo sedaj našo novo psičko Cari slikali že pri  mesecih - pri dr. Matkotu. Ta dan, ko smo jo slikali smo bili vsi v družini srečni saj so bili rezultati slikanja res super. Matko jo je pohvalil, da ima kolke, komolce in ramena super.
Ko pa že govoriš o Essynih mladičkih moram povedati, da smo ponosni nanje saj so res super na vseh področjih. Je pa super tudi to, da so vsi pri super družinah, ki jih imajo radi in skrbijo zanje tako kot je zanje najbolje.

Olly uživaj še naprej s tvojo psičko, v kolikor pa se boste z družino vozili kaj po naši dolini se ustavite pri nas.

Essy
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1016 : sobota, 19.02.2005 : 09:30:38 »

essy Twini in Cari sta zelo lepa bernija...pa stran mi je tudi všeč,ker je prenovljena Wink

lp,
Nina
Logiran
tinko
novinec
*
Sporočil: 24

« Odgovor #1017 : ponedeljek, 21.02.2005 : 13:41:19 »

Ojla essy!

Za tvojo Essy nisem prej vedel, mi je pa takoj v oči padla in sem prepričan, da je bila nekaj posebnega in da je ne boste nikoli pozabili. Opazil pa sem, da je bila še zelo mlada Sad  
Ogledal sem si tvojo stran in moram rečt, da imaš res lepe peseke   Wink
Mladički pa zgledajo pravi vražički, še posebej kadar imajo postrani glavo   Grin  

lp, tinko
Logiran
Olly
rad pišem

« Odgovor #1018 : petek, 25.02.2005 : 21:52:03 »

No kje ste se izgubili bernski prijatelji? Kako kaj preživljate zasnežene zimske dni (no, vsaj pri nas je sneg)? Lenny uživa 100/h, sedajle že malce drema.....mrzli in preigrani dnevi jo utrujajo Wink

Rincy: Kako pa kaj vaša lepotička?

Benka: Pa Benka? Kako kaj pri vas?

essy: Boste na spletno stran dodali še kako sliko Cari, ker sem zasledila le eno...no mogoče je še kakšna, ampak pod "naši psi" sem našla le eno.

Uživajte na snegu Wink
Čaw,
Ema in Lenny
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1019 : petek, 25.02.2005 : 22:08:34 »

Živjo!

Olly,zgubili smo se v snegu,ker ga je toliko ;)Slikic ne bo(na žalost),ker nimamo digitalca doma...pa ravno zdaj ko so počitnice...( no enim so se končale...ane olly Grin).
Naša lepotička urno divja po snegu...zdaj sva ugotovili,da je zelo zanimiv jutranji sprehod od 6-7 enkrat na travnik se "spojat".Sneg še kar pada in pada....prav fino je...jaz uživam..Rina pa še bolj Cheesy...če ste kaj prebirali časopis Mojberni je objavlen članek o Rini(pa seveda slika) Wink

uživajte na snegu

lp,
Nina&Rina Kiss
Logiran
Strani: 1 ... 63 64 65 66 67 [68] 69 70 71 72 73 ... 172   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.