mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 26.11.2024 : 19:17:06

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 62 63 64 65 66 [67] 68 69 70 71 72 ... 172   Dol
Natisni
Avtor Tema: bernski planšarski pes - čvek  (Prebrano 260201 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Benka
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 76

« Odgovor #990 : četrtek, 17.02.2005 : 14:00:02 »

Icey.....veš, se mi da vtepst v glavo, neka pa ne.

ammmmm ...... mogoče se je iz mojih postov res razbralo, kot da sem pristaš samo nerodovniških psov, ampak ni čisto tako. Jaz sem pač do zdaj imela 4 pse, ki so bili vsi nerodovniški, nudila pa sem jim vedno zelo velikoin so vedno bili zdravi (trkam na les  Tongue) Imela sem tudi "cezarja", pa sem za njega zapravila na mesec 20 jurjov, čeprav je čisto majhen pesek. Res je zanimivo, da imam nerodovniške pse, iz meseca v mesec pa dajem zanj veliko denarja za vse njegove potrebe. Januarja sem samo za benkine igrače zapravila 10 jurjov. No, pa saj ni važno zaj kolko sn dala za igrače, pač primer sem podala.

Želim povedati, da če bi imela rodovniške ali nerodovniškega psa - zame sta ob istovredna,  stroški zanj bi bili na mesec enaki - pes  mi to vse poplača.

Neža
Logiran
Benka
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #991 : četrtek, 17.02.2005 : 14:02:40 »

hotela sem napisat: Icey veš sem blont in nelaj se mi da vtepst v glao, nekaj  pa ne.  Grin Grin

Tisto o teži p ane najdem,  pa še računalnik mi tak "šteka". Mogoče veste točno na kateri strani je napisano?
Logiran
icey
nekaj malega že vem
Sporočil: 182

« Odgovor #992 : četrtek, 17.02.2005 : 14:06:57 »

Upam, da ni prišlo do zamere- vzela sem te kot primer ker mislim, da si čudovita lastnica za bernca - taka, kot si jih lahko samo želimo, in vem ,da nisi apriori proti rodovnikom ker bi bili predragi, ampak imam občutek, da če bi se še enkrat odločala za nakup bernca ne bi šla po rodovniškega - vidiš tu te pa ne razumem več (seveda ob predpostavki da si seznanjena s problemi nerodovniške vzreje)!
Samo to sem hotel  izpostavit! Drugače pa vsa čast Benki za taka lastnika (venomer pozabljam na tvojega fanta)!!!
Logiran
icey
nekaj malega že vem
Sporočil: 182

« Odgovor #993 : četrtek, 17.02.2005 : 14:11:59 »

Glede teže - mlade bernce je potrebno pazit da niso debeli. To pomeni da jim med sprednjimi in zadnjimi nogami ne sme bingljati sodček ampak luštno zaobljen trebušček, kjer se lahko pod kožo čuti rebra.
Če boš sledila navodilom na paketih hrane in vzela priboljške kot del dnevnega obroka (se pravi da le tega zmanjšaš za količino priboljškov) ne bi smela imeti težav.
Sama se res ne spomnim kilaže Kinga, ko je bil mali, vem le to, da sem ga prinesla domov z 10-imi kg, v treh mesecih pa jih je pridobil nekje 15 (to vem, ker sem ga nosila poa stopnicah še ko je že imel čez 30 kg, to pa je bilo okrog njegovega 5 meseca nekje).
Torej zmerna hrana in ne pozabi zmerna aktivnost - le po ravnem, kolikor sama želi in v tem času pazi na spolzke ledene površine (smrt za kolke).
Logiran
Benka
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #994 : četrtek, 17.02.2005 : 14:20:49 »

Drugače pa vsa čast Benki za taka lastnika (venomer pozabljam na tvojega fanta)!!!

Grin Grin Grin Grin Grin

Moj fant je bolj za žuljenje Benke. Je privatnik, veliko dela, ampak ima firmo doma, tako da jo kar med delovnim časom žuli in ko pride domov. Vsak dan proti večeru pa gremo vsi trije na sprehod. Vse ji kupujem jaz, finance pa dava skupaj. Včasih, ko pridem iz Tukana (Hoče) z štirimi polnimi vrečkami stvari za benko in vidi račun, je njegov pogled  Shocked Shocked Shocked Shocked. Malo čudno gleda, ko pa prileti Benka pa je že  Wink.
Logiran
tinko
novinec
*
Sporočil: 24

« Odgovor #995 : četrtek, 17.02.2005 : 14:25:03 »

ammmmm ...... mogoče se je iz mojih postov res razbralo, kot da sem pristaš samo nerodovniških psov, ampak ni čisto tako. Jaz sem pač do zdaj imela 4 pse, ki so bili vsi nerodovniški, nudila pa sem jim vedno zelo velikoin so vedno bili zdravi (trkam na les  Tongue) Imela sem tudi "cezarja", pa sem za njega zapravila na mesec 20 jurjov, čeprav je čisto majhen pesek. Res je zanimivo, da imam nerodovniške pse, iz meseca v mesec pa dajem zanj veliko denarja za vse njegove potrebe. Januarja sem samo za benkine igrače zapravila 10 jurjov. No, pa saj ni važno zaj kolko sn dala za igrače, pač primer sem podala.

Želim povedati, da če bi imela rodovniške ali nerodovniškega psa - zame sta ob istovredna,  stroški zanj bi bili na mesec enaki - pes  mi to vse poplača.

Neža

sprot lažje diham, ko kaj takega preberem. Si čisti dokaz, da so misli nekaterih popolnoma zgrešene. Pri tem mislim na tiste, ki so govorili, da komu je škoda dati za psa z rodovnikom 130.000 - 160.000sit, škoda, da sploh ima psa ker bo pes ob prvi bolezni pristal na cesti.

Lep dan in veliko užitkov z Benko ti želim Neža

tinko

Logiran
matejam
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 55

« Odgovor #996 : četrtek, 17.02.2005 : 14:58:51 »

Zdravo.

OJOJOJ, koliko kompliciranja in zapletanja. Ljudje, dejte razumet, da pač obstaja miljone in več ljudi na svetu, ki imajo različna mišljenja. Kaj bi pa bilo. če ne bi bilo tako. En sam velik dolgcajt.

No naj povem, da moj Bery tudi nima rodovnika. V ponedeljek bo star leto in 8 mesecev in je zdrav in igriv. Pa ne sedaj misliti, da sem mahnjena na nerodovniške pse. Kje pa. Prijatelji imajo rodovniškega bernija, ki je prav tako luškan in cortkan. (Ok res da je Berny bolj luškan  Grin Wink)Sama sem se pač odločila za Bernija brez rodovnika. Lepo skrbim zanj, hodiva v pasjo šolo (sedaj bova delala že ispit IPO1) in sploh mu nič ne manjka.

Pa ne me zdaj zasut s kritikami, samo svoje mnenje sem povedala. Drugače pa bernc je bernc, pa naj bo za li brez zame so vsi cortkani.

lp, vsem bernoljubcem
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #997 : četrtek, 17.02.2005 : 15:15:08 »

Živjo!

Upam da se bo tole prepiranje kmalu končalo.Vem da ste različnega mnenja in bi radi tistim ki so proti bernijem(rodovniskim) povedali/dokazali da je bolje imet bernija z rodovnikom-in se s tem tudi sama strinjam(da imajo psi rodovnik).
Za pomiritev prilagam eno sliko Rine,ki je sicer slaba,ker je slikana s telefonom-digitalca nisem imela pri sebi.Slikana je v torek,ko je prišla domov z hospitala...(zmučena od ležanja v kletki)

lp,
Nina
Logiran
tinko
novinec
*

« Odgovor #998 : četrtek, 17.02.2005 : 15:26:52 »

Zdravo.

OJOJOJ, koliko kompliciranja in zapletanja. Ljudje, dejte razumet, da pač obstaja miljone in več ljudi na svetu, ki imajo različna mišljenja. Kaj bi pa bilo. če ne bi bilo tako. En sam velik dolgcajt.

No naj povem, da moj Bery tudi nima rodovnika. V ponedeljek bo star leto in 8 mesecev in je zdrav in igriv. Pa ne sedaj misliti, da sem mahnjena na nerodovniške pse. Kje pa. Prijatelji imajo rodovniškega bernija, ki je prav tako luškan in cortkan. (Ok res da je Berny bolj luškan  Grin Wink)Sama sem se pač odločila za Bernija brez rodovnika. Lepo skrbim zanj, hodiva v pasjo šolo (sedaj bova delala že ispit IPO1) in sploh mu nič ne manjka.

Pa ne me zdaj zasut s kritikami, samo svoje mnenje sem povedala. Drugače pa bernc je bernc, pa naj bo za li brez zame so vsi cortkani.

lp, vsem bernoljubcem

Malo je takih na tem forumu , ki tako razmišljajo kot ti. Men se tut zdi, da je preveč kompliceranja okrog rodovnika bla bla bla... vsak naj se sam odloči kaj naj kupi. Redovniški in nerodovniški bernci se bodo vedno dali dobit tako, da se je brez veze kaj sekirati vsak si bo lahko našel sebi primernega.
hehe, če bi blo vse tako kot treba in kok jst poznam ta forum te bi mogli zdaj vsi napasti (kritizirati).  Je pa znimivo kak nekateri člani kr mal s strahom priznajo, da imajo nerodovniškega bernca, kot da je to kakšen greh.

Mimo grede vam povem, da sem malo klicaril okol za nerodovniške bernce in so že vsi oddani oziroma prodani,  zgleda da je zanimanje za nerodovniške bernce kr veliko.

lp
Logiran
tinko
novinec
*

« Odgovor #999 : četrtek, 17.02.2005 : 15:38:22 »

Živjo Nina!

Lepa je tvoja Rincy  Wink pa se je sploh zbudila iz takega trdnega spanca  Grin

Dodal bi samo tole, ko si rekla, da so nakateri proti rodovniškim bernijem, za mene to ne velja in sem prepričan, da za ostale tut ne in ni mi jasno zakaj bi sploh kdo bil proti rodovniškim, pač se eni odločijo za rodovniske eni pa za nerodovniške.

lp, tinko  
Logiran
matejam
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #1000 : četrtek, 17.02.2005 : 15:44:13 »

No tinko, tko kot teb tudi meni ni težko in me ni sram priznati da je moj bernc Berny brez papirjev. Pa kaj čmo, tako je to na tem svetu.
lp,
Logiran
manetka
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #1001 : četrtek, 17.02.2005 : 15:47:14 »

UH UH, kako se hitro množijo posti tule gor.
Ne bom pisala o ničemer rodovniškem in nerodovniškem, ker imam najbrž spet svoje tretje mnenje glede vsega... Pa se ne izplača...

Rincy meni se zdi prav posrečena fotka:)
V globokem spancu Rina srečna, da je doma Cheesy

Naša mala bernka Leyla tako veliko spi zadnje čase, najbrž zaradi mraza in njene neugnanih lumparij, ki ji špiči, ko je budna.

Lp Manca

Logiran
matejam
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #1002 : četrtek, 17.02.2005 : 15:48:05 »

Rincy; to vzbuja v meni spomine na dni, ko je bil tudi moj Berny taka majhna štručka Sad Grin Cheesy, zdaj je pa že velikanski koštrun.

ps.: Upam da bo kmalu spet živahna!

lp
Logiran
manetka
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #1003 : četrtek, 17.02.2005 : 15:50:04 »

Mislim, da Rina ni tako majhna štručka, saj je dama stara že okrog 8 mesecev ane Rincy.
Logiran
matejam
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #1004 : četrtek, 17.02.2005 : 16:03:59 »

No to je zame še majčkeno (milim v starostnem smislu), vse je še bolj puhasto in mehko (kožušček). Moj Berny gre že drugi svečki nasproti.
Logiran
Strani: 1 ... 62 63 64 65 66 [67] 68 69 70 71 72 ... 172   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.