mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 26.11.2024 : 20:21:26

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 61 62 63 64 65 [66] 67 68 69 70 71 ... 172   Dol
Natisni
Avtor Tema: bernski planšarski pes - čvek  (Prebrano 260232 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
icey
nekaj malega že vem
Spol: Ženska
Sporočil: 182

« Odgovor #975 : četrtek, 17.02.2005 : 12:03:41 »

Mogoče bi bilo na tem mestu primerno izvedeti tvojo starost...

Ne skrbi, ne vrti se cel svet okoli tebe. Tu se nam svet vrti okoli psov, zato so tudi debate naravnane za dobro le teh. Če jih jemlješ osebno je to tvoj problem, zato s tem ne obremenjuj nas.
Če bi politiki vsa nestrinjanja jemali osebno bi se poklali v parlamentu - res pa je, da je za sodelovanje v takih debatah potreben določen nivo zrelosti, ki ga recimo premore Bonie, ki se prav tako ne strinja z mano, a je debata vseeno konstruktivna!

Pa srečno!
Logiran
tinko
novinec
*
Sporočil: 24

« Odgovor #976 : četrtek, 17.02.2005 : 12:12:26 »

Če želiš izvedeti mojo starost, kr vpraš.

Brez zamere ampak se tudi ti meni ne zdiš kaj preveč zrela neglede na to kok si stara.
Glede Bonie sem enakega mnenja.

Srečno tudi tebi!
Logiran
icey
nekaj malega že vem

« Odgovor #977 : četrtek, 17.02.2005 : 12:30:51 »

Bonnie - še nekaj glede prehrane mladiča.
Tudi sama verjetno dobro veš, da je prehrana mladičev pri nekaterih pasmah v prvem letu starosti izrednega pomena. Bodisi zaradi hitre rasti, specifičnega prebavnega trakta... Tako da se sicer strinjam, da vsak pasji mladič lahko hitro presedla iz boljše na slabšo hrano brez večjih trenutnih posledic, a nihče me ne bo prepričal, da pusti slabša kvaliteta hrane predvsem v prvem letu starosti enake zdravstvene predispozicije skozi celo življenje kot kvalitetna in uravnotežena prehrana.

In če imam doma psa, ki je prvem letu starosti pridobil 45 kg in zrasel na višino 68 cm, bom naredila vse, da mu omogočim čim bolj zdravo rast in njegovim sklepom pomagam pri razvoju s kvalitetno hrano, ki me stane 3x toliko kot tista, kupljena na pumpi. Moja računica - danes imamo zdrave sklepe in smo prišparali na operaciji!

In zdaj, ko zaključimo s prehrano se odpre vprašanje gibanja mladega bernca...
Nekateri nejeverni tinčki bi ga gotovo zapeli za kolo in mu omogočili veliko gibanja z malo porabljenega časa, močno dvomim, da bi 30 kg mrcino nosili po stopnicah, prepričana pa sem, da bi mu v dobri veri nudili nedeljske izlete v hribe...

Tudi meni je moral vse to nekdo povedati, a ravno s tem namenom sem poslušala ljudi, ki imajo izkušnje s psi te pasme, in imela sem srečo pri vzrediteljici, ki mi je nudila vse informacije, če pa kaj ni vedela se je pa pozanimala.

Rezultat - zdrav kuža, ki mi ni zrasel čez glavo!
Logiran
Benka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76

« Odgovor #978 : četrtek, 17.02.2005 : 12:41:22 »

Evo, spet se oglašam  Tongue - če pa ne dobim nobenga odgovora   Cry.
Spet sprašujem glede teže bernike pri 13 tednih. Benka je sedaj stara 15 tednov in je imela pri 13 tednih 13,5 kg. Veterinar je reko, da je lepa, mene pa zanima vaše mnenje.

Benki dajem za jest 3 krat na dan. Dobi pa različne "znamke" briketov. Npr. Zjutraj Technikal, za kosilo konzervo Eucanoba, za večerjo pa Royal canin. Včasih ji brikete namočim v mleko. Zelo rada pije mleko, dobi pa tudi namesto "briketneg" obroka mlečni obrok. Prv mese se  jo hranila samo z eukanuba briketi, potem pa sem ji kar začela dajati za vsak obrok različne brikete. Zaenkrat še vse dobro prenaša, brez driske.

Neža

Logiran
Bonie
rad pišem
Sporočil: 349

« Odgovor #979 : četrtek, 17.02.2005 : 12:46:40 »

res pa je, da je za sodelovanje v takih debatah potreben določen nivo zrelosti, ki ga recimo premore Bonie, ki se prav tako ne strinja z mano, a je debata vseeno konstruktivna!

To pa ne bo čisto držalo. Jaz se glede bistva čisto strinjam s tabo  - glede nakupa bernca s papirji, pa tudi, da komur je žal denarja za "tisti papir", mu ga bo najbrž žal tudi za primerno hrano in morebitne zdravstvene probleme in da naj tak bernca oz kateregakoli drugega raje psa sploh ne kupi. Ne strinjam se samo s tvojimi argumenti za to (da naj bi bilo rodovniški bernci (s papirji) bolj občutljivi kot mešančki, zato ker so rodovniški), ker je to po mojem mnenju skregano s celotno politiko vzrejanja rodovniških psov. Samo to. Razumem pa, da v svoji goreči privrženosti pasmi skušaš preprečiti vsak nakup takoimenovanih "čistokrvnih berncev" brez papirjev in s tem posledično takšno vzrejo, kakor tudi kasnejše zanemarjanje berncev pri lastnikih, ki hočejo imeti bernca, ker je taakooo lustkan, denarja zanj (in tudi časa) pa jim je žal ...

Tinko, zate pa srčno upam, da samo uživaš ob provociranju drugih ljudi, čeprav po resnici povedano ti malce bontona tudi ne bi škodilo
Logiran
tinko
novinec
*

« Odgovor #980 : četrtek, 17.02.2005 : 13:07:46 »

Ni čudno, da jih veliko ne upa povedati svojega mnenja, ko ste pa tukaj takoimenovani sami strokovnjaki za pse, znate pa samo kritizerati, hvaliti svoje in po možnosti še reklamo delati (verjetno ste nakateri tudi rejci, da tak hvaltite rodovniške pse).

Bonie, moj cilj sigurno ni provociranje, če so me pa nekateri začeli nažirati je pa tudi prav, da se branim.

Na stran sem se prijavil, da izvem kaj več o berncih, ker mi je ta pasma zelo všeč in načrtujem, da bi ga v kratkem kupil in ga verjetno tudi bom  pa čeprav nekateri mislite, da sem neprimeren za lastnika takemu psu.  
V nos sem vam pa šel ker sem povedal, da se zanimam za nakup NERODOVNIŠKEGA bernija in ker sem rekel, da bo včasih dobil kako KOST za pod zob    Shocked  in to je to kar vam ne, da mira in iz tega pišete cele romane in pametujete...
Logiran
Bonie
rad pišem
Sporočil: 349

« Odgovor #981 : četrtek, 17.02.2005 : 13:11:34 »

Icey,
ne me narobe razumeti. Dobro vem, da je prehrana v prvem letu zelo pomembna za velike pasme (tudi moja je v enem letu prišla na 42 kg in približno toliko cm kot tvoja). Pravim pa, da je vseeno bolje malo počakati z nakupom in prišparati tistih 100 jurjev in kupiti rodovniškega psa, pa četudi veš, da mu kasneje ne boš mogel kupovati briketov za 12 jurjev ali vsak dan posebej zanj kuhati pravega meseka in bio zelenjavo, pa kupovati 1001 priboljšek in na kupe igrač. Se dobijo tudi čisto dobri briketi za 7 jurjev, pa tudi stalno kakšne akcije obstajajo. Zastonj pa tako noben pes ni. Pa tudi brez posebnih pasjih priboljškov pes preživi, glede igrač pa se da marsikaj zimprovizirati... Še vedno sem prepričana, da je vseeno večja verjetnost, da bo ta pes bolj zdrav, kot bi bil pes brez papirjev iz nekega črnega legla...
Hočem povedati, da je lahko nekdo dober lastnik psu tudi če zanj ne more dati 30 jurjev mesečno. Tveganje, da bo pes zbolel, pa vedno obstaja. Verjamem pa, da je ob nakupu rodovniškega psa, to tveganje manjše in ravno zato ljudem z omejenimi sredstvi polagam na dušo, naj , če res želijo točno določeno pasmo, prišparajo in kupijo psa z rodovnikom. Čisto druga kategorija so pa tisti, ki jim je danarja za psa žal. Takšni naj psa sploh ne kupijo, ker bo takšen pes najverjetneje ob prvi večji bolezni ostal na cesti...
Logiran
tinko
novinec
*

« Odgovor #982 : četrtek, 17.02.2005 : 13:11:38 »

Neža to je pa zelo zanimivo, da taki poznavalci berncev ne odgovorijo na tako preprosto vprašanje.
Mogoče ti pa namenoma nočejo odgovoriti, ker imaš nerodovniškega bernija.

lepo se mej, tinko
Logiran
Noli
odvisnež
Sporočil: 587

« Odgovor #983 : četrtek, 17.02.2005 : 13:19:41 »

Neža malo se potrudi in preberi celo temo, pa boš kakih deset strani nazaj, našla  prav debato o teži mladih berncev Wink. Da se ne bi vsakih pet strani o enem in istem govorilo.
Tinko ti pa kar kupi karkoli že želiš, privoščim ti še ene 10x večjo srečo kot sem jo imela sama pri svojem nespametnem nakupu. Ti pa svetujem, da predno koga pošlješ v rodne kraje (in še kam) malce premisliš, ker glede na to da si nov na forumu, ne veš s kom govoriš. Nekateri le imamo marsikatero izkušnjo  Cool Wink.

LP Noli
Logiran
Benka
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #984 : četrtek, 17.02.2005 : 13:24:37 »

Icey,
Hočem povedati, da je lahko nekdo dober lastnik psu tudi če zanj ne more dati 30 jurjev mesečno. Tveganje, da bo pes zbolel, pa vedno obstaja.

Se strinjam, čeprav zapravim za benko okrog 25. No pa še cepljenje ma danes. Aja, še to. Pes se cepi proti steklini pri 4mescih, a ne? Tako sem prebrala v literaturi o psih.

Neža
Logiran
Benka
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #985 : četrtek, 17.02.2005 : 13:26:17 »

Ups, malo sem se pri citatu zmotla. Sem kar vse dala pod citat. No, upam, da ste znali razbrat.

Rem zaj iskat stran o teži... če bom našla.

Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #986 : četrtek, 17.02.2005 : 13:31:12 »

Benka, ja. 1. cepljenje proti steklini naj bi bilo pri 4. mesecih (nekje sem brala, da celo pri 3. Huh Shocked Roll Eyes). Ampak nekateri to cepljenje malo zavlečejo. Se pravi, da ga preložijo na kasnejši čas. Menda naj ne bi cepivo dobro delovalo na mladega psa. Jaz vem, da bom naslednjega psa cepila malo kasneje. Ampak, če bo mladiček v tem času (od 4 mesecev do dneva cepljenja) koga ugriznil (no, ne zares, ampak da me kdo prijavi policiji), potem sem pa naj***** Lips Sealed Lips Sealed Ker bi pes moral biti po zakonu cepljen, pa ni bil.

Tako da se sama odloči Wink Imaš pa tudi na tem forumu že odprto temo o cepljenju Wink

Kako si se pa odločila glede slikanja kolkov? A gres slikat v pon. ali ne?

Glede teže ti pa ne znam povedat, ker nimam bernskega, pa tudi težo jaz sproti pozabljam sram Grin

Drugi se pa malo umirite in začnite lepo debato, ne pa da se stalno kregate  Lips Sealed Lips Sealed

Lp jana
Logiran
Blumina
nekaj malega že vem
Sporočil: 186

« Odgovor #987 : četrtek, 17.02.2005 : 13:41:02 »

Tinko, ali si mogoce pomislil, da nekateri od nas nimajo vec ob sebi mladicka in so jim teze odsle iz glave? In pa, da ne odgovorijo takoj, ker iscejo prave podatke, da ne bodo krive vere sirili.
Brskam po netu, ker vem, da sem nekje nasla super podatke glede tega, a nimam se srece. Ce najdem, dobite povezavo.
In pa se, prosim vas nehajte stalno iskat v vsakem postu nekaj, kar smo se mogoce narobe izrazili. Vsi, ki imamo to pasmo tako peklensko radi, se trudimo, da bi vam povedali tista spoznanja, do katerih smo prisli skozi leta zivljenja z njo. Vsi, ki te prelepe, a na zalost velikokrat zelo obcutljive pasme tega se ne morete vedeti. Lahko pa poskusite prisluhnit tistim, ki veliko ze vedo. Veliko vam bo prihranjenega, verjemite.
Ali pa si res tako neskoncno zelite se sami uciti na napakah?
LP Blumina
Logiran
icey
nekaj malega že vem

« Odgovor #988 : četrtek, 17.02.2005 : 13:43:05 »

Nežin primer je zanimiv, ker sama še vedno prisega na nerodovniškega mladiča (če sem prav razumela) me pa veseli, da je upoštevala kar nekaj nasvetov bolj izkušenih in je še vedno pripravljena prisluhnit, zato ne dvomim, da se Benka pri njej nadvse kraljevsko počuti.
Torej gospodična in njen fant bosta kot kaže Benki nudila vse in še več, že do sedaj smo ji uspeli svetovati kar nekaj pametnih potez (preventivno slikanje, sterilizacija, glede kvalitetne hrane, vzgoje...)
le v to, da je za razvoj pasme nujno kupovati rodovniške mladiče je ne uspemo prepričati. Zakaj se tako oklepa tega-po moje zaradi začetnega vložka. In tu se potem vse konča. Če takega, ki vseeno zapravi malo bogastvo za psa ne moremo prepričati, da je vzreja nerodovniških mladičev najslabše, kar se za pasmo lahko zgodi, potem žal priznam poraz in srčno upam, da se bo v prihodnosti pokazala še kakšna pot...
ŠE ENKRAT APEL VSEM BODOČIM LASTNIKOM: PREBERITE TEMO ZAKAJ PRODUCIRATI MLADIČE BREZ RODOVNIKA!!!!!
Logiran
tinko
novinec
*

« Odgovor #989 : četrtek, 17.02.2005 : 13:48:09 »

Tinko ti pa kar kupi karkoli že želiš, privoščim ti še ene 10x večjo srečo kot sem jo imela sama pri svojem nespametnem nakupu. Ti pa svetujem, da predno koga pošlješ v rodne kraje (in še kam) malce premisliš, ker glede na to da si nov na forumu, ne veš s kom govoriš. Nekateri le imamo marsikatero izkušnjo  Cool Wink.

LP Noli

Noli glede tvoje sreče pri nakupu ne vem nič tako, da mi to bolj malo pomaga pri nakupu psa.
Glede rodnih krajev (pa še kam), pa ti lahko povem, da nimam nobenega namena nobenega pošiljati nikamor. Res, da ne vem s kom se pogovarjam, zvedel sem le o Blumini, da ima reševalne psičke kar je pohvala vredno, kot osebnost tu na forumu mi pa Blumina ni prava oseba katera bi znala dat kak pameten nasvet... vsaj za enkrat imam o njej tako mnenje.

Pa brez zamere Blumina.

Logiran
Strani: 1 ... 61 62 63 64 65 [66] 67 68 69 70 71 ... 172   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.