mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 26.11.2024 : 19:39:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 59 60 61 62 63 [64] 65 66 67 68 69 ... 172   Dol
Natisni
Avtor Tema: bernski planšarski pes - čvek  (Prebrano 260221 krat)
0 članov in 12 gostov pregleduje to temo.
icey
nekaj malega že vem
Spol: Ženska
Sporočil: 182

« Odgovor #945 : sreda, 16.02.2005 : 12:48:50 »

Brin - saj je žal taka resnica - kdor nima denarja naj si raje privošči manjšega psa, predvsem pa ne tako občutljive pasme kot je berni. Žal - kruta resnica, ki upam da bo tepla čim manj lastnikov...
Logiran
tinko
novinec
*
Sporočil: 24

« Odgovor #946 : sreda, 16.02.2005 : 13:10:01 »

Brin mene nisi popolnoma nič razburil in te popolnoma razumem.  

icey@ manjši psi so pa cenejši za "vzdrževanje", če se lahko tako izrazim. Ne vem no se ne strinjam s tabo, verjetno manj pojedo druga pa vse zahtevajo kot večji psi, pa še kaj več nekateri,,,striženje...
Logiran
Noli
odvisnež
Sporočil: 587

« Odgovor #947 : sreda, 16.02.2005 : 13:19:04 »

No ne bo ravno držalo, da samo hrana dražje pride. Poleg hrane, ki jo pač več pojedo, se tudi večino veterinarskih posegov podraži s težo psa, večina zdravil se namreč dozira na kg  Roll Eyes.

LP Noli
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #948 : sreda, 16.02.2005 : 13:22:30 »

icey@ manjši psi so pa cenejši za "vzdrževanje", če se lahko tako izrazim. Ne vem no se ne strinjam s tabo, verjetno manj pojedo druga pa vse zahtevajo kot večji psi, pa še kaj več nekateri,,,striženje...

O ja, boš videl razliko med veliki in majhnimi, ko ti bo pes prvič zbolel Undecided In bo dobival zdravila glede na težo Lips Sealed ali pa kakšne kapljice Shocked Undecided Moja psica je pred kratkim prebolela Demodex. In je dobivala kapljice (1 flaška stane dobrih 5 tisočakov). V celotnem procesu zdravljenja sem ji dala 3 flaške (ker se kapljice dodajajo glede na težo). Če bi zbolela npr. čivava, bi imela več kot dovolj 1 flaško, pa še bi polovico ostalo Wink Vidiš, tu pa pride razlika med velikim in majhnimi psi Wink

Lp jana
Logiran
icey
nekaj malega že vem

« Odgovor #949 : sreda, 16.02.2005 : 13:50:24 »

No, me veseli, da le nisem iz lune padla... Dejstvo je, da ni vsak pes za vsakega človeka. Ene pasme zahtevajo predznanje in izkušnje pri vzgoji, druge pri negi, tretje potrebujejo izjemno aktivno življenje, spet četrte so blazno občutljive (fizično ali psihično)... Skratka vsaka pasma je drugačna in vse premalo bodočih lastnikov to vzame v zakup preden nabavijo psa. Bernci imajo to smolo, da so čudoviti kužki, izjemno popularni zaradi njihovega prijaznega in edinstvenega videza. Ob tem pa pozabljamo na njihove potrebe in lastnosti.
Sama poznam precej izjemno dobrih lastnikov bernijev, veliko se družimo in pogovarjamo, delimo mnenja in izkušnje, a vsem nam je začuda skupno tudi to, da za svoje kužone zapravimo prava mala bogastva. Zakaj? Za vsakdanje reči in pa za njihovo zdravje. In moj King je še relativno zdrav, pa mi je v tem mesecu 'požrl' 200 EUR za zdravljenje vnetja mehurja. Sama za tako reč verjetno še do dohtarja ne bi šla... Ampak to je pa že druga zgodba, ki jo mi, ki smo zaljubljeni v naše kosmatince predobro poznamo.
O rodovnikih pa nima smisla več...je vse že napisano v sosednji temi-priporočljivo branje za zagovornike in nasprotnike!
Logiran
Benka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76

« Odgovor #950 : sreda, 16.02.2005 : 14:49:39 »

Spet se oglašam  Tongue, zanima me, koliko kg so imeli vaši berniji , ko so bili stari 15 tednov, torej malo manj kot 4 mesece?

Neža
Logiran
tinko
novinec
*

« Odgovor #951 : sreda, 16.02.2005 : 14:54:23 »

z vami se pa res ne pride do konca. Mam pa obutek, da ste včasih preveč pametni, če bi si vse to kar vi tvezite  jemal strogo resno, verjetno nebi nikoli imel psa.   Moje mnenje je, da se, da psa preživljati z mnogo manjšimi stroški kot vi pravite. Dobro pri bolezni se nima kaj rečt, pes zboli in mu je treba pomagati ne glede na ceno. Pri hrani pa mislim, da psu nebi bilo nč hudega če bi kdaj pa kdaj kako kost ali kaj drugega kar je od recimo kosila ostalo pojedel, sm potem verjetno nebi mel tako lepe dlake pa nebi bil za na tekmovanje   Undecided
Logiran
oks
odvisnež
Sporočil: 673

« Odgovor #952 : sreda, 16.02.2005 : 16:11:28 »

z vami se pa res ne pride do konca. Mam pa obutek, da ste včasih preveč pametni, če bi si vse to kar vi tvezite  jemal strogo resno, verjetno nebi nikoli imel psa.   Moje mnenje je, da se, da psa preživljati z mnogo manjšimi stroški kot vi pravite. Dobro pri bolezni se nima kaj rečt, pes zboli in mu je treba pomagati ne glede na ceno. Pri hrani pa mislim, da psu nebi bilo nč hudega če bi kdaj pa kdaj kako kost ali kaj drugega kar je od recimo kosila ostalo pojedel, sm potem verjetno nebi mel tako lepe dlake pa nebi bil za na tekmovanje   Undecided

Ojejejjj...Tinko! S takšnim razmišljanjem pa si prosim ne kupuj bernca...Da bo jedel ostanke od kosila namesto kvalitetne hrane, ki roko na srce stane za en mesec okoli 15.000...seveda govorim samo o  briketih (da ne omenjam konzervVeš, ni vse v kvaliteti dlake in lepoti psa za razstave,,,Lahko mu pa kupiš Pedigree v bližnjem Mercatorju...NORO! Sploh ne bom komentirala...In drugače tudi...KOSTI NISO NAMESTO HRANE!!! Angry
Logiran
irena_p
nekaj malega že vem
Sporočil: 180

« Odgovor #953 : sreda, 16.02.2005 : 16:41:09 »

Kar ostane od kosila je lahko le za poslastico. Grin
Je pa spet odvisno kakšna kosila so to.
Slana in začinjena ne pridejo v poštev.
Logiran
icey
nekaj malega že vem

« Odgovor #954 : sreda, 16.02.2005 : 18:17:07 »

Tinko moj predlog - poskusi! Daj svojemu berniju nekajkrat ostanke od kosila pa boš videl razliko v ceni - peljal ga boš k veterinarju zaradi nenadne driske (v najmilejšem primeru), koliko pa stane pregled, infuzija in zdravila pa ti ne mislim razlagati.
Verjetno ne razumeš, da je velika razlika med navadnim vaškim mešančkom in čistokrvnim psom - ja prav zaradi genetike so slednji precej bolj občutljivi in pri menjavi hrane se to najhitreje opazi. Ti pa povem, da ko boš saniral drisko ne spreglej prhljaja in mogoče celo izpuščajev na koži-sicer pa ne bo težko, ker se bo kuža ves čas neusmiljeno praskal.
Obstaja pa alternativa - že od malega ga futraj z ostanki in poceni briketi. Tako ne boš imel težav pri menjavi hrane, ker bo navajen na nekvalitetno. Kuža ne bo imel driske (za prhljaj in izpuščaje prec podpišem da bodo večni spremljevalci) in ko ti bo pri enem letu komaj hodil zaradi slabega razvoja kosti, ali pa bo doživel sredi vsega lepega zasuk želodca,in nenazadnje umrl precej pred pričakovano življenjsko dobo, takrat pa seštej, koliko si komu prišparal!
Zdaj pa nesem Kingu velik popopran zrezek v slani smetanovi omaki, ker sem bolna, pa nimam apetita za kosilo...potem dobi pa še tri velike kosti, da mi ga ne bo treba vozit kakat do konca tedna, pa še sit bo!!!
Logiran
oks
odvisnež
Sporočil: 673

« Odgovor #955 : četrtek, 17.02.2005 : 08:17:09 »

Tinko moj predlog - poskusi! Daj svojemu berniju nekajkrat ostanke od kosila pa boš videl razliko v ceni - peljal ga boš k veterinarju zaradi nenadne driske (v najmilejšem primeru), koliko pa stane pregled, infuzija in zdravila pa ti ne mislim razlagati.
Verjetno ne razumeš, da je velika razlika med navadnim vaškim mešančkom in čistokrvnim psom - ja prav zaradi genetike so slednji precej bolj občutljivi in pri menjavi hrane se to najhitreje opazi. Ti pa povem, da ko boš saniral drisko ne spreglej prhljaja in mogoče celo izpuščajev na koži-sicer pa ne bo težko, ker se bo kuža ves čas neusmiljeno praskal.
Obstaja pa alternativa - že od malega ga futraj z ostanki in poceni briketi. Tako ne boš imel težav pri menjavi hrane, ker bo navajen na nekvalitetno. Kuža ne bo imel driske (za prhljaj in izpuščaje prec podpišem da bodo večni spremljevalci) in ko ti bo pri enem letu komaj hodil zaradi slabega razvoja kosti, ali pa bo doživel sredi vsega lepega zasuk želodca,in nenazadnje umrl precej pred pričakovano življenjsko dobo, takrat pa seštej, koliko si komu prišparal!
Zdaj pa nesem Kingu velik popopran zrezek v slani smetanovi omaki, ker sem bolna, pa nimam apetita za kosilo...potem dobi pa še tri velike kosti, da mi ga ne bo treba vozit kakat do konca tedna, pa še sit bo!!!

Plosk...plosk Icey! Wink Ampak dvomim, da bo tvoja posrečena in tudi realna razlaga postavila koga na realna tla! Angry
Logiran
tinko
novinec
*

« Odgovor #956 : četrtek, 17.02.2005 : 08:49:44 »

hehe sm pričakoval tak odziv. Pa, da ne bo pomote jst mam denar za hrano, dal sem samo primer kako se manj denarja zapravi za hrano, ko ste vsi tak nakladali kak strošek je to.  Pa, da ne bomo spet o rodovnikih vam pa povem samo to, da rodovnik pa je zame velik strošek, kajti meni se pozna dati za psa 50.000 ali 150.000sit  to je pa le 100.000sit razlike in teh 100.000 men pomeni veliko ker imam še druge stroške (avto,  obnavljam hišo).  Rodovnik pa meni ne pomeni kaj dosti in sem prepričan, da lahko dobim psa, za moja merila enakega z ali brez rodovnika.
btw poznam Bernce, ki jedo vse kar njim daš (mi osebno doma zbiramo kosti in ostalo hrano od kosila za enega) pa se kr dobro držijo za enkrat.

Od koga so pa Bernci živeli pred recimo 30-imi leti, ko še ni blo teh "super vitaminskih" briket?

icey je preizkušeno tako, da te moram razočarat , ni driske...

irena_p   Grin

oks NORO je ja tole kar ti pišeš. Kak odziv dobim na tole: da psu nebi bilo nč hudega če bi kdaj pa kdaj kako kost ali kaj drugega kar je od recimo kosila ostalo pojedel...  
Logiran
tinko
novinec
*

« Odgovor #957 : četrtek, 17.02.2005 : 08:58:04 »

Plosk...plosk Icey! Wink Ampak dvomim, da bo tvoja posrečena in tudi realna razlaga postavila koga na realna tla! Angry

če misliš name ti lahko povem, da sem na realnih tleh, kar pa ne morem trditi za nekatere druge  Cry

Še enkrat ponavljam: KOSTI IN OSTALA HRANA SO PREIZKUŠENI BERNIJA PA NČ NE SRBI IN DRISKE TUT NIMA
Logiran
Blumina
nekaj malega že vem
Sporočil: 186

« Odgovor #958 : četrtek, 17.02.2005 : 09:58:49 »

Ejej, Tinko, Tinko! Mislim, da bi bilo bolje, da se preimenujes v Cencka!
Tista tvoja izjava, da pes potrebuje lepo dlako in dobro pocutje le, ce hodi na razstave je pa res najboljsa med vsemi cvetkami, ki si jih natrosil v svojih postih.
Samo v razmislek! A potem ti, ki se ne udelezujes lepotnih tekmovanj za Mistra Slovenije ne potrebujes kvalitetne hrane za kvalitetno prezivljanje svojega casa??? Potem so zate dobre kaksni ostanki iz neke menze? Bi bil ti s tem zadovoljen??? Ja, jedel pac bi, saj ti drugega ne bi preostalo, a tvoji lasje bi bili brez leska, tvoji zobje skrbasti, da o kozi ne govorim…
Po tvojih besedah to ne bi bilo nic narobe, saj te ne bi imeli za tekmovanja. A ne??? Pa verjetno bi bil lahko s taksno prehrano super sportnik.

Pa se nekaj moras razumet. Tisto niso stroski le, ce stirinoznika hranis le z briketirano hrano. Saj lahko kuhas tudi sam, a takrat moras spet poskrbet za vse sestavine, ki jih pes potrebuje za zdravo zivljenje. In to spet ni poceni. Sama bi takoj presla na Barf metodo (ce bos malo pobrskal po netu, bos izvedel kako to gre)hranjenja, pa mi malo casa zmanjkuje za to, priznam, zato mi je lazje z briketi. Ostanke pa moji kuzki tudi dobijo, le da pogledam kaj je zanje in kaj ni! Ampak to je bolj za pocrkljat.
Pa tudi kost dobi vsake toliko, seveda!
In ce niste res 20 clanska familija zelo izbircnih, ki veliko pustijo na krozniku, potem verjetno nimate dovolj ostankov, da bi nahranili bernija?!
Mocno upam, da nas le malo drazis s svojimi izjavami in, da drugace mislis v resnici. Ce pa ne, potem, Cry Cry Cry
Logiran
Benka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76

« Odgovor #959 : četrtek, 17.02.2005 : 10:08:15 »

Jutro!

Amm..... ka sn se vam mogoče "zasrala" z mojimi posti?  Cry
Namreč nihče mi še ni odgovoril, koliko kg so imeli vaši berniji pri 4 mesecih.  Cry Cry
Neža

Nekaj še me zanima: ali je najboljše bernija hraniti samo z eno vrsto briketi, ali jih lahko z različnimi. Benka se je Eukanube nareč preobjedla, zdaj pa sem nabavla technikal, royal canin in neutro. Katero hrano priporočate? aj sem že veliko prebrala o vsaki hrani, vendar vsak hrani svojga pa z drugo hrano.

No danes je benka zajtrkovala skuto... ima jo zelo rada.

Lp, Neža
Logiran
Strani: 1 ... 59 60 61 62 63 [64] 65 66 67 68 69 ... 172   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.