mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 26.11.2024 : 15:31:47

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 56 57 58 59 60 [61] 62 63 64 65 66 ... 172   Dol
Natisni
Avtor Tema: bernski planšarski pes - čvek  (Prebrano 260133 krat)
0 članov in 10 gostov pregleduje to temo.
kaja
midi
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951

Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf

« Odgovor #900 : ponedeljek, 14.02.2005 : 21:53:57 »

Oks hvala za odgovor! Bo pregledala klubsko stran!
Tudi jaz sem bila vesela, da se je odlocila za rodovniskega kuzka. V nasprotnem primeru ji jaz prav gotovo ne bi pomagala pri iskanju! Undecided

p.s. sem kaja (oz. Tanja) Wink
Logiran

Benka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76

« Odgovor #901 : torek, 15.02.2005 : 08:49:16 »

S tem se pa ne strinjam...že večkrat je bilo napisano, da je nakupna cena psa enkratni strošek, z nakupom mešanca pa dobite psa za katerega se ne ve kakšne dedne bolezni ima in potem so lahko stroški še 10x večji...Prepričana sem, da so lastniki, ki se odločajo za nakup določene pasme pripravljeni za psa odšteti veliko več kot borih 50.000. Ostali pa, ki razmišljajo podobno kot ti pa Matoši in ostalim oreoridajalcem mečejo denar v žepe!>Sad

Že VEČKRAT sem napisala,da VEM, da bi bili veliki stroški z psom, če bi imel dedne bolezni.

Kot drugo pa me niti slučajno ni treba "dati v isti koš z Matoši", saj sem tudi to napisala, da bom dala psico sterilizirati in tako preprečila nerodovniško vzrejo.

Logiran
tinko
novinec
*
Sporočil: 24

« Odgovor #902 : torek, 15.02.2005 : 10:32:11 »

Živijo!

Sm nov tukaj in zato vas prvo vse lepo pozdravljam.

Naj najprej povem, da si  zelo želim imeti Bernskega planšarskega psa in to me je tudi pritegnilo, da sm se registreral na tej strani. Razumem tudi nekatre, ki so kupili psa brez rodovnika, kajti nekateri si ne moremo privoščiti psa za ne vem 80.000 sit in več. Tudi sam sem se odločil, da kupim Bernca brez rodovnika vem pa, da s tem veliko več tvegam , ampak tako je in s tem sem se sprijaznil in upam, da bo moj Berni zdrav in krepak fant     Wink

lp, tinko
Logiran
oks
odvisnež
Sporočil: 673

« Odgovor #903 : torek, 15.02.2005 : 11:37:05 »

Kaja!
Se opravičujem, ker sem te preimenovala! Wink

Benka!
Spoštujem tvojo odločitev, da boš dala psico sterilizirati, a žal vsi ne razmišljajo tako kot ti, da bi s tem preprečili nadaljnje razmnoževanje. Imela si pač srečo in je tvoja psička (do sedaj) zdrava. Držim pesti, da tako tudi ostane. Nisem te niti sluačjano metala v koš k Matoši, ampak sem napisala, da ljudje, ki se odločajo za nakup nerodovniških psov (tako kot ti)  mečejo denar v žep preprodajalcem! Tongue

Tino!
Cena bernca je najmanjši strošek...V Sloveniji se giblje nekje okoli 15o tisočakov...Prosim, pred nakupom si preberi še nekaj o preprodajalcih, zakaj kupiti psa z rodovnikom in podobno...Prevečkrat smo namreč v klubu naleteli na nesrečne in obupane lastnike mladih berncev (seveda brez rodovnika), ki bi storili vse, da kuža ne bi imel pri 3 mesecih odkrite prirojene hibe...pa še bi lahko pisala, ampak zadnja beseda je še vedno tvoja!
Logiran
tinko
novinec
*
Sporočil: 24

« Odgovor #904 : torek, 15.02.2005 : 11:55:37 »

oks!

vem, da hočeš vse najboljše ampak jst si psa za 150.000 sit ne morem pivoščiti.  Glede prirojenih hib pa lahko samo upam, da bom imel srečo in dobil psa, ki ne bo imel prirojenih hib. Mislim pa, da še vedno manj tvegam pri nakupu čistokrvnega  bernca, kot pa, če bi vzel kakega mešančka.

Mam eno vprašanje in sicer, če rodovniški psi ne morejo imeti prirojenih hib ali je samo možnost, da imajo le te manjša kot pri ne rodovniških?  
Logiran
Benka
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #905 : torek, 15.02.2005 : 12:08:46 »

Oks, saj ni nobene zamere. Jaz sem pred nakupom Benke prebrala vodnik za nakup mladiča, posvetovala sem se tudi z Mojco Sajovič, vendar sem se na koncu le odločila za nakup bernija brez rodovnika. Seveda pa tudi vem, da sem s tem tvegala glede njegovega zdravja. Videla sem tudi Benkino mamo in očeta, povpršala sem jih o dednih boleznih - seveda so mi zagotovili, da sta oba psa čisto zdrava (kdo pa to ne bi rekel).

Tudi mene zanima, a rodovniški psi ne morejo imeti prirojenih hib?

Glavno je, da si tukaj izmenjamo različne izkušnje, nasvete,.... vsak pa ima tudi o določeni stvari svoje mnenje.

Upam, da mi še boste naprej pomagali, če bom potrebovala kak nasvet v zvezi z bernijom.

LP, Neža Roll Eyes
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #906 : torek, 15.02.2005 : 12:29:00 »

Tudi mene zanima, a rodovniški psi ne morejo imeti prirojenih hib?
Ne, to sploh ne drži. Tudi rodovniški psi imajo lahko kakšne dedne bolezni. Ampak se z različnimi pregledi trudimo te bolezni zmanjšati na minimum. Recimo: nekdo slika psico in ugotovi, da ima displazijo. Ker s tako ocene ne bi dobil vzrejnega dovoljenja, psico vseeno pari ampak "proizvaja" nerodovniške mladiče, češ, da so rodvniški dragi in bolni in bla bla bla Roll Eyes Ali lahko zagotoviš, da se to ni zgodilo mami od tvoje Benke Huh Pa kako je lastnik mame od Benke lahko prepričan, da je mama zdrava? Ali je dal slikat kolke? Pa komolce?

Mi imamo tudi rodovniškega psa. Z dedno boleznijo. Ampak ko se je razvedelo, da je naš samec zbolel, je njegov oče dobil vzrejno prepoved. A ni to pravično? Zato pa so rodovniki.

No, upam, da bo tvoj berni zdrav.

Lp Jana
Logiran
oks
odvisnež
Sporočil: 673

« Odgovor #907 : torek, 15.02.2005 : 12:39:15 »

Popolnoma razumem, da je cena za psa za nekatere nesprejemljiva, a to še ni opravičilo za produciranje nerodovniških mladičev...Vse se da, če se hoče. Sem tudi sama študentka, pa ves svoj zasluženi denar "zapravim" za psa, ampak je to pač odgovornosti, katero sprejmeš za 10 let!
Se podpišem pod Binin post...Vedno se lahko zgodi, da se v leglu pojavi kuža s prirojeno hibo, vendar je možnost veliko manjša, ker morata imeti oba starša slikane kolke (lahko tudi komolce), dobiti vzrejno dovoljenje...in ker je nekaterim škoda denarja za RTG oz. se jim ne ljubi delati vzrejnega dovoljenja parijo svoje pse in psičke z rodovniškimi starši brez vzrejnega dovoljenja oz. celo psi, ki so podobni berncem, potem pa svoje pse prodajajo kot rodovniške. In zraven še natvezijo, da 6. in 7. in nevemkolki mladič pač ne dobi rodovnika... :PBLA, bla, bla... In kaj potem najdem po brskanju po netu: Ljudi , ki svoje bernsko leglo prodajajo kar preko bolšjega sejma! Za zjokat!!! In to bernca, za katerega je znano, da je poseben pes za posebne ljudi!!! Cry
Logiran
Benka
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #908 : torek, 15.02.2005 : 12:56:42 »

Kako pa je s tem glede rodovnika? Kateri psi ga dobijo? Potem tudi nekateri veterinarji niso povsem seznanjeni o tem.

Benko peljem v ponedeljek na  slikanja kolkov in komolcev, tak da bom vedela, pri čem sem - vsaj zaenkrat.

Tudi jaz študiram naprej (diplomirala sem že) ob delu in namenjam  kar lep znesek plače  Benki.
Tako to je -  pes je ena velika obveznost!

Logiran
Benka
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #909 : torek, 15.02.2005 : 13:10:20 »

Ali lahko zagotoviš, da se to ni zgodilo mami od tvoje Benke Huh Pa kako je lastnik mame od Benke lahko prepričan, da je mama zdrava?

Normalno, da je lastnik mame od Benke rekel, da je mama popolnoma zdrava. Kateri prodajalec pa tega ne bi rekel. Samo, da proda psa. Vem, da nimam zagotovila, da bo benka ostala zdrava.

Vendar vidiš, da tudi ti nisi imela zagotovila, da bo tvoj pes zdrav, pa čeprav ima pes rodovnik.

Res pa je, da bi bila bolj žalostna in jezna, če bi odštela za psa 150 tisočakov (z rodovnikom) in bi se ravno tako kasneje pokazala dedna bolezen, kot pa če bi za psa odštela naprimer 60 tisočakov (brez rodovnika). Preprečila si pa le "očetovo" nadaljno vzrejo. PRAVIČNO! Shocked

Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #910 : torek, 15.02.2005 : 13:12:32 »

Benko peljem v ponedeljek na  slikanja kolkov in komolcev, tak da bom vedela, pri čem sem - vsaj zaenkrat.
Ne, brez veze. Itak ti ne bodo slikali. Ker kolke je smiselno slikat šele od enega leta naprej. No, lahko že prej (recimo okoli 9-tih mesecev), ampak takrat rezultati ne bodo pravilni. Tako da počakaj s slikanjem.

Lp Jana
Logiran
Benka
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #911 : torek, 15.02.2005 : 13:18:06 »

Hm, meni pa je veterinar rekel, da se že pri treh mesecih vidi če je že kaj glede displazije kolkov in me je tudi naročil za v ponedeljek. Misliš, da je res ne bi zdaj peljala?

Neža
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #912 : torek, 15.02.2005 : 13:23:23 »

Res pa je, da bi bila bolj žalostna in jezna, če bi odštela za psa 150 tisočakov (z rodovnikom) in bi se ravno tako kasneje pokazala dedna bolezen, kot pa če bi za psa odštela naprimer 60 tisočakov (brez rodovnika).
Vidiš, jaz pa ne Wink Ker če kupiš psa z rodovnikom pri pravem vzreditelju, potem ti v primeru bolezni ponudi zamenjavo psa. In nam je to storil. Seveda nismo tako trapasti, da bi vrnili psa, ko je zblolel. Ampak, ko našega Berota ne bo več, imamo obljubljenega novega psa (verjetno brezplačno)-če ga bomo hoteli. Tega pa ponavadi pri nerodovniških ne doživiš Tongue, a ne?

LP Jana
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #913 : torek, 15.02.2005 : 13:24:15 »

Benka, kateri veterinar?

Ne, jaz ga ne bi peljala.

Lp jana
Logiran
Benka
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #914 : torek, 15.02.2005 : 13:28:39 »

Bina, kako smo si različni .....  Grin  Ti si pa res kupila psa  pri pravem vzreditelju. Tega še pa res nisem slišala, da bi "menjal" psa. Še obstajajo dobri ljudje!

Glede slikanja: veterinar iz Slov.Bistrice mi je rekel, da če je kaj, se že tudi da videti pri treh mesecih.

Logiran
Strani: 1 ... 56 57 58 59 60 [61] 62 63 64 65 66 ... 172   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.