mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 30.11.2024 : 00:50:24

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 55 56 57 58 59 [60] 61 62 63 64 65 ... 172   Dol
Natisni
Avtor Tema: bernski planšarski pes - čvek  (Prebrano 261634 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
Rincy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.205

« Odgovor #885 : nedelja, 13.02.2005 : 21:37:37 »

Živjo brin_2005!

Dobrodošel med nami,lastniki in poznavalci bernijev!
Glede hrane.Rina je hrano tehni-call,ki je tudi dobra(vsaj tako pravijo).Rini je všeč(jo rada je).Kupujemo ji jo že od malega,pa tudi v leglu jo je jedla.Zadnji mesec ji mešamo v RC,pa ji ni všeč,mislim jo poje ampak potem zelo prdi,kar pa ni ravno prijetno Undecided.Hrana si slaba,ampak očitno Rini ni všeč in bomo ostali na tehni-calu.Obvezno pa 1× na teden dobi skuto+jajček(rumenjak) vmešan med brikete-za lepšo dlako(bolj sijočo).Zjutraj pa tudi še vedno dobiva jogurt včasih ji skuhamo gres ali mlečni riž,ampak ne več tako pogosto.Ko pa je bila mladič...no ja saj je še vedno Roll Eyes(8mesecev) smo ji dajali mlečni obrok 1× na dan(zjutraj).
Drugače pa ne pozabi na vitaminčke....pri Rini imamo srečo,je vso sadje tako da ni problema...Včasih daj tvojemu berniju kakšen košček jabolka..ampak v zmernih količinah.
Povej nam kaj več o tvojem berniju?Od kod je?kdo so starši?ima rodovnik? kako mu je ime?
pa kakšna slikica je dobrodolša Wink

lp,
NIna
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #886 : nedelja, 13.02.2005 : 22:47:12 »

Živjo!

Pri nas smo (spet) slikali,in ne moram si kaj,da vam jih nebi pokazala.Danes smo uživali v prekrasnem dopoldnevu in delčku popoldneva,ki pa se je potem spremenil v oblačno nedeljo.Ampak tiste najlepše trenutke si delček lahko ogledate na naših slikah Wink

o kako sem utrujena

http://bernirina.moj-album.com/slike/77420/beIPEmhEWqnlTsyq.jpg 38.48 KB
uživač na klopci

http://bernirina.moj-album.com/slike/77420/2xlag0NzKkliz4rs.jpg  38.36 KB

[slika spremenjena v povezavo; Jana]
stoj...

več slik si lahko ogledate tukaj

lep pozdrav,
Nina&Rina
Logiran
Benka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76

« Odgovor #887 : ponedeljek, 14.02.2005 : 09:33:59 »

Jutro!

Spet se vam malo javljam. Moja benka je sedaj stara že 14 tednov in zelo hitro raste. Jaz, ko jo vidim vsak dan, opazim kako raste, kaj šele tisti, ko jo vidijo enkrat na tri tedne.

Glede prehrane, za katero sprašuje novi član: meni je živinozdravnik, ki je moj dober prijatelj rekel, naj jo hranim z eukanuba (za mladiče). Po kakšnem mesecu se je te hrane Benka preobjedla in mi je živin. svetoval, naj poskusim imeti doma tri različne vrste briketov. Kupila sem Hills, Royal Canin in Technical. Vse tri obožuje. Drugače pa dobi za jest tudi jogurt, skuto, rumenjak zmešan v hrano, mlečni riž, gris, meso, .... spije pa po vsakem obroku veliko skledo mleka.

Spi še vedno zraven mene..... ker tako hitro raste, ji bom počasi morala nabaviti svoj jogi  Cheesy Cheesy.... šala

Želim vam lepo Valentino!

Neža
Logiran
Benka
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #888 : ponedeljek, 14.02.2005 : 09:53:26 »

Zdaj si lahko ogledate tudi mojo Benko:

http://benka.moj-album.com
Logiran
Benka
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #889 : ponedeljek, 14.02.2005 : 10:09:46 »

Hmmm ... neka mi šteka. V albumu imam napisano, daje javen, ko pa želi kdoodpreti moj album pa piše, da nimam nobenega javenga albuma. Kaj sn naredla narobe?

Neža

http://benka.moj-album.com
Logiran
Brin_2005
novinec
*
Sporočil: 7

« Odgovor #890 : ponedeljek, 14.02.2005 : 11:13:57 »

Živijo,
hvala za sporočila.
No, ravno včeraj zvečer smo odprli novo vrečo RC in glej ga zlomka: Brin je samo povohal, pojedel nekaj briketov in to je bilo vse... Undecided Podobno je bilo danes zjutraj...  Undecided Upam, da se je samo malo zmrdnil nad hrano, da ni kaj drugega...
Logiran
Brin_2005
novinec
*
Sporočil: 7

« Odgovor #891 : ponedeljek, 14.02.2005 : 12:59:21 »

Živijo,

ime mu je Brin, dobili smo ga pa v Brežicah. O lastniku legla oz. o njegovih podatkih, raje ne bi preveč govoril, saj ko sem prebral nekaj strani tega foruma (nisem še vseh...), sem videl, na kaj vse naj bi bil pozoren.. Huh
Naš brin nima rodovnika, zdi pa se mi, da smo ga kar malo rešili, ko smo ga vzeli od vzreditelja, ni se mi namreč zdelo, da bi se kaj veliko trudil okoli njih. Khm, res, da sem prvič dobil psa na tak način, da sem ga šel sam iskat, a glede na sporočila iz tega foruma lahko mirno zatrdim, da bi se večina od vas kar zgražala nad razmerami... Shocked Tudi njegova zatrditev, ob odhodu, da nas bo poklical, da vidi, kako se je kuža znašel, da nas bo obiskal... Tongue

Ne bi pa želel delati krivice vzreditelju, to je samo moj občutek na osnovi prebranih postov na tej strani.
          Lp, Miha
Logiran
Benka
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #892 : ponedeljek, 14.02.2005 : 13:15:17 »

Brin ....  tudi jaz sem naletela na takšen "nakup" psa. Sem pa ponosna na to, da moji Benki nudim lepše "življenje", kot ga ji je prejšnji lastnik.
Logiran
oks
odvisnež
Sporočil: 673

« Odgovor #893 : ponedeljek, 14.02.2005 : 14:42:15 »

Brez zamere...ampak kje ste bili vsi pred nakupom vašega bernca...Že. če bi se oglasili v klubu vam bi bilo popolnoma jasno, da se pse brez rodovnika ne kupuje, sploh pa, če bi si prebrali nekaj vrstic o tem, kako najti pravega vzreditelja, se izogniti pasjim prekupčevalcem...mogoče nekaj o tem, zakaj je sploh pametno imeti psa z rodovnikom! >:(Tole me pa prov razjezi...Čeprav sem prepričana, da boste vašim kužonom nudili topel in prijeten dom... Smiley Sicer pa smo na forumu zato, da si pomagamo... sram
Logiran
kaja
midi
Sporočil: 6.951

Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf

« Odgovor #894 : ponedeljek, 14.02.2005 : 14:54:17 »

Pozdravljeni ljubitelji bernijev! Prijateljica se zanima za nakup bernskega plansarja, zato potrebuje vaso pomoc. Isce rodovniskega mladicka, ki bi sel v nov dom septembra. Torej, ce veste za vzreditelja, ki bo imel poleti leglo, mi prosim sporocite. lp
Logiran

Benka
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #895 : ponedeljek, 14.02.2005 : 15:59:24 »

Jaz sem imela že 4 pse brez rodovnika in so bili prav tako vsi zdravi.  Vem, da bi imela veliko stroškov, če bi ti psi zboleli. Vseeno pa se mi ne zdi smiselno "obsojati" ljudi, ki kupijo pse brez rodovnika.

Veliko je ljudi, ki bi radi imeli rodovniške pse pa si ji ne morejo finančno privoščiti. Razlika je dati za psa 50 ali 150000 tisoč SIt. Seveda pa nastanejo stroški, če pes zboli. Nikoli pa ne moremo vedeti vnaprej, ali bo pes brez rodovnika zbolel ali ne.

Še vedno je bolje, da pse brez rodovnika vzamemo mi in jim nudimo lepo življenje, kot pa da bi ti psi končali kot brezdomci v kakem gozdu ali jarku ali celo končali s smrtjo.

Meni je glavno da nudim benki lepo življenje, da lepo skrbim zanjo, da jo bom kmalu dala sterilizirat in tako ne bom širila nerodovniške vzreje.

... brez zamere, moje mnenje ..... Lips Sealed

Neža
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #896 : ponedeljek, 14.02.2005 : 16:12:42 »

Še vedno je bolje, da pse brez rodovnika vzamemo mi in jim nudimo lepo življenje, kot pa da bi ti psi končali kot brezdomci v kakem gozdu ali jarku ali celo končali s smrtjo.

Ja, in s tem, ko ste vi vzeli mladička, se je "spraznil" prostor za novega Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes In kaj ste s tem naredili?? NIč dobrega! Dokler bo povpraševanje, bo tudi ponudba Lips Sealed Ker če ne bi kupovali nerodovniških psov, potem tudi ne bi bilo nerodovniških mladičev.

Lp jana
Logiran
Benka
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #897 : ponedeljek, 14.02.2005 : 16:30:29 »

To je res, da s tem ko sem vzela nerodovniškega mladiča avtomatsko dajem prostor drugemu Cry, vendar z sterilizacijo moje psice nameravam preprečiti širjenje nadaljne nerodovniške vzreje.

Gledano realno.... večini bodočih lastnikov psov je zelo pomembna cena psa, zato bo nerodovniško vzrejo psov težko preprečiti, možnost jo je zmanjšati, pa še to ne veliko.

Logiran
oks
odvisnež

« Odgovor #898 : ponedeljek, 14.02.2005 : 18:29:53 »

Pozdravljeni ljubitelji bernijev! Prijateljica se zanima za nakup bernskega plansarja, zato potrebuje vaso pomoc. Isce rodovniskega mladicka, ki bi sel v nov dom septembra. Torej, ce veste za vzreditelja, ki bo imel poleti leglo, mi prosim sporocite. lp
Katja!
Na strani SKBPP http://www.bernski-klub.si/ so stalno ažurirana aktualna legla, zato si tvoja prijateljica lahko pogleda kar tam...ali pa se obrne na kakšnega aktivnega klubovca (Icey, Blumina, jaz)...Pa veliko sreče ji želim pri iskanju pravih vzrediteljev in vse čestitke, da se je odločila za nakup rodovniškega psa! Wink
Logiran
oks
odvisnež

« Odgovor #899 : ponedeljek, 14.02.2005 : 18:50:49 »

To je res, da s tem ko sem vzela nerodovniškega mladiča avtomatsko dajem prostor drugemu Cry, vendar z sterilizacijo moje psice nameravam preprečiti širjenje nadaljne nerodovniške vzreje.

Gledano realno.... večini bodočih lastnikov psov je zelo pomembna cena psa, zato bo nerodovniško vzrejo psov težko preprečiti, možnost jo je zmanjšati, pa še to ne veliko.

S tem se pa ne strinjam...že večkrat je bilo napisano, da je nakupna cena psa enkratni strošek, z nakupom mešanca pa dobite psa za katerega se ne ve kakšne dedne bolezni ima in potem so lahko stroški še 10x večji...Prepričana sem, da so lastniki, ki se odločajo za nakup določene pasme pripravljeni za psa odšteti veliko več kot borih 50.000. Ostali pa, ki razmišljajo podobno kot ti pa Matoši in ostalim oreoridajalcem mečejo denar v žepe!>Sad
Logiran
Strani: 1 ... 55 56 57 58 59 [60] 61 62 63 64 65 ... 172   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.