mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 27.11.2024 : 15:47:02

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 103 104 105 106 107 [108] 109 110 111 112 113 ... 172   Dol
Natisni
Avtor Tema: bernski planšarski pes - čvek  (Prebrano 260462 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634

« Odgovor #1605 : torek, 30.08.2005 : 21:17:16 »

Jaaa - ta poza "vse 4 od sebe" je najbolj originalna, ko lahko kar takoj prebereš, da v resnici pomeni "čohaj me" Cheesy Roll Eyes

to v resnici pomeni "predam se" ... ali pa "ti si šef" ... "tvoj sem, delaj z mano, kar hočeš"  Roll Eyes
Logiran
garfield
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72

« Odgovor #1606 : sreda, 31.08.2005 : 08:42:00 »

scythe - vesela sem da Astorju ni kaj hujšega,....te je pa pošteno prestrašil,....  Shocked

pri agi opažamo da ima ponavadi drisko če gloda te kosti, včasih pa celo bruha, če poje kakšen večji kos, tako da s(m)o jih nehali kupovati,.....
Logiran
icey
nekaj malega že vem
Sporočil: 182

« Odgovor #1607 : sreda, 31.08.2005 : 10:45:37 »

Kosti - prave ali pa te posušene goveje kite res lahko negativno vplivajo na prebavo. Če imajo vaši kužki po njih drisko, ali pa težko kakajo, jih dajajte bolj poredko. Res da so fajn zadeve za razvoj prežvekovalnih mišic, čiščenje zob in da psa malo zamotijo, ampak za prehrano psa niso nujno potrebne. Mogoče, ko malo odraste, ne bo imel prebavnih težav, pa mu/ji jih lahko potem zopet uvedete v "prehrano". So pa posušene goveje kite sigurno bolj priporočljive kot prave kosti, ali celo posušena ušesa - slednja se lahko drobijo na zelo špičaste kose, ki jih mali berniji ne pogrizejo dovolj in so lahko celo nevarni. Za mladičke pa so fajn tudi umetno narejene palčke-tiste različnih barv- ker so zelo lahko prebavljive in se lepo lomijo na mehke koščke. Vsekakor pa spremljajte kakce vaših malih kosmatincev, ker dalj časa trajajoče driske zelo hitro povzročijo dehidracijo.

King je sprva dobival kuhane telečje kosti, ki so mu izredno teknile a je bil po njih zaprt. Potem sem pogruntala, da rad pogrize tudi suh krajec ali žemljo, in zdaj večkrat dobi to kot kost, ker ne pušča nobenih posledic na prebavi. Umetno narejenih "kosti", kit in podobnega pa nima prav rad. Tudi pri priboljških je izbirčen, če ni prav lačen!  Cheesy Smo pa priboljške precej ukinili, ko je začel ubogati brez nih pa tudi zaradi že omenjenega razloga in zato mu potem raje dam kdaj kak kos poli salame ali pa kruh namazan s pašteto - za posladek. To mu tako "pade v rito" da je kar veselje. Včasih si odtrgam od svojega kruha in se vprašam, ali se sploh splača da mu dam, ker mu dobsedno pade v prebavni trakt in sploh ne verjamem, da kaj okusi, kaj šele da bi pregriznil...  Wink JAh no, kaj čem, pač King na svoj način uživa v hrani!  Cheesy Smiley Grin
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #1608 : sreda, 31.08.2005 : 10:53:40 »

Živjo!

Kako ste se razpisali v teh desetih dneh Wink.Mi smo uživali na morju,natančneje na Ugljanu.Imeli smo 10 dni čistega sončka(razen eno dopoldne je bilo oblačno),vi pa,kot sem slišala,ste imeli skos dež..
Rina je uživala v vodi.Najraje se je "potapljala",glavo je imela pod vodo in ven vlekla kamne.Plavat ni upala,ampak je šla samo do trebuščka,in nato ritemsko ven Grin.Dobila je kar dosti pasjih prijateljev...je prav uživali,namreč tam so bili sami samčki,tako,da je bila "blažena med možmi" Roll Eyes.Z vožnjo nismo imeli problemov,je spala celo pot: tja in nazaj.Na trejektu je bila z nami in tudi tam niso komplicirali.Glede opravljanja potreb je bila pridna,nioli ni lulala noter...Na plaži je bila spuščena,ker je bila le ta prazna Wink.Če pa je bila predolgo na soncu,sem jo privezala v senčko,da se nebi "skuhala".Slike bom dala na net v parih dneh,mogoče kakšne danes...ampak jih je res veliko Grin Wink
Za začetek pa še slike,ki sem jih naredila pred morjem:
http://bernirina.moj-album.com/album/912977/

Lp,
Nina
Logiran
scythe
rad pišem
Sporočil: 430

« Odgovor #1609 : sreda, 31.08.2005 : 16:39:32 »

Sedaj pa mi je jasno zakaj je imel Astor včeraj drisko - od tiste umetne "kosti", ki jo je dobil predvčerajšnjim.   Angry

Icey - najlepša hvala za obširno razlago!  Smiley

Torej govejo kito bo dobil bolj poredko - čeprav očitno nima negativnih učinkov nanj (ima jih name - ker me je prestrašil  Undecided ).
Logiran
scythe
rad pišem

« Odgovor #1610 : sreda, 31.08.2005 : 16:43:08 »

to v resnici pomeni "predam se" ... ali pa "ti si šef" ... "tvoj sem, delaj z mano, kar hočeš" Roll Eyes

To sem tudi jaz mislila, vendar se mi je potem zazdelo čudno, ker Astor to dela nonstop - samo, da se ga dotaknem (včasih pa tudi tega ni treba). In če ga ne božam - potem se postavi nazaj v normalno ležeči položaj.
No ja, kakorkoli - bolje, da pomeni to, kakor pa da bi imela probleme z dominiranjem. Smiley
Drugače pa hvala za obrazložitev Sammy! Smiley

Rincy - pohiti z morskimi slikicami! Smiley
Logiran
scythe
rad pišem

« Odgovor #1611 : četrtek, 01.09.2005 : 07:08:42 »

Juhej - dobili smo svoj "podforum"!  Cheesy

Mene pa je že bilo strah kam je izginila tema....  Grin
Logiran
Olly
rad pišem
Sporočil: 273

« Odgovor #1612 : četrtek, 01.09.2005 : 16:29:06 »

Tudi jaz sem se ustrašila  Shocked kje je naša tema....
Mislim pa da je to povezano s tem, da icey pripravlja opis (prestavitev) naše pasme Smiley
Logiran
icey
nekaj malega že vem

« Odgovor #1613 : četrtek, 01.09.2005 : 17:13:18 »

Ja, nič se bati!  Wink Jana nas je predstavila pod lasten podforum, kjer bo v kratkem tudi predstavitev pasme, lahko pa boste dodajali tudi predstavitve vaših kosmatincev. Kako in kdaj pa boste še obveščeni.

Uff, tale zadeva mi je vzela kar precej časa - si nisem mislila, da je toliko dela z oblikovanjem besedila in izbiranjem ter umestitvijo fotk. Upam, da bo uspelo, kot sem si zamislila. Potem boste pa še vi dodali svoje...

Schyte - preveri zasebno sporočilo - rabim tvoje dovoljenje za objavo fotk in tvoje polno ime za navedbo avtorja le teh!!!

Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #1614 : četrtek, 01.09.2005 : 19:03:51 »

Evo poročilo z morja s slikami :
20.avgust..odhod od doma.Rina je celo pot spala  kot ubita.Po 5-6 urah vožnje smo prišli do trejekta,kjer niso delali nikakršnih zapletov in je bila lahkoRina z nami.Do aparmaja smo imeli še cca. 10 minut vožnje..tam smo razpakirali in vsak je padel v svojo posteljo-Rina pa na tla,kjer je bilo hladno..Popoldne smo odšli na plažo številka ena.Tam je bil poleg Rine še en terier star 12 let,kateri se ni hotel igrat z Rino...zato tudi sama ni rinila vanj in se je raje posvetila vodi.Kot lahko vidite na sliki,je šla gospodična samo do trebuščka...več: NI ŠANS Wink.Malo je počila na plaži,nato pa smo odcepetali proti našemu "domku".Naslednji dan,smo se odločili,da obiščemo drugo plažo...torej plaža številka 2. Rina je spet norela po vodi,nato pa se je malo poigrala z mešančkom Bodotom.Ta plaža nam nekako ni ustrezala,ker je bila cesta preveč blizu.Sledil je tretji dan...šli smo na plažo številka 3...evo,pa smo jo našli.Ta  nam je ustrezala.Ni bilo avtomobilov,ljudi...nikogar,ki bi ga pes lahko motil.Lep dostop do vode,senčka,čista voda...kaj še hočmo Smiley Rina je uživala v vodi.Najraje je kopala po vodi,še raje pa ven vlekla kamenčke...no ja ...kamne.Uživala je tudi,ko je iz "globoke" vode(torej do trebuščka) prinesla palico...kakšno veselje je bilo takrat Cheesy.Seveda,pa ni šlo brez poziranja tako na suhem,kot v vodi.Ko se je načofotala je legla na sonček po parih minutah,pa sem jo odpeljala v senčko,da se nebi "skuhala" na soncu. V naslednjih dneh nas je na plaži obiskoval 4-letni zlati prinašalec Lago.On jo je poskušal zvabiti,da bi zaplavala,a strah pred plavanjem jo je premagal Tongue. Zato,sta raje skupaj čofotala po vodi.Tisto oblačno dopoldne smo izkoristili za ogled mesta Preko.In si ogladali trajekte(v ozadju). Za konec pa še ena voda slikca: kLiK

Uglavnem,imeli smo se fino,Rina tudi..uživala je med samimi fanti(namreč bila je edina psička v vasi Grin).

Več slikic pa TuKaJ

En lep pozdravček,

Nina& potapljačica Rina Wink
Logiran
Moon
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.642

« Odgovor #1615 : četrtek, 01.09.2005 : 19:16:10 »

Kaze da ste se fino imeli !
Tale slikca mi je pa zakon, http://bernirina.moj-album.com/slike/77420/OYJAhn7CFR4ha20f.jpg ''Oh kako sem utrujena''.. =)

Pa tale... http://bernirina.moj-album.com/slike/77420/02NuAmzmoQBfN4bG.jpg  in tale  http://bernirina.moj-album.com/slike/77420/4bIYDaxHFigq8oI8.jpg
Logiran
icey
nekaj malega že vem

« Odgovor #1616 : četrtek, 01.09.2005 : 19:52:59 »

Rinchy - tole si pa tako posrečeno opisala!  Wink
Me veseli, da ste se imeli lepo!

King je bil letos le nekaj dni na morju - a jih je dodobra izkoristil, saj je praktično ves čas, ko smo bili na plaži, čofotal ali plaval v morju. In tako kot Rini je tudi njemu največje veselje tauhati kamenčke!!!  Grin
Logiran
icey
nekaj malega že vem

« Odgovor #1617 : četrtek, 01.09.2005 : 19:54:48 »

No, verjetno ste že opazili novo temo na našem podforumu - predstavitev pasme. Gre za štartno verzijo, ki jo bo treba še malo izpiliti, a vaši komentarji so vsekakor dobrodošli.

Jana bo pa sporočila kako lahko dodajate predstavitve vaših bernijev!
Logiran
scythe
rad pišem

« Odgovor #1618 : četrtek, 01.09.2005 : 20:21:48 »

Kaj naj rečem.... Icey pohvale, da si se tega lotila in čestitke za dobro opravljeno delo! Wink
Logiran
rožica
rad pišem
Sporočil: 420

« Odgovor #1619 : četrtek, 01.09.2005 : 20:49:06 »

Pa mi je končno uspelo narediti albumjavascript:void(0);
Wink
http://atos.moj-album.com

Upam, da link delajavascript:void(0);
Huh
Logiran
Strani: 1 ... 103 104 105 106 107 [108] 109 110 111 112 113 ... 172   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.