mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 19.02.2025 : 00:10:59

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 100 101 102 103 104 [105] 106 107 108 109 110 ... 172   Dol
Natisni
Avtor Tema: bernski planšarski pes - čvek  (Prebrano 270844 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
scythe
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 430

« Odgovor #1560 : petek, 19.08.2005 : 13:03:04 »

Hvala Rincy za link.  Kiss Koliko stvari jaz spregledam!  sram

Torej sedaj sem malce telefonirala naokoli....in meni se zdi, da je odločitev kar padla... po vsej verjetnosti se bom odločila za KD Barje. Glavni razlog je bližina (Astor se ne navdušuje ravno nad vožnjo z avtom), ker imava to šolo manj kot 15 min stran. Pa tudi program mi je zelo všeč....predvsem ker se šola  izvaja 2x/ teden.... pri drugih KD pa sem povečini zasledila, da samo 1x Sad

Sicer pa ni važno za kateri KD se kdo odloči...važno, da so kužki pridni in zdravi. No ja...pozabila sem še divje razigrani in včasih nagajivi.  Grin
Logiran
ostrodlaka
novinec
*
Sporočil: 47

« Odgovor #1561 : nedelja, 21.08.2005 : 15:58:11 »

Ojla.

Mene pa nekaj zanima. Sosedi so dobili srckanega mladicka bernca, pa ima peta prsta. Kaj to se mora odstranit? 
Hvala.

Lp.
Logiran
scythe
rad pišem

« Odgovor #1562 : nedelja, 21.08.2005 : 17:19:41 »

Hmmm...odvisno kje je ta peti prst oz. meni se zdi, da je bolj pravilno peti krempelj?

Moj Astor je imel peti krempelj na zadnjih tačkah - in sta bila odstranjena, ko je bil še zelooo majhen (najbrž kmalu po kotitvi). Na sprednjih tačkah pa ima tudi peti krempeljček - vendar ni bil odstranjen. Ne vem zakaj. Očitno na sprednjih ne moti toliko, kot na zadnjih (na zadnjih je bil res zraven drugih štirih - medtem ko je na sprednjih zelo višje).
Logiran
MojcaAja
novinec
*
Sporočil: 13

« Odgovor #1563 : ponedeljek, 22.08.2005 : 08:26:00 »

Tudi naša Aja je imela 5. prst na zadnjih tačkah in so ji ga (oba) odstranili pri sterilizaciji, saj so rekli, da jo nočejo nepotrebno obremenjevat z narkozo...

LP
Logiran
oks
odvisnež
Sporočil: 673

« Odgovor #1564 : ponedeljek, 22.08.2005 : 10:19:35 »

Peti prst se na zadnjih tačkah vedno odstranjen takoj že pri mladičku...Nekatere pasme imajo slednike po standardu, vendar to za bernca nikakor ne velja...Je popolnoma nepotreben in pri hoji moti...predvsem pozimi zna kuža zato imeti precej težav. Predlagam odtsranitev.

Kd Krim ima tudi tečaje 2x tedensko. Ob ponedeljkih in sredah ali ob torkih in četrtkih.
Logiran
Moon
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.642

« Odgovor #1565 : ponedeljek, 22.08.2005 : 20:00:24 »

Kaj pa ce je na sprednjih ?
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.065

« Odgovor #1566 : ponedeljek, 22.08.2005 : 20:30:31 »

Na sprednjih je normalno.  Smiley
Logiran
scythe
rad pišem

« Odgovor #1567 : sreda, 24.08.2005 : 18:57:57 »

Mene pa nekaj skrbi glede mojega Astorja...

Namreč, ko hodi z ritko opleta levo in desno (to sem že videla pri psih - vendar ne pri berncih, ampak pri neki rotweilerki, ki ni imela tezav s kolki). Prav tako pa ima zadnje tacke "trde" - torej ko hodi se sprednje tacke premikajo normalno, zadnje pa so trde kakor, da bi imel namesto njih "kole". Pri teku so zadnje nogice normalno gibljive. Nič ne cvili (ne na dotik, ne sam od sebe).

Je to normalno za bernce (oz. na sploh za pse) ali bi me moralo skrbeti? Undecided
Logiran
Olly
rad pišem
Sporočil: 273

« Odgovor #1568 : sreda, 24.08.2005 : 18:59:40 »

Ojla.

Mene pa nekaj zanima. Sosedi so dobili srckanega mladicka bernca, pa ima peta prsta. Kaj to se mora odstranit? 
Hvala.

Lp.

Tudi jaz bi temu rekla peti krempelj....no spredaj je vseeno, če ga ima oz. še nikoli nisem slišala, da bi ga odstranili (mogoče so ga....ampak jaz ne vem)....na zadnjih tačkah pa se odstrani že zelo kmalu, ker bi jih drugače oviral pr hoji (kot je napisala oks)
A pa ima sosedov berni 5 krempelj tudi na zadnjih dveh tačkah?
Logiran
Olly
rad pišem
Sporočil: 273

« Odgovor #1569 : sreda, 24.08.2005 : 19:06:03 »

Mene pa nekaj skrbi glede mojega Astorja...

Namreč, ko hodi z ritko opleta levo in desno (to sem že videla pri psih - vendar ne pri berncih, ampak pri neki rotweilerki, ki ni imela tezav s kolki). Prav tako pa ima zadnje tacke "trde" - torej ko hodi se sprednje tacke premikajo normalno, zadnje pa so trde kakor, da bi imel namesto njih "kole". Pri teku so zadnje nogice normalno gibljive. Nič ne cvili (ne na dotik, ne sam od sebe).

Je to normalno za bernce (oz. na sploh za pse) ali bi me moralo skrbeti? Undecided

Tudi Lenny je nekaj časa (ko je bila še mladič) "migala z ritko" pri hoji, tekla pa normalno....pa nima nič narobe s kolki....vsaj upam....misim pa, da bi se sedaj že kaj pokazalo, če bi imela kaj narobe s kolki. Mislim in upam, da za Astorjem ni nič narobe...če bi se še dolgo nadaljevalo pa le pojdita k veterinarju...aja Lenny sedaj ne "miga" več z ritko.......
Logiran
Moon
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.642

« Odgovor #1570 : sreda, 24.08.2005 : 19:18:46 »

Na sprednjih je normalno.  Smiley
Se mi je zdelo.  =) Nisem bila 100% pa sem vprasaala.
Logiran
scythe
rad pišem

« Odgovor #1571 : sreda, 24.08.2005 : 19:49:47 »

Niti ne vem kaj pomeni "dolgo"?  Undecided

Po svoje se mi ne zdi kritično - ker to teče, uporablja zadnje nogice normalno (in izgleda kot da tudi brez napora). Tudi pri ležanju in sedenju sta zadnji nogi normalno "ukrivljeni". Samo včasih ko hodi ima trde oz. kot da bi imel "kole". Je mogoče zgolj len?  Grin

No v bistvu me ful skrbi... Jutri pride na obisk Astorjev bratec, pa bom videla ali je to čisto normalno za skoraj 4 mesečnega bernčka ali je nenavadno stanje. Upam, da je vse v redu.  Undecided
Logiran
icey
nekaj malega že vem
Sporočil: 182

« Odgovor #1572 : sreda, 24.08.2005 : 21:08:30 »

Moj King je imel pri parih mesecih podobne težave - hodil je na zadnjem delu zelo togo, pri kasu je noge premikal normalno tekoče, pri teku - ko je 'galopiral', pa je eno od zadnjih tačk premikal precej bolj navzven in trdo kot drugo. Takrat nisem vedela kaj bi to lahko bilo, a ker se je gibal veselo in živahno, temu nisem posvečala velike pozornosti. Pri pol leta starosti sem opazila, da je rahlo neenakomerno zrastel - zadnji del je imel višji, kot bi bilo normalno glede na pleča, zato se mi je rahlo ukrivila hrbtenica. Še danes ima na zadji tretjini hrbtenice nepravilno krivino, če se lahko tako izrazim, po domače povedano je malo puklast, oz. ima nizek križec. Pri sedmih mesecih smo slikali kolke in hrbtenico, a sloke so bile k sreči normalne in niso kazale na kakršne koli težave. Do lanskega leta, ko je dopolnil tri leta in pol ni imal težav, takrat pa se je dvakrat zgodilo, da ga je 'uščipnilo' v hrižu in je imel nekaj dni težave pri gibanju (ni mogel po stopnicah, ni skočil v avto...), kar smo blažili z Rymadilom. Zadeva se je obakrat popravila po dveh do treh dneh terapije in počitka. Do sedaj se ni ponovila. V primeru ponovnih težav smo z vet. Malijem iz Lesc, ki ga je zdravil, dogovorjeni za obširno slikanje hrbtenice. Postavljena diagnoza je bila sicer Lumbalgia, a dr. Mali je imel do takrat le še en podoben primer in ni upal brez slik postaviti definitivne diagnoze. Zdaj pazimo, da ne hodi preveč po strmem terenu, drugače pa je vse normalno in brez težav. Lahko še povem, da je imel pri enem letu tudi prvi pozitivni test za boreliozo, sicer je šlo za majhno koncentracijo, a kljub temu ima še vedno zvišano vrednost titra, ki pa se v preteklih dveh letih ni spreminjala. Redno ga testiram vsaj 1x letno.
Upam, da sem ti kaj pomagala pri razumevanju Astorjevih težav. Lahko gre le za nesorazmerno rast in se bo zadeva v roku leta sama uredila, če pa bi se pojavile kakšne težave, bolečine ali splošno slabo počutje pa ti priporočam obisk veterinarja in slikanje.

Logiran
scythe
rad pišem

« Odgovor #1573 : sreda, 24.08.2005 : 22:23:19 »

Icey hvala!
Upam, da tvoj kuža vnaprej ne bo imel težav. Hkrati pa tudi upam, da je z mojim malčkom (ki ima že 20 kg!) vse v redu.
Logiran
rožica
rad pišem
Sporočil: 420

« Odgovor #1574 : četrtek, 25.08.2005 : 16:02:46 »

Danes smo bili na obisku pri Atosovemu bratcu Astorju. Bilo je prav fino. Peska sta se igrala ko zmešana, se grizla, da me je kar malo bolelojavascript:void(0);potem pa sta eno uro spala kot ubita. V glavnem, všeč je bilo njemu in meni, tako da se bova še kdaj oglasila.
Wink
Logiran
Strani: 1 ... 100 101 102 103 104 [105] 106 107 108 109 110 ... 172   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.