mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 27.11.2024 : 14:30:04

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 99 100 101 102 103 [104] 105 106 107 108 109 ... 172   Dol
Natisni
Avtor Tema: bernski planšarski pes - čvek  (Prebrano 260442 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
oks
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 673

« Odgovor #1545 : sreda, 17.08.2005 : 08:19:39 »

Baloo!
Link, ki je nalepljen je res že precej časa na bolhi...Tip iz Brežic (sama sem ga klicala vsaj 3x), da bi preverila kdo je mama, pa je imel vedno drug izgovor. Enkrat ta,  da je oče sosedov pes, drugič ta, da so vsi mladički oddani...vedno pa je bil zelo previden in ni hotel povedati, če ima mama rodovnik...V klubu ni včlanjen tako da podatkov nimamo...

Drugače pa...sem zelo vesela, da po moji daljši odsotnosti tako pridno polnete temo in da imamo že veliko novih članov. Upam, da se vsi vidimo na jesenskem pikniku...
pa pa
Logiran
baloo
nekaj malega že vem
Sporočil: 164

« Odgovor #1546 : sreda, 17.08.2005 : 14:32:03 »

Oks hvala za odgovor. Meni se je zdel ta oglas zelo sumljiv zato sem link pripopala sem, če bo kdo od vas vedel kaj več.
Oglas je pa res že kar nekaj časa na bolhi, se mi pa zdi da so mladički vedno isto stari  Angry

LP, in uživajte s svojimi kosmatinci!
Logiran
rožica
rad pišem
Sporočil: 420

« Odgovor #1547 : četrtek, 18.08.2005 : 16:48:16 »

Živjo! Doma ima tri in pol mesece stargea bernija  Atosa pa imam eno vprašanje. desni zob je ratal čist črn- oziroma je vidno temnejši od ostalih. a bi blo treba do veterinarja al je to normalno, glede na to da ima še mlečne zobe? kaj pa menite o ustni higieni? umivat zobe psu se mi zdi mau smešno ::)javascript:void(0);
Roll Eyes
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #1548 : četrtek, 18.08.2005 : 18:41:53 »

Jaz sem Rini čistila zobke ko je  bila majhna in jih še sedaj.Nič ni narobe oz. ni nič smešno če mu jih boste čistili Wink.Glede na to da je črn mlečni zob,mislim da ko bo zrastel stalni,.ki ne bo črn.Drugače pa si preberi teme ki so odprte pod nego(čiščenje zob).

Lp,
Nina

p.s.
Kakšne slikice bodo dobrodošle Smiley.
Logiran
Olly
rad pišem
Sporočil: 273

« Odgovor #1549 : četrtek, 18.08.2005 : 19:15:20 »

Ja kakšno slikico od Atosa bi prosili... Cheesy Glede zobk pa tudi mislim, da se bo uredilo, ko bo prišel stalni zob....če pa bo takrat še vedno temnejši pa le pojdite k veterinarju.......če ne že prej....
Logiran
scythe
rad pišem
Sporočil: 430

« Odgovor #1550 : četrtek, 18.08.2005 : 22:19:55 »

Rožica: iz kje pa je Atos?  Smiley Ker je moj mali Astor imel bratca po imenu Atos....in oba (torej moj Astor in vaš Atos) sta enake starosti. Imam na sumu, da sta res bratca.  Grin

Danes sem bila tako užaljena, ko me je soseda vprašala s čim je mešanec moj kuža.  Angry Saj nimam v bistvu nič proti mešančkom, ker sem ga sama imela zelo dolgo časa, vendar me je vseeno malce šokiralo, ker se mi zdi, da je ta pasma že kar dobro poznana (kar vsi, ki jim povem kakšnega psa imam, poznajo to pasmo - kar je pohvalno).

Drugače pa mi je glede zobkov prijatelj svetoval, da naj mu dajem za jest neke piškotke, ki imajo namen čiščenja zobkov. In da baje zelo dobro učinkujejo (da celo zob ni treba umivati). Res, da so malce dragi, ampak jaz jih bom ob prvi priliki kar kupila, ker so mojemu malčku blazno všeč (jih je dobil danes nekaj na pokušino).  Wink
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1551 : četrtek, 18.08.2005 : 22:54:40 »

scythe: če mogoče spremljaš temo "člani se predstavljajo" lahko vidiš opis "rožice". Evo link: Tukaj .Sem jaz pogledala starše tvojega Astorja in starše Atosa,in sta enaka...torej imamo dva bratca tukaj Smiley

Lp,
NIna
Logiran
scythe
rad pišem

« Odgovor #1552 : četrtek, 18.08.2005 : 23:04:23 »

scythe: če mogoče spremljaš temo "člani se predstavljajo" lahko vidiš opis "rožice". Evo link: Tukaj .Sem jaz pogledala starše tvojega Astorja in starše Atosa,in sta enaka...torej imamo dva bratca tukaj Smiley

Joj, hvala Nina! Smiley Sem čisto pozabila na te stvari, ki jih nudi ta forum - drugi namreč nimajo nobenih predstavitev in nisem navajena Smiley

Iiii...Astorjev bratec Smiley
Logiran
oks
odvisnež

« Odgovor #1553 : petek, 19.08.2005 : 08:12:05 »

Hm...pri takšni starosti Atosa je malo sumljiva barva zoba, čeprav je mlečen...Mlečni zobki namreč spremenijo barvo (malo posivijo) predno odpadejo.,..ampak, da je črn Shocked. Predlagam pa ti, da psa čimprej navadiš na čiščenje zob, da ne boš imela kasneje težav...pa tudi, če ga misliš kdaj vzrejati ali razstavljati mora pridno pokazati zobke tretji osebi...In res ne vem, zakaj bi bilo čiščenje zob smešno??? Tudi ti si jih, ne? In to vrjetno večkrat dnevno... Obstajajo pa neke super tabletke (zdajle se žal ne spomnim imena), ki se jih nalepi na dlesen pa potem 12 ur sproščajo snov, ki preprečuje nalaganje umazanije, bakterij...na zobe.

Scythe: piškoti, o katerih pišeš se imenujejo vrjetno Nutro Antitartar in nikakor ne nadomeščajo čiščenja zob, samo upočasnijo nalaganje kamna in povrhu vsega sploh niso dragi. Okoli 1000 sit za škatlo (mislim da 400g). Če ima pes že zobni kamen, mu ga je potrebno odstraniti fizično, ker mu ga sami piškotki nikakor ne bodo.
Logiran
rožica
rad pišem
Sporočil: 420

« Odgovor #1554 : petek, 19.08.2005 : 08:43:30 »

ja kr bratca ma pol tuki gor al kaj! noro!
kdaj si pa dobila Astorja? Ker kokr se jst spomnm je bil še pr mamici, ko sm jih jst šla pogledat- takrat jih je blo še sedem, s tem da sta bla dva že rezervirana.
pa še neki: a kdo pozna kšno dobor pasjo šolo v lj? zaenkrat greva v kd Ljubljana, sam če ma kdo mogoče kšne dobre izkušnje od prej...  Kaj pa tale klub iz Grosuplja? se splača biti član oziroma kaj ti sploh nudijo? Hvala za odgovore!
Logiran
scythe
rad pišem

« Odgovor #1555 : petek, 19.08.2005 : 11:41:18 »

Oks: Jap, Antitartar so. Nisem mislila, da ti piškotki odpravljajo posledice neočiščenih zob, ampak ravno tako kot si sam opisal. Torej v bistvu lahko pomagajo (poleg vse ostale primerne nege - ker se tudi meni zdi sumljivo, da ne bi bilo treba nikoli umivati zob) pri ohranjevanju lepih in zdravih zob. Samo to je bil moj namen - mogoče se nisem pravilno izrazila.  Wink Kar pa se tiče cene - no ja, sicer še nisem bila v intenzivni nabavi piškotkov - vendar se mi zdi, da so ti piškotki kar najdražji. Sicer se mi ne zdi preveč za moj žep (čeprav ta ni globok  Grin ), ampak naj pa bi bili najdražji.

Rožica: Astorja sem dobila šele pred slabima 2ema tednoma. Takrat je bil pri Ivanu samo še on (Astor) in ena izmed njegovih sestric. Tako pozno pa sem ga vzela za to, ker sem pozno izvedela za to leglo (prej sem imela ogledanega nekega drugega bernčka - pa so mi ga drugi "prevzeli") in potem zaradi nekih komplikacij doma, tudi vzela 1 teden kasneje kot je bilo načrtovano. Ampak niti ni pomembno - Astor se je že zelo dobro aklimatiziral na barje  Cheesy

Kar pa se tiče malih šol - nimam izkušenj. Imam pa sama zaenkrat v mislih KD Krim in KD Barje. Mogoče se malce bolj nagibam h KD Barje, ker mi je bližje (ali ni tudi vam? - če se prav spomnim mi je Ivan povedal, kam je šel Atos). In tudi nobene negativne kritike še nisem slišala čez KD Barje.
Logiran
oks
odvisnež

« Odgovor #1556 : petek, 19.08.2005 : 11:43:03 »

Meni daleč najboljša šola je v Kd Krimu!Preveri na netu. Se splača! Wink
Logiran
oks
odvisnež

« Odgovor #1557 : petek, 19.08.2005 : 11:46:45 »

Antitartar piškoti se mi niti slučajno ne zdijo dragi...cena vseh Nutro piškotov je približno enaka...in pri nas imamo 1 škatlo za cca 10 dni (dobiva jih vsak dan)...v primerjavi z ostalimi stvarmi...je tole naravnost zastonj...
Logiran
scythe
rad pišem

« Odgovor #1558 : petek, 19.08.2005 : 12:29:39 »

Meni daleč najboljša šola je v Kd Krimu!Preveri na netu. Se splača! Wink

KD Krim že dolgo časa "preverjam" na netu, pa kaj ko nimajo ažurnih podatkov Sad Vsi ceniki, vsi urniki...vse je še od leta 2003 Sad
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1559 : petek, 19.08.2005 : 12:39:41 »

Ja,tudi meni je KD Krim super šola.
scythe: če kontaktiraš članico "Xeno",mislim da ti bo ona znala povedat kakšne novejše informacije. Wink.Drugače pa je to napisano pod temo" KD Krim vabi na tečaje: http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,2106.msg113414.html#msg113414

LP,
Nina
Logiran
Strani: 1 ... 99 100 101 102 103 [104] 105 106 107 108 109 ... 172   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.