mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 27.11.2024 : 14:34:08

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 96 97 98 99 100 [101] 102 103 104 105 106 ... 172   Dol
Natisni
Avtor Tema: bernski planšarski pes - čvek  (Prebrano 260445 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
scythe
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 430

« Odgovor #1500 : sreda, 03.08.2005 : 00:02:52 »

Ko sem prišla jaz na ogled mladičkov (to je bilo zelooo poznooo) sta bila samo še 2 - samček in samička. Tako, da sem očitno jaz vzela tistega, ki si ga imela ogledanega Wink - očitno je bil edini, ki še ni bil "rezerviran". In hvalabogu!  Cheesy Ker drugače bi ostala brez svojega srčka.  Cry
Logiran
mmms
novinec
*
Sporočil: 13

« Odgovor #1501 : sreda, 03.08.2005 : 09:35:56 »

Res je,
da dokler si ne ogledaš legla v živo, si je težko iz slik predstavljati kakšni so mladiči!! Ampak kaj č'mo ljudje smo taki in drugačni iz izkušen večina samo kliče ... cena in na koncu ...če se bomo odločili pokličemo....!

lp Milan

p.s. so pa favorizirane psičke ki so parjene v tujini! no comment!!
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #1502 : sreda, 03.08.2005 : 09:42:41 »

mmms, kako je pa pri vas kaj z mladički? Koliko jih je še neoddanih? A jim je sedaj kaj vroče? A vodo imajo radi? Moji tamali so potem (vsaj nekateri) ugotovili, da se je prav fajn ohladit v vodi.

LP Jana
Logiran
scythe
rad pišem

« Odgovor #1503 : sreda, 03.08.2005 : 11:59:10 »

Glede na to, da sem prvič kupovala psička lahko povem kar iz prve roke. Psička sem si šla ogledati, ker sem imela ob sebi nekoga, ki je bil včasih tudi vzreditelj berncev - drugače meni še na kraj pameti ne bi padel ogled - pa nimam pojma zakaj.  sram Sedaj mi ni žal, da sem ga šla pogledat....sem čisto zaljubljena  Cheesy

Aja - pa čisto vseeno mi je bilo kje in s kom je bila parjena samica - važno mi je bilo samo, da je kuža zdrav in da ima rodovnik, ki mi je dal vsaj malo garancije o njegovem potencialnem zdravju.
Logiran
mmms
novinec
*

« Odgovor #1504 : četrtek, 04.08.2005 : 11:40:52 »

Jana hvala na vprašanju!
mladički so super, mal jim je blo vroče par dni nazaj, ampak so tudi oni pogruntali za ohladitev, (mini bazenček s 5 cm vode v njem), ko je bila kriza pa smo jih dal v hišo na ploščice!
rezervacij je bilo veliko, oddane imamo vse tri samičke in enga samčka! tako da so še trije samčki na voljo!
ampak kot sem pravil, važna je cena in potem je konec, ne glede na to da ga vljudno povabim in mu razložim da želim da si ga pride prej ogleda pa bova potem rekla kakšno o ceni!
ti povem če bi videl da je pravi mi tudi ne bi bil problem ga dati za par tisoč ceneje!

lep dan pa čeprav deževen!

Milan
Logiran
scythe
rad pišem

« Odgovor #1505 : četrtek, 04.08.2005 : 12:18:36 »

Joj, sicer mogoče kompliciram, pa vseeno.  sram

Kaj počnete s  svojimi bernčki v teh deževnih dneh? V soboto dobim svojo malo mrcinico in napovedan je dež!  Angry Jaz pa sem že imela take načrte kako bova cele dneve preživela na vrtu. Kakšen nasvet? Zdi se mi malce trapasto, da bi bil cel dan zaprt v pesjaku ali hiši.
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #1506 : četrtek, 04.08.2005 : 12:25:42 »

Z Rino greva vseeno na sprehod če je dež,vseeno se igrava...potem jo zbrišem in ji dam eno dekco,da ne leži na tleh...za mladička pa nevem.Naj nebi še takoj po dežju hodil...saj take informacije imam jaz..mi smo imeli srečo,da ko smo Rino dobili je bil skos sonček Smiley
Logiran
scythe
rad pišem

« Odgovor #1507 : četrtek, 04.08.2005 : 12:41:20 »

Ja, saj tudi jaz imam v glavi, da ne bi bilo dobro, da bi mladiček tacal po dežju Sad Zato pa ne vem kaj storiti  Cry
Logiran
mmms
novinec
*

« Odgovor #1508 : četrtek, 04.08.2005 : 12:48:49 »

res je mal nerodno, ampak izkoristimo vsak trenutek ko ne lije in jih spustimo na prosto, za par kapljic dežja pa mislim da ni nič hudega saj naši so že kar veliki (7 tednov) tako da ji potem faj zbrišemo in so dobri za nekaj časa!

p.s. a ni za soboto napovedan sonček?!!
Logiran
scythe
rad pišem

« Odgovor #1509 : četrtek, 04.08.2005 : 12:54:48 »

Ja v soboto je napovedano sončno, vendar zvečer oblačno s padavinami. Nedelja pa cel dan oblačno in padavine + nevihte!! Sad

Dobimo ga v soboto zvecer - ko bo ze dez Sad

Potem ne bi bilo nič narobe če ga malce spustim na dežka in potem dobro obrišem? Star pa je 12 tednov oz. 3 mesece. Me pa malce skrbijo nedeljske nevihte, glede na to, da bo kuža večino časa v pesjaku. Očitno bo nedeljo preživel kar noter, ker ne vem če ga bom lahko pustila zunaj v nevihti. Sad
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1510 : petek, 05.08.2005 : 09:28:05 »

Živjo!

Z Rino je nekaj narobe.Vse jo nekaj boli,če se jo močneje dotakneš(jo butneš) "zabevska".Zdele gremo k veterinarju.Držite pesti,da ni kaj hujšega!!

LP,
NIna
Logiran
manetka
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #1511 : petek, 05.08.2005 : 11:11:16 »

Rincy že držimo pesti za bogo Rino Wink

Upam, da ne bo kaj hujšega Undecided

Ti pa obveščaj kaj je z bolnico.

Lp Manca
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1512 : petek, 05.08.2005 : 11:27:05 »

Tako,mi smo nazaj.Na srečo ni nič hujšega.Veterinarka je celo pregledala,pretipala,razgibala...vse kar je mogoče.Ni nič začutila in tudi rina ni nič trzala ali pa se kaj oglasila.Verjetno jo je nekaj "uščipnilo" v hrbet,saj je v nedelo tekla in ni vidla lukne in je padla noter,in tak težek pes....
smo jo stehtali in ima 43 kg Wink

Hvala za držanje pesti!

LP,
NIna

p.s.
Po morju pa gremo dat pregledat kri,za erlhijo in borelijo.
Logiran
icey
nekaj malega že vem
Sporočil: 182

« Odgovor #1513 : petek, 05.08.2005 : 20:49:44 »

Rincy vsekakor preverite kri, ker sem ravno prejšnji teden z mojo mami bila pri zdravniku, ko jo je pičila neka mala črna mušica in ji je cel obraz zatekel. Zdravnica pravi, da sedaj že mušice in komarji prenašajo borelijo in vse žive bolezni in je potrebno biti skrajno previden in se opazovati po vsakem bolečem piku.
Jaz Kinga vsako leto vsaj 1x peljem na preventivni odvzem krvi, da spremljamo redno, kakšno je stanje - ko ima enkrat bolezen že razvito je zadeva precej zoprna!!!

Scythe - moje mnenje je, da dež tudi mladičku ne škodi, dokler se giba in teka naokoli. Ni pa fajn, da vsega mokrega pustite ležati zunaj, čeprav zdaj poleti ni hladno, vseeno pa se hitro prehladijo - so pač občutljivi u iber!  Roll Eyes
Dejstvo pa je, da marsikateri kuža prav nič ne sili na dež in je v takih dnevih najraje notri na suhem. Poskrbi le, da bo šel zadostikrat lulat in kakat!
Pa še en nasvet - počasi ga navajaj na pesjak, ker se ti to zelo obrestuje! Sosedi so namreč prinesli domov mladega prinašalca in mladina je odšla naslednji dan na morje, psička pa je čuvala mama - ko ga je čez dan zaprla v pesjak (seveda ne postopoma ampak takoj za par ur) je ves čas tako nesrečno tulil da sem mislila, da mu najmanj kožo dol vlečejo! Od tega je sedaj skoraj mesec dni pa še vedno čim ga dajo v pesjak tuli ko zverina! Groza! Le da je sedaj zaradi tega zelo redko v pesjaku, ker mladina sicer lepo skrbi zanj in jim ni vseeno. So pa po moje pečeni za vedno!
Pač davek nevednosti - boh ne daj da bi 'stara' vprašala mene za nasvet, ko ve, da imam že dalj časa psa-klinc pa taki sosedi, ki ti še dober dan ne voščijo (ok priznam, samo mama je takšna)!

Logiran
scythe
rad pišem

« Odgovor #1514 : petek, 05.08.2005 : 21:04:00 »

Icey najlepsa hvala za nasvet!

Sicer pa tako ali tako ga nisem hotela kar vrzt v pesjak. Edino cez noc  sram No, ampak sedaj je padla odlocitev. Malcek (no ja, saj ni vec tok majhen  Grin ) bo prvi 2 noci spal pri meni. Med nevihto ga pa res nocem pustit v pesjaku.  Undecided
Logiran
Strani: 1 ... 96 97 98 99 100 [101] 102 103 104 105 106 ... 172   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.