mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 18.02.2025 : 22:46:46

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 92 93 94 95 96 [97] 98 99 100 101 102 ... 172   Dol
Natisni
Avtor Tema: bernski planšarski pes - čvek  (Prebrano 270815 krat)
0 članov in 10 gostov pregleduje to temo.
bina
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790

« Odgovor #1440 : petek, 08.07.2005 : 11:02:54 »

Tsa, ali ste sposobni vzgajati 2 mladička? Ker to ni tako preprosto.... In mladiček pri treh mesecih še ne povzroča veliko težav. Počakaj še kakšen mesec, dva. potem se bodo glavne težave šele začele. Jaz nikoli ne bi imela 2 psa, med katerimi ne bi bila razlika najmanj 1 leto. Nekaterim dvojna vzgoja "šiba", ampak zase vem, da raje enemu psu posvetim ves čas in energijo in ko je on vzgojen (kar pomeni okoli dveh let ali pa dveh in pol), kupim naslednjega. Prej nikoli.

LP Jana
Logiran
mmms
novinec
*
Sporočil: 13

« Odgovor #1441 : petek, 08.07.2005 : 12:35:30 »

V vsem se strinjam, problem nastane pri vzgoji,
če ti je res do psa v tem primeru že imaš bernca ki je res pes ki te hoče imeti zase, ne naredi napake s tem ko želiš psu priskbeti družbo. Družba mu bodi ti!

Logiran
icey
nekaj malega že vem
Sporočil: 182

« Odgovor #1442 : sobota, 09.07.2005 : 10:55:43 »

Še če imaš že odraslega 'narejenega' psa je problem vzgoje mladiča, ker to vzame veliko več časa kot pri prvem, saj ga moraš dnevno voziti na ločene sprehode, kjer lahko z njem samostojno delaš in ga učiš, drugače ta drugi nikoli ne bo niti približno tako naučen in vzgojen kot prvi!

TSA - predvidevam (popravi me če se motim) da izkušenj s psi nimaš, in če je slučajno kaj resnice v tem, da že imaš bernko in želiš še samčka lahko starše informiraš, da je hrana (30 tisoč sit mesečno za dva odrasla bernija) v primerjavi z ostalimi stroški v najboljšem primeru le dobra polovica vsega, kar bosta v času življenja potrebovala. Seveda ti vedno ostane možnost, da ju hraniš s komercialno hrano iz bližnjega Mercatorja, a potem bo hrana le nekaj odstotkov celotnega budžeta

Predvidevam pa, da svojih psov ne nameravate voziti s seboj na dopust in na izlete, saj če jih, boste poleg vsega potrebovali še karavana s klimo!   Cheesy Wink SmileyGrin

Logiran
TSA
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 328

« Odgovor #1443 : sobota, 09.07.2005 : 13:23:51 »

hey hvala za nasvete =) ! Jah zdej si bom kupu še enga bernca ga grem iskat drug teden Smiley ! Drgače hrana je najmanjši problem..... in stroški prav tako... res je da bo prevoz težji ker smo 4 članska družina in nimamo karavana Sad sam to tudi ni velik problem da bosta 5-7 dni sama brez nas doma saj imamo staro mamo doma , ki živali naravnost obožuje tako da bo skrbela za njih  ko nas ne bo Smiley ! Drgače si mislm nabavt bernca ki je 1 mesec mlajši od bernke in mislim da ne bo prevelikih težav ,... aja jest ne kupujem mercator hrane za pse k je ista k pedigree sam franšiza , trnutno sem na eakunubi =) !
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #1444 : sobota, 09.07.2005 : 13:50:42 »

TSA,od koga boš pa vzel bernca?Če bo ta drugi berni samec,ti priporočam da daš samičko stelirizirat,kar jo daš lahko tudi v tem primeru če to ne bo samec ampak samica,ker nevem, upam,da  ti ni do tega da bi vzrejal nerodovniške bernije... Undecided Angry

LP,
Nina
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1445 : sobota, 09.07.2005 : 14:03:40 »

TSA,še nekaj me zanima.Koliko psov imaš zdaj doma(če ne šteješ tega bernca,ki ga boš zdaj dobil).Imaš dva? (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,3009.msg90983.html#msg90983 ) -v predstavitvi imaš napisano,da imaš NO.Boste potem imeli 3pse? Undecided

LP,
Nina
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #1446 : sobota, 09.07.2005 : 14:04:13 »

Ojej, TSA, ne vem kakšen vzreditelj vam je pripravljen prodati psa Lips Sealed Sploh glede na tisti post pri Barfu Roll Eyes

Moje mnenje: ne kupuj še enega psa, ker kmalu boste imeli preveč dela z enim, da o dveh pubertetnikih ne govorim. Jaz sem se s svojo psico krvavo matrala več kot 1 leto, da je sedaj taka kot je Cool Če bi imela ob njej še enega toliko starega psa, bi bili samo 2 varianti: oba psa bi zanemarjala (vsak ne bi dobil toliko pozornosti kot eden) ali pa bi enega super fino vzgojila, drugi bi bil pa podn. Ker ne bi imela časa zanj Lips Sealed

Sicer pa je življenje vaše, samo ne potem jamrat na forum čez 7 mesecev, da imate brejo samičko, kako narest kotišče, na koncu pa iiiiiii, kako luštne mladičke smo dobili Angry Roll Eyes Lips Sealed

LP Jana
Logiran
Moon
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.642

« Odgovor #1447 : sobota, 09.07.2005 : 14:14:41 »

Psa kupovati brez rodovnika ni vredu ... Slej ko prej se lahko pojavijo tezave, zdravstvene, karakterne.. Tako rodovnik zmanjsa tveganje dednih bolezni. In navsezdanje neves ce bo res zrasel v psa podobnega pravemu berncu..  Je boljse da nekaj casa sparas, in si kupis bernca ki bo zdrav mnogo let..

Lp
Logiran
TSA
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 328

« Odgovor #1448 : sobota, 09.07.2005 : 23:26:12 »

ne sej verjetn bom res sam psičko meu če pravte da bo ogromen dela sej mate vi izkušnje........ ne ta Bernc je moj prvi pes tak da se ne spomnim da bi napisal da imam NO......
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #1449 : sobota, 09.07.2005 : 23:35:00 »

ne ta Bernc je moj prvi pes tak da se ne spomnim da bi napisal da imam NO......

Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed

Lp Jana
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1450 : nedelja, 10.07.2005 : 12:08:19 »

Ja,kdo ti je pa potem predstavitev napisal? Tongue.Imaš zgoraj povezavo in lahko vidiš kaj si napisal.

LP,
Nina
Logiran
soncica
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 50

« Odgovor #1451 : nedelja, 10.07.2005 : 17:32:27 »

Hojla pikice...

Že dolgo me ni bilo med vami. Včasih pridem za trenutek in preberem kaj se dogaja, nato pa odhitim dalje. Ni bilo časa. Preselila sem se s primorske kjer sem študirala in končala sem z vsemi izpiti, sedaj se moram samo še na diplomo spravit. No pa pustimo sedaj to... Pišem predvsem to ker moram povedat svoje zadnje ugotovitve v zvezi s kužki. Sama še vedno nimam nobenega, še vedno opazujem in se slinim, ko zagledam kakega lepotca.
Zadnjič sem v podutiku kar skočila iz avtomobila in tekla, do neke mladenke, ki je imela na špagici Bernija -  kasneje sem zvedela, da mu je tako tudi ime. Kar napadla sem jo... Smiley A se ni ravno sekirala, prav z veseljem je odgovarjala na moja vprašanja... Berni pa se je veselo pustil čohljat ... Joj kako mi je blo fajn Smiley
Drugače pa je tako. Veliko hodim ali tečem in ne glede na to kdaj to počnem, naj bo ob 5h zjutraj, 12h ali ob 20h zvečer opažam ene in iste psičke kako samevajo v svojih pesjakih. In postane mi tako hudo pri srcu. Jaz hodim sama, oni pa le žalostno gledajo za mano in si misljo "jaz bi tudi"... Včasih me prime, da bi njihovim gospodarjem kaj zabrusila... Včasih me ima, da bi pozvonila in jih vprašala, če jim lahko peljem psa na sprehod. A nekako sem vzgojena drugače ... včasih pa si mislim"jebeš vzgovo" in že skoraj stopim do vrat. A še nisem!
Vesela sem, da me te stvari prizadanejo in da jih opazim. Nekako mi dajo mislit, kakšen lastnik bom sama ... in dajajo smernice kakšen lastnik ne mislim biti.
Nisem vam hotela krast časa, želela sem le napisat svoje opazke in žalost, razočaranje ki jih začutom od psičkov, ki vsak dan gledajo za mano. Včasih celo zalajajo in povejo na glas, da hočejo ven!!! Drugič obrnejo le glavo, tretjič niti tega ne... Četrtič pa raje jaz zamenjam pot ... in najdem še kakšnega drugega psička, ki sameva na drugem koncu našega kraja.

Žalostno!
Lp sonček
Logiran
icey
nekaj malega že vem

« Odgovor #1452 : ponedeljek, 11.07.2005 : 11:59:08 »

Mene pa osebno najbolj jezi, ko naši politiki tako veselo povzemajo tuje morele - te in one - bojda same dobre, nobeden pa ne misli prav veliko na nas 'male' ljudi, še manj na živali - naj bodo divje ali pa domače.
Bolj ko gledam tuje oddaje o živalih, predvsem ameriške, bolj se sprašujem, kdaj bomo pri nas zreli za tako ravnanje. Dejstvo je, da je treba z vzgojo o odnosu do živali začeti pri mladih generacijah, a očitno se še nismo zdramili, kljub nekaterim odmevnim akcijam slovenskih društev proti mučenju živali.
Malo sanjam, ampak a ne bi bilo lepo videt psov in ostalih udomačenih živali, kako opravljajo redne 'ture' po slovenskih vrtcih in osnovnih šolah in njihovih skrbnikov, ki obenem izobražujejo otroke, kako ravnati z živalmi in kaj le te potrebujejo za življenje med nami!!??
Pri nas pa se je šele letos z živalsko terapijo strokovno začela ukvarjati lastnica bernca Petra, ki redno tedensko obiskuje male bolnike na pediatrični kliniki. Če koga zanima lahko posredujem njen telefon, ker je zainteresirana za sodelovanje z drugimi, ki bi se s svojimi štirinožci želeli poskusiti v tej 'panogi'.
Samo malo razmišljam, in upam, da bom doživela kakšne spremembe na bolje!
Logiran
icey
nekaj malega že vem

« Odgovor #1453 : ponedeljek, 11.07.2005 : 11:59:53 »

Tiskarski škrat - tuje modele, ne 'morele'! Se opravičujem!
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1454 : ponedeljek, 18.07.2005 : 19:43:17 »

Živjo!

Danes,smo izkoristili ta lep dan, za izlet v naravo.Šli smo v Logarsko dolino.Res je,da je bila Rina na povodcu,zaradi števila ljudi,ampak je uživala in čofotala po kristalni vodi in tudi do slapa je šlo brez problema,ampak tista voda se ji je zdela tako glasna,da je šla raje kak centimeter stran.Po Logarski dolini smo šli še v Mozirski gaj,kjer smo si nagledali lepih cvetlic in uživali v rahlem vetru in toplem sončku Cool.Za tiste,ki si želite izlet lahko greste tja,psi so dovoljeni tako pri povsod tudi vMozirskem Gaju.Za piko na i smo šli še poskusit,kako bo na morju,ko bo šla z nami na kosilo/večerjo v restavracijo.Moram rečt,da se je obnašala perfektno( Kiss) in da sigurno ni šla zadnjič z nami.Lastniki pa  imajo tudi bernija,tako da prvo kar so naredili je bilo to,da je lastnik prečohal Rino,jo "preveril kaj zna",tako kot vsak reče:"Daš tačko?" Cheesy.
Slikali smo z navadnim fotoaparatom,ampak bom slike preskenirala,tako da boste lahko videli kako lepo smo se imeli,tako mi, kot Rina.
Sigurno nismo šli zadnjič!

Tako,tak je bil naš dan,v prihodnjih dneh pa bomo šli verjetno na slovensko obalo,kjer bomo malo čofotali,da bomo lažje dočakali,tisto "pravo" morje. Wink

Kako pa kaj vaši berniji?Se kaj kopajo?

En lep pozdrav od Rine: woof!

Nina
Logiran
Strani: 1 ... 92 93 94 95 96 [97] 98 99 100 101 102 ... 172   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.