mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 30.11.2024 : 13:55:54

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 90 91 92 93 94 [95] 96 97 98 99 100 ... 172   Dol
Natisni
Avtor Tema: bernski planšarski pes - čvek  (Prebrano 261945 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
katjusa
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 38

« Odgovor #1410 : ponedeljek, 27.06.2005 : 12:26:29 »

Meni so zelo všeč tej psi!
Vsi na tem forumu te razumemo in se strinjamo s tabo...

Za enkrat si ga ne morem privoščit ker živim pri starših ki ne dovolijo velikega psa.
Socustvujemo s tabo...

Zanima me če lahko ta pes živi v stanovanju ( slišala sem da lahko)
...lahko, problem je le, da mu je pozimi v zakurjenem stanovanju rado vroce (pri nas sicer uradno ima svojo hisico, a je poleti v kopalnici, na hodniku najreje pa v garazi...

koliko doseže cena enega kvalitetneka legla ( ni glih potrebno da je vrhunsko)
...tam nekje od 120.000 do 160.000 SIT

in kakšni so stroški (hrana...)??
...vsak misli, da tak kuza poje ogromno, pa temu sploh ni tako... nasa Dea zelo rada je pasje makarone (50 SIT obrok) + kaka konzerva sardin (najcenejsih, kar jih najdes merkator, tus...(na mara pa riomare)

Kako pa se razumejo z manjšimi psi?
...moja se super razume z vsem in vsakomur

Hvala in Lp!
...malenkost in lp
Logiran
katjusa
novinec
*

« Odgovor #1411 : ponedeljek, 27.06.2005 : 12:57:07 »

Imam eno zanimivo opazko glede interesentov za mladičke, vsi ki so do zdaj poklicali, jih je pretežno zanimala cena, nihče ni niti malo pokazal
želje da bi si ogledal recimo, mamo oz. zdaj tudi leglo in bi primerjal oz. si ustvaril sliko o leglu,mami, vzrediteljih ...

Tako je to, poznam... vase polsestrice in polbratce imamo doma... Tisti, ki sprasuje samo za ceno, nima resnega namena kupit dobrega rodovniskega kuzka, zato s z njim sploh ne ubadajte. Tisti, ki imajo prava narocja za vese kuzke, jih bodo najprej prisli pogledat (in mamo ter vas), nato pa jih bodo zanimale druge stvari...

Ne obupajtein veliko srece, LP, Katjusa.
Logiran
mmms
novinec
*
Sporočil: 13

« Odgovor #1412 : ponedeljek, 27.06.2005 : 15:59:34 »

hvala za lepe besede, ni blema! Vem da bodo našli topel domek pod soncem tudi naše kepice!

lp Milan
Logiran
Tara04
rad pišem
Sporočil: 481

« Odgovor #1413 : ponedeljek, 27.06.2005 : 18:34:45 »

Jaz dam dosti na psa in nisem nek lastnik, ki bi kr vzel psa brez vedet kaj o njem.
Glede cene se mi zdi pa zelo logočno vprašanje, ker meni se niti ne sanja koliko bi stal tak pes in tudi nimajo vsi 200.000 sit  za kupit psa.
Jaz najprej vprašam za ceno, stroške, itd.... in če vidim da si ga lahko privoščim, se pogovarjam naprej.Nima smisla da hodim gledat mladiče in mi raste želja po njih če nimam denarja za ga kupit.
Normalno da tudi obiščeš lastnike in mladičke (večkrat). Tako smo tudi mi kupili našo psičko.
Ne zdi se mi prav da me folk takoj napade ko vprašam za ceno, saj to je itak velik pes in moreš vedet v kaj se spuščaš preden kupiš Sad
Ker ste me napadli takoj zaradi tega vprašanja, niste niti opazli da sem spraševala če lahko živi v stanivanju (z dolgimi sprehodi seveda) in koliko stroškov imaš s takim psom?!
To se mi zdi zelo odgovorno vprašanje!
Zato pa sprašujem, da se ne podam v nekaj kar nimam pogojev imet!

Upam da mi bo kdo bolj prijazno pojasnil kar me zanima in še kaj več!

Lp

Logiran
katjusa
novinec
*

« Odgovor #1414 : ponedeljek, 27.06.2005 : 21:24:58 »

Joj, oprosti, ce si me narobe razumela... Undecided
Odgovorila sem ti na cisto vsa vprasanja in nisem te napadla.... Cry
Mogoce nici brala tistega posta, ki ti je bil namenjen (preglej se enkrat)... In ti se zdalec nisi vprasala samo za ceno. Ves, kaj se dogaja? Mi imamo doma mladicke in dobim ogromno klicev: Imate vi bernske OVCARJE? Koliko stanejo? In potem mogoce rece se adijo preden odlozi. Pri takih ljudeh dobis malo cuden obcutek. Cry Cry
Pri tebi mi je bilo zelo vsec, ker te zanima, ali imas pogoje za takega velikega psa.
Ker so nasi mladicki dva meseca starejsi kot Milanovi, sem mu le zelela povedat, da naj se ne sekira, tebi pa sem poslala post pred njim (ki ima mogoce ras malo neprijazno obliko, a to zato, da sem ti res odgovorila na vsa vprasanja).  Smiley  Ce te se kaj zanima, vprasaj, lahko mi posljes tudi na mail ali na zasebna sporocila.
Ce so ti ti kuzki vsec, si lahhko pogledas www.bohinj-sport.com/dea
Jaz sem si tvoje slikice pogledala in me zanima, ali so vse tiste zivali tvoje?
Logiran
katjusa
novinec
*

« Odgovor #1415 : ponedeljek, 27.06.2005 : 21:33:02 »

Tara, pa se tole si poglej: http://www.homestead.com/skbpp/

LP, K.
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #1416 : ponedeljek, 27.06.2005 : 21:43:58 »

Živjo!

Da bolj podrobno opišem kako je bilo na Krvavcu(razlaga poleg slik) Wink
Rina je vedela,da bomo nekam šli ker smo se vsedli v avto,a zdelo se ji je čudno,zakaj toliko prtljage ona pa sedi na zadnjih sedežih... Huh...ampak ni se pritoževala

Pri koči se je najprej razgledala in si privoščila počitek in grizljanje palice..

Počitek
Prvi dan je niti nismo "mučili" s dolgimi sprehodi,ampak smo šli samo do "plaže" kjer smo jo malo poslikali Wink Smiley
Naslednji dan smo šli na vrh Krvavca kjer smo si ogledali tekmovanje padalcev.Res jih je bilo super gledat ampak Rini niso bili všeč,kljub temu,da jih je bilo sto Shocked.
Tako, da je raje zaspala v senčki

Na poti domov pa je celo pot prespala

Več slik: TUKAJ

Pa še en dokaz,da smo izpit res naredili Cheesy(malo se je slika zasvetila,ker sem jo dala plastificirat,da se ne zmečka Wink)

LP,
Nina

p.s.
tara04:
odgovor glede stroškov in ali je pes primeren za v stanovanje imaš napisano zgoraj(post od katjuse). Pes je lahko notri v hiši,ampak mora hodit na sprehode.Stroški za hrano pa so pri nas nekako tako: cca. 15.000 za briketirano hrano(tehni-call 15kg na mesec) +dodatki(jogurt,skuta)+piškotki,poslastice...itd.
Logiran
katjusa
novinec
*

« Odgovor #1417 : ponedeljek, 27.06.2005 : 21:56:22 »

Uzitkarji... Wink
Super slikice Grin...Prav pase jih pogledat.
 Ko sem videla tisto, ko Rina gleda cez ograjo, sem se spomnila, da moram na net dat se kake slikice od Dee.. od prej pa nove.. Eno tako imam, ko gleda cez balkon ko kaka najbolj radovedna soseda Wink Bom, ko bo konec izpitov...

LP, Katjusa.
Logiran
Tara04
rad pišem
Sporočil: 481

« Odgovor #1418 : torek, 28.06.2005 : 11:18:38 »

čau Katjuša!

Sori ker sem narobe razumela. Vem da obstajajo tudi taki ljudje ki ne briga nič kot samo da morajo imeti takega psa ker je lep.
Moja psička je pasme Papillon in sem slišala že varjanto da je ena ženska nujno rabla Papillona Huh Huh
Kako lahko nujno rabiš psa Huh
Sem si ogledala slikice in so fuuuuuuuuuuuuuuuuuull srčki Cheesy Cheesy Grin Grin
mamica pa je prava gospa Cheesy
Tiste živali, ki si jih pa vidla v mojem albumu so pa moje:Tara, muc, želve pa sem podarila enemu poznavalcu, ki jih ima v ribniku kjer imajo več prostora, ker je akvaterarij ratal premajhen pa tudi smilile so se mi v tisti posodi. Ni mi bilo lahko ker sem bila kar navezana ampak to sem mogla naredit v njihovo dobro. Na žalost je tudi pri želvah problem kot pri psih.Ko vidim v trgovini ljudi ki kupijo lepo majhno želvico in majhen simpatičen akvarij se jim še sanja ne da bo zrastla 10x večja in kako tista žival trpi v premajhni posodi in premajhni količini vode ker se ne pozanimajo. Angry Cry

Ti mi pa kar napiši vse glede vaših psov od karakterja do nege stoškov, življensko okolje... skratka vse me zanima Smiley
aja, če se ti da, seveda Wink

Lp
Logiran
katjusa
novinec
*

« Odgovor #1419 : torek, 28.06.2005 : 11:34:03 »

Ti mi pa kar napiši vse glede vaših psov od karakterja do nege stoškov, življensko okolje... skratka vse me zanima Smiley
aja, če se ti da, seveda Wink

Hoj, no, samo, da smo spet prijatelji;)

KARAKTER: to je kuza, ki meni osebno po karakterju najbolj ustreza: je prijazen, red ima vse (otroke, starejse in vse vmes, druge zivali,...). Ni primeren za cuvaja, a kljub temu cuva svoj teritorij
NEGA:
STROSKI:
ZIVLJENSKO OKOLJE:
Logiran
katjusa
novinec
*

« Odgovor #1420 : torek, 28.06.2005 : 11:56:44 »

NAPAKA PREJ; PREZGODAJ POSLANO

Citat
Hoj, no, samo, da smo spet prijatelji;)

KARAKTER: to je kuza, ki meni osebno po karakterju najbolj ustreza: je prijazen, red ima vse (otroke, starejse in vse vmes, druge zivali,...). Ni primeren za cuvaja, a kljub temu cuva svoj teritorij ze s tem, da je velik in maha z repom:) Na cloveka se zelo naveze, prav zalosten je, ce gres kam brez njega (Jaz z Deo hodim povsod- na posto...). Zelo rada ima dolge sprehode, cofotanje po vodi (ne plavanja) in dolgo lenarjenje:). Zdi pa se mi, da je to tak kuza, ki bo vse naredil, da bo lahko s tabo in da bos z njim zadovoljen, zato se bo navadil tvojega tempa, da bo lahko cimvec s tabo (in potem gres v hribe s svojim fantom in Deo ter 6L vode- 1L za naju z Vitom in 5L za Deo, potem pa njenega zmanjka, pa se odpoves svojemu. Pa ti ni tezko;)
Blazno uzivas s kuzkom... vse, kar zrtvujes zanj, ti tisockrat povrne...

NEGA: Cesanje cimpogosteje (vsaj 1x na teden, ko ne menja dlake in 1x na dan, ko jo menja). Kopanje cimredkeje- ce je pogosto cesan niti ni treba tudi, ce ga imas notri. Naso Deo smo v dobrih treh letih skopali cca. 3x + umili, kadar se nadisavi s kako bareto na pasniku;)

STROSKI: nakup psa: mi smo prej imeli nerodvniskega, a ga odsvetujem, saj je bil to bolan kuza in imas s tem ogromno stroskov, pa se smili se ti. Raje kupis rodovniskega (mi smo imeli Deo samo na cepljenjih, saj je sicer zdrava (tok-tok) ko riba). Ce kupis takega psa, ves kaj imas in ce ti karkoli ni jasno, se vedno lahko obrnes na vzreditelja, ki se na pasmo sigurno spozna in ti zna odgovoriti na vsa vprasanja ali pa te napoti kamor je potrebno. Ce je pes rodovniski, imata oba starsa opravljen vzrejni pregled, kar pomeni, da sta taka, kot je treba in je tudi za mladicke velika moznost, da bodo taki. Ce hoces, ti na zasebno posto lahko posljem se kaj v zvezi s tem...

ZIVLJENSKO OKOLJE: Cimblize cloveku, saj noce biti sam. Nasa Dea je sama le takrat, ko smo vsi zdoma (sola, sluzbe) sicer pa je z nami zunaj ali pa notri. Potrebuje le prostor zase- ce in ko ga zeli ter prostor, kjer ji ni vroce.

Zdaj imas samicko... Bi imela bernko ali bernca in zakaj?
Poglej http://www.homestead.com/skbpp/ ce se nisi.
Vprasaj, ce te se kaj zanima.
LP, K.
Logiran
mmms
novinec
*
Sporočil: 13

« Odgovor #1421 : torek, 28.06.2005 : 13:19:11 »

Točno tako je kot si napisala, vse bi naredili da so v naši družbi, tudi na morje je šla z nami na +35, pa čeprav vemo da je po svoje trpela, ampak važno da je z nami (pa ne da bi jo mučili)

vemo da bi nam zamerila če bi jo pustili doma komu drugemu v varstvo ali v skrajni sili v pasjem hotelu.

lp Milan
Logiran
katjusa
novinec
*

« Odgovor #1422 : sreda, 29.06.2005 : 13:31:02 »

Hoj,
na www.bohinj-sport.com/dea so nove slikice nasih manekenov in manekenk Cheesy Cheesy Cheesy

Lp, K&D.
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #1423 : sreda, 29.06.2005 : 13:43:49 »

Živjo!

katjusa,mladički so fulll luštkani Kiss.Kal bo pa po belini na glavi zelo podoben Rini... Wink Smiley

LP,
Nina
Logiran
katjusa
novinec
*

« Odgovor #1424 : sreda, 29.06.2005 : 16:33:48 »

Nina:
Hoj, res izgleda, da bo tako lep ko Rina Cheesy
Bil je prvi kuzek, ki so si ga izbrali.

Lp, K.
Logiran
Strani: 1 ... 90 91 92 93 94 [95] 96 97 98 99 100 ... 172   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.