mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 30.11.2024 : 12:44:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 80 81 82 83 84 [85] 86 87 88 89 90 ... 172   Dol
Natisni
Avtor Tema: bernski planšarski pes - čvek  (Prebrano 261897 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
soncica
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 50

« Odgovor #1260 : petek, 20.05.2005 : 11:27:46 »

Aja še neki, kot sem brala se berniji kr hit učijo in niso neke trme, ki ne ubogajo in delajo ves čas po svoje.
Kako je s tem? So vas poslušali, ubogali, ste meli kakšne probleme v pasji šoli in pri učenju?

Lp sonček
Logiran
oks
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 673

« Odgovor #1261 : petek, 20.05.2005 : 11:38:39 »

Jaz ti lahko povem za svojega...Midva nisva bila v šoli, ampak ko sva sama uboga vse: sedi, prostor, počakaj, poleg, glas, sem...ko je prisoten še kdo drug se včasih naredi kot da ne sliši in potem izpade kot popolnoma nevzgojen. Je pa res, da ga lahko vedno in povsod vzamem kamorkoli, ker se zelo lepo obnaša...ima pa seveda svoje dneve, ko je tako len, da se mu še zalajati ne ljubi! Tongue
Ko sem prinesla malo kepico domov je imel v garaži del prostora prekritega z rjuhami, časopisi (za lulanje-bolj za vsak slučaj), na drugem delu odejico in igračko za spanje, na tretjem delu pa sem imela sama postavljeno posteljo in spalno vrečo. Cheesy Tako sva spala 14 dni. Ko je ponoči cvilil sva bila lahko zunaj v nekaj sekundah in lahko rečem, da ni nikoli lulal v garaži. Počasi sem ga navajala na pesjak...najprej za 10 minut (tako da je vedel, da pridem nazaj), kasneje za 1 uro...pač postopoma. Pri starosti 5 mesecev je zdržal celo noč v pesjaku, brez lulanja in cviljenja...ampak kmalu je spet pristal v hiši in tako je še dans. Pesjak je samo nujno zlo!
Meni Oks ni nikoli ničesar uničil. Niti ene stvari. Poskrbela sem, da je bil dovolj utrujen od sprehoda, da je imel bikovke in svoje igrače pa je bila stvar rešena...nikoli mu ni bilo dolgčas!
Včasih skače od veselja, ampak samo po meni...pa se je tudi to že navadil, da se ne sme...
Logiran
matejam
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 55

« Odgovor #1262 : petek, 20.05.2005 : 13:57:45 »

Zdravo,

Ja berniji pa pasja šola. Hm, z eno bedeo bom rekla takole, ko se jim da delati blestijo, ko pa se odločijo da bi se vseeno malo poigrali jih pa noben hudič ;-) ne ustavi. Berny je sicer kar priden, sam ni to še čisto tako kot bi jaz hotela. Še vedno ne sliši zmeraj. Da ne rečem če je kje v bližini kaka kužika ki je bog ne daj v tistih talepih dnevih ;-) pol pa sm voha pa da ne rečem še kaj :-). Drugače so pa pametni Bernci, tisto kar jim paše delajo če jim ne pa pač ne. Pametni ne? ZASE ;-)

lp,
Logiran
oks
odvisnež

« Odgovor #1263 : petek, 20.05.2005 : 14:16:38 »

Matejam...če se ne motim je tvoj Berny še čisto mlad? Jasno potem, da ne sliši...počakaj...najhujša puberteta še pride! Cheesy
Logiran
manetka
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #1264 : petek, 20.05.2005 : 15:08:23 »

Oks kot berem je tvoj bernc prava pridna ritka Grin. Ooohh pri nas pa ni tako.... Undecided

No ampak naša tamala bernka spada med divje bernske planšarje, tako da jo je kar za razumet Grin Grin Grin

Kljub neprestani vzgoji in šolanju nam kar ušpiči katero. Neprestano je odnašalka, uničevalka pa še kaj bi se našlo.

kljub svojim igračam, včasih v petih minutkah najde kaj kar ni njeno in hitro malo pogrizlja in odnese v svojo "jamo"

Malo jo lahko tudi pohvalim... povelja zelo uboga....  Smiley

V šoli je kar pridna in sedaj se uči ze za BBH, včeraj je menda delala že tako dobro, da jo je inštruktor pohvalil, da je izpit že narejen Wink

Berniji se res kar hitro učijo Shocked, zelo pa je treba pazit, da uporabljaš pravi način. Ne sme priti do kakih grobosti... saj se drugače hitro ustrašijo, tudi zamerijo Wink.

Soncica mislim, da vsak Berni-oz. pes za dobro počutje potrebuje človekovo bližino, saj so to le človekovi najboljši družabniki.

Logiran
oks
odvisnež

« Odgovor #1265 : petek, 20.05.2005 : 15:18:43 »

Jaz lahko rečem, da imam najbolj pridnega bernca okoli...Pa se sploh ne hecam. Njegov bratec je pravo nasprotje. Totalni hiperaktivnež. Oks je pa ZELO prilagodljiv kuža. Takih ne delajo več! Cheesy
Logiran
Olly
rad pišem
Sporočil: 273

« Odgovor #1266 : sobota, 21.05.2005 : 11:26:04 »

Se strinjam, da so bernci učljivi psi...naša je naredila malo šolo in izpit BBH uspešno...seveda uboga, ampak, če je v biližini kak pasji prijatelj potem ne uboga najbolje :-/
Sicer pa smo jo doma brez problemov naučili tudi vaje, ki se jih v šoli nismo učili Wink
Logiran
soncica
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 50

« Odgovor #1267 : sobota, 21.05.2005 : 18:53:50 »

Ha ha ha oks, potem se jaz ravno s tabo pogovarjam, ko maš tako pridnega kužeka Smiley
No sej mi je jasno, da nekaj je pač karakter, nekaj učenje in stik s psom.
A kot pasma so baje bolj prijazne in ubogljive sorte Grin

No, kar se tiče pa odstopanj in zanimanjem za nasprotni spol Smiley
Jah no malo pa morajo tut s svojo glavo delat, a ne Cheesy

Lp sonček
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #1268 : nedelja, 22.05.2005 : 22:26:18 »

Živjo!

Čez vikend smo res uživali,ker je bilo lepo vreme.Naredili smo nekaj slikic,več pa v naslednjih dneh Wink
-se vedno se pozna ugriz podgane  Undecided
-ampak to ni ovira za igranje
-niti česanje Grin

in na koncu tega sledi....kosilo...mmmm Wink
-daj hitrooo
-hvala... Smiley

za konec pa še ena pozerska

več slik tukaj

Lp,
Nina
Logiran
Benka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76

« Odgovor #1269 : ponedeljek, 23.05.2005 : 11:49:01 »

No ampak naša tamala bernka spada med divje bernske planšarje, tako da jo je kar za razumet Grin Grin Grin

Logiran
Benka
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #1270 : ponedeljek, 23.05.2005 : 11:54:28 »

Ups, zgoraj pr citatu me je nekaj računalnik zezal, zato bom tukaj napisala.

No, manetka - hočem povedat da zgornji stavek velja tudi za mojo Benko. Mene je celo ena gospa, ki ima doma zeloooooooooo mirnega bernija vprašala, ali imam prizadetega psa, ker je tako živahen   Angry Angry Angry Angry . Tak da je po mojem Benka še večji hudiček od tvojga bernija . Kolko pa je star tvoja bernka? Moja bo 28 maja 7 mesecev, navihana pa je kot so nekateri pri dveh mesecih. Čevlji ležijo po celem vrtu, odpre si omaro in mi cote zvleče po celem stanovanju, šptumfe mam obezno ene na dva dni raztrgane, ... pravi hudiček je. Sem že res mislila, da je kaj narobe z Benko, zdaj pa vidim da ni edini berni, ki je tako hiperaktiven!!!  Tongue
Logiran
manetka
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #1271 : ponedeljek, 23.05.2005 : 16:56:31 »

Citat
Tak da je po mojem Benka še večji hudiček od tvojga bernija . Kolko pa je star tvoja bernka?

Grin Grin Grin Hehe težko verjamem, da je še večji hudiček od naše Leyle tvoja Benka Roll Eyes

Leyla je stara natanko 22 mesecev.

Zdajle je ravno skopana Cheesy Tako, da ji vse pokonc štrli Grin in po terasi igra fuzbal Cheesy Cheesy Cheesy

Lp Manca
Logiran
matejam
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 55

« Odgovor #1272 : torek, 24.05.2005 : 06:53:35 »

Oj, mal kasno vidla oz. bla spet na forumu  Undecided

Oks - no ja res je še mlad, ampak ti povem da bol kod njega sedaj pri dveh letih (21.6.) meče pomlad upam, da ne bo še hujše ker je že zdaj zadost hudo  Cheesy Wink

lp,
Logiran
Benka
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #1273 : torek, 24.05.2005 : 08:40:26 »

Grin Grin Grin Hehe težko verjamem, da je še večji hudiček od naše Leyle tvoja Benka Roll Eyes

Leyla je stara natanko 22 mesecev.

Lp Manca

Pa je že skoz tak živa, al ima samo taka obdobja. Moja benka je že od vsega začetka odkar jo imam in je še nikol ni spustlo. Upam, da jo bo do 22 -ega meseca. No, da še Benko malo pohvalim... danes ponoči ob treh je prišla do moje postelje, se malo pocartala ni oa skočla na posteljo kot ponavadi (ponavadi do jutra zravn naju spi) ampak je začela cvilit. Vedela sem, da je to znak za WC ...hehehe  Spustila sem jo ven, zaprla vrata in šla spet. Čez 10 min so si je že odprla dvojne vrate in pricapkala k nama v pojslo. Zanimivo je, da vedno ko gre ponoči na WC pride vedno na mojo stran postelje in zbudi mene, pa čeprav ima bližje do mojga. Neeeeee, ona gre raje okrog in okrog postelje in zbudi mene. Zjutraj pa je lena ko medved. Jaz grem iz postlelje, Benka pa me niti pogledat noče, da je ja slučajno ne bi jaz pregnala dol. Začne se kr k mojmu stiskat in me niti pogledat noče. Vsak dan spita zjutraj eno uro dlje kot jaz. Kje je tu pravica!!! :-)
Logiran
Benka
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #1274 : torek, 24.05.2005 : 08:42:21 »

Se opravičujem za pisne napake.... tipkovnica šteka!
Logiran
Strani: 1 ... 80 81 82 83 84 [85] 86 87 88 89 90 ... 172   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.