mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 02.12.2024 : 19:57:17

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 75 76 77 78 79 [80] 81 82 83 84 85 ... 172   Dol
Natisni
Avtor Tema: bernski planšarski pes - čvek  (Prebrano 262951 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
bina
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790

« Odgovor #1185 : petek, 06.05.2005 : 10:48:26 »

Jap, najlonska je taka, kot si jo opisala Wink Iz traku je narejena. Podobno kot povodec Wink Imajo pa različne barve, debeline...

Lp Jana
Logiran
oks
odvisnež
Sporočil: 673

« Odgovor #1186 : petek, 06.05.2005 : 10:55:39 »

Mi že ves čas uporabljamo samo najlonske polzatezne ovratnice (imamo ene 3)...Pa še ni šla nobena v barvo  Wink
Bina: smo se zadnjič srečali pri Zlati Čop, ampak je Oks tko norel, ko je tvoji Bino zagledal, da se ti nisem uspela prestaviti! Grin
Logiran
Benka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76

« Odgovor #1187 : petek, 06.05.2005 : 11:12:48 »

Jap, najlonska je taka, kot si jo opisala Wink Iz traku je narejena. Podobno kot povodec Wink Imajo pa različne barve, debeline...

Lp Jana

Jaz sem pa mislila da tiste niso vredi ker mi takoprostite izrazu"bosanske izgledajo". Ko je Benka bila mala sem ji seicer kupila dve, na eni je bila celo ruta. Pa imajo te ovratnice različne načine zapiranja? Benka je imela tako ki je imela taki črni poklope za zapret (tak način kot se zapirajo šolski nahrbtniki) . A ne žuli to psa?

Danes grem namreč po novo ovratnico, zato tolki sprašujem.
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #1188 : petek, 06.05.2005 : 11:14:52 »

Benka, ne nič ne žuli psa Wink In meni ne izgleda prav nič bosansko Huh Meni so prav luštne te ovratnice Wink

Oks, a ti si bila to Shocked Huh Grrr....zakaj se nisi predstavila Undecided Undecided Angry Angry Jaz sem prišla Bino samo vagat Wink Sem šla potem v pasjo šolo in spotoma grem še Bino vagat Grin Grin Grin Drugič glej, da se mi predstaviš Angry Wink

Lp Jana
Logiran
oks
odvisnež

« Odgovor #1189 : petek, 06.05.2005 : 11:23:14 »

Benka, Oks ima tako, ki se nič ne zapenja (meni je to 100x bolj praktično) in se mu samo čez glavo natakne. Je pa super res...me vsi sprašujejo kje sem jo kupila. Dobila sem jo v Tukanu več kot eno leto nazaj, ampak sem se glih zadnjič pozanimala in se jih da še vedno dobit.

Jana, oprosti, ampak sem bila prvič tam...za mano je bilo že 1,5 ure vožnje, zato je bil Oks še bolj nestrpen...naslednji teden bomo tako ali tako spet tam...če prideš kaj okoli Wink
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #1190 : petek, 06.05.2005 : 11:26:40 »

V sredo jo pripeljem spet na vaganja Wink Isti kraj-ista ura. Pa ti?  Tongue

Meni pa taka, ki se ne zapenja ni preveč všeč, ker se je prehitro raztegnila in ko je pes potegnil, je dobil ovratnico čez glavo Lips Sealed Kar pa na sprehodu ni ravno varno Wink Še najraje imam tiste s črnimi poklopci za zapet (kot je napisala Benka) Wink

Lp Jana
Logiran
oks
odvisnež

« Odgovor #1191 : petek, 06.05.2005 : 13:34:07 »

Bomo videli kdaj...odvisno tudi od vremena!
Pri nas se nič ne razteguje...če je naštimana na pravo velikost, potem pes ne more čez potegniti glave! Wink
Logiran
matejam
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 55

« Odgovor #1192 : petek, 06.05.2005 : 14:36:51 »

oj,

no meni so pa luštne tudi take ovratnice,  pletene v kito. Za zapet imajo pa navadno "šnolco" kot pas pri hlačah. Pa še zelo kjut je ker dobiš v isti barvi tudi tak povodec, ker jaz drugih kot teh pletenih najlonskih ne prebavlam, pa še ful praktični so za v roke, nič ne žuljo in ne grizejo  Wink

lep vikend!
Logiran
Olly
rad pišem
Sporočil: 273

« Odgovor #1193 : petek, 06.05.2005 : 20:35:54 »

Naša je tudi imela usnjeno, ki je imela z rdečo podloženo potem pa je bila pod gobčkom in na vratu roza, oz. svetlo rdeča...mi smo samo česali, pa je šla "tastara" dlaka po nekem času ven, ovratnica pa takoj nova!

maj...mi smo doma v Škofji Loki, čeprav se na hribe in podobno nič ne spoznam v bližini, razen sosednji hrib pa Lubnik Cheesy pa bodo starši sigurno vedeli...samo, če imamo čas se oglasimo, saj si bom podrobnosti prebrala pod temo "veliki švicarski pes", bomo videli kako bo!

Uživajte!
Logiran
Olly
rad pišem
Sporočil: 273

« Odgovor #1194 : ponedeljek, 09.05.2005 : 18:30:35 »

Točno na današnji dan (9.5.) pred dvema letoma je prišla ob 11.56 s 485g na svet naša Lenny the beauty ali na krajše Lenny (po domače Lenka). Torto smo pojedli že včeraj, tako da ni nič ostalo  Cheesy Lenny pa je tudi dobila svoj kos. Ob Lenny-ni obletnici ji želimo vso srečo še naprej (v zdravju, ter pasjem življenju) in da bi bila še naprej tako pridna (kot ponavadi)...

Lenny, vse najboljše!

p.s. Slikica je takšna kot v profilu, ker druge nimam na netu  Lips Sealed, saj bo Rincy eno uredila...sva se že zmenili. Slike torte bodo...kmalu v mojem albumu.

Hkrati pa naj čestitam tudi mamici Melly, ter očku Oniksu, lastnikom Lenny-nih bratcov in sestric (pa tudi njim), ter družini Čepin...lp, Lenny-nim polbratcom in polsestricam iz Melly-nega drugega legla na "R", ter njihovim lastnikom  Wink upam da se kdaj vidimo!
Lp,
Ema in slavljenka Lenny
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #1195 : ponedeljek, 09.05.2005 : 20:41:19 »

Vsenajboljše Lenny,še veliko lepih trenutkov pri tvojih lastnikih.

Nina in (polsestrica Smiley) Rina

p.s.
sliko mi pošlji na mail,pa jo dobiš takoj Wink
Logiran
Benka
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #1196 : torek, 10.05.2005 : 09:22:20 »

PROBLEM/ TEŽAVA  Undecided - Prosim za pomoč!  Roll Eyes

Odkar smo Benko dali sterilizirat, se je v enem mescu zelo zredila  sram. Rit ma tak veliko, da ji vzadaj kr pleše sem pa tja ko leti. Hranim jo dvakrat na dan po mejah normale - držim se tistega kar piše na pakungi briketov. Seveda bi pojedla še več, če bi ji le dala.

Nekje sem prebrala, da se nekatere psice začnejo rediti po sterilizaciji. Drži to? Al pa se mi samo zdi da je fejst okrogla, ker ti mladički zrastejo v velike pse, jaz sem pa prej bila navajena samo na kokeršpanjele z malimi ritkami  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy.

Vsak dan jo popoldan po skužbi peljem na sprehod in tudi doma non stop leta okrog.

Svetujte mi kaj in napišite vaša mnenja...

LP, Neža

Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.664

« Odgovor #1197 : torek, 10.05.2005 : 09:24:40 »

Benka, psice se res lahko zredijo po sterilizaciji. Ampak če praviš, da jo hraniš po "mejah normale" .... Kaj pa, ko bi ji povečala aktivnosti?

Lp, maj
Logiran
Benka
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #1198 : torek, 10.05.2005 : 09:54:33 »

Vsak dan sma pol ure na sprehodu in pol ure jo "lajham" - na nogometnem igrišču ji mečem  razne igrače, ona leti po njih in mi jih nazaj prinese, lovima se  gor in dol ,....  doma pa direkt pade na svoj prostor in celo noč spi.
Logiran
oks
odvisnež

« Odgovor #1199 : torek, 10.05.2005 : 10:04:11 »

Meni se zdi pol ure sprehoda na dan za bernca definitivno premalo! Shocked Tudi, če se potem še igraš z njo pol ure... Na tvojem mestu, bi jo začela voziti na daljše sprehode, hrano pa bi zamenjala za Light varianto!
Logiran
Strani: 1 ... 75 76 77 78 79 [80] 81 82 83 84 85 ... 172   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.