mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 23:27:29

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 31 32 33 34 35 [36] 37 38 39 40 41 ... 172   Dol
Natisni
Avtor Tema: bernski planšarski pes - čvek  (Prebrano 259877 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Basha
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 46

« Odgovor #525 : petek, 05.11.2004 : 10:50:53 »

Bomo prišli, da vidimo novo članico.  Cheesy
Logiran
oks
odvisnež
Sporočil: 673

« Odgovor #526 : petek, 05.11.2004 : 10:58:57 »

Super Basha. Pa le pocukajte me za rokav! Grin
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #527 : petek, 05.11.2004 : 18:58:10 »

jutri nas ne bo.... Cry ni časa..pa prevoza Undecided se pa vidimo sigurno na pikniku ki sledi Cheesy

počohajte kosmatince Kiss
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #528 : petek, 05.11.2004 : 19:00:19 »

aja.....pa prosim imejte s sabo fotoaparate pa se poslikajte Wink pa tist ki ga bo imel ...lahko slika thujo če bo tam?? ker bi jo zelo rada videla...kako raste Grin

hvala... Kiss Kiss
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #529 : sobota, 06.11.2004 : 19:01:17 »

upam da bo uspel..namreč sm dala slikico gor Grin več si jih lahko pogledate tukaj:
http://www.moj-album.com/album/30353/
so novejše slikane prejšno soboto na sprehodu z Rondotom(od irenchy)..saj bodo še samo poslat mi jih mora ker je imala ona  digitalca  Wink zdj lahko vidite kako je že velika približno tako kot velikost zp-ja Grin

lp
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #530 : sobota, 06.11.2004 : 19:01:56 »

ni mi uspel no pa si jih poglejte na linku Wink

lp Nina
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.364

« Odgovor #531 : sobota, 06.11.2004 : 19:21:10 »

Rincy, na prvi sliki (na mostu) je Rina FUL lusna Wink
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #532 : sobota, 06.11.2004 : 19:29:05 »

Rincy, na prvi sliki (na mostu) je Rina FUL lusna Wink

hvala Wink

lp Nina

p.s. ste slikali danes an vzrejnem pregledu in mali šoli rastavljanaja??? če ste dajte slikice gor....joj kok me že firbec matra Grin
Logiran
Yorki
rad pišem
Sporočil: 468

« Odgovor #533 : sobota, 06.11.2004 : 19:33:24 »

Luštna sta, oba! Smiley
Koliko pa je stara Rina? Firbec...
Naši bližnji sorodniki imajo bernija, ki je pred kratkim prestal operacijo nevemčesa. Grin
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #534 : sobota, 06.11.2004 : 19:36:04 »

jutr bo stara natančno 5 mesecev Wink

lp
Logiran
irenchy
rad pišem
Sporočil: 411

« Odgovor #535 : nedelja, 07.11.2004 : 01:14:20 »

Vse najboljše Rina za tvoj rojstni dan!!!

nina tole daj tvojmu medvedku  Kiss Kiss Kiss Kiss, da bo še naprej tko pridna!!
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #536 : nedelja, 07.11.2004 : 12:28:51 »

Vse najboljše Rina za tvoj rojstni dan!!!

nina tole daj tvojmu medvedku  Kiss Kiss Kiss Kiss, da bo še naprej tko pridna!!
no ja PRAVEGA rojstnega dneva še nima..bo imela 7.6.2005 ampak vseeno hvala irena za čestitke Wink lupčke pa tako ali  tako vsak dan dobiva Grin

lp Kiss
Logiran
icey
nekaj malega že vem
Sporočil: 182

« Odgovor #537 : nedelja, 07.11.2004 : 13:10:26 »

Rincy-glede male šole!
Na Krimu so ravno začeli z drugim jesenskim tečajem. Poteka vsak torek in četrtek ob 18:30 uri na vadbišču v Sneberjah. Dve vaji s kužki in predavanja si sicer zamudila, ampak iz izkušenj vem, da je vse to možno hitro nadoknadit, tako da ti toplo priporočam, da se v torek odpraviš tja, še prej pa pokliči Karmen Zahariaš (njen tel. dobiš na spletni strani KD Krim)!
Sicer ne vem točno koliko je Rina stara, ampak predvidevam da 5 mesecev, kar je idealno za malo šolo. Če je le možno ne čakaj na pomlad-se splača delat s kužkom pri tej starosti, ko še ni v 'puberteti', da ga boš lahko potem obvladala brez posebnega napora.
Vsekakor pa-kakorkoli se boš že odločila srčno upam, da ne boš izbrala pasje šole v Domžalah-verjemi, preverjeno je zadeva slaba za vse pse, sploh pa za take karakterje kot so naši berniji!!!!!!!
Pri kakem ovčarju se verjetno res da kaj doseči z zategovanjem in prisilo, ampak ta pes v svojem gospodarju nikoli ne bo videl zaupnika in varnosti, kvečjemu strah, ki pa lahko vodi v marsikatero hudo nezaželjeno vedenje! Če pa s takim načinom učiš bernija, ga boš pa pokvarila v štartu, realno bo postal plašen, nezaupljiv...vse to pa na koncu lahko privede do agresije, bodisi nad srugimi psi ali pa celo nad ljudmi!
Resno premisli, to kužiko boš imela kar nekaj let, in verjamem, da si želiš imeti zvestega prijatelja in karakterno čvrstega psa, zato se v prvih dveh letih njenega življenja maksimalno potrudi da ji omogočiš pravilen in za tako pasmo normalen razvoj, in prisežem, da ti bo vse poplačano!!!!
Glede literature pa si lahko pomagaš z materialom na spletni strani SKBPP, preglej pa tudi seznam literature, ki je tam napisan. Na koncu je tudi nekaj slovenskih knjig-lahko ti rečem, da so prav vse dobre in se ti jih splača sposodit, če jih še nisi prebrala.
Upam, da sem ti pomagala pri odločitvi o izbiri pasje šole in začetku šolanja tvoje Rine-sama dobro vem, koliko je to pomembno, ker poznam kar nekaj lastnikov bernijev, ki imajo z njimi težave ravno zaradi napačnega načina dela z njimi v mladosti.
Sicer pa, če imaš kanček zdravega razume in si s tvojo Rino na isti valovni dolžini, sploh ne boš imela težav-potreben je samo pravilen pristop-vse ostalo pride praktično samo od sebe!

Malo sem se razpisala, ampak upam, da bo tale post marsikomu pripomogel pri vzgoji teh posebnih psov, ker če nam že njihovo zdravje ne gre preveč na roko, poskušajno vsaj pri nečem, kjer lahko resnično naredimo največ!
Logiran
irenchy
rad pišem
Sporočil: 411

« Odgovor #538 : nedelja, 07.11.2004 : 13:16:46 »

no ja PRAVEGA rojstnega dneva še nima..bo imela 7.6.2005

ups.........sem pozabila napisat za 5 mesecev!!

P.S.-sem pisala bolj pozno tako, da..............
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #539 : nedelja, 07.11.2004 : 14:20:10 »

Icey
koliko časa pa traja Huh ker ima moj oči ob 8ih angleščino(drugače mi ura čisto ustreza Wink) pa še tako koliko traja(1mesec??,manj)
hvala za nasvet sem ga dala prebrat še staršem smo se malo zamislili...mislim da bomo menjali šolo Cheesy Cheesy

lp Nina
p.s. Kako je bilo v grosuplju?? kakšne slikice?
Logiran
Strani: 1 ... 31 32 33 34 35 [36] 37 38 39 40 41 ... 172   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.