mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.11.2024 : 06:28:36

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 ... 172   Dol
Natisni
Avtor Tema: bernski planšarski pes - čvek  (Prebrano 261119 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
dejan
novinec
*
Sporočil: 8

« Odgovor #255 : sreda, 04.08.2004 : 11:24:10 »

Saj sem videl ta post, samo ni bilo nobenega komentarja o kvaliteti teh psaen ter izkušenj kupcev. Misliš da so vse tri OK?
Logiran
ninci
gost
« Odgovor #256 : sreda, 04.08.2004 : 11:28:41 »

Sama nimam bernca in zato z njimi nimam izkušenj Roll Eyes Jaz bi vsakega od njih poklicala, in povprašala kako in kaj, ter si ogledala njihove pse.

drugače pa si še malo preberi tole stran : http://www.homestead.com/SKBPP/index1.html
piše tudi nekaj o vzrediteljih, leglih itd. in vse samo o bernskih planšarjih Wink
LP nina
Logiran
manetka
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 316

« Odgovor #257 : sreda, 04.08.2004 : 12:08:19 »

Linchaich hvala ti za tako vzpodbudne nasvete o plavanju, res ne bomo obupali.
Dejan mislim, da so psarne katere je napisala ninci res zanesljive. Sama nimam ravno briljantne izkušnje z Skbpp klubom, kjer se mi zdi, da bi bilo potrebna malo večja kontrola zaradi zdravja psov.
Res pa je, da je pasma za katero se odločaš pri nas preveč spopularizirana in se vse premalo ve na kaj moraš vse biti pozoren, če se odločaš za tega psa. Tudi meni se je zgodila takšna napaka, saj se mi je leglo moje psičke zdelo v redu, pa temu ni bilo tako.

Tako, da je moj nasvet takšen, čimbolje preveriti prednike legla za več generacij nazaj( mislim na zdravstveno raven), preveriti vzreditelja in njegovo zanesljivost.

Logiran
oks
odvisnež
Sporočil: 673

« Odgovor #258 : sreda, 04.08.2004 : 14:52:07 »

Manetka!
Ne vem kakšne izkušnje (slabe, baje) imaš s SKBPP, ampak samo lahko povam in napišem samo pozitivne strani. Predsednica je vedno pripravljena priskočiti na pomoč z nasveti, člani kluba pa vedno pripravljeni deliti prijateljske nasvete in izkušnje. Res pa je, da so iz kluba zadnje čase izključili nekaj ljudi ( o imenih raje ne bom pisala), ker so prodajali pse z voljčjim žrelom in potomce staršev s kolčno ali komolčno displazijo. To se meni zdi absurd. Predvsem to, da se ljudje ukvarjajo z vzrejo berncev zaradi zaslužka in ne zaradi ljubezni do psov. In še bi lahko pisala...

Dejan!
To je čudovit pes, a ima svoje zahteve-veliko prostora, dovolj gibanja in redne nege. Nikakor ni pes čuvaj pač pa tipečen predstavnik družinskega psa in zvesti spremljevalec. O salbih lastnostih pa nimam kaj pisat!Predlagam ti, da se obrneš na Mojco Sajovic-predsednico kluba in ti lahko pošlje marsikatero literaturo, da se boš lažje odločil. Če pa te zanima kaj več mi lahko pišeš na privat meil...nimam namreč nobenega namena v javnosti razpravljati o eni ali drugi psarni.,.. Roll Eyes
Logiran
oks
odvisnež

« Odgovor #259 : sreda, 04.08.2004 : 14:53:30 »

Saj sem videl ta post, samo ni bilo nobenega komentarja o kvaliteti teh psaen ter izkušenj kupcev. Misliš da so vse tri OK?

Ne, niso!!! Huh Huh
Logiran
dejan
novinec
*
Sporočil: 8

« Odgovor #260 : sreda, 04.08.2004 : 14:57:41 »

Kje bi se pa potem dalo dobiti dobrega, zdravega Bernija?
Logiran
ninci
gost
« Odgovor #261 : sreda, 04.08.2004 : 15:19:46 »

Dejan obrni se na oks privat, da ti pove če ima izkušnje, katera izmed teh treh ni dobra. Vse sigurno niso slabe!!  Huh Roll Eyes

LP nina
Logiran
manetka
rad pišem

« Odgovor #262 : sreda, 04.08.2004 : 16:02:38 »

Hmm Oks vidim, da si pač ti imela srečo s tvojim bernijem, ki si ga kot razumem poiskala preko Skbpp, najbrž pa ne bi toliko zagovarjala tega kluba, če bi se ti zgodilo kot se je meni. Na kratko bi jaz rekla samo tako, verjamem, da so nekateri psi na tej strani dobrih zdravih značilnosti, vendar vsi pa res ne. Tako, da čisto vsako leglo, ki je objavljeno res ni v redu in se je pač potrebno spustiti v detajle kar pa za čisto navadnega pasjeljubca ni ravno najlažje.
Za predsednico vem , da je zelo požrtvovalna in nasploh dobra oseba, vendar jaz hočem samo pojasniti, da samo vsi psi katerih legla so objavljena, še vedno niso v redu. Tako se mi zdi je dobro, da tak klub sploh obstaja, vendar bi morali nekoliko bolj načrtovati legla, pregledovati slabosti, se zanimati za zdravje in nositi naprej samo dobre plemenjake in plamenke, ki bi dajali zdrave potomce.
Nasplošno pa je sigurno, da samo ena oseba vsega tega ne more kontrolirati, vendar bi vsi tisti, ki se s tem ukvarjajo morali sodelovati z roko v roki in tako bi sigurno pripomogli k boljšim bernijem Tongue.
Logiran
oks
odvisnež

« Odgovor #263 : četrtek, 05.08.2004 : 08:34:24 »

Dejan!
Predlagam ti, da se obrneš na SKBPP, ker boš dobil vse informacije, ki jih kot bodoči lasnik potrebuješ. Imajo pa tudi informacije o novih leglih. Strinjam se z Manetko, da je treba pošteno preveriti leglo, predno se odločiš za nakup, saj nekaj vzrediteljev vozi svoje pse na slikanje kolkov v tujino, da prikrijejo njihove napake, ki bi se tukaj v Sloveniji hitro razvedele. Lahko mi pišeš na privat, lahko ti pošljem tudi telefonsko...da vprašaš, če te zanima še kaj...res ne bi v javnosti blatila kakšnih vzrediteljev in jim s tem delala škodo...Jst sem svojega bernca kupila v Sloveniji, v veliko pomoč pri izbiri mi je bila Mojca in prav njej gre vsa zahvala za dobro izbiro mladička..l.
Lep pozdrav
Logiran
ORSINA
novinec
*
Sporočil: 25

« Odgovor #264 : četrtek, 05.08.2004 : 22:54:51 »

Pozdravljeni!

OKS,še enkrat naj povem,da je forum namenjen izmenjavi izkušenj( od mladička pa do vzreje) ,strokovnih ter vzrediteljskih nasvetov, sigurno pa ni namenjen za take " strokovne " odgovore kot so tvoji. Angry
1. Javno oznaniš in seveda trdno stojiš za tem,da  tri omenjene psarne- Per Aspera Ad Astra, Conte Veneto in From Orsina`s Land  niso dobre. Huh V naslednjem trenutku pa povdarjaš prijaznost kluba,Mojco Sajevic kot izkušeno strokovnjakinjo ter vzrediteljico,ki ji velja zaupati . HALO Huh?? Odloči se kaj bi rada,kajti če ne veš,naj ti povem ,da je lastnica ene od psarn ,(za katere si malo prej rekla ,da niso dobre) prav Mojca Sajevic.  Shocked

2. Ali osebno poznaš katerega vzreditelja teh psarn ( da poznaš Mojco smo lahko razbrali iz prejšnjih sporočil)Huh?? No,naj ti pomagam - tvoj odgovor je NE!

3. Ali si si ogledala rodovnike,mladičke ,razstavne uspehe,HD (kolčna displazija),ED( komolčna displazija),OCD( displazija ramen),pregled oči,srca....   psov teh dveh psarn,za katere trdiš da niso dobre'Huh?? Cool Naj ti tudi tu pomagam -tvoj odgovor je NE!
4. Si kdaj imela mladičke oz. ali imaš kake izkušnje z vzrejo te pasme ? Si kdaj imela brejo psico,katero si čuvala dan in noč( tudi po dva tedna) da bi videla kdaj bo kotila? Si imela psico,kateri je bil porod nemogoč in je bilo treba narediti carski rez,pa potem dva dni masirati mladičke,pa za povrhu še psička nima mleka-da jih moraš sama na dudko hraniti ,jih masirati ,da opravijo potrebe .......Vem, da se ti niti sanja ne o čem govorim.Če bi dala vsaj polovico tega skoz,bi vedela ,da TA PRAVA vzreja stane veliko več kot je cena mladičkov  Shocked. Tako,da o zaslužku ni govora!

5.Raje preveri rodovnik svojega psa in mislim,da boš negativno presenečena glede displazije HD,ED...,alergij,rdeče dlake.... -seveda boš to lahko preverila,če je bil vzreditelj tvojega psa pripravljen podatke psa oz.psov napisati v rodovnik???Dvomim.

6. Volčje žrelo- če bi bila samo malo bolj seznanjena o teh stvareh,kaj sploh to pomeni ..... bi vedela,da ni vzreditelja ,ki ne bi imel v svoji vzrediteljski karieri kakega volčjega žrela.Tudi med legli ,ki so v klubu,je bilo že kako volčje žrelo- a žal Oks,te informacije tebi niso na voljo. Cool

7. Glede slikanja kolkov,komolcev- vsi ostali Klubi v Sloveniji 100% odobravajo slikanje HD,ED... v tujini,samo Bernski klub je nekaj posebnega in tega ne odobrava-čeprav ima v svojem pravilniku odobreno slikanje v tujini. Zakaj? Sicer pa lahko slikaš svojega psa kjer hočeš-zakaj TEBE moti kje se slikajo ostali psi'???Slikanje v tujini je veliko bolj profesionalno kot slikanje pri nas,kjer je vse bolj po " domače" . Shocked

8.Ne sklepaj prijaznosti kluba po svojih izkušnjah- veliko je stvari ki jih ne veš,ker ti niso dostopne,-seveda pa veš tisto kar ni res.Žal,tako deluje vaš klub  Shocked

9.Za konec ,pa še vprašanje-  Vsak klub  na svetu ima med člani lastike Šampionov,Multi.CH  oz.razstavnih psov.Koliko jih ima vaš Klub,če so v njem tako dobri vzreditelji in psi? --naj ti pomagam -NOBENEGA ! Shocked
Vprašaj se Zakaj in dobila boš odgovor o HD,ED,agresivnosti,slabi okotenosti,gibanju,previsokem nošenju repa, ozkih glavah .....o psih v Klubu. Cool

Torej,Oks - ne piši več  Lips Sealed  takih dezinformacij in se raje prepričaj o stvari ,ki jo želiš napisati.
Pričakujem odgovore na vseh devet vprašanj. Cheesy

Lep pozdrav!
Orsina
Logiran
conte
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 32

« Odgovor #265 : četrtek, 05.08.2004 : 23:15:10 »

oks
Vidim, da si trenutno Mojčino dežurno trobilo. Položiva karte na mizo in reciva bobu bob. Tvoje pripombe o genetskih napakah, kolkih in nekvalitetnih mladičih letijo na psarno CONTE VENETO.
Veliko si upaš svetovati, glede na dejstvo, ( kot sem zaključil po tvojih prispevkih )da se spoznaš na pse kot jaz na menstruacijo deževnikov ob polni luni.
Pozivam te, da prenehaš z neumnostmi, ali pa navedi vsaj enega psa iz NAŠE psarne ali vzreje, ki ima tako napako. V nasprotnem primeru bom na forumu objavil poimensko ( z dokumentacijo ) primere goljufanja SKBPP z slikanjem in vzrejnimi dovoljenji, zavajanja, šikaniranja itd.
Nekateri nismo goske iz tiste pesmice in se resno ukvarjamo z vzrejo in kvaliteto.  To se vidi po rezultatih. V klubu imate preko 200 psov pa NITI ENEGA šampiona. Poznavalcu to vse pove  Tongue Tongue
Kdaj ste nazadnje pokazali psa na razstavi v Evropi........koliko let nazaj? Pokaži mi kvalitetnega bernija iz klubske vzreje Huh Huh
Zaradi mene se lahko greste vrtec, ne vtikajte pa se v vrhunske razstavne pse.   Pozdrav  conte - Jadran Grubišić
Logiran
AlKra
novinec
*
Sporočil: 7

« Odgovor #266 : petek, 06.08.2004 : 09:08:43 »

Ojoj ...  Shocked
Logiran
andrea
novinec
*
Sporočil: 19

« Odgovor #267 : petek, 06.08.2004 : 21:37:50 »

Dober večer vsem skupaj!

Medtem, ko Oks pridno išče odgovore na Orsinina vprašanja (ki jih seveda tudi ob pomoči predsednice skbpp ne bo našel ), naj mu jaz ponudim KVIZKA  Grin

Šampijonov SKBPP nima (mogoče bi se kje našel kak mladinski - seveda slovenski, da ne bo pomote...), ostalo je žal utopija, seveda zato , ker so oni "ljubitelji psov in svojih psov ne vozijo radi na razstave. " To, da nimajo kaj pokazati je  Lips Sealed

V bistvu ne bom komentirala delovanje skbpp, ker je bilo o tem klubu  (oz. bolje rečeno krožku) že toliko napisanega, da je škoda besed, konec koncev pa na vsakem strokovnem svetu KZS obravnavajo pritožbe na delovanje skbpp ...tega ti Oks seveda niso povedali in te o tem ne obveščajo... le zakaj neki Huh

Mojca je res zelo požrtvovalna, ljubeča ....ampak, ti šment, v svoji kinološki karieri je imela samo dve legli in mogoče kakšnega ch-Slo.. temu se pa res reče vzreditelj!!!  Predsednik vzrejne komisije pa nikoli sploh ni imel nobenega bernca... smola pa taka.   ;)Ampak tisti, ki gospoda Rotnerja poznajo več kot dvajset let poznajo njegove "kinološke" apetite. Wink

Glede slikanja kolkov in odčitavanja slik draga Oks, pa ti lahko prišepnem...ko boš poznala navezo Klinika -  Skbpp ti bo vse jasno... ampak za to potrbuješ še nekaj let in še nekaj kilometrov v gosji jati...

do takrat pa se lepo imej s svojim bernčkom

pa lep večer še naprej vsem skupaj  Smiley

rada vas ima Andrea

p.s.

Conte, tebi pa iskrene čestitke za prvaka pasme s tvojo mlado psičko na Cacib Portorož pri švicarski sodnici L.Mach.
Logiran
manetka
rad pišem

« Odgovor #268 : četrtek, 12.08.2004 : 09:01:21 »

No, da spet malo zbudim tole temo Grin

Mi se pa še kar naprej učimo plavat, moram reči, da gre zelo počasi, ampak vztrajno vedno bolje:)

Tako, da smo sedaj pogruntali, da naši bernki trenutno najbolj ustreza skakanje po reki Grin. Vsak dan pa jo navajam na malo globjo vodo, tako da včasih že malo zaplava, ne silim pa je preveč. Vsak dan le toliko kot sama hoče. Vseeno pa si kar nabira korajžo.
Sedaj bo treba najti še kakšno primerno jezero, kjer voda ne bo samo globoka.
Kje pa vi ostali učite plavanja svojih berncev?

Orsina ti si omenila, da tvoji veliko plavajo, ali lahko izdaš kakšen primeren teren?

Lp  

Logiran
ORSINA
novinec
*
Sporočil: 25

« Odgovor #269 : četrtek, 12.08.2004 : 23:33:54 »

Ojla Manetka,

Primeren teren za plavanje .....hmmm.....jaz svoje kosmatince peljem v reko ( sem blizu doma) -imam sicer par svojih punktov,kjer je reka bolj globoka ,neobljudena in nederoča,da lahko plavajo na drugo stran reke ,drugače pa nič posebnega. Moji psi plavajo kjerkoli je voda,le da brižina ni prestrma.A si imela kaj določenega v mislih?   Undecided
Me veseli,da se je tvoja psička opogumila -seveda s tvojo vztrajnostjo   Wink.Mislim pa da psička s skakanjem po vodi ali pa s čofotanjem preverja globino vode-malo je še nesigurna,ampak s časoma  bo plavala kot ribica  Cheesy
Moj mladiček -star osem mesecev pa je splaval ene tri dni nazaj- se je fant opogumil  Smiley. Sicer plava par metrov,se obrne ,pa nazaj -ampak za začetek je zelo dobro.Sem kr ponosna nanj. Grin Cool

Pa še veliko mokrih užitkov ( za obe  Cheesy)

Lep pozdrav!
Orsina
Logiran
Strani: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 ... 172   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.