mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 24.11.2024 : 09:27:33

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: "LJUBITELJI ŽIVALI"
Strani: 1 ... 44 45 46 47 48 [49] 50 51 52 53 54 ... 59   Dol
Natisni
Avtor Tema: "LJUBITELJI ŽIVALI"  (Prebrano 112669 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
Desobediencia
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488

« Odgovor #720 : sreda, 07.09.2005 : 21:45:53 »

Zaradi posploševanja glede razvajenosti kot razloga za vegetarijanstvo oz. veganizem Wink Smiley
Logiran
Nanook
midi
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #721 : sreda, 07.09.2005 : 21:47:56 »

Ce so luksuz zadeve kot npr. konji, jastog, noj, divjacina,...potem je definitivno luksuz tudi vegetarijanstvo. Saj ne potrebujemo vseh fensi smensi tofujckov, soj in vsega kar iz tega pridobijo, kajne. Je potrebno prebrati kaj vec kot pa samo eno sporocilo...
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Desobediencia
živim tukaj

« Odgovor #722 : sreda, 07.09.2005 : 21:58:48 »

Sem jih kar nekaj za nazaj prebrala Wink
Repliciram pa samo na tisto kar se mi zdi zanimivo, žal je ogromno izjav (ja, tudi od "naših" Smiley ) kar nekaj..

Strinjam se da je oboje luksuz, kar se cen tiče so razni sojini izdelki ipd. sploh predragi, je bil pa stavek vseeno čudno zastavljen Wink
Logiran
Nanook
midi

NS Lama Tari

« Odgovor #723 : sreda, 07.09.2005 : 22:05:04 »

Niti ne, sam je treba med vrsticami brat. Wink
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Desobediencia
živim tukaj

« Odgovor #724 : sreda, 07.09.2005 : 23:15:42 »

Pardon, sem mislila da je mišljeno tako kot je napisano Smiley
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
Sporočil: 481

« Odgovor #725 : sreda, 07.09.2005 : 23:28:17 »

Tara, zakaj pa bi pobijali vse?
Aha, torej gre za nacin ubijanja (sus u glavo, mona; elektrika,...) ali gre za to, KAJ ubijamo (in to, da je manj kruto ubiti kravo kot pa paradajz...).
Ja, res je, postali smo razvajeni, zato se folk posluzuje vegetarijanstva (tofu, sojino mleko, sojini polpeti, vege zrezki, vegi burger, solata na tisoc in en nacin; taki in drugacni sircki, jajca na 100 nacinov,...).
Tudi paradajza ne potrebujemo za jest, pa ga vseeno pozremo, kajne?

Pa prosim ce mi odgovoris na tole:

Kdo?
Saj sem rekla, da so se razselili po celem svetu
A zakaj umirajo ljudje v Afriki?

DDB

1. Hehe, ce imas veze in poznanstva, to sploh ni luksuz, dalec od tega.
2. Ker smo se o tem ucili v soli.
3. A poznas vse ljudi na svetu?

Veza in poznanstva so "luksus". Drugace je pa ekonomsko gledano vsako meso luksus, ker luksus je vsaka dobrina, ki ni nujna za prezivetje.
Ucili v soli? Pred kratkim ste mi na tem forumu(nevem ce ta tema) povedali za eno stvar, ki smo se jo ucili v soli, da je napacna. Nekaj let nazaj so odkrili novo truplo najstarejsega cloveka in samo vprasanje casa je kdaj bojo nasli novo na drugi lokaciji.
Mislim, da je znanstveno dokazano, da ne mores umreti od pravilne vegi prehrane, poudarek na pravilni.
Soja je pa draga, ker jemlje zemljo, ki bi se drugace porabila za hranjenje zivine.
Logiran
Matic.
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 165

« Odgovor #726 : četrtek, 08.09.2005 : 08:02:22 »

Mislim, da je znanstveno dokazano, da ne mores umreti od pravilne vegi prehrane, poudarek na pravilni.

Je pa tudi znanstveno dokazano, da n moreš umreti od pravilne mešane prehrane, poudarek na pravilni.
V nobeni stvari ne smeš pretiravati in to je to.  Tongue

Soja je pa draga, ker jemlje zemljo, ki bi se drugace porabila za hranjenje zivine.

Mislim, da je tudi to "znanstveno dokazano", da živina porabi x^n l vode in za njeno krmo gre x^n ha zemlje. Se da pa s čisto navadnim kmečkim razmišljanjem ugotoviti, da bi pšenica porabila le x vode in x ha zemlje. Nekaj takega, no.
Vem, da je bilo govora, da če bi vse poljske površine, ki so sedaj namenjene za krmo živine (+ vse, ki se že sedaj uporabljajo), spremenili v površine s pšenico, bi nahranili ves svet (tudi države 3. sveta).

Ampak samo od pšenice se ne da (zdravo) živeti... Undecided

LP
Logiran
Yo
živim tukaj
Sporočil: 3.836

« Odgovor #727 : četrtek, 08.09.2005 : 08:19:46 »

No razložimi ti Yo, ker sem po tvojem neizobražena.
Konj, jagnje, jastog, noj, divjačina...si si kdaj ogledala cene, če to ni luksuz pa vsaka vam čast!!!

Kam so zdaj pobegnili morski prašički? A mi ne boš odgovorila v kakšnem pogledu so na krožniku luksuz?
Logiran
branka
živim tukaj
Sporočil: 8.174

« Odgovor #728 : četrtek, 08.09.2005 : 08:39:29 »

To tukaj sploh ni več zdrava debata, ampak zgolj zmerjanje en drugega ter postavljanje "hakelcov", kao: Zdaj pa ti men to odgovori (pa se pri sebi reži, hehehe..saj ne bo znala  Roll Eyes)...Ah.. Lips Sealed
Logiran
Yo
živim tukaj
Sporočil: 3.836

« Odgovor #729 : četrtek, 08.09.2005 : 08:49:33 »

To tukaj sploh ni več zdrava debata, ampak zgolj zmerjanje en drugega ter postavljanje "hakelcov", kao: Zdaj pa ti men to odgovori (pa se pri sebi reži, hehehe..saj ne bo znala  Roll Eyes)...Ah.. Lips Sealed

Branka, če nekdo napiše neko mnenje oz. trditev, predvidevam, da naj bi jo znal tudi argumentirati. V nasprotnem primeru gre za natolcevanje brez kakršnegakoli znanja in izkušenj.
Logiran
branka
živim tukaj
Sporočil: 8.174

« Odgovor #730 : četrtek, 08.09.2005 : 09:04:55 »

Branka, èe nekdo napiše neko mnenje oz. trditev, predvidevam, da naj bi jo znal tudi argumentirati. V nasprotnem primeru gre za natolcevanje brez kakršnegakoli znanja in izkušenj.

Ah...samo kregate se v tej temi, malo poglejte za nazaj, pa tudi dan danes se še vedno prepirate okoli ene in iste stvari, kot otroci. Al bo človek jedel meso, ali ne se bo sam odločil...al bo jedel morske prašiče, ali pse (kot pravi Nanook, ki bi pojedla mojega, tvojega, njegovega, samo svojega ne...) to je absurd res. Naj vsak je kar mu paše, zaradi mene si lahko drek v solati zabeli, pa poje...who cares... Roll Eyes Cool Lips Sealed
Logiran
Nanook
midi

NS Lama Tari

« Odgovor #731 : četrtek, 08.09.2005 : 11:15:26 »

Veza in poznanstva so "luksus". Drugace je pa ekonomsko gledano vsako meso luksus, ker luksus je vsaka dobrina, ki ni nujna za prezivetje.
Ucili v soli? Pred kratkim ste mi na tem forumu(nevem ce ta tema) povedali za eno stvar, ki smo se jo ucili v soli, da je napacna. Nekaj let nazaj so odkrili novo truplo najstarejsega cloveka in samo vprasanje casa je kdaj bojo nasli novo na drugi lokaciji.

Potem pa dajmo najprej definirati luksuz hehe. Zate je luksuz vse kar ni nujno za prezivetje. Za prezivetje posameznega cloveka ali vrste?
Oh spet hehe, katerega cloveka in kje. Ce slucajno mislis Gruzijo, naj ti prisepnem, da ni najstarejsi clovecnjak, jih je pa res na rit vrglo, ker so mislili, da je bil clovek v tistem casu se vedno v Afriki, da se ni tacal naokrog. Ce mislis hobite, je pa stvar spet cisto drugacna, saj mislim da nihce ni pricakoval, da so Tolkienovi mozicki dejansko nekoc ziveli.
Kdo pa je znanstveno dokazal? Mythbusterja?
Logiran

Nanook
midi

NS Lama Tari

« Odgovor #732 : četrtek, 08.09.2005 : 11:17:01 »

Ah...samo kregate se v tej temi, malo poglejte za nazaj, pa tudi dan danes se še vedno prepirate okoli ene in iste stvari, kot otroci. Al bo èlovek jedel meso, ali ne se bo sam odloèil...al bo jedel morske prašièe, ali pse (kot pravi Nanook, ki bi pojedla mojega, tvojega, njegovega, samo svojega ne...) to je absurd res. Naj vsak je kar mu paše, zaradi mene si lahko drek v solati zabeli, pa poje...who cares... Roll Eyes Cool Lips Sealed

Spet fantaziras, kot otroci. Grin Grin Grin Grin Grin Grin
Hitro skrijte vse zvali, da jih ne pojem. Wink Grin Grin Grin Se dobro, da sem sama doma, bi se mat pojedla. Grin
Logiran

TagTu
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.173

« Odgovor #733 : četrtek, 08.09.2005 : 11:29:38 »

Sam Tariju prizanesi, a prav Shocked Grin
Logiran
Desobediencia
živim tukaj

« Odgovor #734 : četrtek, 08.09.2005 : 11:36:25 »

Ampak samo od pšenice se ne da (zdravo) živeti... Undecided
Iz nje se dobi kar nekaj izdelkov, seveda pa se samo od njih ne da živeti.
Logiran
Strani: 1 ... 44 45 46 47 48 [49] 50 51 52 53 54 ... 59   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: "LJUBITELJI ŽIVALI"
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.