mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 24.11.2024 : 17:03:37

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: "LJUBITELJI ŽIVALI"
Strani: 1 ... 33 34 35 36 37 [38] 39 40 41 42 43 ... 59   Dol
Natisni
Avtor Tema: "LJUBITELJI ŽIVALI"  (Prebrano 112861 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
lenin
novinec
*
Sporočil: 2

« Odgovor #555 : ponedeljek, 29.08.2005 : 09:59:11 »

sicer malček pozno, ampak vseeno: aplavz muci maci, ne bi se mogel bolj strinjati z njo...

A nisi napisala , da imaš psa? Kaj tvoj kuža samo zelenavco papa?
Naše pse pa negujemo zato da so lepi a ne?
Zakaj pa ti k frizerju hodiš?

dragi kolega/kolegica, menda pa je razlika, če hodim k frizerju prostovoljno, ali pa če psa SILIM z neko brezvezno nego, a ne?

dost
za prvi post:)
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361

« Odgovor #556 : ponedeljek, 29.08.2005 : 10:46:35 »

sicer malček pozno, ampak vseeno: aplavz muci maci, ne bi se mogel bolj strinjati z njo...

dragi kolega/kolegica, menda pa je razlika, če hodim k frizerju prostovoljno, ali pa če psa SILIM z neko brezvezno nego, a ne?

dost
za prvi post:)

Kolegica Wink

Sicer pa ne vem kaj je za tebe  brezvezna  nega Huh. Moj pes  je  dolgodlak.  To pomeni ; razčesavanje-  nega.  Kopanje po potrebi- nega, odstranjevanje zajedalcev( klopov) nega.....  in  še in še. (  nega  našega pasjega  ljubljenčka  je  nujno potrebna-  pa ,če je to prostovoljno iz njegove strani ali pa ne.... , če  bi bilo vse  prostovoljno , kar se tiče psa, bi bil kmalu "kažin"...  tudi glede  drugih zadev  samega obnašanja  psa) Nikakor  pa  na njem ne uporabljam   človeških preparatov za urejanje  pričeske Roll Eyes Grin,  če je bilo to v mislih.
BTW-  Če bi  muca-macin, post zrastel na njenem  "zeljniku",  bi bilo  tudi marsikaj  za  razumeti,  in se  celo  z določenimi stvarmi strinjati.
Nikakor pa ne odobravam "  kvazi- naravoljubskega"  mnenja, katerega   določeni pisci  postov prepišejo od nekaterih  nadobudnežev, in  se potem tega držijo kot pijanec plota.  Pa tudi to bi še razumela, če bi tako  mnenje  kasneje  bili zmožni  argumentirati. 
Zagovarjati živa bitja  je  zelo  širok pomen!..  recimo tudi  drevo je bilo nekoč živo bitje, kateremu je nekdo  vzel življenje, danes  je pa  iz tega živega bitja le še  predmet-stol, na katerem" kvazi naravoljubci " spočijejo svojo leno rit.  Tudi tega  bi se morali  zavedati.....  A je tako?
Logiran
Lanabela
živim tukaj
Sporočil: 4.474

« Odgovor #557 : ponedeljek, 29.08.2005 : 12:41:23 »

Ah, ja, če se lastnik malo potrudi, je friziranje psom v čisti užitek. tudi tisto, malo pretirano. Če pa se mu pes smili in ga počeše čimanjkrat, da se ubogi cucek ne bi mučil, ni čudno, da pes vsako nego iz srca sovraži. Prav lepo bi bilo, če se bi "živaloljubčki" nehali praskati kjer jih ne srbi.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357

« Odgovor #558 : ponedeljek, 29.08.2005 : 13:15:12 »

NE negovati psa, NE čistiti ušes, Ne razčesavati dlake, Ne kopati itd ,ker mu kao ne paše- temu se po dmače  reče "opičja ljubezen".
e p ares , da se da vsakonego izvajati tako da je zeloooo prijetna, ali pa če je človek grob in psa ne pripravi postopoma ali pa dobi preveč zanemrjenega manj prijetna. Zato velja bit pozoren na postopke "profesionlnih" frizerjev, ki jim zaupamo svojega ljubljenčka. Samo to s tole temo nima kaj dosti skupnega.
Razen tega, da je pretirano praskanje tam kjer ne srbi tudi neprijetno ... Wink
Logiran
anna
novinec
*
Sporočil: 1

« Odgovor #559 : ponedeljek, 29.08.2005 : 15:28:04 »

nekateri pri resnično ne marajo česanja in umivanja ampak to ne pomen da ga ni treba skopati in skrtačiti ce je tega potreben!! dokler ga češeš ali kopas se mogoče ne počuti najbolj ugodno vendar se pa potem ko je sčesan in skopan toliko bolje Smiley
Logiran
Marjetka
odvisnež
Sporočil: 540

« Odgovor #560 : ponedeljek, 29.08.2005 : 16:38:08 »

Hja, treba je pac znati.  Wink Se v celoti strinjam z Lanabelo in deteljico. Vsak oskrbnik zivali lahko naredi nego prijetno. Treba je imeti obcutek, paziti, da ga ne cuka in biti prijazen. Med kopanjem je treba biti miren in psa sprostiti, ce ne postane postopek muka tako za psa, kot za lastnika. Ziv dokaz je psica, ki se pred dobrim mesecem ni bila vajena nege, danes pa se mi z uzitkom nastavi v katerokoli pozo, da jo le cesem.  Grin
Logiran
Matic.
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 165

« Odgovor #561 : ponedeljek, 29.08.2005 : 18:16:59 »

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,4586.from1125332188/topicseen.html#msg134058

Shocked  Shocked  Shocked
Logiran
weimi
rad pišem
Sporočil: 319

« Odgovor #562 : ponedeljek, 29.08.2005 : 19:29:26 »

Cry Cry

nimam besed.

lp
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.634

« Odgovor #563 : ponedeljek, 29.08.2005 : 20:09:15 »

kaj talega lahko vidiš na animal planet v oddajah o živalskih policijah (npr. Miami Animal Police) ...  Roll Eyes pa prepričana sem, da se take stvari dogajajo tudi pri nas, ampak pač "potiho".  Angry
Logiran
weimi
rad pišem

« Odgovor #564 : ponedeljek, 29.08.2005 : 20:18:15 »

Ja sej bi bilo tudi pri nas dobro če bi bila kakšna animal precinct.
Ampak nimaš kej v sloveniji smo preveč"zahojeni za kej tazga.

lp
Logiran
Yo
živim tukaj
Sporočil: 3.836

« Odgovor #565 : ponedeljek, 29.08.2005 : 20:25:51 »

weimi, o tem smo že debatirali v neki drugi temi. Brez ztakonske podlage živalska policija nima nobene pravne podlage za ukrepanje.
Zakona, takega kot si želimo, pa še dolgo ne bo. Dobra potrditev tega je nedavno sprejeti pravilnik.
Logiran
weimi
rad pišem

« Odgovor #566 : ponedeljek, 29.08.2005 : 21:14:36 »

Vem da je o tem že bila načeta samo odgovorila sem na sammyjev post.

lp
Logiran
Zoia
odvisnež
Sporočil: 717

« Odgovor #567 : ponedeljek, 29.08.2005 : 23:05:37 »

kdo te zakone pise? ne mislim "kaksni ljudje" ampak dejansko, kaj moras biti po poklica al karkoli ze, da se lahko spravis pisat taksen zakon?

Logiran
Marjetka
odvisnež
Sporočil: 540

« Odgovor #568 : torek, 30.08.2005 : 11:31:52 »

Vecino zakonskih osnutkov pripravi vlada, spisejo pa jih "strokovnjaki" na pristojnih ministrstvih. Naceloma naj bi v demokraticni druzbi k pripravi zakonskih predlogov pritegnili tudi cimvec predstavnikov razlicnih interesnih skupin v civilni druzbi. Zakone lahko predlaga tudi poslanec drzavnega zbora ali najmanj 5 tisoc volilcev.

Ko je zakonski predlog enkrat v državnem zboru, ga lahko poslanci glede na potek razprave se dodatno preoblikujejo z vlaganjem dopolnil.
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.214

« Odgovor #569 : torek, 30.08.2005 : 11:43:22 »

Torej ce bi mi forumasi spisali primeren zakon ,ce bi nas vsaj 1000(ena tretjina) le tega potrdilo,in ce bi vsak v svojem okraju nabral nekaj volilcev(zmanjkalo bi nam samo 4000 ljudi) bi tak zakon lahko predlagali v obravnavo drzavnemu zboru?
Je kdo za to da probamo????Mislim da je med nami dosti strokovnjakov tako vzreje kot solanja,in dosti ljubiteljev psov ki bi radi da se kaj spremeni.Torej?Ali samo spet sanjam.....
Lp
Logiran
Strani: 1 ... 33 34 35 36 37 [38] 39 40 41 42 43 ... 59   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: "LJUBITELJI ŽIVALI"
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.