mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 24.11.2024 : 18:25:54

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: "LJUBITELJI ŽIVALI"
Strani: 1 ... 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40 41 42 ... 59   Dol
Natisni
Avtor Tema: "LJUBITELJI ŽIVALI"  (Prebrano 112871 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
dogue de bordeaux
rad pišem
Sporočil: 481

« Odgovor #540 : torek, 26.07.2005 : 22:33:00 »

ja pasje leglo je njegova druzina a ne?
Logiran
Nanook
midi
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #541 : torek, 26.07.2005 : 22:35:26 »

Saj sem ti napisala, da je napisano v bioloskem smislu. Smiley Cheesy
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
dogue de bordeaux
rad pišem

« Odgovor #542 : torek, 26.07.2005 : 22:37:37 »

oprosti mal sem pocasen ampak ne razumem- a ni v bioloskem smislu druzina njegovo leglo???
Logiran
Nanook
midi
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #543 : torek, 26.07.2005 : 22:42:04 »

Grin Grin Grin vrsta, rod, druzina, red itd.. Wink Wink Wink
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
dogue de bordeaux
rad pišem

« Odgovor #544 : torek, 26.07.2005 : 22:43:03 »

dolgo je ze od osnovne šole:)
Logiran
Matic.
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 165

« Odgovor #545 : sreda, 27.07.2005 : 10:23:42 »

Biološka družina:

Kraljestvo: Živali (Animalia)
Deblo: Strunarji (Chordata)
Poddeblo: Vretenčarji (Vertebrata)
Razred: Sesalci (Mammalia)
Red: Zveri (Carnivora)
Družina: Psi (Canidae)
Rod: Volkovi (Canis)
Vrsta: Volk (Canis lupus)
Podvrsta: Norveški lovski pes (Canis lupus familiaris)

Tu je "družina" mišljena v biološkem smislu, in sicer le kot poimenovanje.

"Človeška" družina:

Ata
Mama
Sin
pes Rexi

Leglo psa ni njegova biološka družina, ampak se nekako šteje kot "prejšnja človeška" družina. Wink

Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem

« Odgovor #546 : sreda, 27.07.2005 : 10:57:39 »

sj zdaj se spomnim, da sem se to ucil pri biologiji. pol ko si napisal rod pa red.
Logiran
ursaklara
novinec
*
Sporočil: 2

« Odgovor #547 : sobota, 30.07.2005 : 17:11:19 »

prijateljica mi je poslala tale link, me je skoraj kap.Jokam in stiskam našega cucka k sebi. prosim potolažite me in mi povejte, da se to pri nas ne dogaja....sicer pa kjerkoli se je žalostno za znoret.

http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=yadkin_county&Player=wm&speed=_med
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem

« Odgovor #548 : ponedeljek, 01.08.2005 : 10:00:26 »

nevem, ce se na tak nacin pri nas dogaja, vendar jih zagotovo ubijamo. sicer pa dvomim, da imamo boljse metode kot amerika(posnetek je iz amerike).
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.065

« Odgovor #549 : petek, 19.08.2005 : 08:57:56 »

Ne bom odpirala nove teme, ampak bom to dala ker sem, saj se mi zdi, da lastnik tega psa ne more biti ljubitelj živali:

Najgrši pes na svetu  Shocked Angry
Logiran
sebi
rad pišem
Sporočil: 310

« Odgovor #550 : petek, 19.08.2005 : 09:01:51 »

O tem smo se že nekje pogovarjali, pa trenutno ne najdem kje. V glavnem: grdo od lastnice, da žali in se dela norca iz živega bitja, bolanega prijatelja (moje mišljenje).
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.361

« Odgovor #551 : petek, 19.08.2005 : 09:13:47 »

Prebrala  sem celoten prispevek. Smiley  Meni  se  zdi  , da  ga ima trenutna lastnica kar  rada.
 Nekje  piše , da ga je  vzela  iz zavetišča, ker ga ravno zaradi njegovega izgleda ni nihče drug maral.
In glede na to  kako  zgleda(  sory...  ampak  res ni najbolj atraktiven)  , če  ne bi bilo  nje  , verjetno ne  bi bilo tele fotografije, ker bi bil  ta omenjeni pes  že pokojni.
Šala  na njegov  račun( izgled).......  pač  ljudje imajo različene načine humorja... ali  zgolj razkazovanja njihovih ljubljenčkov  in ker ne more  biti najlepši je  pa  najgrši Roll Eyes......  To  pa res še ne pomeni , da ga nima rada.
Marsikakšen  lepši pes  živi  v slabših pogojih kot ta.   Wink
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.065

« Odgovor #552 : petek, 19.08.2005 : 12:26:44 »

Gre za nespostljiv odnos do zivali - neglede na to, kako sicer zanj skrbi.
Malo kruta primerjava, pa vendar;
Ce bi slo otroka, bi se vam zdelo spostljivo, da bi ga npr. prijavili na tekmovanje za najgrsega otroka?

Točno to sem mislila.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357

« Odgovor #553 : torek, 23.08.2005 : 13:05:56 »

Točno to sem mislila.

A tisti,ki jih prijavljajo(mo) za tekme za najlepšega imajo pa višje cilje?
Psu je res vseeno ali ga razstavljamo za najgršega (kot omenjeno tekmovanje) li za najlepšega (kar je postalo že prava industrija zaslužka in je splošno priznan užitek za razstavljalce in velja kot sprejemljivo za pse)ali za najbolj ljubkega (kot mešančke)??
Zagotovo so te razsstave najgrših parodija na razstave najlepših in najboljših..najbrž se tudi tam razstavljenjim psom prej bolje kot slabše godi, publika pa se enako ali bolj zabava.
In če je že kdo grd je dobro na stvar gledati vsaj s stališča humorja.
sicer pa glede omenjenega psa- slepih zaradi mrene je starih psov precej- odsev fleša naredi svoje-tudi moja izgledata na enisliki kot pošasti iz pradavnine....tudi taka koža za starčke je dosti običajna- samo pod dlako se ne vidi, to pa je goli pes.
In če niste opazili -zobje so očiščeni kamna in dobrem stanju. So pa bili očiščeni prepozno-najbrž šele pri zdajšnjem lstniku in je meso umaknjeno zaradi prebolele paradontoze.
Za oceno stanja psa bi ga morali videti med gibanjem ,hranjenjem in igro- morda pa je čisto v redu, živahen nič bolan (samo slep in grd).
Logiran
ogy
otrok do 14 let
*
Sporočil: 36

« Odgovor #554 : torek, 23.08.2005 : 18:49:16 »

po mojem mnenju bi moral biti vsak pes negovan saj to vpliva na njegovo počutje in zdravje,se pa strinjam s tem da nekateri preveč negujejo svoje pse,in mislim da psi v tem ne uživajo.glede uživanja mesa imam pa povsem drugačno mnenje,saj jaz nisem vegeterjanka in tako kot močnejše živali lovijo šibkejše tudi ljudje in psi pač jejo šibkejše živali čeprav jih niso sami ulovili.in čeprav jem meso ne bi nikoli nosila krzna ali česa podobnega.
Logiran
Strani: 1 ... 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40 41 42 ... 59   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: "LJUBITELJI ŽIVALI"
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.