o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
nedelja, 24.11.2024 : 23:56:58
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
aktualno
|
vroče teme
|
Odgovorno skrbništvo ...
| Tema:
"LJUBITELJI ŽIVALI"
Strani:
1
...
16
17
18
19
20
[
21
]
22
23
24
25
26
...
59
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: "LJUBITELJI ŽIVALI" (Prebrano 112915 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
luka
odvisnež
Spol:
Sporočil: 906
Re:"LJUBITELJI ŽIVALI"
«
Odgovor #300 :
sreda, 23.02.2005 : 13:42:03 »
5ra, se podpišem.
Veliko sem že prebral stvari na temo prvoza živih živali, pa mi do sedaj še nihče ni zadovoljivo odgovoril, zakaj vraga morajo transportirati žive živali in jih še dodatno mučiti. Žal pa kot sedaj izgleda, se to še ne bo hitro spremenilo.
Logiran
branka
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 8.174
«
Odgovor #301 :
sreda, 23.02.2005 : 13:47:54 »
Citat: luka , sreda, 23.02.2005 : 13:42:03
5ra, se podpišem.
Veliko sem že prebral stvari na temo prvoza živih živali, pa mi do sedaj še nihče ni zadovoljivo odgovoril, zakaj vraga morajo transportirati žive živali in jih še dodatno mučiti. Žal pa kot sedaj izgleda, se to še ne bo hitro spremenilo.
Res 5ra, jaz se tudi podpišem pod tvoj post. Bravo!
Logiran
Labby
novinec
Spol:
Sporočil: 9
«
Odgovor #302 :
sreda, 23.02.2005 : 15:45:39 »
Petra, *plosk, plosk*!
S tem, da clovek ne potrebuje mesa, se ne morem (cisto) strinjati. Je pa po mojem odvisno tudi od posameznika.
Glede mesa… ze praclovek je jedel meso. Ze takrat so lovili in kasneje tudi udomacili zivali. Zivali se se vedno lovijo in se vedno so nekatere udomacene.
Meso je v prehrani cloveka ze kar doooooosti casa. Ljudje so se razvili iz pracloveka, ce se ne motim… Telo cloveka morda le nekoliko potrebuje meso. Ampak ocitno ne pri vseh – vegiji.
Sama sem vegeterijanka. Zakaj? Meso mi ne »disi« in ne cutim potrebe po njemu. Moji psi pa ga jedo, ker ga verjetno potrebujejo. Njihov prednik je volk, divja zival, ki se ze po naravi v osnovi prehranjuje z mesom. Psi so se vedno zelo podobni volkovom (ne vse pasme, vendar zgradba je podobna).
Zakaj je crv manj vreden od lisice? Ni. Obe zivali sta – zivali, zivi bitji. Nic manj nista vredni od kaksnega drugega bitja. Ceprav za vecino ljudi je… Ker je… crv. Ali pa recimo mravlje.
Uf, priznajte, da je vsak od vas ze kdaj ubil mravljo. Nevede. In pri »polni zavesti«. Ampak saj to ni nic, mravelj je dosti… Prevec. Ampak so vseeno ziva bitja. Glede njihovih custev pa nic ne vem…
No, nikogar ne obsojam zaradi ubijanja mravelj… Jao…
Pa se rastline… Ja, Lilit, res nikogar ne tolazijo, ampak te kar malo sproscajo…
Gres na svoj vrt in obcudujes rastline. No, koristi od njih seveda ni… Res? Rastline proizvajajo kisik, brez cesar ljudje ne moremo ziveti. Pa se kaj bi se naslo (HRANA, tudi papir, les…). Ampak tega se definitivno zaveda premalo ljudi.
No, tema je sicer o »ljubiteljih zivali«, zato sem malo zasla… Pa kaj potem! Tudi o tej zadevi bi lahko kaj napisala… Vegetarijanka sem zadnjih par let, prej sem bila »cloveski vsejedec«. Pac nisem cutila potrebe po mesu. Sedaj ko slisim kaj o zivljenju zivine, perutnine, svinjine… ki kasneje pristane v klavnicah, mi je kar malo tesno pri srcu. Koliko zivali trpi, zato, da clovek lahko zadovoljuje svoje potrebe! Ampak tako pac je… To je nek »zacaran krog prehrane«. Ceprav ljudje nikoli ne pomislijo kako bi bilo, ce bi mi bili na mestu teh zivalih. Da bi ziveli v ograjenem, temnem in tesnem prostoru, ter cakali na smrt. Easy, ane? Itaq! Ali pa, ce bi ziveli lepo in mirno zivljenje v gozdu, potem pa pridejo divje zivali (berite: divji lovci), in cito nedolzne clovecke postrelijo. Yeah... fantaziram, ja! Ampak res bi se dolocene »vrste ljudi« lahko malo zamislile (preprodajalci, divji lovci ipd.). Sama se imam ze od malih nog za ljubiteljico zivali. Za to sem »se imela« tudi takrat, ko sem bila »mesojeda«. Ljubezen je eno, potrebe pa drugo. Ceprav…si predstavljate kako zvecer kravo crkljate na kavcu? Ali pa psico zjutraj pomolzete, da dobite mleko? To je »mati narava« nekako »nacrtovala«. In tako zdej je… Je pa stvar dokaj zakomplicirana.
Se pa ne mislim z nobenim uporabnikom ne mislim prepirati
.
Pa lep dan se naprej,
Lara in pasja banda
Logiran
branka
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #303 :
sreda, 23.02.2005 : 16:40:12 »
Lara in pasja banda
Všeč mi je vaš, ali tvoj način pisanja, lahko bi postali pisateljica. Res pohvalno. Vsebina me pa tako in tako ne zanima več, bom kar nehala pod temi "vegi" variantami (čeprav sem tud jst napol vegi) pisat, bo najboljše.
Logiran
uncas
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.368
«
Odgovor #304 :
sreda, 23.02.2005 : 19:45:11 »
Citat: luka , sreda, 23.02.2005 : 13:42:03
5ra, se podpišem.
Odgovor je enostaven... Denar!!!
Največja uvoznica živih živali je Italija - iz ene strani se je reševalo problem nezaposlenosti v južni Italiji z odpiranjem klavnic... Dol vidiš oljčne nasade in klavnice v vsakem selu. Iz druge strani pa ima Italija malo živinoreje - saj je pač normalno, da se živali uvaža. Poleg tega cveti Italijanska usnjarska industrija. Privlečejo oslabele osle iz kake bolgarije, kjer so delali 15 let, dokler niso obnemogli, in jih naložijo na kamione... Mesa itak ni dost več na njih, ker so itak prehirani. In če ne preživi prevoza... jebi ga, za čevlje bo pa še dobr, ne?
In ko ustaviš tak kamion in ga pregleduješ je od vsega najhuje pogledat tem živalim v oči... In ko se pred tabo v kamionu rušijo živali od izčrpanosti...
In to se stalno dogaja, par dni nazaj so naši inšpektorji na Dolgi vasi pregledal kamion s Poljskimi konji - 4 so ležali poškodovani, zapleteni v neprimerne pregrade ali zagozdeni pod njimi. Kamion so obrnili in so poslali konje na 24 - urno počivanje, zato so vsi preživeli. No... preživeli - danes so bili verjetno že naprodaj v italijanskih konjskih mesnicah.....
Logiran
choppy
še malo sramežljiv
Sporočil: 60
«
Odgovor #305 :
sreda, 23.02.2005 : 19:52:53 »
5ra- prebrala sem tvoj post in se zelo strinjam z teboj. Čeprav smo ljudje na vrhu prehranjevalne verige bi morali ohraniti pravilen odnos, spoštovanje do drugih živih bitij. Živalim namenjenim za zakol bi morali omogočiti normalne pogoje za življenje, sami transporti in usmrtitve pa bi bili lahko bolj humani- v glavnem malce več sočutja ne bi škodovalo. Kot civilizirana družba imamo dovolj možnosti ,da bi marsikaj naredili drugače- samo volje ljudi morda ni dovolj, ali pa ljudje niso dovolj obveščeni. Mislim da je še vedno premalo prispevkov na tovrstne teme.
Lp
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.488
«
Odgovor #306 :
sreda, 23.02.2005 : 21:30:18 »
Citat: branka , sreda, 23.02.2005 : 16:40:12
(čeprav sem tud jst napol vegi)
Kako pa to izgleda?
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.364
«
Odgovor #307 :
sreda, 23.02.2005 : 21:35:46 »
Tako da pojes samo pol mesa ki ga imas na krozniku
Logiran
Marenberg
novinec
Spol:
Sporočil: 3
«
Odgovor #308 :
sreda, 23.02.2005 : 23:07:39 »
Citat: Lara , sreda, 23.02.2005 : 15:45:39
S tem, da clovek ne potrebuje mesa, se ne morem (cisto) strinjati. Je pa po mojem odvisno tudi od posameznika.
Glede mesa… ze praclovek je jedel meso. Ze takrat so lovili in kasneje tudi udomacili zivali. Zivali se se vedno lovijo in se vedno so nekatere udomacene.
Meso je v prehrani cloveka ze kar doooooosti casa. Ljudje so se razvili iz pracloveka, ce se ne motim… Telo cloveka morda le nekoliko potrebuje meso. Ampak ocitno ne pri vseh – vegiji.
Sama sem vegeterijanka. Zakaj? Meso mi ne »disi« in ne cutim potrebe po njemu. Moji psi pa ga jedo, ker ga verjetno potrebujejo. Njihov prednik je volk, divja zival, ki se ze po naravi v osnovi prehranjuje z mesom. Psi so se vedno zelo podobni volkovom (ne vse pasme, vendar zgradba je podobna).
samo nekaj bi rad dodal, opomnil ali karkoli..nič slabega ne mislim s tem!
napisala si da smo se ljudje razvili iz pračloveka-kar seveda drži!in pračlovek se je razvil iz divje živali-če ni tudi sam bil divja žival-in tako kot se je udomačen pes razvil iz divje zveri smo tudi ljudje daljni potomci divjih zveri..in ker si napisala, da se volkovi ze po naravi v osnovi prehranjujejo z mesom ( tudi sam bi raje izbral meso kot zelenjavo-zivali vedo kaj je dobro
) moras tudi omenit da se opice prehranjujejo z mesom in da je praclovek tudi povecini jedel meso..se pravi da imamo ljudje isto pravico zahtevati meso kot psi!
lepo prosim ne jemat tega preresno..kot tudi ne idej o vegeterjanstvu in veganstvu zaradi skrbi za zivali..larifari
to je isto kot ideja, kot da se gremo kampanjo da nebomo jedli, ker bo tako več hrane ostalo za nevem kako uboge in lačne otroke v afriki!ljudje si mislijo in izmišljujejo vsemogoce zgodbice in pripovedke o zaščitnikih živali in nevem čemu..v resnici pa je veliko teh le nekaj mladcev ki išče dogajanje isto kot pa eni punxi k si kupijo neostik pa ga gredo k enmu domov vohat
v raznih akcijah aktivistov za pravice živali je zaznati nasilje in idiotsko obnasanje-posprejanje krznjenih plaščev, blokiranje klavnic, ustavlanje tovornjakov z živino..pa se kdo na koncu koncev vpraša ali ni moja stvar samo moja in mi je nima nobeden pravice uničiti ali pa mi onemogočati legalen posel..
malo off topic pa vseeno
en lep zimski pozdrav,
metod
Logiran
branka
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #309 :
četrtek, 24.02.2005 : 09:24:23 »
Citat: Desobediencia , sreda, 23.02.2005 : 21:30:18
Kako pa to izgleda?
Če bi prebrala moje prejšnje poste, bi vedela. Lp
Logiran
Labby
novinec
Spol:
Sporočil: 9
«
Odgovor #310 :
četrtek, 24.02.2005 : 19:48:40 »
branka, sem prebrala tvoj post… Ne disi ti peceno, kuhano in surovo meso. Kaj pa kaksna salamca? Al pa pastetka… Kot cisti vegi nimam dosti pojma o mesu, le to, da MENI ne disi in, da ne cutim potrebe po njemu… Ce pa jes kaksno drugo vrsto mesa, si zame se vedno »vsejedec«. Imam prijateljico, ki je samo nekaj vrst mesa, pa se nima za vegetarijanko. Ne vem, no… Se nisem slisala za pol-vegije. Ce jes katerokoli vrsto mesa… jes meso. Torej si mesojed.
In se ne mores imet niti za pol-vegija…
No, to je moje misljenje…
Marenberg, no… pa imam buco se malo bolj polno.
Nimam nic ce kdo kaj pripomni, doda…ali karkoli.
Lp, Lara in pasja banda
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
Sporočil: 1.804
«
Odgovor #311 :
četrtek, 24.02.2005 : 21:30:21 »
Citat
Ce jes katerokoli vrsto mesa… jes meso. Torej si mesojed.
Nope. Če ješ tudi zelenjavo/sadje, si omnivor = vsejed.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #312 :
četrtek, 24.02.2005 : 23:38:04 »
Citat: Marenberg , sreda, 23.02.2005 : 23:07:39
isto kot pa eni punxi k si kupijo neostik pa ga gredo k enmu domov vohat
Huh?
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #313 :
petek, 25.02.2005 : 00:13:02 »
Citat: branka , četrtek, 24.02.2005 : 09:24:23
Če bi prebrala moje prejšnje poste, bi vedela. Lp
Sem jih, ravno zato mi ni bilo jasno
Logiran
luka
odvisnež
Spol:
Sporočil: 906
«
Odgovor #314 :
petek, 25.02.2005 : 08:20:05 »
Spoštovana družba, spet smo zašči s teme
.
Ali ste včeraj gledali prispevek v oddaji Tednik o poizkusih na živalih. Če niste, priporočam ogled ponovitve na TVS I v soboto, 26. 2. ob 12. uri. Govorijo predvsem o Krki in Leku. Zanimivo.
Logiran
Strani:
1
...
16
17
18
19
20
[
21
]