o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
torek, 18.02.2025 : 02:15:40
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
aktualno
|
vroče teme
|
Odgovorno skrbništvo ...
| Tema:
"LJUBITELJI ŽIVALI"
Strani:
1
...
12
13
14
15
16
[
17
]
18
19
20
21
22
...
59
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: "LJUBITELJI ŽIVALI" (Prebrano 118767 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
altervita
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.029
Re:"LJUBITELJI ŽIVALI"
«
Odgovor #240 :
sobota, 12.02.2005 : 03:58:33 »
to je bilo iz konteksta vzeto. Tipo je govoril, da danes glede uporabe orodij ( računalnik) otroci v koš dajo učitelje. Samo problem je v tem, da bi rabili "poriv" naprej s steani učiteljev, da bi orodja znali izkoristiti.
Recimo...Sporočanje pri slovnici. SMS? Mislim da nimajo tega v ućbeniku...e-mail? Dvomim.
Včasih smo jamrali kaka je pisemska kultura pri nas. nihče ni odgovarjal na pisam. Sedaj z E-pošto, se je malo na bolje obrnilo, ampak ljudje še vedno premalo "sporočajo". Stara 50 letna učiteljica geografije, ne zna povedat učencem kje naj mape za popotovnaje po evropi najdejo (na wiamichelin.com naprimer). Šola ne uči nič kaj dosti življenjskega. Šole bi morale imeti v vsaki učilnici, ne glede na to ali je za Gospodinjstvo ali za slovenščino, en zaslon in tipkovnico. In seveda pedagoga, ki bi vse te tehnologije znaj uporabiti za to, da bi učence nekaj naučil.
o tem je govoril tipček. šolo je povozil čas. pa ne za 10 ampak za 30 let. Moji sošolci i so končali pedagoški faks...ja madona da jim ne bi svojih otrok poslal v "obdelavo" če pomislim na to kolkikokrat sem jim moral "e-mail" naštimavat na PCjih...
Logiran
altervita
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #241 :
sobota, 12.02.2005 : 04:13:21 »
no, sej vem da je izven teme, ampak....
ne bom pozabil kako sem se menil s prijateljem v drugem letniku srednje. On je prišel iz ZDA. Kdo je Darwin? Ne vem. si bral hamleta? Gledal sem video. Kaj ste delali v šoli v ZDA? Šport, muzika, umetnost, zgodovina, tehnika...
V enem letu je bebec nerazgledan ujel vse nas. Očitno da mu je "na pol waldorf sistem" dal osnove, da je bil zmožen učenja....
In potem, danes gledam en star film...Samorastniki. Komplet bistvo sem "ponovil" iz srednje. Igra in režija sta zakon. jokal sem na koncu. Vi niste kakor drugi, vi ste samorastniki. Ma eno uro videa v šoli, pa za domače branje agato kristi, pr 16ih letih, ne pa da sem se matral knjigo brat pa filozofirat o njej, premlad da bi dojel...
Logiran
Nanook
midi
Spol:
Sporočil: 7.399
NS Lama Tari
«
Odgovor #242 :
sobota, 12.02.2005 : 10:23:00 »
Alti!
Kdaj si pa ti sel spat?!?!?!
Hja, jih naucis kako in kaj z racunalnikom...ze tako se sami prevec in prehitro naucijo. Samo poglej kaksne zdrahe potem delajo po netu. Vendar glede na to, kaksno zabavo so si nekateri nasli tule pri nas,..., ja, definitivno, PC vsakemu pred nos. Pa naj si unicijo oci, scvrejo mozgane (sevanje itd.), degenirarjo roke,... skratka naj postanejo kripl bataljon.
Logiran
"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
altervita
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #243 :
sobota, 12.02.2005 : 13:43:33 »
nisem šel, heh (zobek bubal)
Ni point samo v računalniku. Point je v tem, da učitelji zastarela znanja podajajo in sami ne rastejo, ne grejo s časom in na koncu so samo še sami sebi v namen, otrokom nimajo kaj dat, ker so se to večinoma ali že sami naučili, pobrali doma, al pa konckoncev, na netu izvedeli.
ti dam primer: Nas recimo so v knjižnico peljali, pa so nam razlagali kako se knjige išče, kako so katalogi urejeni, itd. Da bi se znašli in znali uspešno poiskat informacije. Dones jih tudi peljejo. Ampak ko je pa treba razložit princip iskanja v Googlu, pa tršica za slovenščino zmrzne...po drugi strani jih pa pri računalništvu učijo programirat v jeziku ki ga že 15 let nihče ne uporablja. Recimo sam, ki sem "v fohu" se spomnim, kaj sem se učil tam. Popolnoma neuporabne zadeve ki jih nikoli nisem v praksi rabil. Sošolci ki so si izbrali drugo področje, pa še toliko manj. Se pravi da smo čas, ko bi lahko igrali fuzbal, metali stran v tisti podstrešni računalniški čumnati.
Logiran
luka
odvisnež
Spol:
Sporočil: 906
«
Odgovor #244 :
torek, 15.02.2005 : 10:33:32 »
Ali je včeraj kdo gledal Studio city? Imeli so zanimivo temo o vegetarjancih in reklamah za rdeče meso. Če ste zamudili, poglejte ponovitev.
Logiran
Nanook
midi
Spol:
Sporočil: 7.399
NS Lama Tari
«
Odgovor #245 :
torek, 15.02.2005 : 17:02:45 »
Kdaj pa bo ponovitev?
Logiran
"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
luka
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #246 :
torek, 15.02.2005 : 20:55:38 »
Citat: Nanook , torek, 15.02.2005 : 17:02:45
Kdaj pa bo ponovitev?
Sorry, nisem bil na netu, da bi ti pravočasno odgovoril. Ponovitev je bila danes popoldan.
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.364
«
Odgovor #247 :
torek, 15.02.2005 : 21:11:42 »
Nukica, ma samo
zate
Logiran
altervita
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #248 :
torek, 15.02.2005 : 21:28:40 »
tale vavpotič, vavpetič...: "živali naj imajo pravice ki naj kim pripadajo po ustavi RS."
Jež. "Jih je 2% pa so zelo glasni"
Zame so "pacijenti".
Una ki je hotla dat jetra v francijo poslat...ma vse njih bi blo treba sterilizirat in kastrirat, ker so suha veja človeštva, odmaknjena od našega biološkega bistva.
Pustite me jest kar moje telo rabi.
najbolj živahni: južnoameričani. najbolj zafrustrirani: azijci. Proteini anede?
Logiran
daisy
rad pišem
Spol:
Sporočil: 479
«
Odgovor #249 :
sreda, 16.02.2005 : 03:35:34 »
moram priznat da so mi res hecne te teme o živaloljubcih ki ne jedo mesa in se oblačijo v polivinil (ki je mimo grede težko ali pa sloh ne razgradljiv in s tem škodujejo materi zemlji)in nami ostalimi ki jemo in oblačimo vse.
ljudje smo pač narejeni da jemo vse. tako kot svinje
. če je sila smo tudi kanibali, tako kot mesojede in vsejede živali. zato ker jem meso, se bolačim v usnej in krzno res ne razumem zakaj bi imela živali manj rada. tak je pač krog. jaz bom tebe pojedal če ne boš pa ti mene. verjetno vas je večina prebrala knjigo ali pa videlo film živi. me prav zanima če bi se ti rastlinojedci in ljubitelji živali, znašli v podobni situaciji in kako bi reagirali. kje pa oni ne bi jedli mesa. oni bi raje umrli od lakote
. rada bi videla tistega junaka.
sveje živali imam rada. pojem en dober pohan šnicel in si napolnim želodček. sem zadovoljna in to je posledično da jih imam še rajši. obujem lepe usnjene čeveljce in sem zadovoljna sama s seboj in s celimsvetom. moje živali imam avtomatično še rajši ker sem zadovoljna.
dragi živaloljubci, jejte biljke, oblačite in obuvajte se v plastiko in vaši psi (no pa saj jih verjetno nimate ker bi itak v ujetništvu trpeli) naj bodo tudi vegetarjanci (tudi za njihovo hrano je umrla krava ali kura) pa kopat in frizirat jih tudi ni treba. naj bodo umazani ali pa jih skopajte z jajcem kot so to počele stare mame (ups, spet živalski produkt). mi bomo pa jedli šnicle, se oblačili v usnje in krzno in lišpali naše pse in sebe. samo za božjo voljo ne nam non stop dihat za ovratnik. tudi mi vas ne prepričujemo da ne delate prav pa tudi če mislimo. dejate kot se vam zdi in mi bodo tudi. in vsi bomo lepo živeli do konca svojih dni.
Logiran
Yo
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.836
«
Odgovor #250 :
sreda, 16.02.2005 : 10:13:58 »
Citat: daisy , sreda, 16.02.2005 : 03:35:34
...in vsi bomo lepo živeli do konca svojih dni.
...ko nas bodo pojedli črvi in krog bo sklenjen
ups... znova se bo začel
Seveda pod predpostavko, da ne bo toliko živaloljubcev, da bodo vse zapackali s pesticidi in podobnim in potem tudi črvov ne bo več
Lp, Yo
Logiran
luka
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #251 :
sreda, 16.02.2005 : 10:15:04 »
Reakcije so vidim različne, večinoma negativne. Pa saj to niti ni čudno, glede na nasilnost in neizprosnost njihovega mišljenja. Jaz še vedno trdim, da je lažje govoriti in se izdajati za velikega varuha vsega živega (razen seveda zelenjave in sadja
), kot pa kaj konkretnega storiti v smeri čim manjšega uničevanja sveta. Jetra v Franciji
pri tem prav gotovo ne bodo pomagala.
Logiran
altervita
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #252 :
sreda, 16.02.2005 : 17:32:57 »
ravno danes je članek v Delu, kjer piše, da je neka aktivistka PETA, dala na dražbo svojo kožo s tatujem kuščarja. Seveda jo lastnik dobi šele po njeni smrti. A ni zanimivo, kako peta služi miljone keša, ne vzdržujejo pa nobenih zatočišč ali pa da bi jih vsaj finančno podpirali. Ves keš gre za take neokusne in šokantne ekscese. Po mojem jim je to samo FORA, kako mastno služit. In se grozno zabavajo, ko imajo vsak mesec več denarja na računu.
Logiran
Katja K.
rad pišem
Spol:
Sporočil: 466
«
Odgovor #253 :
sreda, 16.02.2005 : 18:17:25 »
Sem bolj nova tukaj, ampak navdušena nad forumom in člani. No, tale tema me je pa neprijetno presenetila. Nisem pričakovala, da bo na forumu ljubiteljev živali toliko ljudi nepoučenih ali napačno poučenih o vege prehrani.
Ne bom se zapletala v debato, ker ponavadi pogovori o vege : nevege na netu prerastejo v vsesplošno prerekanje, kot se dogaja tudi tu. Čeprav me kot vegetarijanko mika, da bi povedala svoje.
Logiran
luka
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #254 :
petek, 18.02.2005 : 11:44:59 »
Citat: Katja K. , sreda, 16.02.2005 : 18:17:25
( Ne bom se zapletala v debato, ker ponavadi pogovori o vege : nevege na netu prerastejo v vsesplošno prerekanje, kot se dogaja tudi tu. Čeprav me kot vegetarijanko mika, da bi povedala svoje.
Katja,
kar korajžno. Povej svoje mnenje, saj temu je namenjen forum. Pa ne misli, da se prerekamo. Smo pač vsak na svoji strani in vsak vidi stvar drugače, tukaj pa povemo svoje mnenje brez zlobe, zapostavljanja ali deskreditiranja sogovornika. Res pa je, da nekateri nasprotnega mnenja nočejo poslušati.
Zato le korajžno!
Logiran
Strani:
1
...
12
13
14
15
16
[
17