mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 03.08.2024 : 04:18:34

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Irski mehkodlaki pšenični terier
Strani: 1 ... 72 73 74 75 76 [77] 78 79 80 81 82 ... 123   Dol
Natisni
Avtor Tema: Irski mehkodlaki pšenični terier  (Prebrano 216010 krat)
0 članov in 14 gostov pregleduje to temo.
sanci_cat
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 947


« Odgovor #1140 : nedelja, 10.08.2008 : 16:04:09 »

Živjo,

Robi, žal nimam trenutno novejše slike, pa še moj bogi pes je v povojih - smo dali odstraniti tisto grozno bradavico, in je sedaj revež kot kaka prima balerina.  Grin Mogoče bom raj kako trenutno dala gor - malce smeha  Wink

Drugače pa je Švedski klub pšeničnih terierjev objavil prav super knjižico o pšeničnikih, ustvarjena in namenjena pa je predvsem sodnikom.
Osebno mislim, da si jo pa lahko prebere kar vsak lastnik (če zna seveda angl. )
http://www.swtk.se/rasdokument/eng.pdf

Lp,

Sanja
Logiran
Mon
novinec
*
Sporočil: 23


« Odgovor #1141 : torek, 12.08.2008 : 12:32:22 »

Bila sem nekaj dni v Izoli - mimogrede, Mala (Monika Wink) pošlji mi tel. št., ker bom še kdaj v Izoli, da se vidmo.


Joj, šele zdaj vidim, da si bila v Izoli. Škoooda. No, za drugič: ******. Nujno se oglasite. Mala je sicer OK. Nič kaj novega. Še vedno je čisto ubrisana in otročja in si domišlja, da so vsi njeni najboljši prijatelji - prava ciganka je. Bila je na počitnicah v Dravogradu pri Borutovih starših. Tam se ji vedno čisto zmeša, ker ima ogromen teritorij in reko in sploh je to zanjo raj na zemlji. Potem pa laja na vse, kar leze in gre in se pogovarja s svojim odmevom čez Dravo. No, doma na srečo nima te navade, ker v bloku nimamo prav razumevajočih sosedov.
Še vedno ima težave z žlezo in se zato občasno praska po bokih, zato ima tam spet čisto rdečo dlako. Ampak tu se težko kaj pomaga. Vsak mesec ali dva jo sicer peljem na čiščenje k sestrični veterinarki - ampak zdaj čakam, da pride iz porodnišnice, ker je ravno včeraj rodila, pa da jo potem lahko počasi spet začnem gnjavit z žlezami... Drugi veterinarji se tega početja brez kakšnih pomirjeval namreč izogibajo ko hudič križa:) Mala je pač presenetljivo žilava 15 kilska žverca in jo je cel projekt zadržat na mizi med spiranjem žlez.
Nič, takole malo na hitro. Zdaj pa grem hitro nazaj delat:)
Logiran
samson
rad pišem
****
Sporočil: 320


« Odgovor #1142 : torek, 12.08.2008 : 13:43:27 »

Ja strela pa predvčerajšnjim sem bila spet tam (Kraška ulica - si kje tam blizu - to je tudi blok). Kakšne 1 x al 2 x bom še tam, potem pa gre stanovanje v najem. V glavnem, št. sem shranila in naslednjič pokličem.

UZ za Tesso je bil uspešen, mladički so nekje notri. Njej pa se tudi že pozna, sicer je še vedno šlank, čisto ozka kot vedno, samo trebuh je pa  zelo napet - kot če bi ravno pojedla pico. Ravno še en mesec za čakat. Interes za mladičke pa zelo velik.

LP
Logiran
Mon
novinec
*
Sporočil: 23


« Odgovor #1143 : sreda, 13.08.2008 : 09:23:59 »

Sicer nisem prav blizu Kraške, ampak Izola ni ravno New York, pa je v nobena zadeva ni dlje kot 15 minut peš. Mi smo višje gor, ob Južni cesti, pod vinogradi - kar Mala tudi vsak dan s pridom izkorišča, ker lahko tam po mili volji laufa naokoli spuščena.
Skratka, nujno se oglasi! Mi sicer planiramo avgusta še za kak teden skočit v Dravograd, ampak upam, da se ne bomo ravno zgrešili.
In pa seveda - čestitke bodoči pasji mami!
Logiran
samson
rad pišem
****
Sporočil: 320


« Odgovor #1144 : sobota, 16.08.2008 : 13:17:59 »

Ena čisto frišna z dne Marijinega vnebovzetja, od Envy. Tessa se žal vedno drži kot limona in njene slike niso za objavo  Sad Ampak Envy pa je ravno čisto frišno postrižena in tudi pri 10 letih veliko bolj aktivna od Tesse.

Tessi se sicer že pozna, da je res v pričakovanju. Je prav hecna, ker je tako zelo ozka, zdaj pa se je "razširila v pasu", kot bi rekle tercialke  Grin  Rezervacij za male Tessice oz. Ivote pa že 7, brez oglasov, in vsi se zanimajo za pasmo, čakajo že dolgo in ta čas si lepo pridno0 berejo vse o pasmi in nasploh o psih, pa obiskujejo moji dve. Eni iz Avstrije pa imajo 14-letnega cairnčka, ki je že čisto na koncu, in ker vejo, da ne bo več dolgo, si hočejo že ta čas omisliti novega člana, da jim bo lažje, ko bo on odšel. To je po moje zelo pametno, ker izgubo lažje preboliš, če imaš ravno novega mladička, s katerim se je treba full ukvarjat in ti odvrača misliod tega, da si enega ljubljenčka ravno izgubil Tako so pred nekaj leti že eni Nemci naredili. Prišli so z zelo zelo staro bolno jazbečarko, kupili malo "Envyco". Potem se je jazbečarka še za nekaj mesecev zelo razživela - kar se je morala ob mladem terierčku v hiši, pomagala pri njeni vzgoji, potem pa mirno zaspala.

So pa bili tile lastniki res face: imajo rent-a-boat s privezom v Puli in 2 leti nazaj jih je zbudilo cviljenje v smetnjaku!!!!!!!!! in notri sta bili dve psički "neznane hrvaške pasme", taki resasti in lisasti. In so ju rešili in posvojili. Pa vsake kvatre pridejo zdaj z vsemi tremi na obisk in so zadovoljni tako s softyjko kot s "smetnjakaricama". Jaz pa tudi.

LP

[attachment deleted by admin]
Logiran
neca91
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 324


« Odgovor #1145 : sobota, 16.08.2008 : 22:55:46 »

res je lepa tale slikca, ja jaz sem šla pa kot gledalec v Gradisco in sta bila tam dva Cladijna psa, ena Ivotova psička in en Kipperjev samec. Je zanimivo pa, da je pri Kipperjeve leglu polovica mladičev angleškega tipa, druga polovica pa ircev, Ivo pa je dal čiste irce, tale psička je bila tudi lepa in obetavna. tud značaj je bil zelo v redu, mirna in uravnovešena. Sicer pa je rekla Claudia, da je bil sodnik zanič, jaz ne vem, ker sem samo gledala, Lučka pa je bila vseeno tako šokirana, da si del blazinice pojedla. Jaz ne vem, česa jo je na teh razstavah tako strah, ampak se bojim, da tudi kot gledalec ne bom več mogla pridet. Je pa drugje razigrana in simpatična, tako da so me na Blegošu vsi spraševali katere pasme je, kako lep in ubogljiv pes, ena jo je celo na povodcu akol vozila, res veliko navdušenje. Pa ravno sedaj, ko sem jo na kratko postrigla je vsem všeč Grin. No, zanimanje  po mojem res narašča, ti bo kar žal, da jih nimaš kakih 12.  Cheesy
Logiran
tjaša123
rad pišem
****
Sporočil: 326


« Odgovor #1146 : torek, 26.08.2008 : 18:22:28 »

Eto spet mene po dolgem času...Janja kako kaj Tessa napreduje???
Logiran
neca91
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 324


« Odgovor #1147 : torek, 26.08.2008 : 22:30:38 »

Lučka je na Krku sredi množice spoznala Suzano iz Zagreba, našla sem ju sredi objemanja in poljubljanja. Čeprav nerada sem prekinila njuno srečanje, Suzana me je spraševala po Envy, zelo ji je tale psička pri srcu, zelo je ponosna nanjo in na njene potomce. No, moram pa priznat da ima tudi ona odličen filing s psi, še nikoli ni bila Lučka tako malo softijsko nezaupljiva do neznane osebe in še nikoli je nisem videla v tako sproščenem objemu. Pa še nekaj salame je dobila, smo pa v zameno obljubile, da bomo pozdravile Envy!!!!!!!!!!
Logiran
tjaša123
rad pišem
****
Sporočil: 326


« Odgovor #1148 : petek, 29.08.2008 : 15:15:34 »

Včeraj sem v Škofji Loki srečala gospo in gospoda ki sta pristopila do mene in me vprašala če je moja Blondie irski mehkodlaki pšenični terier. Potem pa še povesta da imata tudi onadva softijko,5 let staro. Kupila sta ja v Kranju in je bila edin mladič. Tud jaz se strinjam da zanimanje za tole pasmo narašča....
Logiran
samson
rad pišem
****
Sporočil: 320


« Odgovor #1149 : torek, 02.09.2008 : 17:37:44 »

Zdravo, bili smo na Ohridu na razstavnem maratonu - v 5 dneh 5 razstav. Na žalost sta bili moji doma - Tessa je po okroglosti celo prehitela lastnico SE MI PRAV FAJN ZDI!!!!!!!, Envy pa je bila potem doma zato, ker mislim, da bi bila Tessa v šoku, če že ni mene, da ni še Envy. Ker na žalost Tesse nisem navadila, da bi bila čisto sama, vedno je vsaj Envy zraven.

Tessa je sicer prav fino okrogla, glede na to, da je tako zelo ozka, se to sedaj še bolj vidi. Rok ima čez 10 dni, moram jo  stehtati, da ocenim približno število mladičev.

Tista psička iz Kranja, ki je bila edina v leglu, je od Envyne sestre, ime ji je Juni. Suzana (Envyna vzrediteljica) pa je upravičeno ponosna na Envy. Sploh so tile naši slovenski softyji zelo zelo fajn psi.

Na Ohridu (kakšno presenečenje!) softyjev ni bilo, bom pa v naslednjih dneh vseeno poročala o samih razstavah. Foto materiala pa je itak na tone.

Mladičkasta novica: Queenie od prijateljev iz Nemčije je skotila 9 mladičkov.
Logiran
CDvita
novinec
*
Sporočil: 43


« Odgovor #1150 : torek, 02.09.2008 : 18:15:33 »

mi smo bili pa na mini maratonu 2 dni 2 razstavi v Trbovljah
če Janje ni doma pol tako ni nikjer nobenega...  Undecided
no ja Sanja je prišla malo pogledat ...  Wink  pa celo Elmota je mela s sabo  Cheesy

obakrat je Zoya v izjemno hudi konkurenci softijev dobila CAC in BOB... v nedeljo smo pa tud na štenge stopile , kr dvakrat

mama se je odločila za nastop v senior handlingu kjer lahko (tako so povedali po mikrofonu) nastopajo OTROCI starejši od 18 let...  Grin Grin (sm bla prec 15 let mlajša...)

v glavnem blo je fajn....
a ne Sanja?
Logiran
sanci_cat
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 947


« Odgovor #1151 : nedelja, 14.09.2008 : 15:54:20 »

Mariborska razstava bo kmalu tu  Smiley
Jaz jo komaj čakam, ker mi je res ena boljših razstav pri nas, upam samo da bo vreme ok ...
Zaenkrat bomo videli 6 softyev  Smiley Upam, da bo še kak prišel  Smiley


Lp, Sanja
Logiran
ruso
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 128


WWW
« Odgovor #1152 : ponedeljek, 15.09.2008 : 13:39:23 »

Lep pozdrav

Včeraj sem se prvič v živo srečal z softiji, so mi zelo, zelo všeč. Že precej časa prebiram forum in moram pohvalit temo;Irski mehkodlaki pšenični terier. Včeraj popoldan sem bil  pri Klavdiji v Stari Gorici. Psiček in psička sta stara eno leto in sta iz istega legla. Psička je malenkost manjša od ostalih psičk vsaj kar sem jih videl po slikah do sedaj. Je zelo lepa.
Odločam se o nabavi in nevem ali bi vzel to psičko staro leto dni oziroma kakšno je vaše mnenje o nabavi eno leto starega softija?
V dilemi sem  ali samček ali samička (mladička ) ali eno leto star pes, ki ima že vse lastnosti do sedaj pridobljene in se določene ne bodo spremenile.
Se bo navezal na novega gospodara ,mu bo manjkala družba,...?
Kakšni so samčki te pasme sem imel včeraj občutek ,da bolj zvesti gospodarju kot samičke.
Samičke so bolj svojeglave in postavljajo pogoje ti meni jez tebi.
Samčki so bolj brezpogojni ali se motim?

Že v naprej se zahvaljujem za pomoč
Logiran
samson
rad pišem
****
Sporočil: 320


« Odgovor #1153 : ponedeljek, 15.09.2008 : 17:31:24 »

Zdravo,

me veseli, da so ti "naši" psi všeč. Claudio osebno poznam, v MB ta vikend se bomo videli na razstavi.

Tudi njeni mlajši psički poznam, nisem pa vedela, da ima tudi samčka; na razstavah ga do sedaj ni imela, vsaj ne tam, kjer sem bila jaz. So pa to polsestre/polbrat od mojih, če so mladiči od Ivonhoa.

Tole o navezanosti je zelo subjektivno. Jaz bi trdila ravno obratno, da so psičke bolj navezane, po drugi strani pa so bili tudi vsi samčki v moji lasti name ravno tako navezani. Bolj stvar osebnostnega značaja posameznega psa in pa vzgoje, kot pa spola. Vsak pes ima rad svojega lastnika in obratno.

Nekajkrat sem že kupila ali pa oddala odrasle pse in nikoli ni bilo težav, razen tistih manjših, da ima odrasel pes že nek določen vzorec obnašanja, ki pa ga ni nemogoče spremeniti. Eno leto tudi ni neka starost. Claudia pa s svojimi psi tudi zelo lepo ravna, je prava ljubiteljica, vedno dobre volje in to prenaša na svoje pse. V bistvu se moraš odločiti sam, ali želiš samčka (ki bo ne glede na "mehkobo" pasme kasneje vseeno bolj postavljaški in mačističen od psičk, ki se redko stepejo) ali samičko. Ali ju nameravaš razstavljati - potem vzameš tistega, ki je lepši predstavnik pasme, ali želiš vzrejati - potem psičko. Pa izvozni rodovnik naj ti naroči pri njihovi kinološki zvezi, sicer psa v Sloveniji ne moreš vpisati pri naši Kinološki zvezi. Kakorkokli se odločiš, pa pričakujemo kakšno slikco in čimveč o novem softyju.

Lep pozdrav,


pa še naša mlada mamica z enim od sedmih palčkov.
Logiran
samson
rad pišem
****
Sporočil: 320


« Odgovor #1154 : ponedeljek, 15.09.2008 : 17:33:42 »

Ma sem hitra: tukaj je slikca

[attachment deleted by admin]
Logiran
Strani: 1 ... 72 73 74 75 76 [77] 78 79 80 81 82 ... 123   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Irski mehkodlaki pšenični terier
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines