mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 10.08.2024 : 09:22:13

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: Erlihija
Strani: 1 ... 56 57 58 59 60 [61] 62 63 64 65 66 ... 79   Dol
Natisni
Avtor Tema: Erlihija  (Prebrano 187235 krat)
0 članov in 11 gostov pregleduje to temo.
Rosa-Ula
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #900 : ponedeljek, 18.08.2008 : 22:44:58 »

Ja, sem vidla, da nisem ok napisala, torej, ona je rekla da zdravi 6 tednov, nato testira in do rezultatov pes še je antibiotike, če so nato rezultati negativni, jih neha jest, če so pozitivni pa nadaljuje še nekaj časa in ponovno testira. To je le ena od teorij, vsak veterinar ima svojo in niti dve se ne skladata. Da ne govorim o tem, da mi je eden celo rekel, da za borelijo prime le penicilin... Cry Za zjokat
Logiran
Rosa-Ula
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #901 : ponedeljek, 18.08.2008 : 22:49:31 »

Aja, meni so titri v dveh mesecih za erlihijo padli iz 1024 na 128, za borelijo pa narasli iz 100 na 256 oziroma v roku 10 dni so bili na Dunaju negativni pa nisem zdravila v tem času.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #902 : torek, 19.08.2008 : 08:16:17 »

maja, torej so lahko v nekem trenutku testi tudi negativni?
Logiran

WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #903 : torek, 19.08.2008 : 09:33:58 »

Jaz je tudi nisem dala testirat še enkrat in pojma nimam kakšen ima sedaj titer. Clinofug pa k sreči dobro prenaša.
Zaradi česa ti potem psica šepa? A ima artritis ali ne? Naši je Medrol pomagal samo, ko ga je jemala, potem je bilo spet isto. Tko, da sedaj preden se razhodi šepa...
Logiran
Rosa-Ula
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #904 : torek, 19.08.2008 : 09:46:44 »

Po besedah Matkota zaradi revmatoidnega artritisa (imela je pozitiven RH faktor) - to je avtoimunska bolezen, proces, ko telo prepoznava sebi lasne celice za tuje in jih uničuje. To se dogaja v sklepu in sklep se posledično vname. Do tega pride pri preveč stimuliranem imunskem sistemu. Preveliko stimulacijo pa sta izzvali kronični, prepozno zdravljeni klopni bolezni. čeprav vam povem, da so bili pri meni preceuj blagi znaki in če nebi psica trenirala agilityja, jih najbrž še vedno nebi opazila. Medrol ima imunosupresivne učinke, zato bi naj umiril preveč stimuliran imunski sistem. Ampak ga bi bilo potrebno dodajati na daljši rok, recimo pol leta, tega pa se profesor Zorko zaradi nevarnih stranskih učinkov ne poslužuje.
Logiran
TinkaMarinka
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #905 : nedelja, 07.09.2008 : 22:08:41 »

Evo še mi v klubu bolnikov.
Clinofug v hrenovko skrivamo pa upamo na bolje. Rezultat smo imeli pa 1:400
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #906 : torek, 09.09.2008 : 00:01:06 »

Pri moji Beli opažam zadnje čase (od maja), da občasno težje vstaja. Sprva se je to dogajalo dan po kakšnem napornem sprehodu. Pa smo pomislili na muskofiber, ker res zadnjih par mesecev ne hodimo tako pogosto z njo na kakšne res daljše sprehode po strmini. No zadnje čase se je potem začelo vse bolj pogosto to dogajat. Ko se je hotela vstat, enostavno ni mogla dvignit zadnjega dela. Ko pa ji je uspelo in je naredila par korakov, pa je že bilo boljše. Kot, da bi si zagrela mišice in potem več ne bi bilo problemov. Po sprehodih je tudi precej zadihana, kar navadno ni bila. Pa smo pripisali slabši kondiciji in vročini. Pa smo začeli z njo več hodit in uvedli dieto, da bi shujšala za kakšne 4kg (priporočilo veta, ko smo bili zaradi vsega tega na pregledu pri njem). Dobila je tudi rimandil in je seveda pomagalo. Živahna, vesela, brez problema vstajala. Ob enem smo ji dali pregledat tudi kri za srčne gliste in boreliozo (te hitre teste, ki pokažejo rezultat že po eni uri). Pri obeh je bila negativna.
No sedaj po več ko 14 dnevih od kar je nehala jemat rimandil je stanje še slabše kot je bilo. Šepa cel čas na zadnjo tačko. Ob vstajanju jo precej boli. Po eni strani sicer sumim na hrbtenico (ne boli je tačka, ampak više, ker je ob pregledu tačke ni bolela), ker je na preteklem slikanju leto dni nazaj pokazalo neko čudno zraščenost dveh vretenc (sicer takrat to potem ni bil problem).
Po drugi strani pa se glede na številčnost obolelih psov bojim da ni katera od klopnih bolezni. Glede na to, da je Bela magnet za klope, sploh ne bi bilo čudno.
Jutri grem k vetu, da izključim najrpej možnost glede klopnih bolezni. Zanima me ali ti hitri testi enako pokažejo? Ali so dovolj zanesljivi? In glede na Beline simptome (šepa, težko vstaja, hitreje se zadiha, apetit in obnašanje sicer pa vredu) ali bi bila možna kakšna klopna bolezen ali je prej kakšen živec vnet?
Logiran
ika
odvisnež
*****
Sporočil: 644


« Odgovor #907 : torek, 16.09.2008 : 10:49:58 »

tud mi gremo jutri dat,kri.ves čas se spopadamo z alergijo. in potem ko berem tole, ugotavljam da je velika verjetnos erhilija.ker je rez bolj lena zadnje čase, pa tudi je ne več tako kot prej (ko bi požrla dobesedno vse)
tak da po eni strani mi je hudo, po drugi pa upam da je to, da vsaj vemo kaj je in kako pozdravit,ker že kar nekaj časa traja.
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #908 : torek, 16.09.2008 : 18:51:06 »

Ika, ne bi te rada strašila, ampak tudi jaz sem pred mesecem dni po branju tega foruma posumila na erlihijo (šepanje, pomanjkanje apetita), saj po večletni uporabi frontline ni več prijel in je pes dobil klope v tednu dni po nanosu. No, rezultati za erlihijo so bili pozitivni, me je skoraj sesulo, ampak to je šele začetek. Veterinarka je rekla, do so klopi običajno okuženi z obema bakterijama (erlihija in borelija),  pozneje so prišli še izvidi za borelijo, pa me je skoraj kap. Sedaj se ubadamo samo še  z borelijo, upam, da jo boš ti odnesla z elihijo.
Logiran
tesi
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 45


« Odgovor #909 : nedelja, 21.09.2008 : 00:58:42 »

Medve s Tesi pa še kar nisva v redu Sad kak mesec po terepiji s clinofugom, tesi začne šepat, prej pa ves čas ni. Najprej sem pomislila, da se je mogoče kje poškodovala, a naslednji dan greva takoj k veterinarju, ki nama reče, da je to mogoče odgovor imunskega sistema na erlihijo. Svetoval je, da ji damo imizol in če šepanje po parih dneh preneha, nadaljujemo s terapijo, sicer pa nima smisla in ji bomo raje slikali tačko-če bi mogoče imela kako poškodbo. In tako po nekaj dneh pokličem, ker sem bila v skrbeh in se zmenim, da ji slikamo tačko. In videti ni bilo nič. Predlaga mi še neko novo zdravilo, ki naj bi ga dobila le v tujini...po kakem tednu šepanje preneha, kar tako Smiley a že čez nekaj dni opazim, da ji je čez noč zrasla na desni lopatici kot jajce velika bula Huh seveda urgentno spet na veterino in ker je bila sobota sva še komajda koga ulovile. Zelo hiter je bil odgovor - to je od injekcije imizola. Vprašala sem, če resno misli, kajti od tedaj je minilo že 3 tedne... čez nekaj dni mi ta bula ne da miru (Tesino vedenje ni spremenjeno, je dokaj živahna in še kar v formi), no in jo peljem spet na vet.zavod k veterinarju, ki ji je imizol dal. še preden prestopiva dobro prag ambulante, mi pove, da je to reakcija na imizol. nekako pomirjena odidem, a .... še vedno nisem prepričana, da je to možno. Ali je kdo od vas imel podobne izkušnje?
danes pa sva spet bile na enem tistih razveseljujočih sprehodov, ki so neskončno dolgi in imava časa na pretek in tesi je bila zelo razigrana, skoraj taka kot pred erlihijo ... a naenkrat skoči in že smo tam - kar ustavila se je, najprej mi počasi sledi, potem se pa uleže ... pustim ji, da počiva, potem odideva proti domu. Ona je zares zelo potrpežljiva in ne morem ugotoviti, kdaj jo kaj boli...ne vem, kaj naj naredim, če sem iskrena .. vse bolj me je strah.
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #910 : nedelja, 21.09.2008 : 19:59:45 »

Pri mojem psu zdravljenje oz. potek bolezni poteka v podobnih "valungah"; ko je zbolel, je šepal skoraj neopazno, bil je le brez apetita in depresiven; po treh tednih zdravljenja je počutje bistveno boljše, je pa nenadoma začel tako šepati, da sva zadnjič komaj prilezla dvesto metrov. Pustila sem ga počivati, naslednji dan je bilo boljše. Sprehode zelo prilagajava trenutnemu počutju, ki se mu spreminja iz ure v uro, prav tako tudi apetit in živahnost - nekaj časa je tak kot pred boleznijo, čez nekaj ur spet popolnoma odklanja hrano, se vleče, je apatičen in zelo vroč po hrbtu ... Jaz sem te valunge nekako vzela v zakup, zelo sem vesela, da se mu je zdravje izboljšalo od začetka zdravljenja, vprašanje pa je, ali bo spet kdaj popolnoma tak, kot je bil. In še prekiniti bomo morali terapijo zaradi zvišanih jetrnih encimov. Moja veterinarka je rekla, da samo od borelijein erlihije  ne bo umrl, zato sem nekako pomirjena, lp
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #911 : nedelja, 21.09.2008 : 20:06:46 »

Tesi, so ji kri kaj pregledali (splosno stanje, ne titrov)?

Sanco1a, ni res, da zaradi erlihije/borelije pes ne more umreti. Kako redno mu pa gledajo kri? A so jetrni encimi ful povisani? Je na kaksni dieti in jemlje dodatke za jetra?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #912 : nedelja, 21.09.2008 : 20:31:27 »

Na pregledu krvi sva vsak teden, krvni testi so bp, ima pa en jetrni encim zvišan iz 100 na 138, v četrtek greva na pregled, če bo še povišan, je veterinarka ukazala prekiniti terapijo. Na strogi dieti je že od pubertete dalje, ima kronično alergijo na hrano (TOTAL ŠIT), zato se veterinarka tudi ni odločila za tablete silimarin, ker so vsebujejo tudi neke hranilne dodatke. Po treh tednih se počuti bistveno bolje, ni pa še zdrav, žal mi je, če bomo morali terapijo prekiniti, vendar vet. pravi, da ne bo tvegala s sesutjem celega organizma. Zaenkrat me še ne skrbi tako zelo, hvala, Nanook
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #913 : nedelja, 21.09.2008 : 20:36:53 »

Ajej, alergije, ti nic ne zavidam situacije. Kar se silimarina tice, se dobi tudi ekstrakt pegastega badlja, nisem pa ziher iz cesa tocno so kapsule. Na kaj je pa pes alergicen?
Je imel encim povisan ze pred terapijo?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #914 : nedelja, 21.09.2008 : 20:49:35 »

Ej, jaz bi te kapsule vseeno poskusila, mislim da  moja vet. čisto preveč cvika zaradi alergije, še komaj sem jo prepričala, da mi je dala mlečnokislinske bakterije zaradi driske, ki jo je dobil po antibiotikih, pa jih preneša zelo ok. Ima alergije na beljakovine, najbolj na tiste, ki jih je pred izbruhom bolezni zaužil (goveje, piščančje meso, po večletni uporabi d/d ovčetine je razvil še na to, sedaj je na z/d in je ok).  Se dobijo kapsule v lekarni brez recepta? O tem, da bi bil encim povišan pred terapijo, ni rekla nič, pa sva dali skozi kompletno krvno sliko.
Logiran
Strani: 1 ... 56 57 58 59 60 [61] 62 63 64 65 66 ... 79   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: Erlihija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines