mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 10.08.2024 : 13:15:18

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: Erlihija
Strani: 1 ... 49 50 51 52 53 [54] 55 56 57 58 59 ... 79   Dol
Natisni
Avtor Tema: Erlihija  (Prebrano 187333 krat)
0 članov in 10 gostov pregleduje to temo.
saska
odvisnež
*****
Sporočil: 563


« Odgovor #795 : ponedeljek, 30.06.2008 : 09:57:17 »

Brina je že tretji dan na Clinofugu (200mg/dan) pa ga lepo prenaša. Ji dajem na poln želodec vmes dobi pa še probiotični jogurt (6ur po Clinofugi, ne prej). Brina na srečo nikoli ni imela problemov z zdravili, enkrat se mi je celo predozirala z Rimadylom, ko je iz predala potegnila vrečko s štirimi tavelikimi tabletami in jih požrla. Je še veterinar rekel, da to je pa res ogromna doza teh tablet in bi pričakoval vsaj drisko, če ne že bruhanja in česa hujšega. No Brini ni bilo popolnoma nič. Jaz sem pa začela pospravljat take stvari drugam, ker sem videla, da moja baraba zna tudi predale odpirat, če zavoha kaj dobrega notri  Smiley

Mene pa še nekaj zanima... Kako veš, da je bolezen spet izbruhnila in kako veš kdaj dati psa spet na Clinofug? Ker Brina ima kar nekaj zdravstvenih težav, ki bi jih človek lahko pripisal čemu drugemu in so lahko v bistvu tudi res iz drugih razlogov, ne samo zaradi erlihije. Mene skrbi, da naslednjič ne bom pravočasno odreagirala ali pa da bom odreagirala prekmalu in dala Brino po nepotrebnem spet nazaj na Clinofug. Lahko veterinarji naredijo kak test, da vidijo, če je bolezen spet prišla na dan? Hvala za odgovore.
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #796 : ponedeljek, 30.06.2008 : 16:55:11 »

kontrola titra saska.
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #797 : ponedeljek, 30.06.2008 : 19:01:24 »

Saska nikoli ne moreš biti 100%, da je ena težava spet zaradi izbruha erlihije ali česa drugega. Meni so v Mestnem Logu rekli, da se potem gleda krvno sliko, simptome in po potrebi titer. Ni pa to res, da ti titer sam po sebi kaj pove. Namreč titer nikoli več ne bo negativen oz. okužbo bo test vedno pokazal. Sam titer ne pove nič, lahko pa pove skupaj z ostalimi znaki in preiskavami.

Se pa z enakim vprašanjem trenutno ukvarjam tudi sama. Fabija ima en kup raznovrstnih težav, ki same po sebi ne pomenijo nič...Ugotovili smo že premajhno delovanje ščitnice, a vse tažave niso izginile. Res sem v dvomim ali jo dati spet na Clinofug. Vem, da je velika verjetnost, da je bolezen spet izbruhnila ali pa je celo prišlo do ponovne okužbe. Po eni strani se bojim, da bi ji tablete za brez veze dajala in bi kako negativno vplivali na njeno zdravje (čeprav prvič niso), po drugi pa vem, da če je to to, ni za čakat.

V petek imamo kontrolo pri dr. Kotnikovi zaradi ščitnice in ostalega, pa bom videla kaj bo rekla. Sem skoraj ziher, da bo želela preverjati titer. Že takrat na prvem pregledu, je bila erlihija postavljena na drugo mesto možnih diagnoz, na prvo pa ščitnica, ki je bila potrjena.

Danes sem dala na analizo urin, ker je postala inkontinetna (2,5let po sterilizaciji) in me je zanimalo, če ima slučajno kakšno vnetje mehurja npr. zaradi erlihije. No urin ima ok, razen baje ima nekaj kristalov...

Skrbi me njeno šepanje....

Komaj čakam na petek.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #798 : ponedeljek, 30.06.2008 : 19:05:54 »

Na, evo. Nam se je hudic reaktiviral.  Tongue
Edini znak je, da je Spela bolj utrujena (kar bi bilo povsem lahko od vrocine) in zato sem pohitela z nasim rednim pregledom krvi. Tokrat ima nizke trombocite in povisane jetrne encime. Jutri zacnemo s clinofugom.

Saska, lahko se gleda titre in se jih primerja s prvim izvidom, lahko se pa ob pojavljanu klinicnih znakov odlocis najprej naredit splosne preiskave krvi (to delam jaz).
m.
Logiran
saska
odvisnež
*****
Sporočil: 563


« Odgovor #799 : ponedeljek, 30.06.2008 : 19:30:00 »

Kriza  Undecided

Obstajajo tri faze erlihije: akutna, subklinična ter kronična... Pomoje ima Brina akutno ane?
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #800 : ponedeljek, 30.06.2008 : 20:05:32 »

Maja01 groza. No, vsaj takoj si opazila in reagirala.
Pri nas je prvič imela nizke trombocite, vendar sedaj ima krvno sliko vedno normalno.
Najbrž ni nujno, da vsak izbruh poteka podobno ane?

A kaj veste ali je možno, da pes postane imun na Clinofug, če ga prevečkrat dobi ali ima to zdravilo vedno učinek?

Ali kdo ve, če imajo kristali v urinu lahko kakšno vezo z erlihijo?
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #801 : sreda, 02.07.2008 : 17:26:40 »

WildAngel, jaz vem samo to, da je imela sestrina psička težave z ledvicami, ugotovili so ji ledvične kamne, poleg pa še erlihijo. Kaj to pomeni? Povezava? Možno, po moje.
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #802 : sobota, 05.07.2008 : 08:37:06 »

Včeraj sva imeli kontrolo pri Kotnikovi. Ponovno so ji vzeli kri za preverjanje ščitničnega hormona (če je odmerek zdravil pravi). Sva bili pa pomoje zadnji na vrsti in se ji je tako mudilo, da sem komaj kaj vprašala.
Povedala sem, da z dlako in vnetji ušes še ni dobro, celo slabše, da je inkontinentna in da šepa... Rekla je, da je možno vse...da je premalo časa, prenizek odmerek, alergija, da bi še teste za zunanje alergene delali...potem mi je pa prav na hitro dala Clinofug in spet zdravimo erlihijo. Nič mi ni rekla, da zraven kaj moram dajati zaradi ledvid in jeter. Ker je na dieti, ji niti probiotičnega jogurta ne smem dati. Rekla je tudi, da ima kristale v urinu in ni teganiti kaj dosti komentirala. Pač, da bi jo lahko dala na tisto hrano, samo da je ne smem, ker ima dieto zaradi alergije. Da, če s šepanjem ne bo v redu po Clinofugu, da moram k ortopedu. Sem rekla ali naj grem najprej k ortopedu, je rekla da bo itak on najbrž tudi dal Clinofug. Čeprav, če šepa zaradi očitnega, na sliki vidnega razloga, vem, da ga ne bi dal.

Res sva bili v 10min fertik. Clinofug je dala kot bonbončke. Upam, da je kaj na tem in bo res v redu in jih ne dajem za brez veze. Po eni strani mi je malo odleglo, ker vem, da če so vse te težave v povezavi z erlihijo, je bolje začeti zdraviti prej kot prepozno.

Kar se pa teh alergij tiče...mah tud slučajno je ne bom dala na teste in ona je kar sigurna, da je alergija tudi zraven, če ne na hrano, pa na kaj drugega, čeprav sem jaz skorej ziher, da ni..En mesec in pol diete ji ni pomagalo nič, tko da pomoje hrana ni.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #803 : sobota, 05.07.2008 : 09:03:32 »

Na kaksni dieti pa je?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #804 : sobota, 05.07.2008 : 09:29:33 »

Alergije definitvno ne mores izkljucit, sploh ne po mescu in pol, se posebej pa ne zato, ker je tudi na dermatosisu. Tudi v teh briketih so, tako kot v vseh ostalih, prehranske prsice. Ce je alergicna nanje, ji nobeni, se tako super dietni briketi ne bodo pomagali.... Probaj jo dat za nekaj casa samo na kuhano hrano. Druga stvar, prav komot je alergicna na katerikoli zunanji alergen, ki ga s hrano seveda ne mores izlocit ...
Jasno, lahko je vse skupaj res od scitnice.

Predvidevam, da sta bili vceraj tam 10 do treh ...
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #805 : sobota, 05.07.2008 : 09:46:16 »

Nanook na dieti je zaradi vnetja ušes in odpadanja dlake, ker ne moremo biti 100% ali je to zaradi ščitnice, erlihije ali alergije. JE pa na Eucanubi Dermatosis in konjskem/kunčjem/divjačinskem mesu.

Maja01 ne nisva bili takrat tam, ampak zvečer ob 18h. Vem, da bi bila lahko tudi na to alergična, ampak najbrž vsaj na slabše ne bi šlo, če bi bila na samo hrano (vrsto). Upam, da ni na pršice. Samo na kuhano hrano je še ne bom dala...bom počakala, da naredimo kuro Clinofuga in da dobiva še nekaj časa Forthyron (po možnosti večji odmerek). Če pa res ne bo to to, mi pa itak ne bo nič drugega preostalo. Čeprav bo bankrot jo imeti samo na konju. Ampak jaz res mislim, da ni alergija na karkoli. Tudi med diagnozami jo je postavila na 3.mesto. Ko je bil na pregledu zraven en študent, ki je opravljal izpit, je ob vzeti anamnezi, takoj rekel   za možno diagnozo alergija. Ona mu je potem rekla, če bi res to postavil na prvo mesto, glede na to, da je stara 8 let in do sedaj ni imela nikakršnih težav...

No vem, da možno je, ampak srčno upam, da ni.

Kdaj se pokažejo prvi učinki Clinofuga?
Danes ga je dobila drugič.
Dobiva 2×4tbl. Zaenkrat se počuti normalno. Upam, da bo tako ostalo. Probiotika ji ne smem dat.
Upam tudi, da so tisti kristali v urini prehodnega značaja. Itak nimam kaj naredit glede tega.
Jo končani kuri Clinofuga, ji bom dala še enkrat pogledat urin, hemogram, jetrne, ledvične teste.
Saj, če bo z jetri in ledvici vse ok, potem pomeni, da ni slabo vplival antibiotik na njih in ji ni potrebno dajati kakšnih drugih zdravil ane?
Upam, da bo nehala šepati, da mi ne bo treba še k Zorku...


Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #806 : sobota, 05.07.2008 : 09:50:47 »

Pa v tem mesecu in pol je shujašala 2kg...ker ne dobiva nobenih naših ostankov in raznoraznih priboljškov...razen konja seveda. Že par let ni imela tako malo kg.  No ampak ji ne škodi, če ima 2 manj Wink

Šele ob 18h sva bili na vrsti pa zato, ker je treba kri za ščitnični hormon odvzeti eno uro pred naslednjim tabletom, ko hormon že pade.
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #807 : nedelja, 06.07.2008 : 22:08:49 »

Prosim za nujno pomoc ... a je mozno, da pes ne more vstat zaradi erlihije?? Gre za sprednji del telesa, ne zadnji.
V petek smo dobili izvide, da ima erlihijo in to zelo visok titer (nisem pa vprasala koliko). Ima 30 kg in je dobila predpisano 10 tablet na dan ... z zdravljenjem smo zaceli danes. Slabo pocutje pa se je zacelo se pred prvo dozo tablet. Ze cel dan hodi zelo pocasi in je nasploh zelo utrujena. Danes je ze cel dan cisto brez volje. Popoldne se je ze zgodilo, da ni mogla vstat, ampak sem mislila, da gre za epilepticni napad .. saj mogoce je bil, ampak res nisem prepricana.

Prosim, ce mi poveste ali je to normalno, da pes ne more vstat s sprednjim delom zaradi erlihije. Na zalost sem zacela brat temo in sem bila sele na tretji strani mi danes cele teme nikakor ne bo uspelo prebrati. Klicala sem ze Matka in je rekel, da mu je vse skupaj cudno, da bi bilo zaradi tega ... jaz upam, da ni kaj hudo narobe. Cry Cry Cry Cry

Ursa
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #808 : nedelja, 06.07.2008 : 22:33:44 »

Zdej sem klicala se v postojno ... tudi ne ve od cesa bi bilo. V vsakem primeru bomo morali pocakati do jutri. Ampak jaz sploh ne vem ali naj jo pustim lezat (btw ... vroce ji je) ali naj jo vzpodbujam, da vstane. Zdele sem ji dala se protibolecinski tablet. Poje pa cist normalno (glavo dvigne, a ne ornk), ampak izgleda kot da bi bil sprednji konec zelo bogi.
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
****
Sporočil: 358


« Odgovor #809 : nedelja, 06.07.2008 : 23:36:04 »

Linchaich,  ja simptomi bi bili lahko od erlihije. Nandina psička je bila zaradi nje samo še "plišast medvedek" preden so ugotovili in začeli zdraviti. Lahko pa je še kaj drugega zraven, mogoče tudi kakšni stranski učinki tablet. Simptomi pri erlihiji so zelo različni od psa do psa.

S Tiso greva jutri spet na pregled. V soboto (včeraj je dobila zadnji antibiotik). Sem pa na desni strani, v trikotniku med zadnjim rebrom in hrbtenico zatipala za manjšo, kot kurje jajce veliko, bulo pod kožo??!!!! Groza. Boli je ne, tudi živahna je precej bolj kot na začetku bolezni pač kolikor vročina dopušča, lula, kaka normalno (manj kot pozimi, vendar nič manj kot lansko poletje), pije tudi in apetit se ji je vrnil. Tako, da res ne vem, kaj bi lahko spet bilo. Me že pošteno zvija v želodcu. K sreči Tisa ne ve, da jo jutri spet čaka obisk veterinarja.
Logiran
Strani: 1 ... 49 50 51 52 53 [54] 55 56 57 58 59 ... 79   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: Erlihija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines